QUOTE(wilioke_ @ 2010 10 27, 19:46)
labas vakaras mergaites
ateinu pas jus pagalbos, visa pirma puslapi perskaiciau, pateikta informacija taip pat, bet jau joje nebesusigaudau
TAIGI..gyvenu su vaiku, studijuoju neakivaizdziai kolegijoje, musu pajamos su skiriamais vaikui 52lt + 195lt (is VIF, nuo kito men jau tureciau juos gauti) + mano alga = bendros musu pajamos bendrai sudejus gaunasi 933lt. KLAUSIMAS, ar man priklauso kokios nors pasalpos, kompensacijas(kaip suprantu uz darzeli galeciau gauti 50%)? dar klausimas kaip ten su socialine stipendija? ar man priklausytu ar ne? informacijos tiek daug, kad as jau nebesusigaudau joje, gal atsiras kuri gales pagelbeti ir atsakyti man. aciu
soc. stipendija mokama tik soc remtiniems (neigaliems ir naslaiciams)
kadangi jusu pajamos 2 asmenims virsija vrp (valstybes remiamas pajamas 2*350=700lt) jus i soc parama nepretenduojate.
bet kompensacijos uz sildyma, vandeni turetu priklausyti (jei nevirsijate turto normatyvo)
taip pat ir maisto paketai, nes nevirsijate 525lt/men vienam asmeniui.
o del darzelio tai ziurekite butent savo savivaldybes tinklapyje arba savo darzelio svetaineje- ten turetu buti aiskiai nurodyta kokia kompensacija jums priklauso ar nepriklauso (nes cia jau kiekvienoj savivaldybej skirtingai)
Papildyta:QUOTE(loja5 @ 2010 10 27, 10:10)
Na, dabar darosi aiskiau
tai vadinas jei ateinu pas jas (nes tariausi kad pristatysiu tas pazymas lapkricio pradzioj) su spalio men. pajamom, o pas mus gaunasi spali vyro 850, mano 380 ir esam 4 tai lapkriti turetume gauti 170 lt? galgi tikiuosi greiciau paskiaciuos bent jau pirmaji karta ji nurode kad skubu ir greit paskaiciavo kadangi pasa turime keistis gruodzio men
Na, bet kokiu atveju didelis dekui jums
sugebat paaiskinti daugiau nei tos kurioms sis darbas tiesiogiai priklauso
skaitau ir galvoju, kad jums tikriausiai neiseis pasidaryti paso nemokamai jei pajamos kintancios kas menesi, nes pasui reikalinga pazyma butent uz ta menesi, kuri rasysite prasyma, o jei jus rasysite lapkricio pradzioje (o pazyma gausite tik uz spali)
gerai jei soc parama skirs 3 menesiams, bet jei kas menesi- tai nezinau- tikriausiai paso nepasigaminsite.... (nebent bandyti tartis paskutine menesio diena parasyt migracijos tarnyboj prasyma ir atnesti uz spali- lapkricio pradzioje)
na tikiuos supratote kuria linkme suku... man buvo iskilus tokia situacija del darzelio ir stipendijos, tad abiejose istaigose tariausi, kad pazyma tikrai bus- tik labai paveluotai, nes socialinis be menesio pabaigos negali paskaiciuoti to menesio pajamu..