Gal kas zinote,koki padaziuka prie keptos zuvies?MB buvo isvaziaves zvejoti,pagavo menkes Tai noriu tesiog apvolioti miltose ir iskepti bet nesugalvoju koki padaza padaryti morku+svogunu+pomidoro padazas jau atsibodes....
QUOTE(ceburashka @ 2010 11 26, 16:06)
Gal kas zinote,koki padaziuka prie keptos zuvies?MB buvo isvaziaves zvejoti,pagavo menkes Tai noriu tesiog apvolioti miltose ir iskepti bet nesugalvoju koki padaza padaryti morku+svogunu+pomidoro padazas jau atsibodes....
man tai patinka pakepinu svogunus dedu miltu po to pienas ir prieskoniai,paprasta ir skanu.O jei dar burokeliu garnyrui yra tai is viso apsivalgymas. Laukiu nesulaukiu kada mano vyras menkiu plauks gaudyti
QUOTE(inguliux/lt @ 2010 11 26, 15:18)
man tai patinka pakepinu svogunus dedu miltu po to pienas ir prieskoniai,paprasta ir skanu.O jei dar burokeliu garnyrui yra tai is viso apsivalgymas. Laukiu nesulaukiu kada mano vyras menkiu plauks gaudyti
Padarysiu ir as taip.Aciu Viska,isskirus burokelius,turiu.Bus dar bulviu kose ir,vietoj buroku, rauginti kopustai
QUOTE(ceburashka @ 2010 11 26, 16:55)
Padarysiu ir as taip.Aciu Viska,isskirus burokelius,turiu.Bus dar bulviu kose ir,vietoj buroku, rauginti kopustai
fantastika kaip skanu
Šiandiena kepiau rudagalvės menkės filė
Pirmučiausia filę aptepiau aliejumi,pasiruošiau masę{tarkuotas cesnakas+raudonosios paprikos milteliai saldž.+muskato riešutas}
Aptepiauta mase žuvį ir palaikiau.
Pasimeriau dž. slyvas,susitarkavau morkas,susipjausčiau svogūnus.
Žuvį apkepiau aliejuje,išėmiau žuvį.
Aliejuje apkepiau svogūnus,morkas slyvas,pakepinau.
Tuomet įpyliau pomidorų padažo,patroškinau.
Iškeptą žuvį užpyliau paruoštu mišiniu.
Valgiau su virtomis bulvėmis.
Pirmučiausia filę aptepiau aliejumi,pasiruošiau masę{tarkuotas cesnakas+raudonosios paprikos milteliai saldž.+muskato riešutas}
Aptepiauta mase žuvį ir palaikiau.
Pasimeriau dž. slyvas,susitarkavau morkas,susipjausčiau svogūnus.
Žuvį apkepiau aliejuje,išėmiau žuvį.
Aliejuje apkepiau svogūnus,morkas slyvas,pakepinau.
Tuomet įpyliau pomidorų padažo,patroškinau.
Iškeptą žuvį užpyliau paruoštu mišiniu.
Valgiau su virtomis bulvėmis.
Skaniai skamba
ar yra bandziusiu kept farsiruota veidrodini upetaki? ar prastas cia mano sumanymas?
QUOTE(laurindre @ 2010 11 28, 23:09)
Skaniai skamba
Labuka,pritariu ir as,kad skaniai skamba
Sveikos, atsilaidinau menkės iš šaldiklio, mąstau išsikept jos tešloje. Gal kas turi kokį super duper tešlos receptuką??
Nesinorėtų, kad gautųsi blynai su žuvim
Nesinorėtų, kad gautųsi blynai su žuvim
zaiuriai mums skanu...
Žuvies filė su kaparėliais
Tinka bet kuri filė, aš labiausiai mėgstu baltą... Porcijos maždaug trims filė, per visą mano didelę keptuvę su dangčiu.
0,5 svogūno
4-5 maži pomidoriukai
6-7 alyvuogės žalios
2 arb. šaukšteliai kaparėlių
1 a.š. druskos, ne su dideliu kaupu
Į keptuvę įpilam gerą šaukštą alyvuogių aliejaus, jis neturi būti įkaitintas. Sudedam svogūnus, šiek tiek pakepam, kol lengvai pagelsta. Tada sudedam viska - supjaustytus pomidoriukus, alyvuoges (perplėšiu per pusę), kaparėlius, druską. Pakaitinam, kol pomidoriukai skirs sultis ir juos ištraiškom mediniu šaukštu. Filė suguldom ant paruoštos masės ir iš abiejų pusių pakepinam, po 3-4 min. Po to uždengiam dangtį ir ant lengvos ugnies dar paliekam pasitroškinti, apie 15 min. Skanaus!
Mes ją mėgstam su šviežia itališka duona ciabatta.
Žuvies filė su kaparėliais
Tinka bet kuri filė, aš labiausiai mėgstu baltą... Porcijos maždaug trims filė, per visą mano didelę keptuvę su dangčiu.
0,5 svogūno
4-5 maži pomidoriukai
6-7 alyvuogės žalios
2 arb. šaukšteliai kaparėlių
1 a.š. druskos, ne su dideliu kaupu
Į keptuvę įpilam gerą šaukštą alyvuogių aliejaus, jis neturi būti įkaitintas. Sudedam svogūnus, šiek tiek pakepam, kol lengvai pagelsta. Tada sudedam viska - supjaustytus pomidoriukus, alyvuoges (perplėšiu per pusę), kaparėlius, druską. Pakaitinam, kol pomidoriukai skirs sultis ir juos ištraiškom mediniu šaukštu. Filė suguldom ant paruoštos masės ir iš abiejų pusių pakepinam, po 3-4 min. Po to uždengiam dangtį ir ant lengvos ugnies dar paliekam pasitroškinti, apie 15 min. Skanaus!
Mes ją mėgstam su šviežia itališka duona ciabatta.
QUOTE(ceburashka @ 2010 11 26, 15:06)
Gal kas zinote,koki padaziuka prie keptos zuvies?MB buvo isvaziaves zvejoti,pagavo menkes Tai noriu tesiog apvolioti miltose ir iskepti bet nesugalvoju koki padaza padaryti morku+svogunu+pomidoro padazas jau atsibodes....
As prie zuvies duodu pati paprasciausia.Labai smulkiai pripjaustau marinuotu agurkeliu i majoneza (agurkeliu dedu daug,kad padazas butu tirstas.Majoneza imu nelabai rugstu pvz Daumantu)