QUOTE(Goudute @ 2011 03 25, 14:48)
Padalinu per puse, is zuvies gaunasi 2 puseles. oda palieku, isimu visus kaulus. pabarstau cukrum/druska/ juodais pipirais, padedu pora lauro lapu ir apslakstau aliejum. Laikau saltai pora ar keleta dienu. Istraukiam ir valgom su juoda duona
Galite česnako dar uždėti
Ir palaikius kelias valandas suvynioti į maistinę plėvelę, tada dėti į šaldiklį. Gaunasi skumbrės karpačio, labai skanu. Ja kada nori išsiėmi ir atsipjauni pkonomis riekutėmis
Papildyta:
Man patinka žuvis kepta naturaliai niekur nevoliota
Tai šeimynai labai patinka, kai padarau su bulvėmis orkaitėje:
Imu mėgstama žuvi( kokia gaunu šviežesne), supriekoniuoju su žuvies prieskoniais ir dar dedu česnako, pipirų.
Keptuvėje pakepinu šiaudeliais supjaustytus saliero gumba, morkas ir svogūnus,pabarstau pipiriukais ir druska( galim dėti pomidoro padažo ar truputi grietinėlės) .
Tada į skarda dedu bulves supjaustytas riekutėmis (dedu kaip žuvies žvynai yra, ir tokio dydžio kaip pasirinkros žuvies gabaliukai), ant bulvių dedu pakepintas daržoves, ant viršaus dedu žuvies gabaliuką o ant jo pabarstau sūrio ir picų preiskonių. ir kepu apie 20-30 min. kol bulvės iškepa.
Kažkada esu dar pylusi ant viršaus po truputi kiaušinio plakinio.