Įkraunama...
Įkraunama...

Darželiai/mokykos UK

Labas vakaras,iskylo toks durnas klausimas,mamytes paaiskinkit man kaip galima pvz. 6-7Metu vaika parvezt is LT i UK ir atiduot i mokykla?juk jis kalba lt ir anglu nulis?ka jis ten daro toi mokykloi?nu neisivaizduoju,apsvieskit kaip tai buna?juk jam neisvers neisaiskins spec.lt kalba?
Atsakyti
Uniformu reikalavimai priklauso nuo mokyklos. Galiu pasakyt, kad Manchestery nera tokio griezto reikalavimo uniformom, matyt dziaugiasi, kad isvis vaikai i mokyklas ateina smile.gif Musu mokykloj nors oficialiai reikia uniformos, niekas nieko nesako, jei vaikai ir be ateina. Ir ta uniforma is mokyklos tik dzemperiai, visa kita pirkau asdoj smile.gif Krepsiukus knygom dave, kuno kulturai balta maikute ir sortai, perki kur nori smile.gif
Nereikia gasdintis, viska sudejus yra pigu isleist i mokykla, praktiskai tik drabuziai, ka reiskia vien tai, kad mokslo priemoniu nereiki pirkt smile.gif
Atsakyti
Norėjau pasiklausti,koks Anglijoje valstybiniuose darželiuose mokestis už mėnesį? Čia kiek skaičiau kažkur mažiausiai 900 eurų? ???
Papildyta:
QUOTE(DAMIANI @ 2011 02 27, 21:54)
Labas vakaras,iskylo toks durnas klausimas,mamytes paaiskinkit man kaip galima pvz. 6-7Metu vaika parvezt is LT i UK ir atiduot i mokykla?juk jis kalba lt ir anglu nulis?ka jis ten daro toi mokykloi?nu neisivaizduoju,apsvieskit kaip tai buna?juk jam neisvers neisaiskins spec.lt kalba?

Manr lygiai tas pats labai domina,pas mus du berniukai,vienam 4 metukai kitam greit bus6 metai. nesuprantu ką vyresnėlis nuėjęs į mokyklą ten veiktų nesuprasdamas kalbos??
Papildyta:
QUOTE(werde @ 2011 02 27, 22:01)
Uniformu reikalavimai priklauso nuo mokyklos. Galiu pasakyt, kad Manchestery nera tokio griezto reikalavimo uniformom, matyt dziaugiasi, kad isvis vaikai i mokyklas ateina smile.gif Musu mokykloj nors oficialiai reikia uniformos, niekas nieko nesako, jei vaikai ir be ateina. Ir ta uniforma is mokyklos tik dzemperiai, visa kita pirkau asdoj smile.gif Krepsiukus knygom dave, kuno kulturai balta maikute ir sortai, perki kur nori smile.gif
Nereikia gasdintis, viska sudejus yra pigu isleist i mokykla, praktiskai tik drabuziai, ka reiskia vien tai, kad mokslo priemoniu nereiki pirkt smile.gif

Nereikia mokslo priemoniu pirkti??? g.gif
Atsakyti
QUOTE(peciuliene29 @ 2011 02 27, 22:28)
Norėjau pasiklausti,koks Anglijoje valstybiniuose darželiuose mokestis už mėnesį?  Čia kiek skaičiau kažkur mažiausiai 900 eurų? ???
Papildyta:
Manr lygiai tas pats labai domina,pas mus du berniukai,vienam 4 metukai kitam greit bus6 metai. nesuprantu ką vyresnėlis nuėjęs į mokyklą ten veiktų nesuprasdamas kalbos??

nera jokio mokescio savivaldybiniam darzelyje,privatus ima daug,priklausomai nuo miesto.Ir UK svarai, o ne eurai.
Kas del vaiku,tai nieko sudetingo,visu pirma cia ne LT mokyklos su suolais ir amzinu mustru,cia sugebama atsizvelgt i vaiko poreikius.Lankys kiekviena diena,klausysis ir mokysis suprast.Vaikai tokio amziaus labai imlus ir greit kalba ismoksta,kuo vaikas vyresnis,tuo sunkiau jam (as jau kalbu apie paauglius be kalbos,va jiems buna sudetingiau,bet ir tai viskas iveikiama).
Atsakyti

