QUOTE(ruteliauskas @ 2011 01 19, 11:41)
Merginos, gelbėkit, padėkit anksčiau perffeto dvikomponentis tvarkingai sutrūkinėdavo viskas gerai būdavo, na o dabar jau antrame darbe susidaro kaip Nuotaikinga minėjo 'pleiskanos" (atrodo lyg antras sluoksnis 'sutraukia' pirmą ir gaunasi tokie žvyneliai ) Sutvarkyt tai šį reikalą įmanomą, bet kažkaip nesinori,kad kartotųsi...gal kas nors išsiaiškinot,kame problema?ką ne taip darau?
Aš visai netyčia supratau kas atsitinka kartais.
Kadangi pirkau stambaus skilimo Perfetto didesnėje taroje, tai tenka persipilti į mažesnes talpas, kad galėčiau bent teptuką pamerkti patogiai .
Pirmas sluoksnis normaliai, jis jau metai laikosi "toks pat", bet antrasis visgi ima džiūti ir tirštėti.
Kadangi buteliuke buvo įpilto ir pastovėjo, pamačiau kad dekoravimui jis nebetinkamas, supykusi paeksperimentavau - atskiedžiau vandeniu, ir .... gavosi
Perfetto (buvęs Akrilanas) - gamykla, gaminusi statybines dažymo priemones, tik manau, kad geras chemikų kolektyvas susirinko, ir nusprendė pasinaudoti mada ir pradėjo gaminti priemones dekupažui. Jos palyginus pigios, bet kartais "neprognozuojamos", ir viena partija nuo kitos būna kad net skiriasi kokybe, tirštumu, reakcijomis ant darbelio. Todėl tenka gana daug eksperimentuoti. Na bet tuo ir įdomus tas dekoravimas Tad ir Tavo atveju gali būti antras sluoksnis gal pertirštas pirmojo atžvilgiu. Jei skiesi - bandyk po truputuką skiesti, nes neprognozuojamas
Man Perfetto dažai-pastos nepakartojami, superinė kokybė ir intensyvios spalvos. Labai geros porporinos, bet nusivyliau klijais, nors gruntai geri. Smulkaus skilimo dvikomponenčio nepirksiu niekada, kadangi jau toks smulkutis buvo, kad net neturiu su kokios firmos palyginti, su kuo esu dekoravusi. Stambaus skilimo man pagal vaizdą mylimiausias Artmanijos "Retro", bet jis ypatingai nemėgstantis vandens. Akrilinis lakas jam netinka, tenka uostyti vaitrpiritinį
Dėl tolesnio dvikomponenčio skilimo:
jei priemonė "draugauja" su fenu, tada labai gerai. Reikia tiesiog džiovinant stevėti, kokie įtrūkimai patinka, tenkina ir t.t. Ir kai jau ateina momentas, ir matome, jog rezultatas tinkamas, staigiai įtrinkit su priemonėm, tinkamom konkrečiam dvikomponenčiui. Tolesnis skilimas jau taps nebeaktualus, arba bus galima dar papildomai kai kuriuose ploteliuose pasikoreguoti vaizdą.
Kada toks dvikomponentis įtrintas suskeldėjimas padengiamas laku - skilimo procesas "užkonservuojamas" ir toliau nebeskyla. (čia iš mano praktinių pastebėjimų).