Įkraunama...
Įkraunama...

Darželiai/mokykos UK

QUOTE(Gingerr @ 2011 06 30, 20:46)
Dekui dekui smile.gif
sakykit skiepu pasa versti deretu ar ne? nes realiai, kiek pamenu iki 7 m. dabar jokiu skiepu neturi buti  g.gif

O del uzsirasymo i darzelius, nera kokiu spec taisykliu? pvz. kaip LT tai pagal savo gyvenama vieta, o visur kitur tik per kysius ir pazistamus wink.gif ta prasme, galiu eiti i visus is eiles, kurie yra aplinkui ir bandyti prisirasyti?

Dar noreciau paklausti, kaip zinoti i kokia seimos klinika prisirasyti? ten tos seimu daktares valstybinese dirba ar sistema tokia kaip LT, kad yra kabineta uz kuriuos nereik moket?
gal zinote koks yra ikainis vienos valandos darzelyje?

aciu uz pagalba  4u.gif
Papildyta:

g.gif  va tai tau... tai oirmas darbas, prisirasyti rajono poliklinikoje. antras darbas eiti i darzelius ir prasyti priimti. tik istiesu brangu, jei pvz. norint eiti darba uzdirbi tarkim 800 svaru, tai viska atiduosi darzeliui :/ bet sedet ir nieko neveikti tai irgi... kaip tie zmones susitvarko? samdo visokius nelegalus?  nes mokykleles irgi ne pilna diena bus  g.gif

ikainiai priklauso nuo darzo ir vaiko amziaus,niekas konkreciai nepasakys.
poliklinika pasirinkit pagal rajona.Pas mane paprastai-vienas rajonas, viena poliklinika,tai svarstyt nera ko.Bet miestas nedidelis mano.Jei pasirinkimas yra,tai eikit i artimiausia.
jei nekompensuoja-dirbt neapsimoka.
dar buna pomokykliniai klubai,tai darziuko(tos mokyklos darziuko) vaikus i ta kluba priima,tada prisideda dar kelios valandos i diena,bet uz sita kluba reikia moket ir ne visos mokyklos juos turi,kiek zinau,reik jau konkreciai klaustis.Kaina irgi nuo miesto priklauso,as moku 27.50 i savaite.
Del to sedejimo nesedejimo,tai reikia pasiskaiciuot gerai,nes as nemaciau prasmes eiti i darba tik del to,kad galeciau vaikui uz darza uzmoket(na vienintelis pliusas cia sakykim-darbo stazas) nu bet nezinau,dirbt uz 0,gal jau aciu,ne biggrin.gif
kas del aukles,registruota aukle kainuoja velgi nenormalius pinigus,tai atkrenta(jei nekompensuoja),tada reikia ieskotis babutes,kad padabotu,bet siuo atveju minusas vaikui didelis,nes tas laikas pries mokykla praleistas darziuke yra labai svarbus:vaikas ismoksta kalbet,suprast,kas sakoma,pripranta prie ritmo,sistemos ir t.t.I mokykla priimant(bent jau pas mane) lankesi moteryte is gydymo istaigos,klausinejo kiek jis moka ir t.t.,nes reikejo,kad kalbos pagrindus vaikas turetu. Vienu zodziu,lkietuviska pigi babute gali visa reikala sugadint biggrin.gif
o ko skubet? turint vaika reikia jau kazka aukot,mano nuomone.Cia dziaugtis reikia,kad vaikai anksti i mokykla pradeda eit biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gingerr @ 2011 06 30, 15:16)
... turiu leliu, kuriam rugsejo vidury sueis 3 m. reiskias jis dabar eis i nursery darziuka

Jus darzelyje paklauskit, ar tos 15 val nemokamu jums dabar priklausys. Siaip , as manau, kad jums jos gali priklausyti tik nuo sausio men. Gal as klystu, bet kazkur ziurejau lentele. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(romuciukas @ 2011 06 30, 23:44)
ikainiai  priklauso nuo darzo ir vaiko amziaus,niekas konkreciai nepasakys.
poliklinika pasirinkit pagal rajona.Pas mane paprastai-vienas rajonas, viena poliklinika,tai svarstyt nera ko.Bet miestas nedidelis mano.Jei pasirinkimas yra,tai eikit i artimiausia.
jei nekompensuoja-dirbt neapsimoka.
dar buna pomokykliniai klubai,tai darziuko(tos mokyklos darziuko) vaikus i ta kluba priima,tada prisideda dar kelios valandos i diena,bet uz sita kluba reikia moket ir ne visos mokyklos juos turi,kiek zinau,reik jau konkreciai klaustis.Kaina irgi nuo miesto priklauso,as moku 27.50 i savaite.
Del to sedejimo nesedejimo,tai reikia pasiskaiciuot gerai,nes as nemaciau prasmes eiti i darba tik del to,kad galeciau vaikui uz darza uzmoket(na vienintelis pliusas cia sakykim-darbo stazas) nu bet nezinau,dirbt uz 0,gal jau aciu,ne biggrin.gif 
kas del aukles,registruota aukle kainuoja velgi nenormalius pinigus,tai atkrenta(jei nekompensuoja),tada reikia ieskotis babutes,kad padabotu,bet siuo atveju minusas vaikui didelis,nes tas laikas pries mokykla praleistas darziuke yra labai svarbus:vaikas ismoksta kalbet,suprast,kas sakoma,pripranta prie ritmo,sistemos ir t.t.I mokykla priimant(bent jau pas mane) lankesi moteryte is gydymo istaigos,klausinejo kiek jis moka ir t.t.,nes reikejo,kad kalbos pagrindus vaikas turetu. Vienu zodziu,lkietuviska pigi babute gali visa reikala sugadint biggrin.gif
o ko skubet? turint vaika reikia jau kazka aukot,mano nuomone.Cia dziaugtis reikia,kad vaikai anksti i mokykla pradeda eit biggrin.gif

