Įkraunama...
Įkraunama...

Žuvis

QUOTE(undi @ 2011 09 05, 15:12)
sveikos Mb savaitgali prizvejojo karsio..gal zinot kaip skaniai ji paruosti? 4u.gif

man tai ar rukita ,ar keptas.Is prieskoniu tik pipirai,druska ir viskas.skanu.garniruj troskonti rauginti kopustai.
Atsakyti
Sveikos:)
MB labai mėgsta žvejoti, tad neretai partempia namučių lydekėlių ar dar kokių žuviukų.
Paskutinį kartą gaminau troškintą lydeką su pomidorais.
Mums tai laaabai patiko thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DiaDi: 27 rugsėjo 2011 - 12:47
O gal žino kaip skaniai paruošti šviežią tuną?
Atsakyti
QUOTE(Iceland @ 2011 10 06, 10:47)
O gal žino kaip skaniai paruošti šviežią tuną?

Pabarstyti druska, šviežiai grūstais juodais pipirais ir apkepti keptuvėje. skaniausias nevisai iškepęs smile.gif
Arba valgyti žalią - karpačio.
Atsakyti
QUOTE(AkvileZ @ 2011 10 06, 13:23)
Pabarstyti druska, šviežiai grūstais juodais pipirais ir apkepti keptuvėje. skaniausias nevisai iškepęs smile.gif
Arba valgyti žalią - karpačio.


Ačiū aciuks.gif bėgu gaminti
Atsakyti
QUOTE(Goudute @ 2011 03 25, 14:48)
Padalinu per puse, is zuvies gaunasi 2 puseles. oda palieku, isimu visus kaulus. pabarstau cukrum/druska/ juodais pipirais, padedu pora lauro lapu ir apslakstau aliejum. Laikau saltai pora ar keleta dienu. Istraukiam ir valgom su juoda duona  thumbup.gif

Galite česnako dar uždėti ax.gif
Ir palaikius kelias valandas suvynioti į maistinę plėvelę, tada dėti į šaldiklį. Gaunasi skumbrės karpačio, labai skanu. Ja kada nori išsiėmi ir atsipjauni pkonomis riekutėmis thumbup.gif
Papildyta:
Man patinka žuvis kepta naturaliai niekur nevoliota ax.gif
Tai šeimynai labai patinka, kai padarau su bulvėmis orkaitėje:

Imu mėgstama žuvi( kokia gaunu šviežesne), supriekoniuoju su žuvies prieskoniais ir dar dedu česnako, pipirų.
Keptuvėje pakepinu šiaudeliais supjaustytus saliero gumba, morkas ir svogūnus,pabarstau pipiriukais ir druska( galim dėti pomidoro padažo ar truputi grietinėlės) .
Tada į skarda dedu bulves supjaustytas riekutėmis (dedu kaip žuvies žvynai yra, ir tokio dydžio kaip pasirinkros žuvies gabaliukai), ant bulvių dedu pakepintas daržoves, ant viršaus dedu žuvies gabaliuką o ant jo pabarstau sūrio ir picų preiskonių. ir kepu apie 20-30 min. kol bulvės iškepa.
Kažkada esu dar pylusi ant viršaus po truputi kiaušinio plakinio.
Atsakyti
Aš nelabai mėgėja žuvies, bet mano vyrui patinka. Tai aš ruošiu taip, kad ir aš malonumą jausčiau ją valgydama smile.gif O darau tokią kaip ir užkepėlę: į kepimo indą dedam pjaustytų morkų, ant viršaus žuvies (apibarstytos druska ir citrinpipiriais), pusžiedžiais pjaustytų svogūnų, pjaustytų pievagrybių, pomidoro, aptepti trupučiu majonezu, pabarstyti žolelėmis, įpilt vos vos vandens ir į orkaitę 170 laipsnių 40 - 50 min. prieš pabaigą pabarstyt sūriu smile.gif Man tas variantas pats skaniausias. Kol nežinau skanesnių biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(megasun @ 2011 10 13, 11:38)
Aš nelabai mėgėja žuvies, bet mano vyrui patinka. Tai aš ruošiu taip, kad ir aš malonumą jausčiau ją valgydama smile.gif O darau tokią kaip ir užkepėlę: į kepimo indą dedam pjaustytų morkų, ant viršaus žuvies (apibarstytos druska ir citrinpipiriais), pusžiedžiais pjaustytų svogūnų, pjaustytų pievagrybių, pomidoro, aptepti trupučiu majonezu, pabarstyti žolelėmis, įpilt vos vos vandens ir į orkaitę 170 laipsnių 40 - 50 min. prieš pabaigą pabarstyt sūriu  smile.gif  Man tas variantas pats skaniausias. Kol nežinau skanesnių  biggrin.gif

tai gali po apačia dėri bulvių ar ryžių ir dar truputi grietinėlės įpilti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Militux @ 2011 10 13, 10:33)
tai gali po apačia dėri bulvių ar ryžių ir dar truputi grietinėlės įpilti ax.gif

O, liuks mintis smile.gif Bandysim būtinai bigsmile.gif O ryžiai virti ar ne? Kažkada prieš daug metų kepiau vištieną ir į kepimo indą pridėjau ryžių, tai nesigavo man tie ryžiai. Tai nežinau ar ne taip dariau, ar praktikos stoka kalta doh.gif
Atsakyti
QUOTE(megasun @ 2011 10 14, 11:33)
O, liuks mintis smile.gif Bandysim būtinai  bigsmile.gif  O ryžiai virti ar ne? Kažkada prieš daug metų kepiau vištieną ir į kepimo indą pridėjau ryžių, tai nesigavo man tie ryžiai. Tai nežinau ar ne taip dariau, ar praktikos stoka kalta  doh.gif

Jei ruošiat užkepėlę, tai ryžius dėkit virtus.
Jei troškinti orkaitėje tada jau ant dugno nevirtus, bet skysčio jūsų troškinyje turi pakakti išbrinkimui.
Atsakyti
QUOTE(megasun @ 2011 10 14, 12:33)
O, liuks mintis smile.gif Bandysim būtinai  bigsmile.gif  O ryžiai virti ar ne? Kažkada prieš daug metų kepiau vištieną ir į kepimo indą pridėjau ryžių, tai nesigavo man tie ryžiai. Tai nežinau ar ne taip dariau, ar praktikos stoka kalta  doh.gif

Dedu ryžius virtus, o bulves tai žalias pjaustau riekutėmis visada ax.gif
Atsakyti
user posted image
Šaldytos skumbrės,25g želatinos,1virta morka,2 virti kiaušiniai,4gabaliukai plonai pjaustytu rūkytu lašinuku,prieskoniai ir druska.Skumbre išdoroti,išimti kaulus,pagardinti prieskoniais ir sudėti želatina paskirstyti ,dėti lašinuku gabaliukus,morkas ir per puse pepjautus kiaušinius.Susukti kaip vyniotini ,dėti į pasūdyta verdanti vandeni ir virti pusė valandos,išemus lengvai paslėgti.
Atsakyti