Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

Sveikos

Radau sita nauja tema ir nusprendziau parasuti.... o siaip skaitau visas is eiles senas temas, kaip isprotejusi... gerai, kad galima rasti daug naudinos info..

Dariausi kraujo tyrima Santariskese ta PriscaII, laukiau atsakymo visa savaite ir gale suzinojau nelemtus rezultatus, kad man DS tikimybe 1:180 verysad.gif , tikrai tokio atsakymo nesitikejau...
dabar laukia vandenu tyrimas, kuri uzrase tik pirmad, nes daro ten tik pirmadieniais, ziauriai nerimauju, nerandu sau vietos, kaip isgyventi ta savaite? o dar kol atsakymu sulauksiu....
dziugina tik tas , kad exo viskas rodo gerai, na ir visas temas pasiskaicius raminu save, kad cia tik tikimybe ir kitoms su blogesniais rezultatais vendenuko tyrimas parodo, kad leliukas sveikas smile.gif

Zemga, linkiu tau ryt sulaukti geru atsakymu, laikau uz tave kumscius 4u.gif
Atsakyti
Saula, o tu galvok, kad 179 atvejai tavo situacijoj gali būti sėkmingi. Ir tu esi tarp jų. pamatysi, vaisiaus vandenų tyrimas išsklaidys visas tavo baimes. O tu ateisi čia ir nuraminsi mus, dar tebelaukiančias. nežinau, aš su kiekviena diena bijau vis mažiau, jaučiu, kad yra gerai, kitaip nupuščiau per tas 3 savaites.
Atsakyti
Laba visoms smile.gif
kai pries savaite suzinojau, kad mano PRISCA tyrimas 1:50 taip pat perskaiciau visas forumo zinutes. Man pasiseke, nes pas genetikus darytis vandenu tyrimo pakliuvau jau pirmadieni, tai laukti proceduros ir pergyventi del jos teko neilgai 4u.gif Aciu visoms, kurios pasidalinote savo patirtimi, nes tai labai padejo laukiant smile.gif Visoms meraitems, kurios dar laukia sios proceduros - nepergyvenkite, uztruko tikrai tik pora minuciu, jauciau tik nestipru adatos duri, na o paskui gydytoja is karto parode, kad mano mazyle jauciasi puikiai smile.gif Beje, sios proceduros metu suzinojau, kad laukiuosi dukrytes biggrin.gif Dabar belieka sulaukti tyrimu rezultatu, kurie bus rytoj 4u.gif Apie blogus dalykus stengiuosi negalvoti, nes mano dukryte turi buti sveika ir tikiu, kad jau ziemos pabaigoje as jai pasakysiu - labas mano angeleli 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saula @ 2010 10 13, 20:00)
Sveikos

Radau sita nauja tema ir nusprendziau parasuti.... o siaip skaitau visas is eiles senas temas, kaip isprotejusi... gerai, kad galima rasti daug naudinos info..

Dariausi kraujo tyrima Santariskese ta PriscaII, laukiau atsakymo visa savaite ir gale suzinojau nelemtus rezultatus, kad man DS tikimybe 1:180  verysad.gif , tikrai tokio atsakymo nesitikejau...
dabar laukia vandenu tyrimas, kuri uzrase tik pirmad, nes daro ten tik pirmadieniais, ziauriai nerimauju, nerandu sau vietos, kaip isgyventi ta savaite? o dar kol atsakymu sulauksiu....
dziugina tik tas , kad exo viskas rodo gerai, na ir visas temas pasiskaicius raminu save, kad cia tik tikimybe ir kitoms su blogesniais rezultatais vendenuko tyrimas parodo, kad leliukas sveikas smile.gif

Zemga, linkiu tau ryt sulaukti geru atsakymu, laikau uz tave kumscius 4u.gif

mano tyrimo ats. l. panasus, kaip tavo. Pirmas - 392 rizika, o antras jau blogesnis - 192 del DS+ su hormonais netvarka. Bet vaisiaus vandenu tyrimo atsisakiau, nors siuntima turejau... nezinau, ar gerai padariau, bet gydytojas per echoskopija patikino, kad rinktis - gyventi maziui ar ne, jau nebegalima butu rinktis, nes echoskopija nieko blogo nerodo... O abortas galimas tik esant labai dideliems apsigimimams. Dauno sindromas - nera toks atvejas. O genetike sake, kad galima rinktis. Va idomu, kuris teisus...
Aisku, mane sustabde vyras... jis pasake viena sakini ,,tu gi vistiek nesugebesi pasakyt, kad noriu aborto, jei ir butu DS"... ir tai yra tikra tiesa...
Atsakyti
O jums gydytojas konkrečiai paaiškino, kuris parametras rodo DS rizika?
Aš irgi iš pradžių maniau nieko nebesidaryti, nebekartoti tyrimų, bet ne dėl to, kad negalėčiau atsisakyti apsigimusio kūdikio, bet dėl to, kad jaučiu, jog viskas yra gerai ir šitie statistiniai skaičiukai kažkoks blefas. Bet.. save puikiai žinau, nerimas gali įgauti nenuspėjamas formas, bijau, kad tyliai viena bijočiau iki paskutinės minutės..
Atsakyti
QUOTE(lotus9 @ 2010 10 14, 06:48)
O jums gydytojas konkrečiai paaiškino, kuris parametras rodo DS rizika?

