QUOTE(loja5 @ 2010 10 25, 17:40)
O man sake kad vistiek turiu sulaukti laisko
Mergaites, pasikartosiu su savo klausimu
koki ima laikotarpi soc. ismokai gauti jei man sis menuo is birzos paskutinis t.y. lapkriti jau nieko negausiu
laiskas siunciamas ne visur, be to jo i kita istaiga nenunesi (jis skirtas asmeniskai jums , kad zinotumete) kitai istaigai reikia pristatyti is socialinio specialias pazymas, kurias isduoda tik parasius prasyma, ir kiekvienai istaigai jos buna skirtingos (vienose buna nurodyta tik jusu vardas pavarde, kitose ir likusiu jusu seimos nariu vardai ir pavardes...)
o del skaiciavimo, tai jei pajamos dingta ar atsiranda- skaiciuojama is einamojo menesio (vieno menesio pajamos), jei pajamos pastovios arba pajamu saltinis tas pats- tai skaiciuojama is 3 menesiu.
Papildyta:
QUOTE(mamyte burbulyte @ 2010 10 25, 19:50)
vaikui nervine kazkokia liga nuo darzelio prasidejo, daktarai rekomenduoja nebevesti i darzeli, sako per maza ,nesiadaptuojasi. tad tenka eiti is darbo,ir auginti vaika.tad isbrauksiu vaika is darzelio.ir ar gausiu socialine pasalpa?ar nieko tokio jog jau dirbau? ar nereikia uzsirasyti i darbo birza?
o man pirmiausia reikes kreiptis i sodra jog pratesti vaiko auginimo atostogas?
atostogas iki 3 metu galite pasiimti su tarpais, taigi problemu del to nekils, nes iki 3 metu neturi teises ismesti, jei tik pati to nenorite... atostogas pratesia darbdavys, ne sodra.. o del socialinio, tai manau skaiciuos is einamojo menesio, kai neliks pajamu, kai pristatysite is daktaro pazyma, kad vaikas nelanko darzelio.. jei prasitesite atostogas iki 3 metu - i birza stoti tikrai nereikia..
del socialines gavimo, dar pasitikslinkite... gal kuri is patirties atsakys, nes siandien jau antra mamyte to paties klausia..