Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

Savo šeimai anksti pasakiau ir kad laukiuosi ir apie šituos nelemtus tyrimus. Nes maža tik būsimo tėvelio palaikymo, man svarbus ir mamos bei sesers palaikymas. Kitą savaitgalį važiuosim aplankyti kitos pusės. Jie manęs dar gerai ir nepažįsta, tikiuosi, kad ir nepastebės jog laukiuosi. Dabar dar nesiruošiu nieko sakyti.
O tu, Vilmandr, daryk kaip širdis liepia smile.gif Niekas kitas nepatars.
Atsakyti
Perskaičiau visas temas apie genetinius tyrimus ir nuolat sekiau šią temą, bet parašyti vis nedrysau, kol pagaliau negavau galutinių savo tyrimų rezultatų.
As prieš mėnesį pasidariau PRISCA I tyrimus Klaipėdoje, ir nieko blogo nesitikėjau, nors mano amžiaus rizika kaip ir padidinta (35 m.), o be to pačioje nėštumo pradžioje sirgau pūsleline (nieko gero). Taigi rezultatai 1:78 man buvo kaip perkūna iš giedro dangaus. Net negaliu apsakyti kaip tuo metu jaučiausi, visokių dalykų prisigalvojau. Skubiai susiorganizavau priėmimą pas genetike Vilniuje ir jau po kelių dienų atvykau pas daktare Beniušienę, apie kurią galėčiau atsiliepti tik pačiais gražiausiais žodžiais. Ji mane nuteikė jau optimistiškiau, viska paaiškino, pamatavo NT, kuri pasidare 1,3 iš 2 smile.gif Dar kartą pakartojo kraujo tyrimą ir išleido namo jau laimingesnę.
Po kelių dienų sužinojau kraujo tyrimo rezultatus, bendra rizika sumažėjo iki 1:283, bet biocheminė rizika buvo >1:50, o tai labai blogai. Padidinta rizika buvo būtent DS. Bet daktare pasake, kad viskas del aukšto HCG lygio, kuris buvo virš normos daugaiu nei 3 kartus. Kitas rodiklis, PAPP-A buvo visiškai normoj. Pasiūlė pasidaryti amniocentezę, bet laukt reikėjo iki 16 savaičių, t.y. net tris savaites. Galvojau per tą laiką išprotėsiu, bet nieko, užsimiršau kažkaip, buvo daug darbo, taip pat rūpesčių su sūnumi, kuris jau beveik paauglys ir kartais turi problemu mokykloje.
Tagi sulaukiau aš to pirmadienio, kai reikėjo nuvykt į Vilnių. Pati procedūra nebaisi ir greita, gal kiek nemaloni ir tiek. Pasake, kad atsakymai bus trečiadienį, po pietų reikėtų paskambint. Vos sulaukiau tos valandos ir drebančiom rankom rinkau telefono numerį, ir, o siabe, nekelia ragelio! Aš supratau, kad daktarė tikriausiai užsiėmusi ir panašiai, bet baimės akys didelės ir aš per tą laiką daug ko prisigalvojau... Po valandėlės prisikambinau, ir daktare pasakė, kad viskas GERAI, ir aš turėsiu mergytę! Aš tiesa sakant po pastarojo mėnesio išgyvenimų net ir džiaugtis normaliai nebesugebėjau.
P.S. Esu labai dėkinga aktyvioms forumo dalyvėms, kurios, nors ir patyrusios tikrai sunkių išgyvenimų ir išgirdusios nieko gera nežadančią galutinę diagnozę, pasidalino savo išgyvenimais su kitomis dalyvėmis.
Atsakyti
QUOTE(lotus9 @ 2010 10 14, 08:00)
Savo šeimai anksti pasakiau ir kad laukiuosi ir apie šituos nelemtus tyrimus. Nes maža tik būsimo tėvelio palaikymo, man svarbus ir mamos bei sesers palaikymas. Kitą savaitgalį važiuosim aplankyti kitos pusės. Jie manęs dar gerai ir nepažįsta, tikiuosi, kad ir nepastebės jog laukiuosi. Dabar dar nesiruošiu nieko sakyti.
O tu, Vilmandr, daryk kaip širdis liepia smile.gif Niekas kitas nepatars.

