aisku tiktu!
taip ir as darau
Lasisos file pabarstome citrinpipiriais, druska. Kepame orkaiteje (as kepu grilyje). Pagardiname citrinu sultimis.
Kol zuvis kepa gaminame spinatus. I keptuve ipilame siek tiek alyvuogiu aliejaus, pakepiname spinatus.iberiame druskos ir pipiru, dedame megstamo surio.As dazniausiai naudoju dziugo arba parmezano.
Tzatziki padazas gaminamas dar lengviau. Skonis dieviskas.tzatziki labai tinka prie lasisos.
tai kaip tqs tzatziki padažas gaminamas?
neradau recepto kaip gaminamas padažas, tai gal pasidalintumėte?
O kokius anksciau pirkdavot? jei tokius https://www.google.l.....dPEfJtkfukMM: tai ju tikrai buna, tik gal skonis ir nebe tas
Traški žuvies filė, kepta orkaitėje.
Ingredientai:
- baltų žuvų file: 1 kilogramo (pvz.: pangasija, menkė ar panašiai, naudota šamo filė)
- kiaušiniai: 2
- forminės batono riekelės: 4
- alyvuogių aliejus: 2 arbatinių šaukštelių
- druska
- juodieji pipirai
Padažui:
- majonezas: 4 valgomųjų šaukštų
- Dižono garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
- citrinos sultys
- pjaustytos šviežios petražolės: saujelės
Gaminimo eiga:
1. Pradžioje batono riekeles sudedame į trintuvą bei sumalame. Pakepiname sausoje keptuvėje, kol gražiai apskrus, bei paliekame atvėsti. Tada sumaišome su aliejumi, druska bei juodaisiais pipirais.
2. Tuomet žuvies file supjaustome vienodais gabaliukais. Kiekvieną gabaliuką voliojame į kiaušinio plakinį, džiūvėsėlius bei dedame į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15–20 minučių (kepimo laikas priklausys nuo žuvies gabaliukų dydžių).
3. Tada padažui skirtus ingredientus sumaišome dubenėlyje bei patiekiame prie žuvies. Skanaujame!
Šaltinis: http://gaminam.lt/tr...epta-orkaiteje/