
Na stambiai malta:), tiesiog malūnelis greičiau skaldo negu mala

QUOTE(Lyžuka @ 2013 05 30, 08:14)

Sakykit gal bandete rukinti taip marinuota zuvi?Noriu issirukinti skumbriu,tai galvoju kaip dar jas pamarinuoti ,apart cesnaku ir zoleliu.
Ne, rūkyti nebandėm

Visas procesas tas pats ,tik sykart viduje prie kaulu padariau pjuvius ir ikisau paprikos-buvo tikrai liuks 
Paruosiam zuvi

Dedam i rukyklele

Udarom rukuklele ir nesam ant zariju

Kantriai laukiam kol bus galima atidaryti ir pagaliau atidarom

Viskas,odele nulupam ir skanaus!

Paruosiam zuvi

Dedam i rukyklele

Udarom rukuklele ir nesam ant zariju

Kantriai laukiam kol bus galima atidaryti ir pagaliau atidarom

Viskas,odele nulupam ir skanaus!


oi kaip seilė nutyso
, o tokių rūkyklėlių būna pirkti kažkur? ir kokias pjuvenas naudojate?

QUOTE(Lyžuka @ 2013 06 11, 11:59)
oi kaip seilė nutyso
, o tokių rūkyklėlių būna pirkti kažkur? ir kokias pjuvenas naudojate?



Didesne ,tai tikrai pamenu,kad pirkom Moki -Vezi,o kur mazyte pirko net nepaklausiau,kadangi parveze gryzdamas is Cekijos tai kazkur pakeliui turejo nupirkti.
Rukinimui naudojam juodalksnio arba obels pjuvenas/skiedreles.Pernai tingejo m gamintis pjuvenu tai nusipirkom parduotuveje,jos taip ir vadinosi "Pjuvenos rukinimui".

PS. man dar laaaabai skanu -rukintos paprikos,visuomet daugiau pasirukinu,kad dar namo parsivezciau,tai ir i sriubyte dedu ir i salotas,na tikrai labai liuks skoni priduoda.

Apie rūkytas paprikas iš vis negirdejus
, bet paprotinkit, tai čia ant šašlykines viršaus dedat ta rūkyklą kai jau būna tik žarijos, na panašiai kaip šašlykams kepti ? Ir kiek laiko rūkinat? Labai suviliojot gi tomis nuotraukomis


QUOTE(Lyžuka @ 2013 06 11, 13:47)
Apie rūkytas paprikas iš vis negirdejus
, bet paprotinkit, tai čia ant šašlykines viršaus dedat ta rūkyklą kai jau būna tik žarijos, na panašiai kaip šašlykams kepti ? Ir kiek laiko rūkinat? Labai suviliojot gi tomis nuotraukomis 


Jei rukinam daugiau zuvytes,tai imam didesne rukyklele ir tiesiog po ja sukuriam lauziuka :

Stiprios ugnies nereikia,nes pjuvenos sudegs,o zuvis bus aitri nuo to dumo.
Rukinimo laikas priklauso nuo zuvies kiekio , dydzio ir paruosimo.
Tokias isklotines apytiksliai ~25 minutes rukinam:

Ta mazesne rukyklele statom virs saslykines ,arba virs turistines dujines virykleles,pradzioje didesne liepsna naudojam ,kai pradeda rukti pjuvenos ugni primazinam,paliekam tokia,kad karsti palaikytu.

Ačiū
bandysim kažką modeliuotis


ir ką jau niekas žuvies nebevalgo?

Sveiki,
gal kas galite pasidalinti skaniu receptu is lydekos (turiu saldyta, nemaza) - kepti paprastai keptuveje nesinori
gal kas galite pasidalinti skaniu receptu is lydekos (turiu saldyta, nemaza) - kepti paprastai keptuveje nesinori