Įkraunama...
Įkraunama...

Darželiai/mokykos UK

QUOTE(jujuste @ 2011 02 27, 23:02)
N mano sunui 5 metai bet visgi.LT lanke  darzeli,angliskai nei 1 zodzio nemokejo.Atvaziavom i UK laukem vietos apie 3 menesius,tai jis ziuredamas TV kelis zodzius ismoko pasakyti.Nuejes i mokykla nei dienos neverke,susikalba kazkaip.Na mokinau pasakyti noriu i WC,gert,salta ,silta ir panasei,na butiniausiu tokiu fraziu...Jau lanko 2 menesai,jau pradeda kalbeti angliskai daug,bet mokytoja sake kad jis labai gabus kalboms...NA bet patikekit vaikai labai greitai ismoksta.Kiek nesupranta vaikas,parodo gestais na zodziu vaiko tikrai niekas nenuvaro i kampa ir neliepia sedet kol kalbet ismoks.
Papildyta:

Tikiuosi ir maniškis greit pripras prie mokyklos. smile.gif 4u.gif Maniškis tai čia lietuvoje žiurėdamas tv išmoko rusų kalba, tai tikiuosi ir anglų jam įlys į galvyte, kai būsim čia UK.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Margarita 25: 28 vasario 2011 - 12:51
QUOTE(romuciukas @ 2011 02 27, 21:09)
samojinga,na viskas aisku,pas jus mergaite,o pas mane berniukas,jie pigiau kainuoja biggrin.gif  biggrin.gif

Ne visai taip biggrin.gif . Man mergaite pigiau atsiejo, nei berniuka isleist. Jie mokosi skirtingose Primary, reikalavimai uniformai irgi skirtingi. Mergaitei galiu viska bilekur supirkt, perku M&S arba John Lewis. O va berniukui tai tik kojines ir kelnes bilekur galejau nupirkt. Visa kita - grieztai su mokyklos logotipais, todel daug brangiau iseina. Pvz, uz vienu polo su logotipu kaina iseina Asdiniai 2x3. Masciau, kad gal bent ziema po dzemperiu praeitu asdiniai polo, bet negalima doh.gif .
Atsakyti
QUOTE(arlete @ 2011 02 28, 02:04)
noriu paklausti del tu 4 val papildomos anglu kalbos,gal zinote kur informacija apie tai galima rasti,nes ieskau,nerandu,gal ne ten ziuriu blush2.gif ir nuo ko cia priklauso,nuo miesto,councilo,mokyklos? 4u.gif

Nu zynok nezinau, kai pradejo lankyt parnese lapus sutikima jog leidziam mokytis anglu kalbos, kitoje mokykloje kuri yra emigrantu rajone, ten yra pedagogas ji vadina unit (lygtai) kuris uzsiima vaiku anglu kalbos tobulinimu mokykloje. Mes gyvenam ne emigrantu rajone, todel mokykloje yra tik 2 emigrantu vaikai, lenkaite nuo gimimo Uk, tai jai nereikia papildomu pamoku, o mano dukra vienintele mokykloje, todel ja council taksi veza i kita mokykla, po 2 savaiciu pastebiu zymius pagerejimus..........taip pat mokytoja uzduoda namu darbu, skaito tokias lengvas knygeles istorijas apie mokinius mokykloje, tai dukra is tu knygeliu ismoksta frazes, sakinius ir juos naudoja bendraudama ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Joltoma @ 2011 02 28, 11:58)
Nu zynok nezinau, kai pradejo lankyt parnese lapus sutikima jog leidziam mokytis anglu kalbos, kitoje mokykloje kuri yra emigrantu rajone, ten yra pedagogas ji vadina unit (lygtai) kuris uzsiima vaiku anglu kalbos tobulinimu mokykloje. Mes gyvenam ne emigrantu rajone, todel mokykloje yra tik 2 emigrantu vaikai, lenkaite nuo gimimo Uk, tai jai nereikia papildomu pamoku, o mano dukra vienintele mokykloje, todel ja council taksi veza i kita mokykla, po 2 savaiciu pastebiu zymius pagerejimus..........taip pat mokytoja uzduoda namu darbu, skaito tokias lengvas knygeles istorijas apie mokinius mokykloje, tai dukra is tu knygeliu ismoksta frazes, sakinius ir juos naudoja bendraudama  ax.gif

