Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas 42, Klausimai, problemos, patarimai

QUOTE(Salne @ 2010 11 29, 13:00)
Na jei tokiais tempais lakuoti..tai darbas gali užtrukti ir mėnesį.. smile.gif ..Aš kažkaip specialiai teptuko nesausinu..Įmerkiu į stiklainį su vandeniu..kai vėl reikia lakuoti..papraščiausiai perteklių nukratau..ir teptuką nusausinu į popierinį rankšluosti..tikrai nesistengiu, kad būtų visiškai sausas.. schmoll.gif ..Juk labas vandens pagrindu..tai nebijo drėgno teptuko.. smile.gif

drinks_cheers.gif Siek tiek su ranksluostiu popieriumi padziovinu ir tiek, laka naudoju vandens pagrindu tad tikrai neturi reiksmes mirksiukas.gif Gal teptukas tavo nelabai g.gif badyk gal toki platesni ir ilgesniu sereliu sintetini mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Ar galetumet patarti del dekupazo ant keraminiu plyteliu? kilo mintis vonia pagrazint, dekupuociau ten, kur nebus salycio su vandeniu. Ar vis tiek tureciau naudoti vandeniui atsparias priemones? O plyteles reiktu pasveist ar kaip jas paruost? Is anksto dekoju 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,
gal kuri žinote, kokiu būdu padaromi tokie kraštai dėžutėms?
Tikriausiai čia ne klijuota servetėlė,o kažkas mandriau?ar klystu?
user posted image
user posted image

Foto skolintos rastos internete, google paieškoje, tikiuosi niekas nepyks (:
Atsakyti
QUOTE(ashantik @ 2010 11 29, 20:44)
Sveikos,
gal kuri žinote, kokiu būdu padaromi tokie kraštai dėžutėms?
Tikriausiai čia ne klijuota servetėlė,o kažkas mandriau?ar klystu?

Čia paprasčiausia gražiai užklijuota servetėlė..bent jau kiek galima įžiūrėti.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(baltė @ 2010 11 29, 16:39)
O kam sausinti? Jei reikia tikrai sauso, tai pafenuoti galima.
drinks_cheers.gif

Na, aš čia buvau susidūrus su tokia problema, kad man lakuojant iš kažkur atsirasdavo labai daug oro burbulų. Ir lakus keičiau, ir ko tik neprisigalvojau. Paskui gavau čia patarimą, kad gal dėl to, jog šlapias teptukas. Na, tai dabar laukiu, kol visai išdžius ir tikrai burbulai manęs nebekankina. Bet kantrybės užtenka tik kokiems 3 lako sluoksniams, na 4 max.
Kadangi tas dekupažas man tik hobby, taigi kartais prie ko nors prisėdu, kartais ne (net ir savaitėmis), tai laikyti teptukus vandeny irgi kažkaip nei šis, nei tas..... g.gif

Na, žodžiu, ačiū už patarimus. Bandysiu porą dienų lako teptuką vandeny mirkyti ax.gif

Beje, o kokuis teptukus naudojat, kad būtų "labai"? Na, pvz. kokią nuorodą į pirktą teptuką gal galit?.......
Atsakyti
QUOTE(ziezirba1 @ 2010 11 29, 20:22)
Sveikos  4u.gif
Ar galetumet patarti del dekupazo ant keraminiu plyteliu?  kilo mintis vonia pagrazint, dekupuociau ten, kur nebus salycio su vandeniu. Ar vis tiek tureciau naudoti vandeniui atsparias priemones? O plyteles reiktu pasveist ar kaip jas paruost? Is anksto dekoju  4u.gif

