Perskaičiau visas temas apie genetinius tyrimus ir nuolat sekiau šią temą, bet parašyti vis nedrysau, kol pagaliau negavau galutinių savo tyrimų rezultatų.
As prieš mėnesį pasidariau PRISCA I tyrimus Klaipėdoje, ir nieko blogo nesitikėjau, nors mano amžiaus rizika kaip ir padidinta (35 m.), o be to pačioje nėštumo pradžioje sirgau pūsleline (nieko gero). Taigi rezultatai 1:78 man buvo kaip perkūna iš giedro dangaus. Net negaliu apsakyti kaip tuo metu jaučiausi, visokių dalykų prisigalvojau. Skubiai susiorganizavau priėmimą pas genetike Vilniuje ir jau po kelių dienų atvykau pas daktare Beniušienę, apie kurią galėčiau atsiliepti tik pačiais gražiausiais žodžiais. Ji mane nuteikė jau optimistiškiau, viska paaiškino, pamatavo NT, kuri pasidare 1,3 iš 2

Dar kartą pakartojo kraujo tyrimą ir išleido namo jau laimingesnę.
Po kelių dienų sužinojau kraujo tyrimo rezultatus, bendra rizika sumažėjo iki 1:283, bet biocheminė rizika buvo >1:50, o tai labai blogai. Padidinta rizika buvo būtent DS. Bet daktare pasake, kad viskas del aukšto HCG lygio, kuris buvo virš normos daugaiu nei 3 kartus. Kitas rodiklis, PAPP-A buvo visiškai normoj. Pasiūlė pasidaryti amniocentezę, bet laukt reikėjo iki 16 savaičių, t.y. net tris savaites. Galvojau per tą laiką išprotėsiu, bet nieko, užsimiršau kažkaip, buvo daug darbo, taip pat rūpesčių su sūnumi, kuris jau beveik paauglys ir kartais turi problemu mokykloje.
Tagi sulaukiau aš to pirmadienio, kai reikėjo nuvykt į Vilnių. Pati procedūra nebaisi ir greita, gal kiek nemaloni ir tiek. Pasake, kad atsakymai bus trečiadienį, po pietų reikėtų paskambint. Vos sulaukiau tos valandos ir drebančiom rankom rinkau telefono numerį, ir, o siabe, nekelia ragelio! Aš supratau, kad daktarė tikriausiai užsiėmusi ir panašiai, bet baimės akys didelės ir aš per tą laiką daug ko prisigalvojau... Po valandėlės prisikambinau, ir daktare pasakė, kad viskas GERAI, ir aš turėsiu mergytę! Aš tiesa sakant po pastarojo mėnesio išgyvenimų net ir džiaugtis normaliai nebesugebėjau.
P.S. Esu labai dėkinga aktyvioms forumo dalyvėms, kurios, nors ir patyrusios tikrai sunkių išgyvenimų ir išgirdusios nieko gera nežadančią galutinę diagnozę, pasidalino savo išgyvenimais su kitomis dalyvėmis.