Įkraunama...
Įkraunama...

Darželiai/mokykos UK

QUOTE(Margarita 25 @ 2011 03 22, 12:37)
Sveikos, aš norėjau paklausti ar jums nebuvo baisu , kad jūsų vaikas nemokės lietuviškai rašyti ir skaityti. Ar neapninka baimė jei reiktu gryžti į Lt ir vaikas nemokėtu lietuvių kalbos? aciu uz atsakyma

kalbos manau tikrai nepamirs, nebent koki akcentuka pasigaus, gi vistiek seimoje bendrausit lietuviskai, bet su rasyna tai sakutes, sprendziam visokias ltu pratybas, bet kuo toiau tuo sunkiau sekasi, seip pries vaziuojant i UK daug daug galvojau ir esu nusiteikusi i ltu negrizt kol dukra nebaiks mokyklos, veliau studijos ir t.t.
Zinau lietuviu seimyna kuri su savo 3 vaikasi kalba angliskai sad.gif keistas poziuris g.gif dar juokauja jog su vyru gali kalbet beleka nes vaikais ietuviskai nesupranta
Atsakyti
QUOTE(Margarita 25 @ 2011 03 22, 12:37)
Sveikos, aš norėjau paklausti ar jums nebuvo baisu , kad jūsų vaikas nemokės lietuviškai rašyti ir skaityti. Ar neapninka baimė jei reiktu gryžti į Lt ir vaikas nemokėtu lietuvių kalbos? aciu uz atsakyma

geras klausimas 4u.gif apninka,dar ir kaip,todel nuo 6-7metu planuoju pati uzsiimt jo mokymu.Nezinau,kaip seksis,nes maniskis jau dabar lietuviskai beveik nekalba,bet bandysiu,turiu knygu is LT parsisiuntus ne mazai,mokysimes,bent jau pagrindus,kad zinotu ax.gif
Atsakyti
Margarita 25, - atsakant i klausima. Nebaisu 4u.gif O ko turetu but baisu? Nores tai ir ismoks. Pvz. mano vaikams dabar rusu kalba ant bangos. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2011 03 22, 22:07)
Margarita 25, - atsakant i klausima. Nebaisu  4u.gif O ko turetu but baisu? Nores tai ir ismoks. Pvz. mano vaikams dabar rusu kalba ant bangos.  biggrin.gif

O kodel rusu butent? biggrin.gif
Atsakyti
Įdomus požiūris. Nemanau, kad taip panorės ir išmoks, be tėvų dedamų pastangų vargu, ar kas gausis. O ir kurių galų jiems norėti tą lietuvių kalbą mokytis, aplinka, kurioj auga juk angliška. Jų santykis su Lieuva ir lietuvių kalba yra visai kitoks, nei mūsų ir jei tėvai apleis lietuvių kalbos mokymą, greit vaikas visai ją pamirš.

Iš kitos pusės, manau, tokia yra gyvenimo svetur kaina. Aš asmeniškai esu susitaikiusi su tuo, kad mano vaikai nekalbės ir nerašys idealiai lietuviškai, bet tol, kol galėsiu stengsiuos, kad bent susikalbėt ir perskaityt galėtų.

Mano pačios vaikai,kaip aš juokauju, kalba 2,5 kalbų smile.gif Va kaip tik dabar surašymo klausimyne galvoju ką rašyt prie vaikų kalbos, nes anglų ir lietuvių jie vartoja vienodai. Lietuviškai kalba tik su manim, o šeimoj pagrindinė kalba anglų, plius dar tėtuko kalbą kažkiek bando smile.gif Man asmeniškai yra svarbu,kad vaikai mokėtų daug kalbų ir labai absurdiškai skamba, kai tėvai patys nusprendžia nekalbėti su vaikais lietuviškai, negi pakenks toks kalbos mokėjimas? O dėl rusų, buvo pas mus momentas, kai dičkis mokykloj visus mokė "nu zajac pagadi" smile.gif

Oi, bet vėl nuo mokyklų temos krypstam doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Ačiū merginos už atsakymus. mirksiukas.gif Vasara jau paliksim su vaiku Lietuva, tai biškuti baisoka daros, kaip ten berniukas apsipras., taipogi nenoriu, kad ir lietuvių kalba pamirštu, teks pačiai mokint jį. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Margarita 25 @ 2011 03 23, 09:07)
Ačiū merginos už atsakymus. mirksiukas.gif  Vasara jau paliksim su vaiku Lietuva, tai biškuti baisoka daros, kaip ten berniukas apsipras., taipogi nenoriu, kad ir lietuvių kalba pamirštu, teks pačiai mokint jį.  smile.gif

