Man labai patinka žuvies apkepas, kurį gaminu iš ešerio faršo ir šiltas ir šaltas skanu.
Gal galima konkrečiau?
As darau is dvieju - triju gabaliuku eserio farso.
Farsa atsaldom. Morkyte, svoguna pakepinam, dedam y farsa, ymusam kiausini. Dar dedu manu, arba dziuveseliu, arba batono mirkyto, kad geriau susiklijuotu. Galima ir grietines arba majonezo pora saukstu. Prieskoniu pagal skony, kaip kas megsta. Labai gerai isminkom, ir y skardele patepta trupuciu aliejaus kepu apie 180 laipsniu, 40-50min. kol graziai paruduoja
Farsa atsaldom. Morkyte, svoguna pakepinam, dedam y farsa, ymusam kiausini. Dar dedu manu, arba dziuveseliu, arba batono mirkyto, kad geriau susiklijuotu. Galima ir grietines arba majonezo pora saukstu. Prieskoniu pagal skony, kaip kas megsta. Labai gerai isminkom, ir y skardele patepta trupuciu aliejaus kepu apie 180 laipsniu, 40-50min. kol graziai paruduoja
Ateinu pasidalinti atrastu receptu,kuri atradau interneto platybese,nors daug ka pagal turimus produktus turejau pakeisti.
Ruosiau lyna idaryta varske su bulvytemis,kepiau orkaiteje.
Esu dekinga zvejams uz recepteli,nors jame buvo lydekaite,bet as turejau lynu tai isbandziau su sia mazai turincia asaku zuvyte.
reikia:
lyno{kilograminio,gali buti ir didesnis}
200g varskes{naudojau kaimiska}
4 skilteliu cesnako,
100g majonezo{naudojau grietine}
druska,bazilikas, metos,bulvytes.
Nuvalome zuvi isdarinejam pjaunant per nugara{ne per pilva ,kaip iprastai}
Perpjovus gauname grazia isklotine.ir dedame
I dubeni sudedame varske ispaudziame cesnakus ,truputeli pasudome ibereme truputeli metu
grietine.
Viska gerai issukame.
Vidine zuvies puse pasudome,pabarstome pipirais,bazilikais.
I zuvies pilvo ertme sudedame lygiai varske.
Surisame ,kad idaras neisbegtu
I inda suberiame bulves,paslakstau aliejumi semenu{galima nadoti turima} pabarstome prieskoniais
Tarp bulvycu idedame lyna
Uzdengiame folija arba dangciu
Kepame 45min
Nuimame folija ir dar kepame 10min,kad bulves apskrustu.
Perskaicius si recepta as svarsciau del varskes skonio su zuvimi,bet skonis nuostabus,verta bandyti.
Ruosiau lyna idaryta varske su bulvytemis,kepiau orkaiteje.
Esu dekinga zvejams uz recepteli,nors jame buvo lydekaite,bet as turejau lynu tai isbandziau su sia mazai turincia asaku zuvyte.
reikia:
lyno{kilograminio,gali buti ir didesnis}
200g varskes{naudojau kaimiska}
4 skilteliu cesnako,
100g majonezo{naudojau grietine}
druska,bazilikas, metos,bulvytes.
Nuvalome zuvi isdarinejam pjaunant per nugara{ne per pilva ,kaip iprastai}
Perpjovus gauname grazia isklotine.ir dedame
I dubeni sudedame varske ispaudziame cesnakus ,truputeli pasudome ibereme truputeli metu
grietine.
Viska gerai issukame.
Vidine zuvies puse pasudome,pabarstome pipirais,bazilikais.
I zuvies pilvo ertme sudedame lygiai varske.
Surisame ,kad idaras neisbegtu
I inda suberiame bulves,paslakstau aliejumi semenu{galima nadoti turima} pabarstome prieskoniais
Tarp bulvycu idedame lyna
Uzdengiame folija arba dangciu
Kepame 45min
Nuimame folija ir dar kepame 10min,kad bulves apskrustu.
Perskaicius si recepta as svarsciau del varskes skonio su zuvimi,bet skonis nuostabus,verta bandyti.
merginos pas rusaites radau stai toki recepta gal kuri esate bandziusi
http://www.kuharka.r...fish/11010.html
Marinuo skumbre niekada nedariau idomu kaip skonis butu
http://www.kuharka.r...fish/11010.html
Marinuo skumbre niekada nedariau idomu kaip skonis butu
QUOTE(Geriuke @ 2011 12 23, 15:59)
Sveiki.
Gal kuri pasiulytumet koki receptuka ka skanaus su sviezia lasisa pagamint?Vienais metais kepiau idaryta orkaitej,tai nelabai skani gavosi....Norisi kazko sventem...
Gal kuri pasiulytumet koki receptuka ka skanaus su sviezia lasisa pagamint?Vienais metais kepiau idaryta orkaitej,tai nelabai skani gavosi....Norisi kazko sventem...
Vakar kaip tik kepėm lašišą. Nusipirkom file gabaliuką kad užtektu dviem, tokį kur vienoj pusėj dar su oda. Namie perpjovėm citriną ir išspaudėm ant lašišos, ant viršaus šiek tiek prieskonių. Tada palikom 10 min kad pasimarinuotu. Orkaitę įjungėm griliaus režimu (kaitina tik iš viršaus), įdėjom lašišą ir net neuždarėm pilnai orkaitės. Po 15 min (maždaug) jau galima buvo valgyt, labai gražiai apskrudo. Garnyrui basmati ryžiai ir garintos šparaginės pupelės.
Pamečiau receptą, gal kuri pamenate, kur ieškoti, jis buvo šiame forume, marinuota saldžiarūgštė žuvis su morkomis, svogūnais ir šviežiais agurkais
Ačiū už pagalbą
Ačiū už pagalbą
QUOTE(kotri_ @ 2012 12 19, 18:58)
Pamečiau receptą, gal kuri pamenate, kur ieškoti, jis buvo šiame forume, marinuota saldžiarūgštė žuvis su morkomis, svogūnais ir šviežiais agurkais
Ačiū už pagalbą
Ačiū už pagalbą
Jei neklystu, tai skyriuke "kuciu valgiai (ar patiekalai)". Nors nesu visiskai tikra
QUOTE(noriu zinoti @ 2012 12 19, 18:25)
Jei neklystu, tai skyriuke "kuciu valgiai (ar patiekalai)". Nors nesu visiskai tikra
Peržiūrėju, bet nerdau
sveikos, o gal galite patarti kaip keptuveje iskepti zuvi, kad ji nesubyretu ?
aciu
aciu