Įkraunama...
Įkraunama...

Žuvis

QUOTE(gurmans @ 2013 05 13, 11:22)
bigsmile.gif Kaip dziugu,kad puikiai gavosi. thumbup.gif
Zinote,cia man viena mamyte (jei neklystu Sypsenele),parekomendavo marinuoti su adzika (ir adzikos dar kazkiek palikti viduje),tai isbandziau.Rekomenduoju ir Jums pabandyti nors viena zuvyte ,isties laaaabai skanai gavosi. wub.gif Na toks itin maloniai specifinis skonis.Tik reiktu kepti is nesaldytos skumbres,nes as viena specialiai uzsaldziau,tai skonis laaabai suprastejo. 4u.gif
Papildyta:
Aha ,del gleiviu ,jau aiskaiu. 4u.gif
Dabar sakykite,jei as noriu ta zuvi patroskinti ant lauzo keptu svogunu ir pomidoru pastos padaze,ar tikrai tu zvynu nesijaus ,na jie susilydys nuo karscio ar juos reiks rankioti po viena? blush2.gif

Jie per daug smulkus, kad jaustusi, jei jausis nevalgykite odos tada ir tikrai nieko nebus 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif matau diskusija apie lynus uzejo biggrin.gif vajee kai pamaciau,kad gurmans bijo,kad jos zvejai lyna pagaus doh.gif ,- lynas labai skani zuvis,tik su ja pasiterliot tai reikia.Mano tetis uzkietejes zvejys..Lyna reik su rupia druska valyt,o poto jau su peiliu pravalyt ir praplaut.O jau ant groteliu su adzika,- thumbup.gif
Cia kaip toj pasakoj,-isplaukia zvejai zvejot,-o gurmans gurmaniskus patiekalus ruosia biggrin.gif ,net pavydu wub.gif Del sumanymo troskinti,- kodel gi ne smile.gif tik reik fantazija ijungt..manau,jei su druska nusveisi,tai ir nupjaut virsutinio sluoksnio nereiks,nes jauciu daug zuvies susigadins.Draugai dare troskini ant lauzo(neragavau)tai supjaustyta lyna ispradziu truputuka pamarinavo,poto darzoviu kokiu turejo,citrinos sulciu truputuka,t.p.citrinos zieveles ir grietineles butinai! sake super pavyko.
Atsakyti
smile.gif Šypsenėlė (:+2013 05 14, 17:30-->
QUOTE(smile.gif Šypsenėlė (: @ 2013 05 14, 17:30)
Sveikutes 4u.gif matau diskusija apie lynus uzejo biggrin.gif vajee kai pamaciau,kad gurmans bijo,kad jos zvejai lyna pagaus doh.gif ,- lynas labai skani zuvis,tik su ja pasiterliot tai reikia.Mano tetis uzkietejes zvejys..Lyna reik su rupia druska valyt,o poto jau su peiliu pravalyt ir praplaut.O jau ant groteliu su adzika,- thumbup.gif
Cia kaip toj pasakoj,-isplaukia zvejai zvejot,-o gurmans gurmaniskus patiekalus ruosia biggrin.gif ,net pavydu wub.gif Del sumanymo troskinti,- kodel gi ne smile.gif tik reik fantazija ijungt..manau,jei su druska nusveisi,tai ir nupjaut virsutinio sluoksnio nereiks,nes jauciu daug zuvies susigadins.Draugai dare troskini ant lauzo(neragavau)tai supjaustyta lyna ispradziu truputuka pamarinavo,poto darzoviu kokiu turejo,citrinos sulciu truputuka,t.p.citrinos zieveles ir grietineles butinai! sake super pavyko.


biggrin.gif Dabar jau zinosiu,kad reikia pirmiausia ji su druska nusveisti 4u.gif .Del skanumo negaliu pakomentuoti,nes, as tiek supykus ant to lyno buvau,kad ,net neragavau.
lotuliukas.gif thumbup.gif gerai,kad niekas nemate,kaip as "gumaniskai" su tuo lynu kovojau,nes nezinociau kur is gedos detis. doh.gif lotuliukas.gif
Man irgi laabai skanu patroskinta zuvis ant lauzo,na,man aplamai visi grill patiekalai patinka wub.gif
O su grietinele dar nebandziau,dekui uz ideja. 4u.gif
Atsakyti