Zinok nepergyvenk ,as turiu sese 9 metuku (is tevo antros santuokos) ji cia yra UK nuo 3 metuku,eina i mokykla kalba angliskai gerai raso visa kita angliskai,bet namuose jai grieztai buvo liepema sneketi arba rusiskai(mama ruse) arba lietuviskai,o rasyti ji pati nori lietuviskai,aisku klaideliu daro,bet lietuviskas raides pazysta........ mirksiukas.gif Pridursiu kaip i Lietuva vaziuojam ,vis paklausiam ka dovanu,tai pasipraso lietuvisku pasaku ax.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Orhideja:): 23 kovo 2011 - 09:43
QUOTE(romuciukas @ 2011 03 22, 22:13)
kaimynka,matau,esi mirksiukas.gif tai dabar visai ne i tema mestelsiu.Balandzio 9d Boltone bus spektaklis suaugusiems  organizuojamas,jei kartais sudomintu, galesiu mestelt info i az mirksiukas.gif

Aciū už info 4u.gif jau žinau, gaunu žinutes nuo Jono biggrin.gif

QUOTE(Orhideja:) @ 2011 03 23, 08:40)
Zinok nepergyvenk ,as turiu sese 9 metuku (is tevo antros santuokos) ji cia yra UK nuo 3 metuku,eina i mokykla kalba angliskai gerai raso visa kita angliskai,bet namuose jai grieztai buvo liepema sneketi arba rusiskai(mama ruse) arba lietuviskai,o rasyti ji pati nori lietuviskai,aisku klaideliu daro,bet lietuviskas raides pazysta........ mirksiukas.gif Pridursiu kaip i Lietuva vaziuojam ,vis paklausiam ka dovanu,tai pasipraso lietuvisku pasaku  ax.gif  mirksiukas.gif

Tai vat, kad nuo tėvų pastangų priklauso smile.gif Maniškis šešiametis skundžiasi, kad pamiršta lietuvių ir vis klausia, kada pas močiutę skrisim, o skaityt nelabai lietuviškai puolasi, angliškai jam lengviau. Na niekas nesako, kad lengva...

Orchideja, kaip mokykloj sekėsi? bigsmile.gif
Atsakyti
Dar mamytes pamirsau paklausti ar jums irgi taip buvo......Kaip nuejom i ta mokykla ,(ten kataliku) Jie susirase vaiko duomenis,ir pasake kad atsius laiska,ten bus forma ja reiks uzpildyti ir siusti nurodytu adresu,ir jie atsius mus laiska kur bus parasyta kuri mums mokykla priklauso...Tai kiek suprantu tai dar neaisku ar mes tikrai eisim i ta kataliku mokyklele?
Atsakyti
Turiu ir as klausimeli 4u.gif . Musu miestely yra Primary shool viename pastate su Nursary. Kaip tik mano vaikas lanko siemet ta Nursary. Vaikui 3 m (rugsejo vidury 4 sueis). Tai klausimas toks, ar man reikia dar uzrasyt i ta Primary ar automatiskai visi vaikai pereina is tos i kita , kai ateina laikas ax.gif .
Atsakyti
QUOTE(huga @ 2011 03 23, 16:57)
Turiu ir as klausimeli  4u.gif . Musu miestely yra Primary shool viename pastate su Nursary. Kaip tik mano vaikas lanko siemet ta Nursary. Vaikui 3 m (rugsejo vidury 4 sueis). Tai klausimas toks, ar man reikia dar uzrasyt i ta Primary ar automatiskai visi vaikai pereina is tos i kita , kai ateina laikas  ax.gif .

mums aukletoja is karto pradejus lankyt darza pasake,kad duos anketas mokyklai,jas reikia uzpildyt iki lapkricio pirmos dienos,kad nuo kito rugsejo gaut viena,kitaip tariant pries metus visus reikia paduot dokus i mokykla.
klauskit aukletojos ir skubiai pildykit anketa,jei reikia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(huga @ 2011 03 23, 14:57)
Turiu ir as klausimeli  4u.gif . Musu miestely yra Primary shool viename pastate su Nursary. Kaip tik mano vaikas lanko siemet ta Nursary. Vaikui 3 m (rugsejo vidury 4 sueis). Tai klausimas toks, ar man reikia dar uzrasyt i ta Primary ar automatiskai visi vaikai pereina is tos i kita , kai ateina laikas  ax.gif .

Bent jau Mančestery, mokyklos darželio lankymas negarantuoja vietos toj mokykloj. Priėmimus organizuoja savivaldybė, prašymą reikia užpildyt iki kažkur sausio mėnesio, o mokyklos gauna tik vaikų sąrašus. Kaip kitur yra nežinau...
Atsakyti