Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas 42, Klausimai, problemos, patarimai

QUOTE(Deverax @ 2010 12 16, 15:54)
Ir paskui lako dėka dėžutės dangtelis tampa lygus, t.y. braukiant pirštu nesijaučia dažų nelygumų?

Taip daug lako, tarpais pašlifuojant
Atsakyti
QUOTE(Raseleb @ 2010 12 16, 15:58)
Taip daug lako, tarpais pašlifuojant

Ačiū labai už atsakymus 4u.gif
Atsakyti
Turiu klausima. Dekupazinu pirma karta gyvenime, ir man nepatinka gautas rezultatas. Kaip apdirbti dezute kad galeciau ja dekupazinti naujai, nutrinti svitriniu popierium? Kaip suprantu reikia nuimti lako sluoksny, daznai gali buti g.gif
Atsakyti
QUOTE(laizanika @ 2010 12 17, 00:54)
Turiu klausima. Dekupazinu pirma karta gyvenime, ir man nepatinka gautas rezultatas. Kaip apdirbti dezute kad galeciau ja dekupazinti naujai, nutrinti svitriniu popierium? Kaip suprantu reikia nuimti lako sluoksny, daznai gali buti  g.gif

Jei nepatinka gautas rezultatas, tai nereikia lakuoti, nes laką nuimti yra sunku, reikia nemažai paplušėti. Nebent lakas sugadino norimą rezultatą. Nuimti laką galima su švitriniu popieriumi, dar žinau, kad yra specialus skystis, kuris nuima tiek laką, tiek dažus. Jūsų atveju pirma bandyčiau pasitelkti į pagalbą švitrinį popierių. Bent man sunkiai įsivaizduojama, kaip galima nušveisti laką, nepažeidžiant dažų g.gif O kas jus netenkina galutiniame rezultate?
Atsakyti
QUOTE(Deverax @ 2010 12 17, 03:34)
Jei nepatinka gautas rezultatas, tai nereikia lakuoti, nes laką nuimti yra sunku, reikia nemažai paplušėti. Nebent lakas sugadino norimą rezultatą. Nuimti laką galima su švitriniu popieriumi, dar žinau, kad yra specialus skystis, kuris nuima tiek laką, tiek dažus. Jūsų atveju pirma bandyčiau pasitelkti į pagalbą švitrinį popierių. Bent man sunkiai įsivaizduojama, kaip galima nušveisti laką, nepažeidžiant dažų  g.gif O kas jus netenkina galutiniame rezultate?

As dar nenulakavau. Dabar mano darbelis tokio stadijoje, nudazyta, uzklijuot servetele (labai lievai uzklijuota doh.gif ) ir nutepta dvikomponencio sendinancios Antik I priemone. Viena dezute nutepiau jau ir Antik II, o kita yra tik su pirmuoju. Nu nepatinka man servetele negraziai ir kazkaip man tas Antik I nelygiai pasitepe, beto tas darbelis kur uztepiau Antik II sunkokai skylineja. Is komentaru supratau kad turbut per mazai uztepiau Antik I ir per ilgai ji dziovinau g.gif
Tai kaip suprantu svitriniu popieriumu pasidarbuoti ir bandyti is naujo? g.gif
Atsakyti
QUOTE(laizanika @ 2010 12 17, 13:28)
Nu nepatinka man servetele negraziai

ki6k po kranu, dr4kink ir plauk visk1 von.
Paskui gerai viską nugrandyk.

Mano asmeninis praktinis atradimas - nuo drėgnos dėžutės gana gerai viskas kai atskalbta nusigremžia su sena kreditine ar nuolaidų plastikine kortele (tokia, kurios negaila gadinti). Arba kokia panašia plastiko plokštele.

Bandyk, nes visos mes pradžioje net nevieną daiktą "maudėme". Tik per bandymus, darymus ir eksperimentus ateina profesionalumas drinks_cheers.gif , o perdaryti iki norimo efekto - tai juk gerai, tai rodo tavo pagarbą savo darbelio kūrimui ir tam, kas jį gaus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(laizanika @ 2010 12 17, 12:28)
As dar nenulakavau. Dabar mano darbelis tokio stadijoje, nudazyta, uzklijuot servetele (labai lievai uzklijuota  doh.gif ) ir nutepta dvikomponencio sendinancios Antik I priemone. Viena dezute nutepiau jau ir Antik II, o kita yra tik su pirmuoju. Nu nepatinka man servetele negraziai ir kazkaip man tas Antik I nelygiai pasitepe, beto tas darbelis kur uztepiau Antik II sunkokai skylineja. Is komentaru supratau kad turbut per mazai uztepiau Antik I ir per ilgai ji dziovinau  g.gif
Tai kaip suprantu svitriniu popieriumu pasidarbuoti ir bandyti is naujo?  g.gif

