Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys, šeimos Nr.7

QUOTE(deka @ 2010 10 22, 16:14)
Laba diena,gal kas galite pasakyt ar galiu tiketis kokiu nors kompensaciju ar pinigu vaikams,jei situacija tokia;
as stoviu DB nuo rugsejo men ir gaunu ismokas,vyras dirbo uzsienyje ir baigesi kontraktas(rugseji dar dirbo) i DB isiregistravo pries savaite.Turime du vaikus vienai 18,bet mokosi vidurineje dar,o maziui 3m.lanko darzeli.Gyvename savo bute(pirktas paemus is banko paskola).Pajamos musu siai dienai 650lt.

cia ziurint kokiom aplinkybem jus istojote i birza, nes jei del tam tikru susiklosciusiu aplinkybiu, tai gal ir priklauso kazkas.. (vyras kaip suprantu atitinka terminuotos sutarties punkta, o jus gal 3 metus motinystes atostogose buvote?)
pasiskaitykit tuos punktus kur parasyta, kad istoje i birza ne veliau kaip po 6 menesiu, nuo tam tikru salygu.. http://www.socmin.lt....php?1189177490
o jei neatitinkate kazkokios salygos, tai gali tekti laukti kol sueis 6 menesiai kaip stovite birzoje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 22 spalio 2010 - 15:51
Ar as teisingai suprantu - vyro pajamos 800 lt, man 6 men mokejo DB, si men paskutine ismoka 350 lt, tai soc. skyriuje gauti soc. ismokai turetu imti is paskutinio vieno menesio o ne triju nes netenku pajamu? 4u.gif g.gif
Papildyta:
QUOTE(Iliuzija. @ 2010 10 21, 15:44)
Bent jau man soc.skyriuje taip aiškino, kai gauni laišką su patvirtinimu kad paskirta pašalpa, tada pinigėlių tikėtis tik po mėnesio. O šnekant iš savos patirties, tai po laiško gavimo jų teko laukti dar mėnesį ir 20 dienų kažkur.
smile.gif

Nu bet kaip as gavau pinigus laisko dar negavusi tai niekiap nesuprantu doh.gif blink.gif jos man nesugeba sito paaiskinti
Atsakyti
ne visur tas laiškas siunčiamas.
Atsakyti
Dabar esu dekrete iki 2metų gaunu išmoką.Bet tuoj dukrai 2metai sueis ir mano pajamos bus 0lt.Vyro 2000lt. į rankas.Ar galime pretenduot į šildymo kompensaciją?dukra darželio dar nelanko,aš į senąją darbovietę gryžti nenoriu dėl daugybės priežasčių,o pavasarį laukiu vienos laisvos darbo vietos.Kaip tik galvoju kaip čia tą šildymo sezoną ištempt ir ar galiu pretenduot aš į paramą?
ar visgi geriau piniginiu atžvilgiu išeiti iš senosios darbovietės ir stot į DB g.gif
Būsiu dėkinga už atsakymus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paslaptingoji: 23 spalio 2010 - 15:53
QUOTE(Paslaptingoji @ 2010 10 23, 16:53)
Ar galime pretenduot į šildymo kompensaciją?

pasiskaitykit, sužinosit smile.gif ne vien nuo pajamų priklauso.
Atsakyti
Skaičiau skaičiau temą, bet dar užsitikrinsiu.
Baigiau studijas, buvau registruota DB, gavau tris mėnesius Socialinę pašalpą (už liepą, rugpjūtį, rugsėjį). spalio vidury pradėjau dirbti... tai jau pašalpos nebėjau tęstis, nes jei gerai suprantu, ji man nebepriklauso. dirbu ne pilnu etatu, 30 valandų - atlyginimas 840 "ant popieriaus"... viena auginu sūnų.
Prašau kieno nors patvirtinimo, kad man nepriklauso pašalpa biggrin.gif
Atsakyti
teoriškai lyg ir priklauso pajamos vienam šeimos nariui yra mažesnės už nustatytą sumą. kitas niuansas - "viena auginu sūnų" - alimentai įskaičiuojami prie pajamų.
Atsakyti
QUOTE(Ūla! @ 2010 10 23, 19:46)
Skaičiau skaičiau temą, bet dar užsitikrinsiu.
Baigiau studijas, buvau registruota DB, gavau tris mėnesius Socialinę pašalpą (už liepą, rugpjūtį, rugsėjį). spalio vidury pradėjau dirbti... tai jau pašalpos nebėjau tęstis, nes jei gerai suprantu, ji man nebepriklauso. dirbu ne pilnu etatu, 30 valandų - atlyginimas 840 "ant popieriaus"... viena auginu sūnų.
Prašau kieno nors patvirtinimo, kad man nepriklauso pašalpa  biggrin.gif