Taip, vistiek naudoti vandeniui atsparias priemones, nes vanduo yra labai landus visuose savo būviuose.
Dekupažas funkcionaliai, patvariai, iš esmės daromas dviem būdais: kai naudojami spec. klijai porcelianui, stiklui ir užtvirtinimui atkaitinama orkaitėje ir antras būdas - nudekoravus paprastom priemonėm (universaliais klijais, akriliniais dažais ir t.t.) lakuojama dvikomponenčiu baigiamuoju laku (nemaišyti su dvikomponenčiu sendinimo laku!) arba kitaip tariant, derva.
Paruošimas. Nuriebalinti, pašiaušti, gruntuoti. Jei patalpoje drėgmės daug, vargu ar rinkčiausi dekupažą.
QUOTE(Kita mama @ 2010 11 29, 22:15)
Na, aš čia buvau susidūrus su tokia problema, kad man lakuojant iš kažkur atsirasdavo labai daug oro burbulų. Ir lakus keičiau, ir ko tik neprisigalvojau. Paskui gavau čia patarimą, kad gal dėl to, jog šlapias teptukas. Na, tai dabar laukiu, kol visai išdžius ir tikrai burbulai manęs nebekankina. Bet kantrybės užtenka tik kokiems 3 lako sluoksniams, na 4 max.
Kadangi tas dekupažas man tik hobby, taigi kartais prie ko nors prisėdu, kartais ne (net ir savaitėmis), tai laikyti teptukus vandeny irgi kažkaip nei šis, nei tas..... g.gif
Na, žodžiu, ačiū už patarimus. Bandysiu porą dienų lako teptuką vandeny mirkyti  ax.gif
Beje, o kokuis teptukus naudojat, kad būtų "labai"? Na, pvz. kokią nuorodą į pirktą teptuką  gal galit?.......

Atvirai šnekant, nelabai suprantu, kokia čia problema? Nulakuoji, išplauni teptuką ir pastatai kokiam indelyje stovėti. Reikia vėl lakuoti, paimi, dar drėgnas, nusausini vienkartiniu rankšluosčiu, kaip jau čia ir buvo patarta, ir viskas.
Teptukas gali būti pirktas bet kur, svarbu, būtų sintetinis, labai labai švelnus (nepaliks dryželių). Man lakavimui labai patinka Stamperijos lakavimo teptukas.
Dabar, norėdama rasti tinkamą teptuką kaip pavyzdį, deja, radau daug tikrai visai prastų, šerinių, kietais šeriais, taigi, pavyzdžio kaip ir nėr... sad.gif Niekada nėra pasitaikę, kad teptukas sudarytų burbuliukus. Manau, pagrindinė priežastis-prastas, šerinis, kietas ir, ką įtariu, ne plokščias.
Taigi, geriausias-švelnus sintetinis, pakankamai platus (20-30mm ir daugiau), plokščias teptukas. Lakavimo teptuką gera paskirti tik šiai funkcijai, nes naudojant dažymui, klijavimui, o dar ir lakavimui, šerelių "šaknyje" visos šios medžiagos kaupiasi ir iš šaknies plečia teptuką, kas taip pat gali sąlygoti burbuliukų atsiradimą.
Sėkmės! 4u.gif
Atsakyti
Ačiū, bite. Žodžiu, man kol kas kaip prastam šokėjui, viskas maišo....smile.gif))))) Teptukai jau visi paskirstyti tik pagal konrečias paskirti, net ant rankenėliu užrašyta, kad ko nesupainiočiau..... O kadangi lakavimo teptukai ilgais šeriais ir tikrai švelnučiai, tai bandysiu naudotis patarimais. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuotaikinga @ 2010 11 25, 10:32)
labas
įmanoma.
Lygiau dengiasi gruntas ne tepant teptuku, o su kempine nestorai kelis kartus "užtapnojant", kaskart kiekvienam sluoksniui leidžiant  gerai išdžiūti.