Aišku, jei dar nenulakuota, tai kaip patarė Nuotaikinga dėžutė "maudyk". Aš pakišu po kranu ir šveičiu paprasta kempinele, kuri skirta indams plauti. Viskas gražiai nusigrando. Ir pradėk iš naujo smile.gif
Svarbiausia nenuleisk rankų, nes viskas ateina tik per praktiką. Paskui pati pajausi, kiek reikia tempti dvikomponenčio lako smile.gif
O dėl servetėlės klijavimo, tai aš klijuoju vadinamu "šlapiuoju" būdų, t.y. kišu dėžutę po kranu, arba gausiai sušlapinu servetėlės paviršių. O kaip tu klijavai servetėlę?
Atsakyti
QUOTE(Nuotaikinga @ 2010 12 17, 13:56)
ki6k po kranu, dr4kink ir plauk visk1 von.
Paskui gerai viską nugrandyk.

Mano asmeninis praktinis atradimas - nuo drėgnos dėžutės gana gerai viskas kai atskalbta nusigremžia su sena  kreditine ar nuolaidų plastikine kortele (tokia, kurios negaila gadinti). Arba kokia panašia plastiko plokštele.

Bandyk, nes visos mes pradžioje net nevieną daiktą "maudėme". Tik per bandymus, darymus ir eksperimentus ateina profesionalumas  drinks_cheers.gif , o perdaryti iki norimo efekto - tai juk gerai, tai rodo tavo pagarbą savo darbelio kūrimui ir tam, kas jį gaus  4u.gif

Taip lengvai, geras, o as jau mintysi issivaizdavau kaip sveiciu lotuliukas.gif
Aciu aciu, eisiu maudyti thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Deverax @ 2010 12 17, 15:18)
Aišku, jei dar nenulakuota, tai kaip patarė Nuotaikinga dėžutė "maudyk". Aš pakišu po kranu ir šveičiu paprasta kempinele, kuri skirta indams plauti. Viskas gražiai nusigrando. Ir pradėk iš naujo smile.gif
Svarbiausia nenuleisk rankų, nes viskas ateina tik per praktiką. Paskui pati pajausi, kiek reikia tempti dvikomponenčio lako smile.gif
O dėl servetėlės klijavimo, tai aš klijuoju vadinamu "šlapiuoju" būdų, t.y. kišu dėžutę po kranu, arba gausiai sušlapinu servetėlės paviršių. O kaip tu klijavai servetėlę?

As zinokit is viso ta servetele klijavau vejiskai. tepiau pacia servetele klijais, tai kol ja perkeldavau aisku ji visa man susiveldavo, tai suplysdavo tai susigaranksciuodavo. Perziurejau kelias video man kazkaip patraukliausias pasirode sausas budas, kai is virsaus nuo serveteles viduriuko tepi klijus. O gal gali patyrusios patarti, kokiu budu uzklijuoti paprasicausia, kad pradedanciajai fantazija neatsoktu doh.gif
Atsakyti
Sveikos,gal ir nevisai į temą , bet gal kuri kažkur matėte, ar pirkote 8cm skersmens apvalius pagrindus auskarams ? labai reikia ir niekur nerandu verysad.gif
Atsakyti
Nusiplove thumbup.gif Tai gerai kad klijus pirkau tik klijus, gundziausi ant klijai-lakas, tai itariu tada vargu buciau nuplovus g.gif
Gal kas turit patirties su Rayher firmos Antik I ir Antik II priemonem?
user posted image
Atsakyti
QUOTE(laizanika @ 2010 12 17, 15:41)
O gal gali patyrusios patarti, kokiu budu uzklijuoti paprasicausia, kad pradedanciajai fantazija neatsoktu  doh.gif

Kaip ir sakiau, aš klijuoju "šlapiu" būdu. Taip, kaip tu klijavai, man irgi nebūtų pavykę gražiai užklijuoti. Apie klijavimo būdus yra labai gera tema nuoroda pasiskaityk, viskas taps daug aiškiau 4u.gif

Nedirbu su Antika, tai šiuo klausimu negaliu patarti.
Atsakyti
Merginos, vienas toks paprastas patarimas...
Čia sakote, kad pradžioje visos šveitėm plovėm...Nešveičiau ir neploviau, nes neturėjau tiek drąsos bandyti tiesiai ant daiktų... mirksiukas.gif
Jei jau nenorite mokytis iš kitų klaidų, tai savas darykite ant dešimčių bandomųjų paviršių...kartono kokio, faneros gabalo mažais ploteliais eksperimentuojant...vieną priemonę, kitą, ploniau, storiau, tamsiau, šviesiau ir t.t. Atrasite dar ką nors savo naujo ir nustebinsite mus smile.gif
Sėkmės smile.gif
Atsakyti