Įkraunama...
Įkraunama...

Žuvis

Atrodo "apetitnai" 4u.gif o kam markinat sūdytam vandenyje?
Atsakyti
Dekui. 4u.gif
Mirkinam,kad tolygiai pasisudytu ir nereiktu barstyti druskos ant zuvies.Nes kai lieka druska,tai rukant kazkas ten su ja vyksta,na tokiais baltais "kleckais" zuvis nuseta buna (neskaniai atrodo).
Kazkada ,labai senai,kai buvome Nidoje specialiai paklauseme pas tuos kur zuvis ruko,ka daryti,kad nebutu tu baltu demiu.Tai mums ir pasake,kad musu klaida yra,jog mes barstome druska,o reikia mirkyti zuvi druskos tirpale. 4u.gif
Atsakyti
O kuom rūkinat, ar kokiom pjuvenų ar medžio drožlių pilat? Kaip supratau žuvis iškepė ir nepjaustyta gerai, bandysim kepti ir mes ši savaitgalį tik nežinau kur čias geriausia šviežios skumbres nusipirkus Kaune, nes kai urmas pavedė su strimėlėmis žiemą (ryškiai papuvę buvo) tai ir šaldytos skumbrės nekyla noras ten važiuoti pirkti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 09 gegužės 2013 - 13:39
QUOTE(Lyžuka @ 2013 05 09, 13:37)
O kuom rūkinat, ar kokiom pjuvenų ar medžio drožlių pilat? Kaip supratau žuvis iškepė ir nepjaustyta gerai, bandysim kepti ir mes ši savaitgalį tik nežinau kur čias geriausia  šviežios skumbres nusipirkus Kaune, nes kai urmas pavedė su strimėlėmis žiemą (ryškiai papuvę buvo) tai ir šaldytos skumbrės nekyla noras ten važiuoti pirkti smile.gif


Rukinam ant pjuvenu. 4u.gif
As pati labai bijojau,kad vidud bus zalias,bet iskepe kuo puikiausiai. thumbup.gif
Tik cia kaip ir slaunelems reikia ziureti,kad nebutu laaabai karstos zarijos,na ,kad keptu isleto,bet nedegtu,
Atvesintas skumbres buvau susiruosusi pirkti Prismoje,bet man jos tokios pagyvenusios pasirode tai nepirkau blush2.gif .Bet laaabai grazias radau Norfa bazeje,nu tokios riebuiles,blizgacios,ryskiai sidabrines,na isties atrode ,kad tikrai sviezios. wub.gif Tik as Vilniuje pirkau,bet speju,kad i visus miestus veza tas pacias zyvytes. 4u.gif
Zinot,as specialiai viena uzsaldziau ir pasizymejau,na kad zinociau ar labai skiriasi skonis.Tai tikrai rekomenduoju kepti ,tik nesaldytas 4u.gif .
Na sekmes Jums kepant skumbre, ir paraykite kaip sekesi,ir zinoma receptuka,jei koki nauja sukrsite. wub.gif
Atsakyti
Gal kuri turite patirties su lynais?Kaip juos nuskusti?Ir ar jie turi buti tokie ,na gleiveti,lyg kokiu tirstu kisielium apipilti,na nezinau kaip apibudint blush2.gif .
As ta slidinejanti ir ciuozinejanti ant lenteles lyna ,gal puse valandos skutau doh.gif (mat vyrai gudruciai isplauke toliau zvejoti,o mane paliko su tuo zaliu"zuvinu").
Atsakyti
Esu girdėjus, kad tokias slystančias žuvis prieš skutant reikia druska pabarstyti, tada lengviau tą žuvį būna "sučiupinėti" smile.gif, o skumbrė pavyko puikiai wink.gif, kepiau savo tradiciniu receptu daug citrinos ir česnako, bet teko dėti druskos (šiaip aš jos nededu, man skanu ir be jos), bet žinojau, kad vienas svečias didelis jos gerbėjas smile.gif gerai iškepė ir visa nepjaustyta smile.gif, o kaimynas treniravosi (kaip tam fime na koškax) ant karpių ir karosų, tai irgi skanūs pavyko, nes iš pradžių kepėm atsikrai,o paskui padarėm suneštinį balių lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 13 gegužės 2013 - 08:58
QUOTE(gurmans @ 2013 05 13, 08:33)
Gal kuri turite patirties su lynais?Kaip juos nuskusti?Ir ar jie turi buti tokie ,na gleiveti,lyg kokiu tirstu kisielium apipilti,na nezinau kaip apibudint  blush2.gif .
As ta slidinejanti ir ciuozinejanti ant lenteles lyna ,gal puse valandos skutau  doh.gif (mat vyrai gudruciai isplauke toliau zvejoti,o mane paliko su tuo zaliu"zuvinu").