Mano sesuo su mama irgi žino ir mane palaiko, o vyro giminė nieko nežino, net fakto, kad laukiamės, o jei jiems ir sakytume, tai tik, kad laukiamės, apie tyrimus, tai nea ...
Atsakyti
QUOTE(pikaciu @ 2010 10 14, 10:06)
Perskaičiau visas temas apie genetinius tyrimus ir nuolat sekiau šią temą, bet parašyti vis nedrysau, kol pagaliau negavau galutinių savo tyrimų rezultatų.

Nuoširdžiai džiaugiuosi puikiais jūsų tyrimų rezultatais. Ir sveikinu jus su dukryte 4u.gif
Atsakyti
Pikacu, kaip faina tai skaityti smile.gif Aš irgi pasiplanavau visokios veiklos laukimo laikotarpiui. Iš tikrųjų tai ir dabar blogai darau, kad kabu čia, tarsi ieškodama stebuklingo atsakymo smile.gif bet iš kitos pusės, va tokios l.dažnos gerai besibaigiančios istorijos l.gerai ramina smile.gif Ačiū smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pikaciu @ 2010 10 14, 08:06)
daktare pasakė, kad viskas GERAI, ir aš turėsiu mergytę! Aš tiesa sakant po pastarojo mėnesio išgyvenimų net ir džiaugtis normaliai nebesugebėjau.
P.S. Esu labai dėkinga aktyvioms forumo dalyvėms, kurios, nors ir patyrusios tikrai sunkių išgyvenimų ir išgirdusios nieko gera nežadančią galutinę diagnozę, pasidalino savo išgyvenimais su kitomis dalyvėmis.

dziugu girdeti kad viskas gerai thumbup.gif thumbup.gif linkiu visoms sulaukti paciu geriausiu atsakymu 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Merginos, pagaliau baigesi mano kancios !!!! As labai laiminga biggrin.gif . Mums viskas gerai !!!!! Turesiu sunu tongue.gif .
Noriu palinketi visoms stiprybes. Zinokit, kad bus TIKRAI VISKAS GERAI 4u.gif . Man buvo tikimybe net 1:50 . Kainavo labai daug nervu tiek man, tiek mane mylintiems zmonems, bet pagaliau viskas pasibaige smile.gif .
O del to, ar sakyti ar nesakyti apie tyrimus, tai kiekvienai sprestoipaciai. As asmeniskai sakiau. Man reikejo palaikymo, issikalbejimo. Viena nebuciau istverusi tos nezinios ir laukimo.

Oi, negaliu apsakyti dziaugsmo thumbup.gif .
Atsakyti
Aciu visoms uz sveikinimus ir palaikyma. Linkiu sulaukti geru rezultatu. As kai laukiau tyrimu pabaigos ir rezultatu, buvau nusistaciusi taip: "tikiuosi geriausio, bet ruosiuosi blogiausiam". Manau kai nusprendi issitirt pilnai, t.y. daryti amniocenteze, reiketu taip pat apgalvoti, ka darytum isgidus bloga diagnoze. As savo variantus jau buvau apgalvojusi. Zinoma, nesu pesimiste, greiciau realiste, todel galvoju, kad buti pasiruosus blogiausiam variantui nera blogai...
Aisku, gauti geras zinias yra labai dziugu. Sunkaiusia per ta menesi buvo nuslepti pilva, nes apie nestuma nezinojo niekas, isskyrus vyra.
Linkiu visoms tik geru ziniu.
Papildyta:
Sveikiniu zemga su suneliu! Dziaugiuosi, kad ir tau viskas gerai.
Atsakyti
QUOTE(zemga @ 2010 10 14, 09:28)
Merginos, pagaliau baigesi mano kancios !!!! As labai laiminga  biggrin.gif  . Mums viskas gerai !!!!! Turesiu sunu  tongue.gif  .