oi, kaip ten viskas kitaip nei pas mus LT. vaziuojam pas vyra, kuris jau dirba, isikure ir laukia musu, o man taip neramu... ka as ten veiksiu :/ jei vaikiukas sedes namie su manim, tai velgi nei ta kalba labiau ismoks, nei ka... kitas dalykas paciai be pinigeliu sedeti ir leist, kad viskas nuo vyro priklausytu tai irgi ne kas.. na asmeniskai man g.gif kaip cia sukombinuoti, kad viskas kuo geriau butu, tai neisivaizduoju :/
aciu moterys uz patarimus, eisiu dairytis dar readingo temos smile.gif
Atsakyti
dar-yra childcare vouchers-tai savanoriskas savo algos paaukojimas apmoketi uz vaiku prieziura(priima tiek registruotos aukles,tiek darzeliai).max suma 243£per menesi.kodel verta?nes ta suma jums nuskaiciuos pries mokescius,todel jus automatiskai maziau mokesit mokesciu.o tie pinigai keliaus apmoketi uz vaiko prieziura.jei abu tevai dirba ir naudojasi childcare voucher- susidaro nemenka suma padedanti padengt vaiku prieziuros islaidas.(patirtis).childcare vouchers reikia prasyt kad darbdavys uzrasytu i 'schema'.
Atsakyti
Sveikos merginos 4u.gif
Planuoju rudeni ziuretis part-time darbelio ir man iskilo klausimas kur mamos deda vaikucius per visokias atostogas, kuriu cia netruksta? Manajam 6m, rudeni eis i 2 klase.
Atsakyti
QUOTE(Perrin @ 2011 07 02, 00:34)
Sveikos merginos  4u.gif
Planuoju rudeni ziuretis part-time darbelio ir man iskilo klausimas kur mamos deda vaikucius per visokias atostogas, kuriu cia netruksta? Manajam 6m, rudeni eis i 2 klase.

kiek girdejau mamos ima iseigines kiek imanoma, o paskui aukles.. siaip ir man sitas klausimas aktualus, gal kas daugiau patarimu duos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(TimbaLimba @ 2011 07 01, 23:45)
kiek girdejau mamos ima iseigines kiek imanoma, o paskui aukles.. siaip ir man sitas klausimas aktualus, gal kas daugiau patarimu duos smile.gif

Zadu darbintis rubu parduotuveje, o ten kaip tik per didziasias sventes net papildomai darbuotoju priimineja, tai abejoju, kad darbdavys noriai mane per jas isleidines.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Perrin @ 2011 07 02, 11:25)
Zadu darbintis rubu parduotuveje, o ten kaip tik per didziasias sventes net papildomai darbuotoju priimineja, tai abejoju, kad darbdavys noriai mane per jas isleidines..  g.gif

jei namuose nera kam paziuret, galima pasiprasyt drauges, geros kaimynes. Jei tokios nera, samdyti aukle. turbut nelabai daugiau ka ismastysi. bent jau as daugiau neturiu ka patart.
Atsakyti
QUOTE(TimbaLimba @ 2011 07 02, 10:40)
jei namuose nera kam paziuret, galima pasiprasyt drauges, geros kaimynes. Jei tokios nera, samdyti aukle. turbut nelabai daugiau ka ismastysi. bent jau as daugiau neturiu ka patart.

Tai va, man ir idomu ka daro vyresniu vaikuciu dirbancios mamos. Nes manajam aukles tokios kaip ir nereikia, jam butu zymiai smagiau kokiam "vaiku kambary", na kad daugiau tu tokiu vaikuciu kaip jis butu. MB gali imtis kartu su savim i darba, bet ten jau jam tektu buti iki velyvo vakaro ir amzinai lieka nevalges. Na, gal dar atsilieps mamos mokyklinuku..
Atsakyti
kaip danguj,taip ir ant zemes,tsakant.
negali priziuret- turi rast,kas tai padaro uz tave,va ir visa pasaka.
Atsakyti
laba diena mamytes 4u.gif norejau jusu paklausti vieno dalyko,mano maziukui rugsejo 7 diena sueis 4 metukai,ar galeciau ji uzrasyti i mokyklele jau o ne i darzeli?aciu uz atsakyma.noreciau kad diena tureciau daugiau laisvo laiko,nes dirbu,o neturiu kam jo palikti.
Atsakyti
QUOTE(simuska ir naglis @ 2011 07 02, 15:38)
laba diena mamytes 4u.gif norejau jusu paklausti vieno dalyko,mano maziukui rugsejo 7 diena sueis 4 metukai,ar galeciau ji uzrasyti i mokyklele jau o ne i darzeli?aciu uz atsakyma.noreciau kad diena tureciau daugiau laisvo laiko,nes dirbu,o neturiu kam jo palikti.

tokiu atveju geriau darzelis,nes mokykloj tokio amziaus butu tik puse dienos-ryte arba vakare
Atsakyti