Tai kad lynas neskutamas. Jo skuryte labai skani. As kepu ji orkaiteje, prifarsiruoju rukyta sonine su svogunas pries tai pakepta. Ir jei dar voveraiciu turi, o dar svieziu bulviuku, tai tiesiog pasaka wub.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2013 05 13, 09:32)
Tai kad lynas neskutamas. Jo skuryte labai skani. As kepu ji orkaiteje, prifarsiruoju rukyta sonine su svogunas pries tai pakepta. Ir jei dar voveraiciu turi, o dar svieziu bulviuku, tai tiesiog pasaka wub.gif


blink.gif blink.gif Kaip taip?Kepat su visais zvynais ir tuo kazkokiu gliciu pavirsium?tai kaip suprantu iskepus poto tuos zvynus rankiojat? g.gif
Atsakyti
Net įdomu ir man pasidarė, pas užkietėjusį žveją pasiklausiau, tai sakė lynai tik su druka nuvalomi, na nušveičiami ir neskutami biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2013 05 13, 10:38)
Net įdomu ir man pasidarė, pas užkietėjusį žveją pasiklausiau, tai sakė lynai tik su druka nuvalomi, na nušveičiami ir neskutami  biggrin.gif


Savaitgali vyrai vel planuoja zvejyba,man jau ,net baisu,kad ,tik tu lynu nepagautu.... unsure.gif
Kaip suprantu tai tas nusveitimas su druska pasalins tas gleives.
O jei as noriu zuvi patroskinti su keptais svogunais ir pomidoru pasta ant lauzo... blush2.gif Tai speju,kad reikia tiesiog nupjauti visa oda su zvynais? g.gif
Gal galite paklausti to uzkietejusio zvejo,kaip paruosti lyna troskinimui,kad nereiktu man ten puse valandos ta slidinejancia zuvi ant lenteles skusti. 4u.gif
Atsakyti
Gleives rodo, kad zuvis sviezia. As tai nieko nesveiciu, nuplaunu issrodziu, pamarinuoju. O po to jau tik prifarsiruoju ir kepu. Nerandu nuotraukos. Kazkur tikrai turejau. Net dabar seile nutiso, prisiminus, kaip met tada ja valgem. Jokiam restorane to negausi lotuliukas.gif Ta skuryte nieko negadina, tie zvynukai tokie mazi, kad tikrai nereikia skusti. valgome su jais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laurindre: 13 gegužės 2013 - 11:09
QUOTE(Lyžuka @ 2013 05 13, 08:58)
Esu girdėjus, kad tokias slystančias žuvis prieš skutant reikia druska pabarstyti, tada lengviau tą žuvį būna "sučiupinėti" smile.gif, o skumbrė pavyko puikiai wink.gif, kepiau savo tradiciniu receptu daug citrinos ir česnako, bet teko dėti druskos (šiaip aš jos nededu, man skanu ir be jos), bet žinojau, kad vienas svečias didelis jos gerbėjas smile.gif gerai iškepė ir visa nepjaustyta smile.gif, o kaimynas treniravosi (kaip tam fime na koškax) ant karpių ir karosų, tai irgi skanūs pavyko, nes iš pradžių kepėm atsikrai,o paskui padarėm suneštinį balių  lotuliukas.gif


bigsmile.gif Kaip dziugu,kad puikiai gavosi. thumbup.gif
Zinote,cia man viena mamyte (jei neklystu Sypsenele),parekomendavo marinuoti su adzika (ir adzikos dar kazkiek palikti viduje),tai isbandziau.Rekomenduoju ir Jums pabandyti nors viena zuvyte ,isties laaaabai skanai gavosi. wub.gif Na toks itin maloniai specifinis skonis.Tik reiktu kepti is nesaldytos skumbres,nes as viena specialiai uzsaldziau,tai skonis laaabai suprastejo. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(laurindre @ 2013 05 13, 11:08)
Gleives rodo, kad zuvis sviezia. As tai nieko nesveiciu, nuplaunu issrodziu, pamarinuoju. O po to jau tik prifarsiruoju ir kepu. Nerandu nuotraukos. Kazkur tikrai turejau. Net dabar seile nutiso, prisiminus, kaip met tada ja valgem. Jokiam restorane to negausi lotuliukas.gif Ta skuryte nieko negadina, tie zvynukai tokie mazi, kad tikrai nereikia skusti. valgome su jais.


Aha ,del gleiviu ,jau aiskaiu. 4u.gif
Dabar sakykite,jei as noriu ta zuvi patroskinti ant lauzo keptu svogunu ir pomidoru pastos padaze,ar tikrai tu zvynu nesijaus ,na jie susilydys nuo karscio ar juos reiks rankioti po viena? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gurmans: 13 gegužės 2013 - 11:25