Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas 42, Klausimai, problemos, patarimai

Oi tikiuosi cia ne man taikoma kad patarineju zalia budama, nes nesiruosiu niekam patarti, nes paciai reikia patarimo g.gif

Ir as nesu ta apie kuria Nuotaikinga raso, nes pirma savo darba numaudziau ir perdariau is naujo, antra karta gavosi mano akimis gerai, serveteles uziklijavo tiesiai lygiai, kai tepiau sendintoja atsirado keli mazi burbulai, buvau issigandus kad vel teks maudyti, bet jie dziunant senditojui susitrauke, as dar vis juos prispausdavau g.gif

Siandien trinsiu tarpus ir lakuosiu 4u.gif
Atsakyti
Nuotaikinga, drinks_cheers.gif su Jusu nuomone ir gerbiu 4u.gif
Dekupazu uzsiminejau visiskai nedaug, metus laiko, be abejo ne kiekviena diena. Savo pomegiui galiu skirti laika, tik velai vakare, kai vaikas miega, nes esu visiskai atsidavusi savo seimai wub.gif Turiu knyga ir pagal ja mokausi, be abejo dar mokytis ir mokytis, bet savo, kaip pradedanciajai, padarytais darbeliai esu patenkinta, nors iki sedevru dar toli, toli 4u.gif
Del dezutes ... turiu savo galva, mokesiu isrinkti naudinga sau patarima blush2.gif

Mano paskutiniai darbeliai blush2.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
Norėčiau patarimo. Darau rėmėlius nuotraukai, rėmelių krašteliai vingiuoti, kaip laipteliai. Ten taip pat teko klijuoti paveiksliukų (iš servėtėlės). Kai užklijavau, paveikslėliai ant "laiptelių" atrodė prisiklijavę, bet dabar kai rėmelius nulakavau du kartus, pastebėjau, kad paveiksliukas neprisiklijavęs prie "laiptelio" vidaus. Taip nesimato, bet nagu pajudinus įdumba. Dabar galvoju ar čia bandyt su kokia britva prapjaut ir paklijuot, ar palikt kaip yra? Ar čia jau skaitosi sugadintas darbelis?
Atsakyti
Sveikos, noriu paklausti, ar sendinant daiktą Perfetto dvikomponenčiu, lakavimui galima naudoti laką vandens pagrindu?
Atsakyti
QUOTE(Gomerta @ 2010 12 20, 20:33)
Sveikos, noriu paklausti, ar sendinant daiktą Perfetto dvikomponenčiu, lakavimui galima naudoti laką vandens pagrindu?

NA va, gink dieve nepamokslauju ir patarimu kaip pradinuke neduodu, ale sita informacija pirmajame poste lenteleje tikrai yra... (as skaiciau skaiciau skaiciau kol ryzausi susipirkti priemones ir pradeti dirbti)... Apie tai ir sneka merginos blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(gretusiu @ 2010 12 20, 20:23)
NA va, gink dieve nepamokslauju ir patarimu kaip pradinuke neduodu, ale sita informacija pirmajame poste lenteleje tikrai yra... (as skaiciau skaiciau skaiciau kol ryzausi susipirkti priemones ir pradeti dirbti)... Apie tai ir sneka merginos  blush2.gif

Oi, na aš ir bukagalvė doh.gif ... Knisuosi po visur, ieškau, o kas panosėje, nematau blush2.gif Ačiū! (Beje, aš būtent dėl to ir klausiu, nes nesiryžtu pirkti, kol iki galo neišsiaiškinau ax.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gomerta: 20 gruodžio 2010 - 20:33
Noriu paklausti tų, kurios naudoja Perfetto dvikomponentį. Jis būna smulkus ir stambus. Ant kiek jis yra toks ar kitoks?
Žinau, kad sendinant su Antika galima įtrūkimus įtrinti akriliniais dažais, o kaip su šituo?

Atsiprašau, jeigu apie tai buvo rašyta, aš fiziškai neturiu galimybės peržiūrėti 42 temų.
Atsakyti
QUOTE(aaangelika @ 2010 12 20, 13:09)
Nuotaikingadrinks_cheers.gif su Jusu nuomone ir gerbiu  4u.gif
Dekupazu uzsiminejau visiskai nedaug, metus laiko, be abejo ne kiekviena diena. Savo pomegiui galiu skirti laika, tik velai vakare, kai vaikas miega, nes esu visiskai atsidavusi savo seimai  wub.gif  Turiu knyga ir pagal ja mokausi, be abejo dar mokytis ir mokytis, bet savo, kaip pradedanciajai, padarytais darbeliai esu patenkinta, nors iki sedevru dar toli, toli  4u.gif
Del dezutes ... turiu savo galva, mokesiu isrinkti naudinga sau patarima  blush2.gif

