Na stambiai malta:), tiesiog malūnelis greičiau skaldo negu mala
QUOTE(Lyžuka @ 2013 05 30, 08:14)
Na stambiai malta:), tiesiog malūnelis greičiau skaldo negu mala
Supratau.
Sakykit gal bandete rukinti taip marinuota zuvi?Noriu issirukinti skumbriu,tai galvoju kaip dar jas pamarinuoti ,apart cesnaku ir zoleliu.
Ne, rūkyti nebandėm
Visas procesas tas pats ,tik sykart viduje prie kaulu padariau pjuvius ir ikisau paprikos-buvo tikrai liuks
Paruosiam zuvi
Dedam i rukyklele
Udarom rukuklele ir nesam ant zariju
Kantriai laukiam kol bus galima atidaryti ir pagaliau atidarom
Viskas,odele nulupam ir skanaus!
Paruosiam zuvi
Dedam i rukyklele
Udarom rukuklele ir nesam ant zariju
Kantriai laukiam kol bus galima atidaryti ir pagaliau atidarom
Viskas,odele nulupam ir skanaus!
oi kaip seilė nutyso , o tokių rūkyklėlių būna pirkti kažkur? ir kokias pjuvenas naudojate?
QUOTE(Lyžuka @ 2013 06 11, 11:59)
oi kaip seilė nutyso , o tokių rūkyklėlių būna pirkti kažkur? ir kokias pjuvenas naudojate?
Visos musu rukyklos- pirktines,norejosi tokios ,kad vienam pavalgymui issirukinti zuvyte,suri,kalmara, ar kokiu vistienos slauneliu,tai MB nupirko.Ta didesne vezames ,kai vyrai i rimtesne zvejyba plaukia,arba kai visa vista issirukinti reikia.
Didesne ,tai tikrai pamenu,kad pirkom Moki -Vezi,o kur mazyte pirko net nepaklausiau,kadangi parveze gryzdamas is Cekijos tai kazkur pakeliui turejo nupirkti.
Rukinimui naudojam juodalksnio arba obels pjuvenas/skiedreles.Pernai tingejo m gamintis pjuvenu tai nusipirkom parduotuveje,jos taip ir vadinosi "Pjuvenos rukinimui".
PS. man dar laaaabai skanu -rukintos paprikos,visuomet daugiau pasirukinu,kad dar namo parsivezciau,tai ir i sriubyte dedu ir i salotas,na tikrai labai liuks skoni priduoda.
Apie rūkytas paprikas iš vis negirdejus , bet paprotinkit, tai čia ant šašlykines viršaus dedat ta rūkyklą kai jau būna tik žarijos, na panašiai kaip šašlykams kepti ? Ir kiek laiko rūkinat? Labai suviliojot gi tomis nuotraukomis
QUOTE(Lyžuka @ 2013 06 11, 13:47)
Apie rūkytas paprikas iš vis negirdejus , bet paprotinkit, tai čia ant šašlykines viršaus dedat ta rūkyklą kai jau būna tik žarijos, na panašiai kaip šašlykams kepti ? Ir kiek laiko rūkinat? Labai suviliojot gi tomis nuotraukomis
Jei rukinam daugiau zuvytes,tai imam didesne rukyklele ir tiesiog po ja sukuriam lauziuka :
Stiprios ugnies nereikia,nes pjuvenos sudegs,o zuvis bus aitri nuo to dumo.
Rukinimo laikas priklauso nuo zuvies kiekio , dydzio ir paruosimo.
Tokias isklotines apytiksliai ~25 minutes rukinam:
Ta mazesne rukyklele statom virs saslykines ,arba virs turistines dujines virykleles,pradzioje didesne liepsna naudojam ,kai pradeda rukti pjuvenos ugni primazinam,paliekam tokia,kad karsti palaikytu.
Ačiū bandysim kažką modeliuotis
ir ką jau niekas žuvies nebevalgo?
Sveiki,
gal kas galite pasidalinti skaniu receptu is lydekos (turiu saldyta, nemaza) - kepti paprastai keptuveje nesinori
gal kas galite pasidalinti skaniu receptu is lydekos (turiu saldyta, nemaza) - kepti paprastai keptuveje nesinori