aš manau kad neskyrė ne dėl to kad jūs auginote vaiką, o todėl kad skiriant pašalpą visi šeimos nariai turi atitikti kurią nors sąlygą, kurių sąrašas ir temoje jau buvo cituotas. jūsų atveju vyras neatitinka, nes nėra pusę metų išstovėję db. taip, jei jis būtų draustas kaip nasmie auginantis vaiką iki trejų metų, pašalpa priklausytų.
QUOTE(vovere16 @ 2010 10 11, 18:30)
sveikos pradzioje temos perskaiciau, kad galima gauti kompensacija uz siuksles gal galima placiau. Ar kompensacija taikoma tik situose miestuose ar ir kituose? Ar imanoma gauti ja mums mes gyvenam 3 asmenu seima pajamos 1500 lt per menesi. uz kvadratura buto reikia moketi 13 lt per menesi. Aciu uz atsakyma
del siuksliu ziurekite savo savivaldybes tinklapyje, nes sios kompensacijos taikomos tik keletose miestu..
sveikos, gal galėtumėt užvest ant kelio: situacija ne mano, gal kai kurių niuansų ir nežinau tiksliai, bet esmė tokia - panelė šiemet baigusi studijas, stovi DB, lyg ir gaus kursus kažkuriuos. Bet ji yra 1 k. buto savininkė, tame bute gyveno jos močiutė, kuri prieš porą savaičių netikėtai mirė, butas kaip supratau buvo tik pradėtas remontuoti ir tai kažkiek užtruks, taigi anei parduoti anei nuomoti neišeina. Jos gyvenama vieta deklaruota pas tėvus, kurie gyvena tam pačiam name. Tėvai liepia deklaruoti vietą tam močiutės bute, nes taip galima gauti kompensaciją už šildymą- ji būtų viena gyvenanti bedarbė. Jai kilo abejonių ar įmanoma tas kompensacijas gauti, jei čia pat gyvena tėvai- dokumentuose juk matosi adresai, ar DB neįgyja teisės už kompensaciją skirti viešuosius darbus ir kaip tada tie darbai galėtų atsiliepti įdarbinimo subsidijavimui. Kaip suprantu konsultantės klausti nesiryžta, nes bijo negauti kursų arba būti greit išrūkyta iš DB. Labai ačiū.
QUOTE(rutadaad @ 2010 10 12, 09:46)
sveikos, gal galėtumėt užvest ant kelio: situacija ne mano, gal kai kurių niuansų ir nežinau tiksliai, bet esmė tokia - panelė šiemet baigusi studijas, stovi DB, lyg ir gaus kursus kažkuriuos. Bet ji yra 1 k. buto savininkė, tame bute gyveno jos močiutė, kuri prieš porą savaičių netikėtai mirė, butas kaip supratau buvo tik pradėtas remontuoti ir tai kažkiek užtruks, taigi anei parduoti anei nuomoti neišeina. Jos gyvenama vieta deklaruota pas tėvus, kurie gyvena tam pačiam name. Tėvai liepia deklaruoti vietą tam močiutės bute, nes taip galima gauti kompensaciją už šildymą- ji būtų viena gyvenanti bedarbė. Jai kilo abejonių ar įmanoma tas kompensacijas gauti, jei čia pat gyvena tėvai- dokumentuose juk matosi adresai, ar DB neįgyja teisės už kompensaciją skirti viešuosius darbus ir kaip tada tie darbai galėtų atsiliepti įdarbinimo subsidijavimui. Kaip suprantu konsultantės klausti nesiryžta, nes bijo negauti kursų arba būti greit išrūkyta iš DB. Labai ačiū.
o kiek merginai metu? nors jei stovi darbo birzoje- tai vadinasi gali buti, kaip atskirai gyvenantis asmuo...
