Įkraunama...
Įkraunama...

Darželiai/mokykos UK

QUOTE(liomi @ 2011 07 07, 12:31)

Ir, kuom tai susije su sia tema? g.gif
Atsakyti

nes nesuvokiate rasizmo savokos,kuris labai jauciamas VISOJE sioje temoje

QUOTE(liomi @ 2011 07 07, 09:08)

jokie cia ne realiginiai skirtumai,o paprasciausias rasizmas.tik tiek.

QUOTE(Limcamca @ 2011 07 07, 09:22)
Joks cia ne rasizmas. Tau gi aiskiai raso, kad ne spalva uzkliuvo vaiko, o tikejimas.

QUOTE(liomi @ 2011 07 07, 09:31)

Atsakyti
QUOTE(liomi @ 2011 07 07, 12:48)
nes nesuvokiate rasizmo savokos,kuris labai jauciamas VISOJE sioje temoje

O jus suvokiat kas yra faith school? A faith school is a British school teaching a general curriculum, but which has a particular religious character or has formal links with a religious organisation.
Atsakyti
Na, net pasižiūrėjau priėmimo kriterijus. Rašo, kad religinės pakraipos mokyklos gali teikti pirmenybę tam tikro tikėjimo vaikams ir tik tada priimti kito tikėjimo vaikus, jei yra vietų.
O iš viso iš kur toks susirūpinimas musulmonų vaikais, jei jiem gerai, tai kokia problema. Abejoju, jei visos tokios mokyklos priimtų tik tikrai praktikuojančius tam tikro tikėjimo vaikus, ar išvis užpildytų tas vietas.
O finale, turiu sutikti su Liomi.... viskas susiveda į didžiulę tragediją, kaip šalia mano balto vaikelio gali sėdėti kažkoks 'musulmončikas'.
Atsakyti
o prie ko cia spalva? as apie tikejima ax.gif

Atsakyti
QUOTE(Heida @ 2011 07 06, 19:18)
Na pas mus mokykloj reception vadina pirma ir antra klase. Mano pana dabar eina i  nurseri, o nuo sugsejo i reception 1, t.y. pirma klase. Manau ir kitur bus tas pats.

Dekui uz atsakyma. 4u.gif Man irgi taip atrodo, kad reception bus kaip pirma klase ax.gif
Atsakyti
QUOTE(werde @ 2011 07 07, 14:38)
Na, net pasižiūrėjau priėmimo kriterijus. Rašo, kad religinės pakraipos mokyklos gali teikti pirmenybę tam tikro tikėjimo vaikams ir tik tada priimti kito tikėjimo vaikus, jei yra vietų.
O iš viso iš kur toks susirūpinimas musulmonų vaikais, jei jiem gerai, tai kokia problema. Abejoju, jei visos tokios mokyklos priimtų tik tikrai praktikuojančius tam tikro tikėjimo vaikus, ar išvis užpildytų tas vietas.
O finale, turiu sutikti su Liomi.... viskas susiveda į didžiulę tragediją, kaip šalia mano balto vaikelio gali sėdėti kažkoks 'musulmončikas'.

As, nemanau, kad tai kazkoks nenormalus susirupinimas musulmonu. Tiesiog, yra eilinis normalus klausimas, kaip tai paveiks pvz. mano vaika, jei jis mokysis tokioje mokykloje. Va, turejau galimybe kalbeti su mokytoja, ir paklausiau, atsakymas yra toks, kaip kazkas rase, taip, - kataliku mokyklos nuo siol turi priimti ir kitu tikejimu, vaiku bei mokytoju. Jie nera verciami priimti sakramentu, ir per misias gali tiesiog buti uz uzdaru duru. Priezastys kodel, pvz musulmonas pasirenka kataliku mokykla, velgi gali buti ivairios: gal tevai tiesiog nori, kad vaikas kuo placiau susipazintu su visomis religijomis ar tam tikromis. Bet... nei musulmonas mokytojas nei katalikas, nei toks mokinys, (iskaitant ir katalika, zyda ir pan.) negali daryti itakos kitiems del tikejimo. Ir negali skatinti kitu propaguoti jo tikejima.

Nu, normali diskusiju tema, ir beje, labai idomi. Kam cia reikejo pradeti issidirbineti is autores su visokiausiais saudymais ir tomis pacioms, tai personai budingais issisokimais doh.gif
Atsakyti
QUOTE(arlete @ 2011 07 07, 11:52)
o prie ko cia spalva? as apie tikejima ax.gif

kodel neatsakote i klausyma apie zydu,ar kito tikejimo,taciau turtingu ir itakingu seimu vaikus? esu isitikinu,kad dar ir i gimtadieni tokius pakviestumet .

