zaiuriai mums skanu...
Žuvies filė su kaparėliais
Tinka bet kuri filė, aš labiausiai mėgstu baltą... Porcijos maždaug trims filė, per visą mano didelę keptuvę su dangčiu.
0,5 svogūno
4-5 maži pomidoriukai
6-7 alyvuogės žalios
2 arb. šaukšteliai kaparėlių
1 a.š. druskos, ne su dideliu kaupu
Į keptuvę įpilam gerą šaukštą alyvuogių aliejaus, jis neturi būti įkaitintas. Sudedam svogūnus, šiek tiek pakepam, kol lengvai pagelsta. Tada sudedam viska - supjaustytus pomidoriukus, alyvuoges (perplėšiu per pusę), kaparėlius, druską. Pakaitinam, kol pomidoriukai skirs sultis ir juos ištraiškom mediniu šaukštu. Filė suguldom ant paruoštos masės ir iš abiejų pusių pakepinam, po 3-4 min. Po to uždengiam dangtį ir ant lengvos ugnies dar paliekam pasitroškinti, apie 15 min. Skanaus!
Mes ją mėgstam su šviežia itališka duona ciabatta.