Atrodo "apetitnai" o kam markinat sūdytam vandenyje?
Dekui.
Mirkinam,kad tolygiai pasisudytu ir nereiktu barstyti druskos ant zuvies.Nes kai lieka druska,tai rukant kazkas ten su ja vyksta,na tokiais baltais "kleckais" zuvis nuseta buna (neskaniai atrodo).
Kazkada ,labai senai,kai buvome Nidoje specialiai paklauseme pas tuos kur zuvis ruko,ka daryti,kad nebutu tu baltu demiu.Tai mums ir pasake,kad musu klaida yra,jog mes barstome druska,o reikia mirkyti zuvi druskos tirpale.
Mirkinam,kad tolygiai pasisudytu ir nereiktu barstyti druskos ant zuvies.Nes kai lieka druska,tai rukant kazkas ten su ja vyksta,na tokiais baltais "kleckais" zuvis nuseta buna (neskaniai atrodo).
Kazkada ,labai senai,kai buvome Nidoje specialiai paklauseme pas tuos kur zuvis ruko,ka daryti,kad nebutu tu baltu demiu.Tai mums ir pasake,kad musu klaida yra,jog mes barstome druska,o reikia mirkyti zuvi druskos tirpale.
O kuom rūkinat, ar kokiom pjuvenų ar medžio drožlių pilat? Kaip supratau žuvis iškepė ir nepjaustyta gerai, bandysim kepti ir mes ši savaitgalį tik nežinau kur čias geriausia šviežios skumbres nusipirkus Kaune, nes kai urmas pavedė su strimėlėmis žiemą (ryškiai papuvę buvo) tai ir šaldytos skumbrės nekyla noras ten važiuoti pirkti
QUOTE(Lyžuka @ 2013 05 09, 13:37)
O kuom rūkinat, ar kokiom pjuvenų ar medžio drožlių pilat? Kaip supratau žuvis iškepė ir nepjaustyta gerai, bandysim kepti ir mes ši savaitgalį tik nežinau kur čias geriausia šviežios skumbres nusipirkus Kaune, nes kai urmas pavedė su strimėlėmis žiemą (ryškiai papuvę buvo) tai ir šaldytos skumbrės nekyla noras ten važiuoti pirkti
Rukinam ant pjuvenu.
As pati labai bijojau,kad vidud bus zalias,bet iskepe kuo puikiausiai.
Tik cia kaip ir slaunelems reikia ziureti,kad nebutu laaabai karstos zarijos,na ,kad keptu isleto,bet nedegtu,
Atvesintas skumbres buvau susiruosusi pirkti Prismoje,bet man jos tokios pagyvenusios pasirode tai nepirkau .Bet laaabai grazias radau Norfa bazeje,nu tokios riebuiles,blizgacios,ryskiai sidabrines,na isties atrode ,kad tikrai sviezios. Tik as Vilniuje pirkau,bet speju,kad i visus miestus veza tas pacias zyvytes.
Zinot,as specialiai viena uzsaldziau ir pasizymejau,na kad zinociau ar labai skiriasi skonis.Tai tikrai rekomenduoju kepti ,tik nesaldytas .
Na sekmes Jums kepant skumbre, ir paraykite kaip sekesi,ir zinoma receptuka,jei koki nauja sukrsite.
Gal kuri turite patirties su lynais?Kaip juos nuskusti?Ir ar jie turi buti tokie ,na gleiveti,lyg kokiu tirstu kisielium apipilti,na nezinau kaip apibudint .
As ta slidinejanti ir ciuozinejanti ant lenteles lyna ,gal puse valandos skutau (mat vyrai gudruciai isplauke toliau zvejoti,o mane paliko su tuo zaliu"zuvinu").
As ta slidinejanti ir ciuozinejanti ant lenteles lyna ,gal puse valandos skutau (mat vyrai gudruciai isplauke toliau zvejoti,o mane paliko su tuo zaliu"zuvinu").
Esu girdėjus, kad tokias slystančias žuvis prieš skutant reikia druska pabarstyti, tada lengviau tą žuvį būna "sučiupinėti" , o skumbrė pavyko puikiai , kepiau savo tradiciniu receptu daug citrinos ir česnako, bet teko dėti druskos (šiaip aš jos nededu, man skanu ir be jos), bet žinojau, kad vienas svečias didelis jos gerbėjas gerai iškepė ir visa nepjaustyta , o kaimynas treniravosi (kaip tam fime na koškax) ant karpių ir karosų, tai irgi skanūs pavyko, nes iš pradžių kepėm atsikrai,o paskui padarėm suneštinį balių
QUOTE(gurmans @ 2013 05 13, 08:33)
Gal kuri turite patirties su lynais?Kaip juos nuskusti?Ir ar jie turi buti tokie ,na gleiveti,lyg kokiu tirstu kisielium apipilti,na nezinau kaip apibudint .
