QUOTE(ziezirba1 @ 2010 11 29, 20:22)
Sveikos
Ar galetumet patarti del dekupazo ant keraminiu plyteliu? kilo mintis vonia pagrazint, dekupuociau ten, kur nebus salycio su vandeniu. Ar vis tiek tureciau naudoti vandeniui atsparias priemones? O plyteles reiktu pasveist ar kaip jas paruost? Is anksto dekoju
Taip, vistiek naudoti vandeniui atsparias priemones, nes vanduo yra labai landus visuose savo būviuose.
Dekupažas funkcionaliai, patvariai, iš esmės daromas dviem būdais: kai naudojami spec. klijai porcelianui, stiklui ir užtvirtinimui atkaitinama orkaitėje ir antras būdas - nudekoravus paprastom priemonėm (universaliais klijais, akriliniais dažais ir t.t.) lakuojama dvikomponenčiu baigiamuoju laku (nemaišyti su dvikomponenčiu sendinimo laku!) arba kitaip tariant, derva.
Paruošimas. Nuriebalinti, pašiaušti, gruntuoti. Jei patalpoje drėgmės daug, vargu ar rinkčiausi dekupažą.
QUOTE(Kita mama @ 2010 11 29, 22:15)
Na, aš čia buvau susidūrus su tokia problema, kad man lakuojant iš kažkur atsirasdavo labai daug oro burbulų. Ir lakus keičiau, ir ko tik neprisigalvojau. Paskui gavau čia patarimą, kad gal dėl to, jog šlapias teptukas. Na, tai dabar laukiu, kol visai išdžius ir tikrai burbulai manęs nebekankina. Bet kantrybės užtenka tik kokiems 3 lako sluoksniams, na 4 max.
Kadangi tas dekupažas man tik hobby, taigi kartais prie ko nors prisėdu, kartais ne (net ir savaitėmis), tai laikyti teptukus vandeny irgi kažkaip nei šis, nei tas.....
Na, žodžiu, ačiū už patarimus. Bandysiu porą dienų lako teptuką vandeny mirkyti
Beje, o kokuis teptukus naudojat, kad būtų "labai"? Na, pvz. kokią nuorodą į pirktą teptuką gal galit?.......
Atvirai šnekant, nelabai suprantu, kokia čia problema? Nulakuoji, išplauni teptuką ir pastatai kokiam indelyje stovėti. Reikia vėl lakuoti, paimi, dar drėgnas, nusausini vienkartiniu rankšluosčiu, kaip jau čia ir buvo patarta, ir viskas.
Teptukas gali būti pirktas bet kur, svarbu, būtų sintetinis, labai labai švelnus (nepaliks dryželių). Man lakavimui labai patinka Stamperijos lakavimo teptukas.
Dabar, norėdama rasti tinkamą teptuką kaip pavyzdį, deja, radau daug tikrai visai prastų, šerinių, kietais šeriais, taigi, pavyzdžio kaip ir nėr...
Niekada nėra pasitaikę, kad teptukas sudarytų burbuliukus. Manau, pagrindinė priežastis-prastas, šerinis, kietas ir, ką įtariu, ne plokščias.
Taigi, geriausias-švelnus sintetinis, pakankamai platus (20-30mm ir daugiau), plokščias teptukas. Lakavimo teptuką gera paskirti tik šiai funkcijai, nes naudojant dažymui, klijavimui, o dar ir lakavimui, šerelių "šaknyje" visos šios medžiagos kaupiasi ir iš šaknies plečia teptuką, kas taip pat gali sąlygoti burbuliukų atsiradimą.
Sėkmės!