QUOTE(Limcamca @ 2011 07 07, 13:21)
Nu, normali diskusiju tema, ir beje, labai idomi. Kam cia reikejo pradeti issidirbineti is autores su visokiausiais saudymais ir tomis pacioms, tai personai budingais issisokimais  doh.gif

aha,normali.man visos temos cia patinka biggrin.gif ypac, kai vidutines moterytes ,protingas vaizduoja .

ta persona turi ypatybiu.ir jai taip labai patinka.labai labai. smile.gif

del saudymu ?kokiu saudymu? sprogdinima turejot omeny ? biggrin.gif va sakiau,kad zaviuosi moterytem,kurios vaizduoja protingas.o kokio bieso,toji puikioji mamyte ,rupinosi ka valgys ir gers musulmonu vaikas,ka veiks per religijos pamokeles? ka lt veikia per religijos pamokeles? eina parukyti,ruosia namu darbus? bet cia pasenusios mano zinios,siais laikais ,turbut, kompiuterinius zaidimus zaidzia .
netikiu,kad vaikas, pravestas pro baznycios duris ,taps sventas ir geresnis ,nei tas,kuris liko uz ju,antraip,ne kataliku mokyklos mokiniai butu pasmerkti .

mokymosi istaiga reikia rinktis pagal kitus kriterijus ir,vienaip ar kitaip, motina vaikui geru draugu,statuso mokykloje ,puikaus issilavinimo "nepramus" .kaip mano senele sakydavo - kas nori mokytis ,tas ir mokysis,kad ir prie zibalines lempos.

AMEN biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liomi: 07 liepos 2011 - 16:44
QUOTE(liomi @ 2011 07 07, 17:33)
va sakiau,kad zaviuosi moterytem,kurios vaizduoja protingas

Tiek to. 4u.gif Duosiu kelia .. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(liomi @ 2011 07 07, 14:33)
kodel neatsakote i klausyma apie zydu,ar kito tikejimo,taciau turtingu ir itakingu seimu vaikus? esu isitikinu,kad dar ir i gimtadieni tokius pakviestumet .
aha,normali.man visos temos cia patinka  biggrin.gif ypac, kai vidutines moterytes ,protingas vaizduoja .

ta persona turi ypatybiu.ir jai taip labai patinka.labai labai. smile.gif

del saudymu ?kokiu saudymu? sprogdinima turejot omeny ?  biggrin.gif  va sakiau,kad zaviuosi moterytem,kurios vaizduoja protingas.o kokio bieso,toji puikioji mamyte ,rupinosi ka valgys ir gers musulmonu vaikas,ka veiks per religijos pamokeles? ka lt veikia per religijos pamokeles? eina parukyti,ruosia namu darbus? bet cia pasenusios mano zinios,siais laikais ,turbut, kompiuterinius zaidimus zaidzia .
netikiu,kad vaikas, pravestas  pro baznycios duris ,taps sventas ir geresnis ,nei tas,kuris liko uz ju,antraip,ne kataliku mokyklos mokiniai butu pasmerkti .

mokymosi istaiga reikia rinktis pagal kitus kriterijus ir,vienaip ar kitaip, motina vaikui geru draugu,statuso mokykloje ,puikaus issilavinimo "nepramus" .kaip mano senele sakydavo - kas nori mokytis ,tas ir mokysis,kad ir prie zibalines lempos.

AMEN    biggrin.gif

o kas jus tokia kad as jums atsakyneciau? i durnus klausimus neatsakineju.
Atsakyti
QUOTE(TimbaLimba @ 2011 07 06, 14:10)
O mums salia namu esancioj mokykloj pasake, kad jie jokiu waiting listu neturi ir kreiptis tiesiai i konsula.. tai primelavo? g.gif

va ir pas mus panasi situacija,siandien aplankiau dar viena mokykla,ir jie waiting listu neraso,aplamai sake ,kad vietu nera ,dave nr ir sake skambintis ,gal ten kas pades

o kaip buvau konsule tai man tik lapa su begale mokyklu dave ir tiek.cia taip yra,ar as kazka ne taip darau,gal ten kazkur kitur reikia kreiptis,esu naujoke,apsvieskit mane 4u.gif ,aciu

