Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos Nr.7

QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 10 25, 15:43)
o kam jums iseidinet is darbo,biliuteni paimat ir sedit su vaiku,kol pasveiks.Sodra jau nemokes,nebent is darzelio vaika isbrauksit ir dokumentus tvarkisit del soc.pasalpos.

tai jums iseiti is darbo tikrai nereikia, galite prasiteisti atostogas iki 3 metu ir pasiimti mazyli auginti namuose iki 3 metu (ir susitvarkyti soc parama, tik reikes pristatyti is daktaro pazyma, kad vaikas nebelanko darzelio)... nes neturi teises atleisti jusu is darbo, nebent pati to norite..
bijau suklysti, bet skaiciuotu is vieno paskutinio menesio, kai neliks pajamu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 25 spalio 2010 - 16:23
QUOTE(l'eau @ 2010 10 23, 04:14)
ne visur tas laiškas siunčiamas.

O man sake kad vistiek turiu sulaukti laisko unsure.gif
Mergaites, pasikartosiu su savo klausimu blush2.gif koki ima laikotarpi soc. ismokai gauti jei man sis menuo is birzos paskutinis t.y. lapkriti jau nieko negausiu
Atsakyti
QUOTE(loja5 @ 2010 10 25, 16:40)

As rugseji pridaviau dokumentus,tai spalio 6 gavau laiska kad socialine paskirta ,o 22d kad sildyma kompensuos smile.gif lauksiu lapkriti ismoku ax.gif
Atsakyti
vaikui nervine kazkokia liga nuo darzelio prasidejo, daktarai rekomenduoja nebevesti i darzeli, sako per maza ,nesiadaptuojasi. tad tenka eiti is darbo,ir auginti vaika.tad isbrauksiu vaika is darzelio.ir ar gausiu socialine pasalpa?ar nieko tokio jog jau dirbau? ar nereikia uzsirasyti i darbo birza?
o man pirmiausia reikes kreiptis i sodra jog pratesti vaiko auginimo atostogas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamyte burbulyte: 25 spalio 2010 - 18:53
QUOTE(vovere16 @ 2010 10 25, 13:26)
sveikos. Ir as turiu toki klausima? Mes gyvenam 3 asmenu seima + anyta. Esame visi registruoti siame bute. Jei uosviene atleistu is darbo ir ji istotu i birza, tai ko gero reiketu prastoveti jai 6 men DB kad vel galetume gauti kompensacijas uz sildyma ir vandeni? O gal netycia nereiketu jai prastoveti tu 6 menesiu, jai iskart uzsiregistruotu DB? Aciu uz atsakymus 4u.gif

na aš kaip tik skambinau į savivaldybę ir paklausiau tokį atvejį, nes vyrą žadėjo atleisti tai sakė tegul stoja į darbo biržą atnešite pažymą iš ten ir iš darbovietės kokios pajamos buvo ir viskas. Aš manau kad 6 mėnesiai galioja čia tiems kas nėra dirbęs o sugalvojo ir prieš šildymą atsistojo į darbo biržą kad gautų kompensacijas. Pasitikslinkite, bet aš bent jau supratau kad mes gautume.
Atsakyti
QUOTE(loja5 @ 2010 10 25, 17:40)
Mergaites, pasikartosiu su savo klausimu blush2.gif koki ima laikotarpi soc. ismokai gauti jei man sis menuo is birzos paskutinis t.y. lapkriti jau nieko negausiu

Kaip suprantu spalį ( t.y. šį mėn.) gausite už rugsėjį, o lapkritį už spalį jau bus 0, tai jums socialiniam žiūrės spalio mėn. pajamas ir kadangi bus 0, tai gausit po 315 lt už mėnesį. Mano sesuo tvarkėsi kaip tik socialinę, ji kaip tik ant dienų gavo paskutinę išmoką už kelias rugsėjo dienas, tai jai žiūrėjo spalio mėn. pajamas. Pasakė, kad gaus 3 mėn. po 315 lt. Beje, banko sąskaitų jie netikrina sakė, net neklausė ar turi ji pinigėlių. Tik dėl nekilnojamo turto ir auto klausė. Sakė sutikrins dar su registrų centru.
Atsakyti
QUOTE(loja5 @ 2010 10 25, 17:40)

laiskas siunciamas ne visur, be to jo i kita istaiga nenunesi (jis skirtas asmeniskai jums , kad zinotumete) kitai istaigai reikia pristatyti is socialinio specialias pazymas, kurias isduoda tik parasius prasyma, ir kiekvienai istaigai jos buna skirtingos (vienose buna nurodyta tik jusu vardas pavarde, kitose ir likusiu jusu seimos nariu vardai ir pavardes...)

