na mergaitės vistiek jau kažkam teko daryt ko aš čia paklausiu o reikalas toks. Norėčiau ant komodėlės su visokiais laikraščių straipsniukais senais ir atviručių tekstais, gal net laiškų (iškasiu kokių senelių)....... padekoruot dėžutę. bet pagridas būtų kelios nuotraukos. na jos labai senos..... skaičiuoja jau labai daug metelių..... bet ryškumas dar sakyčiau visai liuks. o klausimas toks - kokiu būdu geriausia man jas būtų perkelti ant dekoruojamo paviršiaus? skenuot ir atsispausdint gal? tik ant kokio popieriaus? paprasto? turiu ir ryžinio..... gal kas bandęs? atsiliepkit galvoju ir tuos senus visokius palinkėjimus būtų įdomu sudėt atskenavus, tik irgi mastau ant ko paskui pspausdint. Ar iš vis čia jau reiktų kreiptis į kokią fotoatelje dėl tokių nuotraukų..... žodžiu noriu dėžutės su istorija
QUOTE(Avijacija @ 2011 01 13, 10:48)
na mergaitės vistiek jau kažkam teko daryt ko aš čia paklausiu o reikalas toks. Norėčiau ant komodėlės su visokiais laikraščių straipsniukais senais ir atviručių tekstais, gal net laiškų (iškasiu kokių senelių)....... padekoruot dėžutę. bet pagridas būtų kelios nuotraukos. na jos labai senos..... skaičiuoja jau labai daug metelių..... bet ryškumas dar sakyčiau visai liuks. o klausimas toks - kokiu būdu geriausia man jas būtų perkelti ant dekoruojamo paviršiaus? skenuot ir atsispausdint gal? tik ant kokio popieriaus? paprasto? turiu ir ryžinio..... gal kas bandęs? atsiliepkit galvoju ir tuos senus visokius palinkėjimus būtų įdomu sudėt atskenavus, tik irgi mastau ant ko paskui pspausdint. Ar iš vis čia jau reiktų kreiptis į kokią fotoatelje dėl tokių nuotraukų..... žodžiu noriu dėžutės su istorija
Dėl nuotraukų perkėlimo tau neatsakysiu, bet turiu patarimą, kad nedėtum pačios senos nuotraukos ar senų senelių laiškų tiesiogiai. Palik juos atminimui sudėjus, kad ir tą pačią dėželę , o pasidaryk kopijas. Nuotraukas pasendink, kad ir su ta pačia arbata. O fotolaboratorijose net parestauruoja senas nuotraukas, paryškina fragmentus, tai tokią kopiją dėk.
QUOTE(Anilė @ 2011 01 13, 12:15)
Dėl nuotraukų perkėlimo tau neatsakysiu, bet turiu patarimą, kad nedėtum pačios senos nuotraukos ar senų senelių laiškų tiesiogiai. Palik juos atminimui sudėjus, kad ir tą pačią dėželę , o pasidaryk kopijas. Nuotraukas pasendink, kad ir su ta pačia arbata. O fotolaboratorijose net parestauruoja senas nuotraukas, paryškina fragmentus, tai tokią kopiją dėk.
nu tai jau jo, neketinu dėti ir gadinti originalų....... būtų gaila labai. Viską reiktų jaučiu skenuot ir pasendint natūraliai....... tik va mąstau ką daryt su foto. Nu reiks bandyt paskenuot ir atsispausdint..... dar vat mąstau kur ištraukt kokių senų laikraščių........
Turėjau užsakymą su panašia užduotimi. Užsakovė atneštų nuotraukų neketino išsaugoti, bet man niekaip nekilo ranka vistiek...Taigi, nuėjau į skaitmeninę spaudą, paprašiau padaryti spalvotas kopijas abiejų nuotraukų pusių (ir užrašų) ant paprasto popieriaus ir turėjau puikiausią medžiagą dekoravimui beigi malonią staigmeną užsakovei, kai nuotraukos grįžo į savo prisiminimų albumą. Originalios nuotraukos buvo nespalvotos, tačiau jos, kaip žinia, visad turi kokį nors atspalvį, todėl kopijuota spalvotai tam atspalviui išsaugoti.
Jeigu norisi pasenusio popieriaus efekto, galima daryti kopijas ant kreminio, dramblio kaulo ir pan. norimo atspalvio popieriaus. Patikėk, rezultatas pranoks lūkesčius.
Laikraščių? Bibliotekos, skaityklos ir vėlgi kopijos. Paieškok senų tekstų internete, senų foto (vietovių ir pan.)
Popieriaus ploninimo (jei reiktų), sendinimo būdus, manau, žinai...
Malonu Tave sutikti, Avijacija...
Sėkmės
Jeigu norisi pasenusio popieriaus efekto, galima daryti kopijas ant kreminio, dramblio kaulo ir pan. norimo atspalvio popieriaus. Patikėk, rezultatas pranoks lūkesčius.
Laikraščių? Bibliotekos, skaityklos ir vėlgi kopijos. Paieškok senų tekstų internete, senų foto (vietovių ir pan.)
Popieriaus ploninimo (jei reiktų), sendinimo būdus, manau, žinai...