taip jai priklausytu kompensacija, jei ji deklaruotu gyvenama vieta savo vieno kambario bute. (jei butas jos vardu, o ne tevu)
o del to, kad tevai gyvena tam paciam name tai nereikia jaudintis- darbuotoju tai visiskai neturi jaudinti, svarbu, kad turi savo ir gyveni kur nori.. tikekit darbuotojos ten turi tiek darbo, kad adresu net minties nekiltu lyginti joms i pareigas tokius dalykus tikrinti neiieina
ir kompensacijos neturi jokios itakos subsidijavimams ar kursams, nebent atvirksciai, merginos pajamos tures itakos, koki procenta jai kompensuos
QUOTE(vikosiuks @ 2010 10 12, 08:52)
trumpai kaip supratau- jus 3 metus buvote motinystes tevytes atostogose,trys menesiai iki atostogu pabaigos istojote i birza...
Dar patikslinu, mes abu nedirbantys. Aš nebuvau vaiko priežiūros atostogose nebuvau išėjusi motinystės (tėvystės) atostogų, tik apsidraudžiau, kaip auginanti vaiką iki 3 m. Sodroje. Realiai lankiausi darbo biržoje. Mano vyras lyg ir atitiktų kad įsiregistravęs į darbo biržą per 6 men. po 3 metų sukakties, tik va jis neturi Sodroje įrašo, kad augino vaiką iki 3 m.
Vistiek nepriklauso?
nepriklauso.
nelabai ten gali suklysti, yra baigtinis sąrašas sąlygų, bent po vieną kurių turi atitikti šeimos, prašančios paramos kiekvienas iš narių. jei po 4 mėnesių jūs galėsite gauti paramą nes vyras atitiks sąlyga kad db išstovėta 6 mėnesius, nebent atitiktų kurią kitą sąlygą (apie salygas daug kalbėta temoje, sarašas čia)
iki siol musu seima gavo virs 900 pasalpa, bet man pradejus dirbt nuo rugsejo 13 d, ji sustabdoma (nors mano alga 400), siandien jau pervede pasalpa uz rugseji virs 900 (kaip visada), tai man reiks grazint kiek nepriklauso pinigu uz rugseji?
QUOTE(kartitiesa @ 2010 10 12, 18:22)
iki siol musu seima gavo virs 900 pasalpa, bet man pradejus dirbt nuo rugsejo 13 d, ji sustabdoma (nors mano alga 400), siandien jau pervede pasalpa uz rugseji virs 900 (kaip visada), tai man reiks grazint kiek nepriklauso pinigu uz rugseji?
grazinti manau nereikes, tik permoka isskaiciuos is sekancio menesio
ta prasme kai perskaiciuos ir sumazins 400lt jusu socialine, kita menesi is likusiu 500 - galimas daiktas kad nuskaiciuos tuos permoketus 400lt... man taip aiskino, kad padarys, bet nenuskaiciavo... tai kaip suprantu uz viena menesi nekreipia gal demesio
QUOTE(mergicka393 @ 2010 10 12, 20:23)
Sveikos, as norejau paklausti tokio dalyko: Maso sesuo turi issiemusi individualios veiklos pazymejima, jis jokiu pajamu nepildo nes nieko negavo. Ar ji galetu gauti soc. parama? aciu
ten yra tokia taisykle, jei papildomai stovi darbo birzoje, ir pajamos nevirsija vrp - 350lt/men asmeniui- tai galima gauti r soc parama ir kompensacijas, dirbant pagal individualia veikla bei su verslo liudijimu.. aisku tai negalioja turintiems individualia imone savininkams.
jei ka suklydau mamytes pataisykit..
o stovint birzoje statusas buna sustabdytas, kol uzsiimi veikla, tai nelabai zinau ar eina tie 6 menesiai.... bet mes gaunam ir parama ir kompensacijas dabar susitvarkem, nes sildymas prasidejo...
Sveikos.As cia noriu apie maisto paketus pasiklaust:ar gali juos paimt kitas zmogus ,turintis mano pasa?