Mano paskutiniai darbeliai  blush2.gif

user posted image

user posted image

ne i ta tema pataikiai schmoll.gif savo darbus rodome kitoje, o cia dalinames patirtimi rolleyes.gif
Atsakyti
Turiu vel durna klausima blush2.gif Itryniau tarpelius savo dezuciu po sendinimo dvikomponenciu, rezultatus suzavejo ir netgi nustulbino, nesitikejau kad bus taip graziai blush2.gif Nulakavau butent tuos pavirsius kur sendinau ir dabar ta durnoji klausmo dalis - vidaus dezutes nesendinau, o ar ja lakuoti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(~Darija~ @ 2010 12 20, 21:32)
Noriu paklausti tų, kurios naudoja Perfetto dvikomponentį. Jis būna smulkus ir stambus. Ant kiek jis yra toks ar kitoks?
Žinau, kad sendinant su Antika galima įtrūkimus įtrinti akriliniais dažais, o kaip su šituo?

rekomenduoju pirkti tik stambaus skilimo, nes ploniau užtepus stambaus abu sluoksnius - gausi smulkų skilimą. Bet NIEKADA negausi atvirkščiai - smulkus stambiai neskils, tai reikia žinoti visoms dekoruojančioms.

Perfetto labai "myli" miltelinius įtrynimus. Pati Perfetto firma gamina labai gražias porporinas: eltono gaukso, seno ausko, vario, sidabro, sidabro-perlamutro efekto, rausvą (daugiau vyšninio rausvumo).

Jei man netinka šie išvardinti "blizgalai" ... paimu ir paskutu ant popieriaus gabalo su aštriu peiliu vienos ar kelių spalvų vaikiškas temperos piešimui skirtas kreideles, jei jų po ranka netyčia neturiu, galima paskusti paprastų spalvotų pieštukų šerdelių. Bet kreidelės geriau, jų faktųra stambesnė, ir jos lengvesnės, geriau įsitrina. Sumaišius reikiamų spalvų miltelius - pasidarau kokio man reikia atspalvio įtrynimui. Įtrinti galima pirštu, ar kietesniu teptuku. (akriliniais dažais net nebandžiau įtrinti perfetto, tad pasakyti negaliu... Paeksperimentuok kur ant "juodraščio" ir mums parašysi savo patirtį).

Perfetto labai normaliai "draugauja" su akriliniu laku. Ko kategriškai nepasakyčiau apie Artmanijos Retro (jo skilimas man ypač patink
a, tik jau drėgmės bijo - net nenormaliai).

Dar vienas būsimos Perfetto dvikomponenčio problemos (jei taip atsitiktų) sprendimo būdas: jei stambaus skilimo Perfetto dvikomponentis užteptas perdaug storai abiejuose sluoksniuose, būna kad antras sluoksnis džiūdamas labai stipriai traukiasi, ir kaip "pleiskanas" pakelia visą suskaldytą masyvą. Neišsigąskit, o atsargiai įtrinkit tarpelius, tik trinti iš tiesų atsargiai, kad kuo mažiau miltelių palįstų po sutrūkimais, ir ... ramiausiai lakuokit BLIZGIU akriliniu laku, jis paprasčiausiai palįs po suskilimais ir juos labai normaliai "suremontuos". Net neįtarsit, kad taip padaryta ne specialiai, o gavosi netyčia bigsmile.gif Na o vėliau - lakuoti, džiovinti, lakuoti, džiovinti, ir taip kelis labai elegantiškus sluoksnius mirksiukas.gif

Laizanikai:

kaip sakydavo mano mokytoja - jei vakarinė suknelė bus matoma scenoje tik iš priekinės dalies... negi nesiuvame nugaros? Ir argi reikalingas pamušalas, jei rūbas prabangus?
Taip ir su dekupažu: dekoruojamas IR VIDUS, IR APAČIA, ir NEMATOMA NUGARĖLĖS PUSĖ, nors ta nugarėlė bus pakabinta ant sienos. Tai - būtina.

Vidus lakuojamas net ne vieną kartą, vidus beje ne tik lakuojamas, bet ir klijuojamos servetėlės, tapoma, dažoma ir t.t.

Vienintelė išimtis: kada bus tiesioginis sąlytis su maisto produktais, ir paviršius bus impregnuojamas aliejaus pagalba.
(Ir dar - nereikia kiekvieno žingsnelio forumo temoje "raportuoti", nes jei visos taip darytų - temą priplepėtume iš tuščio į kiaurą per kelias dienas). Kai baigsi darbą - pasirodysi, aptarsim, klaidas pasakysim, pakritikuosim...

