Man prie žuvies labai tinka pakepintas svogūnas žiedais, prieskoniai ir grietine arba grietinėlė
Žuvie blyneliai(kepsniukai)
po ranka receptuko neturiu, bet manau atkartosiu. Kepsniukus galima valgyti karštus su bulvėmis ir salotomis ir šaltus su duona ir majonezu (rekomenduoju su krapais)
4 juostelės jūros lidekos file
2 kiaušiniai
2 svogūmai
2-4 šaukštai majonezo
4-6 šaukštai majonezo
druska, pipirai, petražolės
Žuvį supjaustyti kubliais, susmulkinti svogūną, petražoles. Iš kitų ingridientų užmaišyti tešlą, sudėti žuvį, svogūnus, petražoles. Kepti keptuvėje ant aliejaus kol gražiai apskrus. Jei atrodys kad daug prigeria aliejaus - išėmus iš keptuvės padėti ant popierinio rankšluostuko.
Skanaus!
po ranka receptuko neturiu, bet manau atkartosiu. Kepsniukus galima valgyti karštus su bulvėmis ir salotomis ir šaltus su duona ir majonezu (rekomenduoju su krapais)
4 juostelės jūros lidekos file
2 kiaušiniai
2 svogūmai
2-4 šaukštai majonezo
4-6 šaukštai majonezo
druska, pipirai, petražolės
Žuvį supjaustyti kubliais, susmulkinti svogūną, petražoles. Iš kitų ingridientų užmaišyti tešlą, sudėti žuvį, svogūnus, petražoles. Kepti keptuvėje ant aliejaus kol gražiai apskrus. Jei atrodys kad daug prigeria aliejaus - išėmus iš keptuvės padėti ant popierinio rankšluostuko.
Skanaus!
Ar kas nors esate ragavę keptos skumbres??? jei ne, tai patariu tai padaryti as kazkaip isivaizdavau,kad skubre tik rukyta gali buti ir man ji labai nepatinka, riebi ir t.t. bet siandien valgem kepta, su cesnakais ir prieskoniais, tai skonis nerealus, net sakyciau siek tiek i tuna panasi buvo super!
QUOTE(Pomona33 @ 2011 02 27, 19:38)
Ar kas nors esate ragavę keptos skumbres??? jei ne, tai patariu tai padaryti as kazkaip isivaizdavau,kad skubre tik rukyta gali buti ir man ji labai nepatinka, riebi ir t.t. bet siandien valgem kepta, su cesnakais ir prieskoniais, tai skonis nerealus, net sakyciau siek tiek i tuna panasi buvo super!
pomona33,
Kas liečia skumbrę esu valgiusi šviežią pagautą Norveguose,kepta ant grilio.
Aš,manau,kad galima išsikepti ir orkaitėje [folijoje}
QUOTE(regna @ 2011 02 27, 18:48)
pomona33,
Kas liečia skumbrę esu valgiusi šviežią pagautą Norveguose,kepta ant grilio.
Aš,manau,kad galima išsikepti ir orkaitėje [folijoje}
Kas liečia skumbrę esu valgiusi šviežią pagautą Norveguose,kepta ant grilio.
Aš,manau,kad galima išsikepti ir orkaitėje [folijoje}
Tai taip, mes ir valgeme sviezia, ne saldyta, kepta orkaiteje (folijoje) negalvojau ,kad ji tokia skani kepta ir ja tinka kepti patariu pameginti
Gelbekit, vyras nupirko 5,5 kg saldyto tuno file gabala. Supjausciau porcijomis ir uzsaldziau. Pabandziau kepti kaip steika pamarinuota su alyvuogiu aliejum druska ir pipiriukais, man gavosi ziauriai neskanu fui toks sviezios zuvies prieskonis liko...O daugiau receptu nelabai randu...
Ka is jo pagaminti, kad butu nesausa ir neliktu to zuvies skonio. Koks padazas tiktu?
Ka is jo pagaminti, kad butu nesausa ir neliktu to zuvies skonio. Koks padazas tiktu?
QUOTE(ceburashka @ 2010 11 26, 15:06)
Gal kas zinote,koki padaziuka prie keptos zuvies?MB buvo isvaziaves zvejoti,pagavo menkes Tai noriu tesiog apvolioti miltose ir iskepti bet nesugalvoju koki padaza padaryti morku+svogunu+pomidoro padazas jau atsibodes....
as tai prie pakeptos zuvies darau garnyra:
saldytas darzoves (man hortex'o su kukuruzu burbuol, brokol, mork, ... ) pakepinu svieste su cesnaku;
dedu pora saukstu tomato ir girtines(nuo jos spalva tik isbala, tai svenciu stalui nededu)
patroskinu 3-5 min; biski vandens, jei veliasi ipilu;
ziauriai skanu tiek karstai, tiek saltai valgant (tik, kad jau nusibodo per keleta metu)
tinka zuvi valgant ir su bulvem, ir su duona, ir tik su jom
QUOTE(vajuke @ 2011 03 01, 12:35)
Gelbekit, vyras nupirko 5,5 kg saldyto tuno file gabala. Supjausciau porcijomis ir uzsaldziau. Pabandziau kepti kaip steika pamarinuota su alyvuogiu aliejum druska ir pipiriukais, man gavosi ziauriai neskanu fui toks sviezios zuvies prieskonis liko...O daugiau receptu nelabai randu...