man regis, kad dirbant nepilnu etatu papildomai dar reikia buti stovinciai darbo birzoje, kad galetumet pretenduoti i soc parama, jei alimentai nepriteisti, soc parama priklausytu tik vaikui, jei i rankas (ne ant popieriaus) jums dviems nevirsytu 2*350=700lt/men
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2010 10 24, 11:46)
man regis, kad dirbant nepilnu etatu papildomai dar reikia buti stovinciai darbo birzoje, kad galetumet pretenduoti i soc parama, jei alimentai nepriteisti, soc parama priklausytu tik vaikui, jei i rankas (ne ant popieriaus) jums dviems nevirsytu 2*350=700lt/men

alimentai tai nepriteisti...
bet iš DB mane jau išbraukė doh.gif
ryt skambinsiu į socialinį. reikia išklausinėti.

o kaip su kompensacijomis? jos turėtų priklausyti už šildymą ir t.t.?
Atsakyti
ūla, mes ne telepatai ir negalime atsakyti ar kompensacija už šildymą jums priklauso. pasiskaitykite pateiktą nuorodą ir sužinosite. ten pateikta ir visa informacija kokias sąlygas reikia atitikti norint gauti pašalpą. socialiniam jums pasakys lygiai tą patį.
jei alimentai nepriteisti - labai didelė galimybė kad lieps prisiteisti arba gauti pažymą iš vif (vaikų išlaikymo fondo) apie paskirtas išmokas. vien jūsų gaunamų pajamų tikrai nevertins.
nuo etato parama nepriklauso, priklauso nuo pajamų. db stovinčiai būti nėra būtina jei atitinkate pirmąją sąlygą
vyresni kaip 18 metų asmenys dirba ir per laikotarpį, už kurį pajamos apskaičiuojamos, dirbo ne mažiau kaip du trečdalius maksimalios darbo laiko trukmės arba dirba ne visą nustatytą darbo laiką, o jiems darbo užmokesčio apskaičiuojama ne mažiau už minimalią mėnesinę algą arba minimalų valandinį atlygį proporcingai dirbtam laikui arba atliktam darbu plius pajamos yra mažesnės už valstybės remiamas pajamas (350 Lt) (toliau – VRP) šeimai arba vienam gyvenančiam asmeniui

pasiskaitykite pateiktą nuorodą, ten viskas labai aiškiai ir su pavyzdžiais surašyta mirksiukas.gif
Atsakyti
ačiū ačiū. Jau skaičiau šimtą kartų biggrin.gif matyt, nė ta soacialinė nepriklauso, nes mano pajamos į rankas bus apie 720 lt. o tai jau yra daugiau už 350 asmeniui.

Bet pajamos juk skaičiuojamos už praėjusius 3 mėnesius. Tai kadangi aš dirbu nuo spalio 12, tai kaip tada.. Juk prieš tai pajamų neturėjau, o gavau tik pašalpą. Va čia man neaišku.
O kreiptis dėl socialinės pašalpos, kad ją pratęstų turiu spalio mėnesį.
Atsakyti
QUOTE(Ūla! @ 2010 10 24, 14:37)
ačiū ačiū. Jau skaičiau šimtą kartų  biggrin.gif matyt, nė ta soacialinė nepriklauso, nes mano pajamos į rankas bus apie 720 lt. o tai jau yra daugiau už 350 asmeniui.

Bet pajamos juk skaičiuojamos už praėjusius 3 mėnesius. Tai kadangi aš dirbu nuo spalio 12, tai kaip tada.. Juk prieš tai pajamų neturėjau, o gavau tik pašalpą. Va čia man neaišku.
O kreiptis dėl socialinės pašalpos, kad ją pratęstų turiu spalio mėnesį.

pasikeitus pajamoms, tai yra joms padidejus, skaiciuojami ne trys paskutiniai menesiai, o einamasis menuo(reiskias jei dabar eitumete tvarkytis soc paramos, ziuretu i sio menesio pajamas) taigi jums kaip ir nepriklauso.
o kompensacijoms gauti skaiciuojamas ir turimas turtas, tik tada ziurima i gaunamas pajamas. normatyvas -20% seimos pajamu galima skirti sildymui.. pasiskaiciuokite, bet pajamas reikes susitvarkyti visas (as apie alimentus)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 24 spalio 2010 - 16:13