Nu tikiuos gausiu. Einu antradienį tikrintis. Bus matyt. Nesiu visai dar žabala, taigi kaip ir nusiraminau, nors 2 metam tegu išduoda. Ačiū mergaitės.
QUOTE(vailija @ 2007 03 02, 14:28)
Nu tikiuos gausiu. Einu antradienį tikrintis. Bus matyt. Nesiu visai dar žabala, taigi kaip ir nusiraminau, nors 2 metam tegu išduoda. Ačiū mergaitės.
Žinoma, kad gausi. Sėkmės.
QUOTE(Pumpuryte @ 2007 03 02, 12:14)
O kas kiek metu reikia eit tikrintis sveikatos privalomai? ar tk viena karta kai gauni teises?
Man atrodo pries teisiu gavima ir viskas as teses issilaikiusi pries 4 metus tai daugiau ir nesitikrinau sveikatos
QUOTE(jufka @ 2007 03 02, 12:50)
Man atrodo pries teisiu gavima ir viskas as teses issilaikiusi pries 4 metus tai daugiau ir nesitikrinau sveikatos
man atrodo, kad reikia tikrintis kas 5 metus
tai yra turėti galiojančią pažymą apie sveikatos būklę
bet realiai tų pažymų nieks netikrina
Papildyta:
QUOTE(vailija @ 2007 03 02, 12:28)
kur eisi tikrintis?
ir koks tavo minusas?
Panevėžyje. O minusas silpnos akys, akinius nešioju.
QUOTE(vailija @ 2007 03 02, 13:00)
Panevėžyje. O minusas silpnos akys, akinius nešioju.
aš turėjau omeny, kiek dioptrijų akiniai (t.y. kiek minusų, jei trumparegystė; nes toleregiai nešioja pliusinius akinius)
gal kas Vilniuje žino, kur galima praieiti medicininę be vargo?
pas mane - 8 akys, tai ant ribos, gali leisti arba ne (pvz. pasakys, kad pas mane -8,25 )
tai aš nenoriu rizikuoti, noriu iš anksto susitarti
nes jei komisija nuspręs, kad aš negaliu vairuoti, tai šie duomenys nukeliaus į kelių policiją ir tada amen visam gyvenimui (nebent lazeriu pasidaryčiau, ir tai nesu tikra)
QUOTE(Žydrė @ 2007 03 02, 12:14)
Jei labai didelės dioptrijos, tada duoda ne 5, o 2 metams, ir tiek žinių.
Ne 2m o 1m...Man duota 1m... Pereiti komisija reikia kas 5m...buna tikrina sveikatos pazymejima, kai padarai kokia avarija (ar tau padaro)....
Papildyta:
QUOTE(Bajm @ 2007 03 02, 14:09)
aš turėjau omeny, kiek dioptrijų akiniai (t.y. kiek minusų, jei trumparegystė; nes toleregiai nešioja pliusinius akinius)
pas mane - 8 akys, tai ant ribos, gali leisti arba ne (pvz. pasakys, kad pas mane -8,25 )
nes jei komisija nuspręs, kad aš negaliu vairuoti, tai šie duomenys nukeliaus į kelių policiją ir tada amen visam gyvenimui (nebent lazeriu pasidaryčiau, ir tai nesu tikra)
Na kur pereiti tai as nzn, bet man mano gydytoja sake, kad po metu ateiciau su akinukais arba dar geriau su lesiais, ir prates 5m... :ax:jei iseis tai eisiu sia savaite...nes ir taip jau turbut pora metu vazineju su negaliojanciu sveikatos draudimu...
QUOTE(Bajm @ 2007 03 02, 13:09)
o tai nesupratau, pas jus ne i vairavimo mokykla atvyksta gydytojai is komisijos? pas mus atvaziavo, viska vietoj patikrino. kadangi pati zinojau, kad vairuojant reikes akinuku, dar pries pradedama lankyti teises nuejau i optika, pasitikrinau akis ir israse akinukus. ir kadangi duoda toki lapeli, kur parasyta, koks stiprumas akiniu, tai as ji ir pateikiau komisijai, nieko nereikejo tikrint
Buvau medicininėj, nes po vestuvių keitėsi pavardė ir neradau senos pažymos, tai teko naują psidaryti. Viskas užtruko tik tiek, kiek reikiamlaiko "komisijos" pažymą išrašyti. Paklausė "gerai matai?" Aišku kad gerai. tvarka, mokėk 35 lt ir imk pažymą. Viskas. O jei aš kokia nedamatanti būčiau, kuri iš vis teisės vairuot neturi? Užtat ir nereikia tada pykt, kai gatvėj ant galvos važiuoja....
Aš irgi su okuliorais vairuoju,ir vieneto tikrai su jais nematau,nesikoreguoja.Tai dėl to praeidinėjau komisiją vairavimo mok.Lentelė ten buvo neapšviesta,nemačiau tos eilutės,kur reikėjo,tai kol laukiau eilės,pasimaliau arčiau ir maždaug išmokau kur kokia raidė,ir praėjau.Pasirašė penkiems metams.Norėčiau C kateg.laikytis,tai reikia dabar sugalvoti,kaip ten prasisukti,gali nebepavykti taip lengvai,profesionalus rimčiau tikrina.Gal kas žino,kiek dioptrijų leidžiama C kat?
čia viskas parašyta
http://www3.lrs.lt/p...s...ery=&p_tr2=
tik reikia suprasti , 7 priedas
kaip suprantu vairuoti galima iki - 8 imtinai visas transporto priemones (žr. IV. LIGOS IR KITI SUTRIKIMAI, DĖL KURIŲ NEGALIMA VAIRUOTI TRANSPORTO PRIEMONIŲ (MEDICININĖS KONTRAINDIKACIJOS) 5.2 punktas)
http://www3.lrs.lt/p...s...ery=&p_tr2=
tik reikia suprasti , 7 priedas
kaip suprantu vairuoti galima iki - 8 imtinai visas transporto priemones (žr. IV. LIGOS IR KITI SUTRIKIMAI, DĖL KURIŲ NEGALIMA VAIRUOTI TRANSPORTO PRIEMONIŲ (MEDICININĖS KONTRAINDIKACIJOS) 5.2 punktas)
bet tai as nesuprantu koks tikslas neduot teisiu tiems kas turi -8 ir daugiau? na jei tie zmones uzsideda akinius ir gerai mato tai kas tada? nesuprantu, juk tam ir skirti akiniai ir linzes, kad gerai matytu