Sėkmės
QUOTE(bite @ 2011 01 14, 03:52)
Turėjau užsakymą su panašia užduotimi. Užsakovė atneštų nuotraukų neketino išsaugoti, bet man niekaip nekilo ranka vistiek...Taigi, nuėjau į skaitmeninę spaudą, paprašiau padaryti spalvotas kopijas abiejų nuotraukų pusių (ir užrašų) ant paprasto popieriaus ir turėjau puikiausią medžiagą dekoravimui beigi malonią staigmeną užsakovei, kai nuotraukos grįžo į savo prisiminimų albumą. Originalios nuotraukos buvo nespalvotos, tačiau jos, kaip žinia, visad turi kokį nors atspalvį, todėl kopijuota spalvotai tam atspalviui išsaugoti.
Sėkmės
Sėkmės
aš vis pamirštu kad turiu devyndarbį vyrą, kurio vienas iš darbų spaustuvėj pabandys man su profesonaliu skaneriu padaryt. gera visai mintis su kažkokio tai atspalvio popierium....... nu bandysiu laimę kai priesiu prie šito darbelio. Nu aišku tada pasigirsiu jei išeis
o dekupažo temą tai aš dažnai paskaitinėju tik girtis nesigiriu nes neturiu kuo vazikę namam pasidariau (prieš mėnesį rodžiaus), dabar staltiesę po ja narplioju ir darysiu kažkokią tai kompoziciją..... o su tom senom nuotraukom kažkoks darbas tai mano svajonė. Tik dar neapsisprendžiau ką darysiu ar dėžutę ar albumą.... šiaip reiktų ir to ir to
Sveikutes noriu patarimo.Mano dukterečia 13metu labai domisi dekupazu.Jau yra padarius kelis darbelius.Arteja jos gimtadienis ir noriu jai padovanoti kazka ta tema,bet man dekupažas tamsus miskas.Tai gal galite man ka nor patarti?
Patarkit...
Kol kas dar skaitau, renkuosi informaciją....
Planuoju dažyti medinę dėžutę... Apytiksliai išmatavimai (nes dar nežinau ar rasiu tokio aukščio, kokio reikia) ...tarkim 30/27/20....
Kiek gali reikėti akrilinių dažų paviršiui?
Užteks 300 ml?
Kol kas dar skaitau, renkuosi informaciją....
Planuoju dažyti medinę dėžutę... Apytiksliai išmatavimai (nes dar nežinau ar rasiu tokio aukščio, kokio reikia) ...tarkim 30/27/20....
Kiek gali reikėti akrilinių dažų paviršiui?
Užteks 300 ml?
sveiki as jau turiu kaip as jus nurodyta
1. Daiktas, kurį norite dekoruoti.
2. Servetėlės, dekupažinis popierius, ryžinės servetėlės ir t.t.
3. PVA klijai (lipalas)
4. Akriliniai dažai.
5. Teptukai.
6. Žirklės.
7. Lakas (akrilinis ar kitoks).
tik rodos isskyrus lakas,kas tai yra?cia jau tikrai ne akriliniai dazai.na ir tikrai ne PVA klijai.
ar jis yra reikalingas?
be to kaip man ir su kuo pradeti.ziurejau keleta video tik nelabai supratau
3. PVA klijai (lipalas)
4. Akriliniai dažai.
5. Teptukai.
6. Žirklės.
tik rodos isskyrus lakas,kas tai yra?cia jau tikrai ne akriliniai dazai.na ir tikrai ne PVA klijai.
ar jis yra reikalingas?
QUOTE(diwute @ 2011 01 14, 20:28)
sveiki as jau turiu kaip as jus nurodyta
3. PVA klijai (lipalas)
4. Akriliniai dažai.
5. Teptukai.
6. Žirklės.
ar jis yra reikalingas?
3. PVA klijai (lipalas)
4. Akriliniai dažai.
5. Teptukai.
6. Žirklės.
ar jis yra reikalingas?
lakas tepamas ant pačio galo, kai jau padarai visą darbelį Jo gali įsigyti visose parduotuvėse, kuriose prekiaujama dekupažo priemonėmis ( tokių lakų yra ir visose statybinių medžiagų parduotuvėse, tik jų kiekiai dideli )
QUOTE(Veja Feja @ 2011 01 14, 20:04)
lakas tepamas ant pačio galo, kai jau padarai visą darbelį Jo gali įsigyti visose parduotuvėse, kuriose prekiaujama dekupažo priemonėmis ( tokių lakų yra ir visose statybinių medžiagų parduotuvėse, tik jų kiekiai dideli )
aciu,o Nagu lakas turbut netinka nes nusitrina
QUOTE(diwute @ 2011 01 14, 21:10)
aciu,o Nagu lakas turbut netinka nes nusitrina
aš esu bandžiusi ir su nagų laku, bent jau man tai niekas nenusitrynė, nenusilupo lakas jei dekupuosi didelį daiktą, reikės daug nagų lako , o ir teptukas labai mažiukas, tad nelabai patogu lakuoti ... kaip supratau darysi be sendinimo savo darbelį? nes sarašiuke nepaminėjai, sendinimo lakų.
Gal kuri kur nors esat macius servetele ar popieriu su tokio tipo meskuciais? Arba teks spausdinti bandyti..