As ta slidinejanti ir ciuozinejanti ant lenteles lyna ,gal puse valandos skutau (mat vyrai gudruciai isplauke toliau zvejoti,o mane paliko su tuo zaliu"zuvinu").
As ta slidinejanti ir ciuozinejanti ant lenteles lyna ,gal puse valandos skutau (mat vyrai gudruciai isplauke toliau zvejoti,o mane paliko su tuo zaliu"zuvinu").
Tai kad lynas neskutamas. Jo skuryte labai skani. As kepu ji orkaiteje, prifarsiruoju rukyta sonine su svogunas pries tai pakepta. Ir jei dar voveraiciu turi, o dar svieziu bulviuku, tai tiesiog pasaka
QUOTE(laurindre @ 2013 05 13, 09:32)
Tai kad lynas neskutamas. Jo skuryte labai skani. As kepu ji orkaiteje, prifarsiruoju rukyta sonine su svogunas pries tai pakepta. Ir jei dar voveraiciu turi, o dar svieziu bulviuku, tai tiesiog pasaka
Kaip taip?Kepat su visais zvynais ir tuo kazkokiu gliciu pavirsium?tai kaip suprantu iskepus poto tuos zvynus rankiojat?
Net įdomu ir man pasidarė, pas užkietėjusį žveją pasiklausiau, tai sakė lynai tik su druka nuvalomi, na nušveičiami ir neskutami
QUOTE(Lyžuka @ 2013 05 13, 10:38)
Net įdomu ir man pasidarė, pas užkietėjusį žveją pasiklausiau, tai sakė lynai tik su druka nuvalomi, na nušveičiami ir neskutami
Savaitgali vyrai vel planuoja zvejyba,man jau ,net baisu,kad ,tik tu lynu nepagautu....
Kaip suprantu tai tas nusveitimas su druska pasalins tas gleives.
O jei as noriu zuvi patroskinti su keptais svogunais ir pomidoru pasta ant lauzo... Tai speju,kad reikia tiesiog nupjauti visa oda su zvynais?
Gal galite paklausti to uzkietejusio zvejo,kaip paruosti lyna troskinimui,kad nereiktu man ten puse valandos ta slidinejancia zuvi ant lenteles skusti.
Gleives rodo, kad zuvis sviezia. As tai nieko nesveiciu, nuplaunu issrodziu, pamarinuoju. O po to jau tik prifarsiruoju ir kepu. Nerandu nuotraukos. Kazkur tikrai turejau. Net dabar seile nutiso, prisiminus, kaip met tada ja valgem. Jokiam restorane to negausi Ta skuryte nieko negadina, tie zvynukai tokie mazi, kad tikrai nereikia skusti. valgome su jais.
QUOTE(Lyžuka @ 2013 05 13, 08:58)
Esu girdėjus, kad tokias slystančias žuvis prieš skutant reikia druska pabarstyti, tada lengviau tą žuvį būna "sučiupinėti" , o skumbrė pavyko puikiai , kepiau savo tradiciniu receptu daug citrinos ir česnako, bet teko dėti druskos (šiaip aš jos nededu, man skanu ir be jos), bet žinojau, kad vienas svečias didelis jos gerbėjas gerai iškepė ir visa nepjaustyta , o kaimynas treniravosi (kaip tam fime na koškax) ant karpių ir karosų, tai irgi skanūs pavyko, nes iš pradžių kepėm atsikrai,o paskui padarėm suneštinį balių
Kaip dziugu,kad puikiai gavosi.
Zinote,cia man viena mamyte (jei neklystu Sypsenele),parekomendavo marinuoti su adzika (ir adzikos dar kazkiek palikti viduje),tai isbandziau.Rekomenduoju ir Jums pabandyti nors viena zuvyte ,isties laaaabai skanai gavosi. Na toks itin maloniai specifinis skonis.Tik reiktu kepti is nesaldytos skumbres,nes as viena specialiai uzsaldziau,tai skonis laaabai suprastejo.
Papildyta:
QUOTE(laurindre @ 2013 05 13, 11:08)
Gleives rodo, kad zuvis sviezia. As tai nieko nesveiciu, nuplaunu issrodziu, pamarinuoju. O po to jau tik prifarsiruoju ir kepu. Nerandu nuotraukos. Kazkur tikrai turejau. Net dabar seile nutiso, prisiminus, kaip met tada ja valgem. Jokiam restorane to negausi Ta skuryte nieko negadina, tie zvynukai tokie mazi, kad tikrai nereikia skusti. valgome su jais.
Aha ,del gleiviu ,jau aiskaiu.
Dabar sakykite,jei as noriu ta zuvi patroskinti ant lauzo keptu svogunu ir pomidoru pastos padaze,ar tikrai tu zvynu nesijaus ,na jie susilydys nuo karscio ar juos reiks rankioti po viena?