N mano sunui 5 metai bet visgi.LT lanke darzeli,angliskai nei 1 zodzio nemokejo.Atvaziavom i UK laukem vietos apie 3 menesius,tai jis ziuredamas TV kelis zodzius ismoko pasakyti.Nuejes i mokykla nei dienos neverke,susikalba kazkaip.Na mokinau pasakyti noriu i WC,gert,salta ,silta ir panasei,na butiniausiu tokiu fraziu...Jau lanko 2 menesai,jau pradeda kalbeti angliskai daug,bet mokytoja sake kad jis labai gabus kalboms...NA bet patikekit vaikai labai greitai ismoksta.Kiek nesupranta vaikas,parodo gestais na zodziu vaiko tikrai niekas nenuvaro i kampa ir neliepia sedet kol kalbet ismoks.
Papildyta:
QUOTE(romuciukas @ 2011 02 27, 22:34)
nera jokio mokescio savivaldybiniam darzelyje,privatus ima daug,priklausomai nuo miesto.Ir UK svarai, o ne eurai.
Kas del vaiku,tai nieko  sudetingo,visu pirma cia ne LT mokyklos su suolais ir amzinu mustru,cia sugebama atsizvelgt i vaiko poreikius.Lankys kiekviena diena,klausysis ir mokysis suprast.Vaikai tokio amziaus labai imlus ir greit kalba ismoksta,kuo vaikas vyresnis,tuo sunkiau jam (as jau  kalbu apie paauglius be kalbos,va jiems buna sudetingiau,bet ir tai viskas iveikiama).

va ta ir turiu galvoj...Mano sunus hyperaktyvus,jam nusedet vietoj labai sunbku doh.gif taigo LT mokykloj pasodintas i suola nemanau kad kazka ismoktu nes galvotu kaip is cia pasprukt.O cia viskas per zaidima tai ir tie visi mokslai eina i galva daug lengviau
Atsakyti
Mamukai, o kas atsiuncia atsakyma kad mes patekom i mokykla ar city council ar pati mokykla? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(arlete @ 2011 02 27, 23:12)
Mamukai, o kas atsiuncia atsakyma kad mes patekom i mokykla ar city council ar pati mokykla? rolleyes.gif

nemanau,kad cia skirtumas koks nors butu,svarbu gi atsakymas biggrin.gif
as is viso tik cia suzinojau,kad del mokyklos reikia kreiptis i savivaldybe.Viska per mokykla dariau,is ten ir atsakyma gavau.
Atsakyti
QUOTE(romuciukas @ 2011 02 27, 03:07)
siaubas kokios sumos,as ne puses tiek neisleidau.

nu jo man daug gavosi...cia viska sudejus man £200 laisvai...batai vien virs £40, guminiai £10, treningai £20, marskinukus pirkom 5vnt nes keiciam kasdien...trumpom rankovem irgi 5vnt...pedkelniu vien 6 pirkau...po apacia maunamu vest irgi reikejo pripirkti, nes keiciam kasdien...kur dar kojines..sarafanas, sijonas... doh.gif ai dar kedus reikejo nupirkti, ir tuos mokykloj palikti...nu zodziu kai suma susideda tikrai daug gaunasi...nes mes viska ne po 1vnt pirkom...ai dar lunch boxas - £8.
Papildyta:
Nu cia nuo zmogaus priklauso,nes as pavydziui apatini trikotaza vaikui keiciu kasdien...pati atlikdama praktika, visko prisiziurejau... blink.gif nesvarus buna vaikuciai, nesvarus ju rubeliai...Keiciu ir marskinukus kasdien, nes pareina nusitepus...beje mes nauja sriukyte pirkom i mokykla....todel ir sakau kad viska sudejus, suma apvali gaunasi...mb irgi nepatikejo... biggrin.gif
Atsakyti
samojinga,na viskas aisku,pas jus mergaite,o pas mane berniukas,jie pigiau kainuoja biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo romuciukas: 27 vasario 2011 - 23:16
QUOTE(romuciukas @ 2011 02 27, 23:44)
as is viso tik cia suzinojau,kad del mokyklos reikia kreiptis i savivaldybe.Viska per mokykla dariau,is ten ir atsakyma gavau.

katalikiskos mokyklos pacios atsiuncia laiskus jeigu vaikas priimamas...o mes is councilo irgi gavom laiska, nes negavom vietos katalikiskoj... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(romuciukas @ 2011 02 27, 20:44)

o as kaip buvau mokyklose,tai man tik tuos pakus dave,ir pasake siusti i councila. ir tik vienoj mokykloj uzrase mano ir dukros duomenis,bet ir jie pasake uzpildyti ir issiusti ta forma.
o pvz i nursery mus prieme iskarto[rugseji], tik dave 2 dienas 'apsipirkti' bigsmile.gif

ir uniforma mums nekainavo beprotisku pinigu schmoll.gif , ko gero del to,kad i nursery ejom. beveik viska nusipirkau asdoj, o mokyklos logotipus spec parduotuvej. ko gero pati brangiausia buvo avalyne cool.gif
Papildyta:
QUOTE(Samojinga @ 2011 02 27, 21:11)
katalikiskos mokyklos pacios atsiuncia laiskus jeigu vaikas priimamas...o mes is councilo irgi gavom laiska, nes negavom vietos katalikiskoj... verysad.gif

verysad.gif
o jus jau gavote atsakyma del siu metu rugsejo? as labai noriu butent i katalikiska patekt, i taip laukiu atsakymo,greiciau atsiustu,kad ramiau butu cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arlete: 27 vasario 2011 - 23:21

buna kad mokyklose dirba lietuviu... smile.gif tada pakviecia juos pavertejauti.... smile.gif
Atsakyti