Gal galite paklausti to uzkietejusio zvejo,kaip paruosti lyna troskinimui,kad nereiktu man ten puse valandos ta slidinejancia zuvi ant lenteles skusti. 4u.gif
[/quote]
Tai va tas žvejys sakė, specialių receptų lynui ruošti nežino, o skaniausia jam ant laužo virtas lynas (manau jis ten deda viską ką pagauna smile.gif), į katiliuką sudeda žuvį gabaliukais, pipirų, druskos, svogūnų ir jei turi petražolių ir sviesto ir verda viską, sakė žuvienė - pasaka, galima ir puodą išlaižyti, tai va čia toks elementarus žvejų būdas, o žvejo žmona bigsmile.gif sakė iškyloje yra ruošę taip pat, tik dar pridėjo baravykų šviežiai surinktų ir vyno pylė. Irgi super gavosi.
Atsakyti
[quote=Lyžuka,2013 05 15, 09:49]
Gal galite paklausti to uzkietejusio zvejo,kaip paruosti lyna troskinimui,kad nereiktu man ten puse valandos ta slidinejancia zuvi ant lenteles skusti. 4u.gif
[/quote]
Tai va tas žvejys sakė, specialių receptų lynui ruošti nežino, o skaniausia jam ant laužo virtas lynas (manau jis ten deda viską ką pagauna smile.gif), į katiliuką sudeda žuvį gabaliukais, pipirų, druskos, svogūnų ir jei turi petražolių ir sviesto ir verda viską, sakė žuvienė - pasaka, galima ir puodą išlaižyti, tai va čia toks elementarus žvejų būdas, o žvejo žmona bigsmile.gif sakė iškyloje yra ruošę taip pat, tik dar pridėjo baravykų šviežiai surinktų ir vyno pylė. Irgi super gavosi.
[/quote]

Dekui,siemet dar neviriau zuvienes bigsmile.gif .Kai vyrai parplaukia is naktines zvejybos,tai zuviene jiems buna geriau uz kava lotuliukas.gif
Neisivaizduoju kazkaip zuvienes su grybais,bet reiks pasiimt kita karta baravyku is namu,gal bus naujas skaniausias zuvienes receptas. wub.gif
Atsakyti
manau, kad tokie prieskoniai, kaip laužas, gamta, palapinė šalia labai pagerina bet kokio patiekalo skonį lotuliukas.gif , nes kažkada ant laužo virėm sriubą ir paskui tokią pačia namuose bandėm , visai ne tas skonis gavosi smile.gif
dar pagooglinėjau ir va radau tokį receptuką, gana panašus į anksčiau aprašytą smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 15 gegužės 2013 - 13:06
QUOTE(Lyžuka @ 2013 05 15, 12:41)
manau, kad tokie prieskoniai, kaip laužas, gamta, palapinė šalia labai pagerina bet kokio patiekalo skonį  lotuliukas.gif , nes kažkada ant laužo virėm sriubą ir paskui tokią pačia namuose bandėm , visai ne tas skonis gavosi smile.gif
dar pagooglinėjau ir va radau tokį receptuką, gana panašus į anksčiau aprašytą smile.gif


thumbup.gif super "prieskoniai" thumbup.gif
Aha receptukas panasus,tik man su grietinele skaniau skamba,nei su tuo ileistu kiausiniu. 4u.gif blush2.gif
Atsakyti
Keliu dar viena receptuka,gal kam patiks.
Kadangi nuolaidu atvesintiems kalmarams niekur nebuvo,tai pirkau saldytus ,jau supjaustytus ziedais.Marinuoju paprastai : druska, pipirai ,kapota kalendra arba petrazoles.Kepti po pora minuciu is abieju pusiu (svarbiausia neperkepti,nes bus guminukai biggrin.gif ).Iskeptus pagal skoni pagardinti arba citrina arba cesnakiniu padazus,na kas kaip megsta.Dali keptu kalmaru pasilieku salotoms wub.gif .
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(gurmans @ 2013 05 20, 09:44)
Keliu dar viena receptuka,gal kam patiks.


Dievinu kalmarus,tad bandysiu jusu recepta mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Geriuke @ 2013 05 25, 08:30)
Dievinu kalmarus,tad bandysiu jusu recepta mirksiukas.gif


Man jie irgi laaabai patinka. wub.gif
Parasykite kaip sekesi ir zinoma ar patiko. 4u.gif
Atsakyti
Marinavom su daug skaldytos kalendros karpi, nugis labai skanu tik gal kažkiek tos ašakos nervino smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2013 05 29, 19:36)
Marinavom su daug skaldytos kalendros karpi, nugis labai skanu tik gal kažkiek tos ašakos nervino smile.gif


As irgi negaliu pakesti asaku schmoll.gif ,rankioji rankioji,ir galo nematyt.... doh.gif
Kas cia per skaldyta kalendra?Ar Jus turite omenyje malta? g.gif
Atsakyti