Angeelikai:

Antros dėželės nelabai įžiūriu, bet servetnyčia truputuką neteisingai padaryta. Kompozicija liuks, viskas gerai, tik šibariuką reikėjo kruopščiau padaryti.
Perplačiai užtepus tas pakraštėlių tamsinimo juostas, patrink paskui tamsią spalvą balta žvake, tik... nepersistenk jos storai užvanoti, ir su kempinėle tapnodama uždažyk šviesųjį viršutinį sluoksnį. Stenkis, kad visiškai nesimatytų, jog apačioje tepta kas nors tamsaus. Nepamiršk, kad visada apsidėvi ir skylė, iš kuros traukiamos servetėlės, bet kiek matau - jos perimetras nesendintas, tiesa?
Neleisk visiškai išdžiūti viršutiniam dažų sluoksniui, kad jis dar būtų nelabai limpantis, bet ir ne "kietai" sausas. Paeksperimentavusi pajausi... Aš trinu ne su kempine, bet su grubesnės faktūros drėgnu skudurėliu, nes pirštu spaudžiant skuduriuką - geriau kontroliuosi trynimo jėgą, ir natūraliau padarysi pratrynimus. Jei kai kur nusitrins iki medžio... nebėda, bet kaip tik atrodys natūralesnis apsinešiojimas. Bet su nušveitimu iki medžio nereikia "persūdyti" mirksiukas.gif . Toks sendinimas turi atrodyti tarsi iš tiesų natūraliai nusinešiojęs daiktas.

Tamsesnis sluoksnis nebūtinai turi būti juodas, jis gi gali būti ir rusvas, samaninis, tamsiai pilkas, arba...jo atspalvis derintas prie būsimos viršutinio sluoksnio dekoravimo servetėlės. Tada daiktas atrodo ypač "natūraliai senas" (ko beje mes ir siekiame, juos anksčiau senukais "pensikinkais" vaizduodamos)
Dirbi gražiai, taip ir toliau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuotaikinga @ 2010 12 21, 00:14)
kaip sakydavo mano mokytoja - jei vakarinė suknelė bus matoma scenoje tik iš priekinės dalies... negi nesiuvame nugaros? Ir argi reikalingas pamušalas, jei rūbas prabangus?
Taip ir su dekupažu: dekoruojamas IR VIDUS, IR APAČIA, ir NEMATOMA NUGARĖLĖS PUSĖ, nors ta nugarėlė bus pakabinta ant sienos. Tai - būtina.

Vidus lakuojamas net ne vieną kartą, vidus beje ne tik lakuojamas, bet ir klijuojamos servetėlės, tapoma, dažoma ir t.t.

Bet jeigu as nepageidauju skilinejimo efekto viduje arba noriu kad jis butu vienspalvis, tai to daryti neprivaloma, tiesiog dazau spalva ir nulakuoju. Juk tai jau skonio reikalas g.gif Juk kaip ir issireiskete pati, sukneles nugara bus prisiuta bet jeigu as issiuvineju kazka ant prieko nebutinai tai turiu siuvineti is nugaros, tiesiog ta nugara turi buti tvarkinga g.gif

Atsakyti
QUOTE(laizanika @ 2010 12 21, 00:34)
...

Buk gera, nepradek bevertes diskusijos...
Mums uz patarimus pinigu nemoka, viska darome is draugiskumo... doh.gif

As nei vienoje vietoje nepaminejau kad reikia skaldyti dvikomponenciu ir vidu!!! O Tavo rasymo maniera tokia, kad ... sorry... kartais nelabai galima suprasti ka nori pasakyti. As supratau visiskai kitaip, nei Tu bandei pasakyti.
Viskas, diskusija is tuscio i kiaura baigta. Pasiteisinimai, aiskinimaisi ir bereikalingi komentarai tersia forumo tema. Gausim pylos nuo moderatoriu... Tad šaaa...

Sutinku visu 100%, kad skonis - dalykas individualus, ir jis keiciasi su pasiektu aukstesniu meistriskumu drinks_cheers.gif (isitikinsi pati, igavusi praktikos ir "pamankstinusi" daugiau ranka dekupaze)
Papildyta:
QUOTE(Belacka @ 2010 12 20, 14:56)
Norėčiau patarimo. Darau rėmėlius nuotraukai, rėmelių krašteliai vingiuoti, kaip laipteliai. Ten taip pat teko klijuoti paveiksliukų (iš servėtėlės). Kai užklijavau, paveikslėliai ant "laiptelių" atrodė prisiklijavę, bet dabar kai rėmelius nulakavau du kartus, pastebėjau, kad paveiksliukas neprisiklijavęs prie "laiptelio" vidaus. Taip nesimato, bet nagu pajudinus įdumba. Dabar galvoju ar čia bandyt su kokia britva prapjaut ir paklijuot, ar palikt kaip yra? Ar čia jau skaitosi sugadintas darbelis?

jei dsrei sau - palik kaip yra, jei gražiai žiūrisi, vėliau kažkada panaudosi patį rėmelį kaip "bazę" ir perdarysi naujai, bet kitokiu dekoru, įgavusi daugiau dekoravimo patirties 4u.gif
Atsakyti