Didžiausi sveikinimai, kaip smagu clap.gif clap.gif clap.gif
Atsakyti
QUOTE(lotus9 @ 2010 10 14, 09:05)
Saula, o tu galvok, kad 179 atvejai tavo situacijoj gali būti sėkmingi. Ir tu esi tarp jų. pamatysi, vaisiaus vandenų tyrimas išsklaidys visas tavo baimes. O tu ateisi čia ir nuraminsi mus, dar tebelaukiančias. nežinau, aš su kiekviena diena bijau vis mažiau, jaučiu, kad yra gerai, kitaip nupuščiau per tas 3 savaites.

Mane tik ir guodzia ta mintys, kad dar yra vilties, kad dar gali baigtis viskas gerai..
tikrai labai laukiu ir noriu sito vaikelio smile.gif

QUOTE(orchideja29 @ 2010 10 14, 09:31)
Laba visoms smile.gif
kai pries savaite suzinojau, kad mano PRISCA tyrimas 1:50 taip pat perskaiciau visas forumo zinutes. Man pasiseke, nes pas genetikus darytis vandenu tyrimo pakliuvau jau pirmadieni, tai laukti proceduros ir pergyventi del jos teko neilgai 4u.gif Aciu visoms, kurios pasidalinote savo patirtimi, nes tai labai padejo laukiant smile.gif Visoms meraitems, kurios dar laukia sios proceduros - nepergyvenkite, uztruko tikrai tik pora minuciu, jauciau tik nestipru adatos duri, na o paskui gydytoja is karto parode, kad mano mazyle jauciasi puikiai smile.gif Beje, sios proceduros metu suzinojau, kad laukiuosi dukrytes biggrin.gif Dabar belieka sulaukti tyrimu rezultatu, kurie bus rytoj 4u.gif Apie blogus dalykus stengiuosi negalvoti, nes mano dukryte turi buti sveika ir tikiu, kad jau ziemos pabaigoje as jai pasakysiu - labas mano angeleli 4u.gif

Del pacios proceduros tikrai visai nebijau, galetu durti nors 10kartu, bet bijau atsakymo..nors ir labai tikiuosi, kad atsakymas bus geras, bet...visokiu minciu buna, o dar baisiausiai, kad man jau 20sav ir ar spes kazka padaryti, jei ne duok Dieve bus kazkas negera...

man per exo pasake, kad laukiuosi mergaites, dziaugsmas buvo didelis, tik viska aptemde, tas nelemtas kraujo tyrimas verysad.gif
Papildyta:
Zemga labai dziaugiuosi del taves, nuosirdziausi sveikinimai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zemga @ 2010 10 14, 09:28)
Merginos, pagaliau baigesi mano kancios !!!! As labai laiminga  biggrin.gif  . Mums viskas gerai !!!!! Turesiu sunu  tongue.gif  .
Noriu palinketi visoms stiprybes. Zinokit, kad bus TIKRAI VISKAS GERAI  4u.gif  . Man buvo tikimybe net 1:50 . Kainavo labai daug nervu tiek man, tiek mane mylintiems zmonems, bet pagaliau viskas pasibaige  smile.gif .
O del to, ar sakyti ar nesakyti apie tyrimus, tai kiekvienai sprestoipaciai. As asmeniskai sakiau. Man reikejo palaikymo, issikalbejimo. Viena nebuciau istverusi tos nezinios ir laukimo.

Oi, negaliu apsakyti dziaugsmo  thumbup.gif  .

super naujienos thumbup.gif thumbup.gif dabar beliko tik megautis nestumu biggrin.gif
Atsakyti
Zemga, valio thumbup.gif
Atsakyti