Labas rytas visoms belaukiančioms 4u.gif

Man tai konkrečiai pasakė, kuris skaičius yra ES, kuris DS ir pasakė, kad pagal mano amžių DS yra 5 kartus padidintos rizikos verysad.gif
Atsakyti

Labas rytas visoms belaukiančioms 4u.gif

Man tai konkrečiai pasakė, kuris skaičius yra ES, kuris DS ir pasakė, kad pagal mano amžių DS yra 5 kartus padidintos rizikos verysad.gif
[/quote]

Nusiramink, neabejoju, kad viskas tau bus gerai, juk pati rasai, kad rodo padidinta rizika - rizika, tai ne diagnoze.
Atsakyti
Man paaiškino tik tiek, kad pirmas rodmuo pagal amžių, antras rodmuo biocheminis, trečias kombinuotas.
O Prisca II daro tik nuo 16 sav ar ir anksčiau, gal vaisiaus vandenų tyrimą tik nuo 16?
Atsakyti
Mano gydytoja sake, kad Prisca II daro nuo 16 savaites, nes kuo anksciau daro, tuo dazniau pasitaiko netikslumu rodanciu rizikas. Del sios priezasties jis daromas nuo 16 savaites
Atsakyti
Supratau, pirksiu kantrybės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(orchideja29 @ 2010 10 14, 07:27)
Nusiramink, neabejoju, kad viskas tau bus gerai, juk pati rasai, kad rodo padidinta rizika - rizika, tai ne diagnoze.

Tai vat dabar laukiu vandenų tyrimo, kuris parodys tikslią diagnozę, bet dar ilgai laukt 2 savaites doh.gif Dar kitą savaitę sužinosiu Priscos2 rezultatus ... unsure.gif
Norėjau paklaust, nors ir neišku ar viskas gerai bus, jūs sakote visiems, kad laukiatės, džiaugiatės? Ar pasakojat apie visus tuos tyrimus ?
Ta prasme, kad mes vyro visai giminei dar nesakėme apie mažuliuką, o va neužilgo susitiksime krikštynose visi ir galvojom pasakyt. Dabar kai laukiam to tyrimo, tai net nežinau, kaip čia džiugiai pasakyt, nes tų nelabai gerų naujienų tai tikrai nežadu pasakot.
Ką manot ? Ar sakyti džiugiai lyg niekur nieko, ar nieko nesakyt ir laukt kol viskas bus aišku ? Nors manau jau paslėpt sunku būtų, juk pradeda matytis smile.gif
Papildyta:
QUOTE(orchideja29 @ 2010 10 14, 07:37)
Mano gydytoja sake, kad Prisca II daro nuo 16 savaites, nes kuo anksciau daro, tuo dazniau pasitaiko netikslumu rodanciu rizikas. Del sios priezasties jis daromas nuo 16 savaites

Man PriscaII padarė 15 savaičių g.gif o vandenų užrašė, kai bus 17 sav.
Atsakyti
Na, kad laukiames vaikiuko mes pasakeme zymiai anksciau, kai sulaukem 12 savaiciu smile.gif Man butu pakankamai sunku ir nuslepti si fakta, kadangi laukiames jau antro vaikiuko, tai pilvukas anksciau nei su pirmu matytis pradejo. Prisca tyrima man dare 16 savaiciu, o atsakyma ne taip seniai ir suzinojau, tai apie pilviuka dauguma jau zino. Apie Priscos rezultatus ir daromus tyrimus genetikos centre zino tik artimiausi zmones - tokiomis naujienomis nesinori dalintis verysad.gif Apie tai, kad laukiames mergytes zino tik tie, kurie zino apie tyrimus, kadani pati suzinojau tik tada smile.gif Bet as labai laukiu rytojaus (nors ir labai baisu skambinti gydytojai), noriu kuo greiciau suzinoti tyrimu rezultatus - tada nerimas baigsis (labai to tikiuosi) ir galesiu visiems pasakyti, kad turesime mergyte wub.gif
Atsakyti