kaip faina thumbup.gif gerai kaip yra dar papildomi uzsiemimai thumbup.gif o kelintoj klasej jai paskyre tuos uzsiemimus? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Kuzia @ 2011 02 28, 14:17)
Ne visai taip biggrin.gif . Man mergaite pigiau atsiejo, nei berniuka isleist. Jie mokosi skirtingose Primary, reikalavimai uniformai irgi skirtingi. Mergaitei galiu viska bilekur supirkt, perku M&S arba John Lewis. O va berniukui tai  tik kojines ir kelnes bilekur galejau nupirkt. Visa kita - grieztai su mokyklos logotipais, todel daug brangiau iseina. Pvz, uz vienu polo su logotipu kaina iseina Asdiniai 2x3. Masciau, kad gal bent ziema po dzemperiu praeitu asdiniai polo, bet negalima doh.gif .

jo jo,zinau kad su logotipais viskas brangiau doh.gif gerai kad pas mus nera taip grieztai,tai prasisukau pigiai ir ,itariu, dar liks kitiems metams kelniu biggrin.gif
Atsakyti
Pas mus,tai kol kas nieko nesako,jei kada nueina su tinkama spalva,bet be logo.Siaip,tai mes turim 4 dzempesius2 plonesni,2 stori),striuke,kuprine,sportine maike ir knygu papke,bet kiti vaikai maciau kartais ateina ir su siek tiek kitokiu atspalviu rubeliai,nei taisykles leidzia
Atsakyti
QUOTE(*Ilgakojė* @ 2011 02 28, 00:56)
Paaiskinkite placiau, jei galite - kiek girdejau,darzeliai mokami g.gif Ar valstybiniai nemokami? g.gif Ir kaip tada patekti i ta valstybini darzeli?? Ir nuo kokio amziaus? g.gif

ya privatus ir valstybiniai darzeliai. Valstybiniu tikrai nedaug belike...bent jau muzu zonoj tai vienas yra...eiles labai ilgos, o moket reikia bet nedaug.. ne taip kaip privaciame.. 4u.gif priima vaikucius nuo keliu men iki 5m.

Aisku dar preschool kur priima vaikucius nuo 3m irgi yra valstybines... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Samojinga: 28 vasario 2011 - 21:26
QUOTE(arlete @ 2011 02 28, 17:54)
kaip faina thumbup.gif  gerai kaip yra dar papildomi uzsiemimai  thumbup.gif o kelintoj klasej jai paskyre tuos uzsiemimus? blush2.gif

mes atvykome i 5-6 klase, mano dukrai 10 metu 4u.gif
Atsakyti
Norejau paklausti, jei mano vyras nueitu anksciau nei mes atvaziuosim su sunum ir uzrasytu vaika i mokykla. Ar tai imanoma? Kazin ar jam nereiks vaiko gimimo liudijimo? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Margarita 25 @ 2011 03 03, 09:26)
Kazin ar jam nereiks vaiko gimimo liudijimo?  smile.gif

Reiks smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Margarita 25 @ 2011 03 03, 12:26)
Norejau paklausti, jei mano vyras nueitu anksciau nei mes atvaziuosim su sunum ir uzrasytu vaika i mokykla. Ar tai imanoma? Kazin ar jam nereiks vaiko gimimo liudijimo?  smile.gif

maniskis nuejo gavo anketa, sake kai atnes anketa tai ir gimimo liudijima , bei atsivest busimaja mokinuke susipazinimui, taip ir padarem
Atsakyti
QUOTE(Joltoma @ 2011 03 03, 13:51)
maniskis nuejo gavo anketa, sake kai atnes anketa tai ir gimimo liudijima , bei atsivest busimaja mokinuke susipazinimui, taip ir padarem

Aiškutis, bet gimimo liudijimo nereikia tikriausiai versti i anglų kalba? Praėjusioj temoj skaičiau, kad kiti tėveliai verčiasi. Ar jūs vertėtės?
Atsakyti