ir dar dukrytei gruodi 4,tai jei mes niekur nerasim nursery ,pradziai tu 15 val ,as jos kitur leisti negaliu,tai iki reception tempt kazkaip reikia,o i reception jei negausim vietos,ar as jau cia perdaug blogybiu prisigalvojau blush2.gif nedirbu ir neturiu kam palikt ir uz ka unsure.gif ,pradzia kaip ir pas visas nelengva
Atsakyti
QUOTE(Kuzia @ 2011 07 07, 09:49)
Jeigu neteko apie tai girdeti, dar nereiskia, kad taip nera...
Matau, kad nesupratai ka buvau parasius.
Mokykla nukreipia tevu srauta i councila todel, kad ten net jei vaikas sarase krenta zemyn(as asmeniskai pazistu, kas is 3 vietos per pusmeti nukrito i 30), gautu daugiau patarimu ir informacijos apie kitas mokyklas. Yra zmoniu, kurie kelia skandala vos progai pasitaikius, taigi, councile tokius apramina - paguos, paaiskins ir uzmus gerumu/maloniu elgesiu. O mokykla yra mokykla, turbut sunku butu kalbet su pletku prisirankiojusiomis mamomis. Pletkai tai butu mazdaug - o tu zinok tas ir anas uzlindo i prieki per tiek ir tiek vietu, ir dabar yra virs tavo vaiko doh.gif .
Mano patirtis nera tik is nuogirdu. 2.5 metu kovoju del vietos mokykloje, i kuria mano vaikas turi 2 pirmumus. Taigi, visais imanomais budais visa ta laika rinkau visa imanoma informacija. Sutikau daug zmoniu norinciu ir galinciu padeti - buvo net tokiu - ateik, mano vyras pazista ta ir ana, gausi vieta per 3 dienas laugh.gif . Nebuvau, bet gal vertejo cool.gif . Kartais tikrai pradedu manyt, kad reik pradet rekaut ir reikalaut doh.gif . Bet tuomet mano pusej nebus tie, kas yra dabar - norimos mokyklos direktore, kuri vel ragina mane rasyt nauja apeliacija ir pataria ka irasyt blush2.gif  cool.gif .
Aciu uz demesi smile.gif
I a/z neatsakineju.

tongue.gif Na ir prajuokinai !  Ir kodel tu pagalvojai kad ta rasysiu a/z! Gero vakaro!

Mano vaikams 11 ir 7 metai- tad teko visko matyti ir girdeti. Ir manau kad dar ne tiek isgirsime :-)

Vaikai eilese nukrenta istiesu - jei asirado kitas kuris "labiau" atitinka tos mokyklos kriterijus - gal jis yra geresnis katalikas, gal jis arciau gyvena, gal jis matematia geriau moka, t.t. Ne todel kad "uzlenda". Tokia yra tvarka ir nei council, nei mokykla tau nepades. Na, gal i galetu padeti, bet nebutinai pades. Cia nuo tavo diplomatiniu sugebejimu priklauso  mirksiukas.gif

Is viso, kam draskytis del mokyklos, kuri akivaizdziai jusu nenori? Jei direktore taip jusu noretu, jus ta vieta ir gautumete. Nors priima per savivaldybe, be vietas skiria mokykla. Eikit kitur. Kaip anglai sako - "their loss". Jus verti didesnes pagarbos.

Sekmes!

Papildyta:
KAZKAIP NE TAIP TEN TEKSTA SUDELIOJO blush2.gif
COPY IS NAUJO:

Na ir prajuokinai ! Ir kodel tu pagalvojai kad ta rasysiu a/z! Gero vakaro!

Mano vaikams 11 ir 7 metai- tad teko visko matyti ir girdeti. Ir manau kad dar ne tiek isgirsime :-)

Vaikai eilese nukrenta istiesu - jei asirado kitas kuris "labiau" atitinka tos mokyklos kriterijus - gal jis yra geresnis katalikas, gal jis arciau gyvena, gal jis matematia geriau moka, t.t. Ne todel kad "uzlenda". Tokia yra tvarka ir nei council, nei mokykla tau nepades. Na, gal i galetu padeti, bet nebutinai pades. Cia nuo tavo diplomatiniu sugebejimu priklauso mirksiukas.gif

Is viso, kam draskytis del mokyklos, kuri akivaizdziai jusu nenori? Jei direktore taip jusu noretu, jus ta vieta ir gautumete. Nors priima per savivaldybe, be vietas skiria mokykla. Eikit kitur. Kaip anglai sako - "their loss". Jus verti didesnes pagarbos.

Sekmes!
Atsakyti