Ka is jo pagaminti, kad butu nesausa ir neliktu to zuvies skonio. Koks padazas tiktu?
Ka is jo pagaminti, kad butu nesausa ir neliktu to zuvies skonio. Koks padazas tiktu?
Man asmeniskai keptas tunas net labai skanu, as dedu zuvies prieskoniu ir tokiu mamos darytu kuriuose ir cesnako ir visokiu muskato riesutu ir t.t.yra, labai skaniai pasisude ir skaniai issikepe, super
Siaip tunas skaniausias zalias, karpacio, straganina Bet karpacio skaniau
QUOTE(Pomona33 @ 2011 02 27, 20:38)
Ar kas nors esate ragavę keptos skumbres??? jei ne, tai patariu tai padaryti as kazkaip isivaizdavau,kad skubre tik rukyta gali buti ir man ji labai nepatinka, riebi ir t.t. bet siandien valgem kepta, su cesnakais ir prieskoniais, tai skonis nerealus, net sakyciau siek tiek i tuna panasi buvo super!
Aš gana dažnai kepu skumbrę, perku šaldytą ir kepu orkaitėj. Man šiaip viena skaniausių žuvų iš tų šaldytų (šiaip apskritai neesu žuvies gerbėja, bet kartais norisi paįvairinti ) O jeigu kam įdomu, tai darau dažniausiai taip:
Šaldytą skumbrę atšildau, išnagrinėju, apšlakstau sojų padažu ir palieku pasimarinuoti.
Keptuvėje patroškinu svogūnų, morkų ir jeigu turiu kitokių daržovių (tinka cukinija, saliero šaknis, brokoliai, taip pat puikiai tinka rūgštesni obuoliai).
Dedu daržoves į folijos "dubenėlį" daržovių, o ant viršaus - žuvies gabalą, užvynioju ir kepu apie 20 min., nes skumbrė iškepa labai greitai, o perkepus tampa sausoka.
Man asmeniškai prie tokios žuvies labai tinka keptos bulvės "ispaniškai" - bulves supjaustyti kubeliai, truputį aliejaus, prieskonių (dedu kmynų, itališkų žolelių mišinį, raudonosios paprikos, prieskonių nepagailėti) ir kepti orkaitėje.
Dar prie žuvies labai tinka brokolių garnyras - brokolius apšlakstyti aliejumi, pabarstyti česnaku ir migdolų plokštelėmis ir truputį pakepti orkaitėje (šį receptą radau vienos lietuvaitės blog'e, labai atsiprašau, bet nepamenu vardo )
QUOTE(vajuke @ 2011 03 01, 12:35)
Gelbekit, vyras nupirko 5,5 kg saldyto tuno file gabala. Supjausciau porcijomis ir uzsaldziau. Pabandziau kepti kaip steika pamarinuota su alyvuogiu aliejum druska ir pipiriukais, man gavosi ziauriai neskanu fui toks sviezios zuvies prieskonis liko...O daugiau receptu nelabai randu...
Ka is jo pagaminti, kad butu nesausa ir neliktu to zuvies skonio. Koks padazas tiktu?
Ka is jo pagaminti, kad butu nesausa ir neliktu to zuvies skonio. Koks padazas tiktu?
Raudono ar pilko tuno?
Taigis.. Turiu savo "firminį" žuvies receptą, nežinau, ar čia kada jis buvo paminėtas ar ne, bet labai paprasta pagaminti ir labai skanu..
Reikės:
Poros svogūnų
Morka (vidutinė)
Žuvies file (aš naudoju skorpionžuvę)
Majonezas
Sūris (žiūrint, kas kokį mėgsta, aš kietojo sūrio mėgėja..)
Prieskoniai (naudoju Santa Maria Viduržemio jūros, pipirai, druska, krapai)
Svogūnai supjaustomi grežinėliais, morkos sutarkuojamos burokine tarka, žuvis įtrinama prieskoniais.
Į kepimo indą dedami svogūnai, ant jų morkos, žuvis. Ant žuvies užtepamas majonezas (ne plonu, bet ir nelabai storu sluoksniu), paskiausiai tarkuotas sūris.
Viskas.
Kepama maždaug 30-40min. orkaitėj apie 180-200 laipsnių temp.
Tai vienas iš mėgstamiausių mano žuvies receptų, pirmiausia dėl paprastumo ir greito paruošimo.. Kas jo dar nežinojo - tikiuosi patiks
Reikės:
Poros svogūnų
Morka (vidutinė)
Žuvies file (aš naudoju skorpionžuvę)
Majonezas
Sūris (žiūrint, kas kokį mėgsta, aš kietojo sūrio mėgėja..)
Prieskoniai (naudoju Santa Maria Viduržemio jūros, pipirai, druska, krapai)
Svogūnai supjaustomi grežinėliais, morkos sutarkuojamos burokine tarka, žuvis įtrinama prieskoniais.
Į kepimo indą dedami svogūnai, ant jų morkos, žuvis. Ant žuvies užtepamas majonezas (ne plonu, bet ir nelabai storu sluoksniu), paskiausiai tarkuotas sūris.
Viskas.
Kepama maždaug 30-40min. orkaitėj apie 180-200 laipsnių temp.
Tai vienas iš mėgstamiausių mano žuvies receptų, pirmiausia dėl paprastumo ir greito paruošimo.. Kas jo dar nežinojo - tikiuosi patiks