Tik plastiką reikia gerai pašiurktinti su švitriniu, kad gruntas, o ir vėliau pats dekoras turėtų už ko laikytis, nes nuo lygaus plastikinio paviršiaus labai dažnai visas apdekoruotas sluoksnis nusilupa kaip virto kiaušinio lukštas  drinks_cheers.gif

o grunta pirkti koki spec, ar siaip koki pasidairyt grunta ir viskas? ir tuo svitriniu, tai kaip passiurkstinsiu tai kaip dazysiu dazus nesimatys dazu prikibusiu nelygiai nes jie kabinsis uz tu pasiausimu ir bus nelabai lygi spalva.. ar paskui nusveitus viskas susivienodys?
aciu labai uz patarimus smile.gif
Atsakyti
100 kartų klausta, 100 kartų atsakyta ,o aš vis tie knežinau doh.gif blush2.gif

kum priklijuot juostelę,kad gerai prie lako kibtų ir klijai nesimatytų juostelėje?
Atsakyti
QUOTE(Kleja_ @ 2010 11 30, 13:22)
o grunta pirkti koki spec, ar siaip koki pasidairyt grunta ir viskas? ir tuo svitriniu, tai kaip passiurkstinsiu tai kaip dazysiu dazus nesimatys dazu prikibusiu nelygiai nes jie kabinsis uz tu pasiausimu ir bus nelabai lygi spalva.. ar paskui nusveitus viskas susivienodys?
aciu labai uz patarimus smile.gif

matosi kad absoliučiai neskaitei temų. doh.gif

Kas yra gruntas? Tai - "pamušalas" dekupažinimui. Jis dengiamas geriausiu atveju baltas, arba labai labai švelnių pastelinių spalvų, kad matytųsi servetėlės ar ryžinio popieriaus piešinukas, nes ant tamsaus fono jis dingsta (išimtis - juodas ar labai tamsus fonas ir auksinis/sidabrinis piešinys ant servetėlės).

Gruntuojama įvairiomis priemonėmis, bet aš atradau pigiausią ir gerai dengiančią. Tai akriliniai balti supermatiniai dažai. Litras kainuoja apie 13 lt. Perku Senukuose arba Ermitaže. Gamintojas - lietuviai. thumbup.gif

Pašiaušti plastiką - tai ne griovius su kokiu kirviu padaryti, o visą paviršių tolygiai prašvitrinti vidutinio stambumo švitriniu popieriumi (apie tai n plius k kartų kartota, kartota, kartota senesnėse temose), kad paviršius pasidarytų ne slidus, bet matinis, t.y. ant jo bus kur užsikabinti gruntui.

Kokie dar nelygumai, jei bus tik pašvitrinta? Tokie "nelygumai" labai gražiai tolygiai pasidengia gruntuojant. Paimk pačią paprasčiausią va tokią http://www.e-senukai...70005-32_2.html kempinę, jos paviršius labai tinkantis dengti gruntui, jei perdidelė - perkirpk pusiau, ir dar bus kaip patogiai paimti į rankas, ir darbuokis.

Dengiama PLONU SLUOKSNIU , PLASTIKĄ - net kelis sluoksnius.

Kas yra "plonai", kas "storai" - imk kokį plastikinio viedro nereikalingą dangtį ir eksperimentuok, kitaip nesuprasi. Viskas ateina tik realiai dirbant. Kol nepradėsi realiai daryti mažus daiktelius - virtualiai neišmoksi, sakau kaip yra...

Papildyta:
QUOTE(Cukraus pudra @ 2010 11 30, 15:23)
100 kartų klausta, 100 kartų atsakyta ,o aš vis tie knežinau  doh.gif  blush2.gif

kum priklijuot juostelę,kad gerai prie lako kibtų ir klijai nesimatytų juostelėje?

sausu kanceliariniu moksleivių naugojamu darbams pieštuku va tokio stiliaus http://www.copy1vers...l.php?prod=2012
Atsakyti
QUOTE(Nuotaikinga @ 2010 11 30, 14:58)
sausu kanceliariniu moksleivių naugojamu darbams pieštuku va tokio stiliaus http://www.copy1vers...l.php?prod=2012

ačiū. 4u.gif
reiks pabandyt kitokio gamintojo nusipirkt, nei turimi g.gif
Atsakyti
[va o cia ta kede apie kuria eina kalba......
user posted image
user posted image

Buciau labai dekinga uz patarimu!!!!! 4u.gif
[/quote]
as paseiseliuociau ir sidabro spalvos folija sonus paklijuociau
Atsakyti