o del skaiciavimo, tai jei pajamos dingta ar atsiranda- skaiciuojama is einamojo menesio (vieno menesio pajamos), jei pajamos pastovios arba pajamu saltinis tas pats- tai skaiciuojama is 3 menesiu.
Papildyta:
QUOTE(mamyte burbulyte @ 2010 10 25, 19:50)
vaikui nervine kazkokia liga nuo darzelio prasidejo, daktarai rekomenduoja nebevesti i darzeli, sako per maza ,nesiadaptuojasi. tad tenka eiti is darbo,ir auginti vaika.tad isbrauksiu vaika is darzelio.ir ar gausiu socialine pasalpa?ar nieko tokio jog jau dirbau? ar nereikia uzsirasyti i darbo birza?
o man pirmiausia reikes kreiptis i sodra jog pratesti vaiko auginimo atostogas?

atostogas iki 3 metu galite pasiimti su tarpais, taigi problemu del to nekils, nes iki 3 metu neturi teises ismesti, jei tik pati to nenorite... atostogas pratesia darbdavys, ne sodra.. o del socialinio, tai manau skaiciuos is einamojo menesio, kai neliks pajamu, kai pristatysite is daktaro pazyma, kad vaikas nelanko darzelio.. jei prasitesite atostogas iki 3 metu - i birza stoti tikrai nereikia..
del socialines gavimo, dar pasitikslinkite... gal kuri is patirties atsakys, nes siandien jau antra mamyte to paties klausia..
Atsakyti
bet del to pratesimo atostogu motinystes keblu,nes as cia dirbu tik menesi,tad vargu ar neisdirbus ilgiau ims man atostogas auginimo darbdavys.pirmai kai iki 2metu buvau atostogose tai imone bankrutavo ir jau metai laiko kaip augindama buvau bedarbe su nutrukusiu stazu.
Atsakyti
atostogas prasitęsti galite, darbdavys privalo išleisti. dėl socialinės keblus reikalas, jei augintumėt vaiką namie ir pajamos nesiektų tam tikros ribos, gautumėt kaip auginanti vaiką iki trejų metų ir nelankantį ikimokyklinio ugdymo įstaigos. tokiu atveju db tikrai nebūtina. jei darbą tiesiog mesit galbūt gausit.
Atsakyti
QUOTE(mamyte burbulyte @ 2010 10 25, 07:00)
Laba diena, mano situacija man gan paini norejau pasiteirauti.As stovejau darbo birzoje, vaikas pradejo eiti nuo rugsejo i darzeli,susiradau darba,jau men kaip dirbu.taciau apsirgo vaikas ,na uz biuleteni jau aisku nebegausiu.taciau vaikas nebegali bent siuo metu lankyti darzelio(mergaitei 2 metukai).savaime aisku as turiu iseiti is darbo ir auginti atzala nors iki 3 metu.ar as gauciau pasalpa kokia tais.elementai buvo sutarta draugiskai ir teismas tik patvirtino,mat skyremes graziuoju.tad sake reiktu mano rastisko parasymo ar kad elementu negaunu.bet ar visa tai ilgai trunka?mat iseisiu is darbo,tada nei pinigu, nei kaip isgyventi.

biuleteni gausi yra nustatyta min suma 10 lt i diena lygtais...o darba laikyk ir eik soc pasalpos,jei turit abipusi sutarima del alimentu tai soc priklausys jei mazos pajamos
Atsakyti
QUOTE(mamyte burbulyte @ 2010 10 25, 22:56)
bet del to pratesimo atostogu motinystes keblu,nes as cia dirbu tik menesi,tad vargu ar neisdirbus ilgiau ims man atostogas auginimo darbdavys.pirmai kai iki 2metu buvau atostogose tai imone bankrutavo ir jau metai laiko kaip augindama buvau bedarbe su nutrukusiu stazu.

siulyciau skambtelti i darbo inspekcija ir pasiklausti- ar isidarbinus naujoje darbovieteje galima prasitesti bankrutavusios darbovietes likusias atostogas iki 3 metu? ir tada bus viskas aisku...
Atsakyti
vargu ar pavyks prasitesti puse metu te isbuvau vaiko auginimo atostogose, tada atleido is darbo,sodra toliau mokejo,iki 2metu.kai suejo 2metai buvau birzoje pasake jog kai atleido ir stazas nutruko ir viskas.o cia padirbau menesi laiko,ir dar bandomasis tai pagalviska niekas nepratesia.Teliktu tik iseiti is darbo, ir likus be pajamu gauciau socialine pasalpa,o vaiaks dar kaip tik nelanko darzelio.
Atsakyti