Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas 42, Klausimai, problemos, patarimai

QUOTE(Tincikas @ 2010 11 27, 11:24)
Kaip reikia dekupažuoti su atspausdintu popieriumi.? blink.gif

Lygiai taip pat kaip ir su dekopopieriumi bigsmile.gif
Atsakyti
Kiek kartų lakuojate? Teptuku tepate ar purškiate? Akriliniu ar sintetiniu laku?

Man kuo toliau, tuo labiau patinka tas purškiamas sitnetinis: plonai dengiasi, dėžutės nesulimpa, gana greitai džiūsta (ypač buvo gerai vasarą ant saulutės).
Atsakyti
QUOTE(Kita mama @ 2010 11 28, 02:38)
Kiek kartų lakuojate? Teptuku tepate ar purškiate? Akriliniu ar sintetiniu laku?

Man kuo toliau, tuo labiau patinka tas purškiamas sitnetinis: plonai dengiasi, dėžutės nesulimpa, gana greitai džiūsta (ypač buvo gerai vasarą ant saulutės).

As turiu 4 rusiu lakus bet man dar vieno truksta lotuliukas.gif Sintetinis pas mane tik naudonat ant Sottile, labaiu man patinka vandens pagrindu lakas. Purskaimas irgi patinka kaip sakai del grazaus rezultato, greito dziovimo. Bet as ji naudoju balkone, tas sudaro nepatogumu ir kvapas tas visvien eina i kambari doh.gif o dar ziema pasunkeja darbas nes norisi pravedinti ta kvapa o bijau, kad del salciu lakas nukentes g.gif Man labaiu tinka tepamas, galiu dienos begyje kelis kartus pribegti palakuoti, dabar turiu blizgu toki ir noriu dar matinio. O seip geriausiai daug lakuoti tepamu o paskutini sluoksni jau del visiskai idealaus pavirsiaus purskiama deti. Ir dar naudoti purskaima gaunasi brangoka ax.gif man asmeniskai jo uztenak vidutiniskai 3 dezutem o tepamo tai gerooookai didesniam kiekiui blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Salne @ 2010 11 26, 18:28)
O kas tai per daiktas - termoplatinė plevelė..??.. g.gif ..neteko nieko girdėti apie tokią..  unsure.gif

viena italė prieš kelis metus užpatentavo "specialią" dekoravimo techniką su termoplastine plėvele. Ji termo vadinama todėl, kad kaip ir dauguma plastikų gavusi temperatūros plastiškai keičia formą, ir kol šilta - galima greitai kažką suformuoti.

Rusės išradingos, jos tokią "patentuptą" techniką naudoja dešimtmečiais, ir prisigalvojo visokių įrankių bei pagalbinių priemonių paviršių formavimui (išgaubtas įvairių konfigūracijų paviršiui išgauti).

Specialia vadinama plėvelė dėl "specialumo" labai brangi. Bet.... analogiška naudojama įrišant dokumentus.
Jei jums reikia įrišti pundelį dokumentų - paprastai viršutinis kaip apsauginis naudojamas plastiko lapelis. Jie būna bespalviai ir spalvoti. Jei susirasi bedpalvio tai jis tiks idealiai.

Nusipirkti (jei nerasi namuose kokios reklaminės medžiagos su jau panaudota plėvele) galima kanceliarijos priemonėse pabandyti.

Išradingumas, merginos, išradingumas drinks_cheers.gif ir... alternatyva "blatniems" super puper spec priemoniukams dažnai randama namuose kaip išmetimui skirtas šiukšliukas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuotaikinga @ 2010 11 28, 09:54)
viena italė prieš kelis metus užpatentavo "specialią" dekoravimo techniką su termoplastine plėvele. Ji termo vadinama todėl, kad kaip ir dauguma plastikų gavusi temperatūros plastiškai keičia formą, ir kol šilta - galima greitai kažką suformuoti.

Rusės išradingos, jos tokią "patentuptą" techniką naudoja dešimtmečiais, ir prisigalvojo visokių įrankių bei pagalbinių priemonių paviršių formavimui (išgaubtas įvairių konfigūracijų paviršiui išgauti).

Specialia vadinama plėvelė dėl "specialumo" labai brangi. Bet.... analogiška naudojama įrišant dokumentus.
Jei jums reikia įrišti pundelį dokumentų - paprastai viršutinis kaip apsauginis naudojamas plastiko lapelis. Jie būna bespalviai ir spalvoti. Jei susirasi bedpalvio tai jis tiks idealiai.

Nusipirkti (jei nerasi namuose kokios reklaminės medžiagos su jau panaudota plėvele) galima kanceliarijos priemonėse pabandyti.

Išradingumas, merginos, išradingumas  drinks_cheers.gif  ir... alternatyva "blatniems" super puper spec priemoniukams dažnai randama namuose kaip išmetimui skirtas šiukšliukas  mirksiukas.gif

O kokia gera mintis thumbup.gif Tik norėjau dar pasitikslinti ar kalbate apie tą medžiagą, kuri skirta laminavimui dokumentų ar apie kokią kitą? g.gif
Atsakyti
biriusa, nežinau, kokį purškiamą naudoji, bet atidžiau paskaityk instrukciją-dažnai įspėjama, kad žemoje temperatūroje su juo dirbti negalima, taigi, balkonas žiemą visaip kaip gali būti negerai... sad.gif
Atsakyti
QUOTE(bite @ 2010 11 28, 17:51)
biriusa, nežinau, kokį purškiamą naudoji, bet atidžiau paskaityk instrukciją-dažnai įspėjama, kad žemoje temperatūroje su juo dirbti negalima, taigi, balkonas žiemą visaip kaip gali būti negerai... sad.gif

teisingai, del to ir rasau, kad ziema beveik neiamanoma dirbt su juo, kai tik didesni salciai tai ir viskas jau doh.gif probelmatiskas tas purskiamas vien zodziu biggrin.gif
Atsakyti
Ačiū už konsultaciją. Biriusia, dar man pasakyk, kaip ten su tuo pribėgimu kelis kart dienoje. Man išeina taip: nulakavau, išploviau teptuką. Po kelių val. lakas išdžiūvo, o teptukas ne. Jei bandysi vėl lakuoti, susidaro burbuliukai (todėl galiu lakuoti kartą per dieną, na, du maksimum, bet ryte prieš darbą paprastai nespėju). Ką darai? Turi kitą teptuką?
Atsakyti
QUOTE(Kita mama @ 2010 11 29, 11:51)
Ačiū už konsultaciją. Biriusia, dar man pasakyk, kaip ten su tuo pribėgimu kelis kart dienoje. Man išeina taip: nulakavau, išploviau teptuką. Po kelių val. lakas išdžiūvo, o teptukas ne. Jei bandysi vėl lakuoti, susidaro burbuliukai (todėl galiu lakuoti kartą per dieną, na, du maksimum, bet ryte prieš darbą paprastai nespėju). Ką darai? Turi kitą teptuką?

Na jei tokiais tempais lakuoti..tai darbas gali užtrukti ir mėnesį.. smile.gif ..Aš kažkaip specialiai teptuko nesausinu..Įmerkiu į stiklainį su vandeniu..kai vėl reikia lakuoti..papraščiausiai perteklių nukratau..ir teptuką nusausinu į popierinį rankšluosti..tikrai nesistengiu, kad būtų visiškai sausas.. schmoll.gif ..Juk labas vandens pagrindu..tai nebijo drėgno teptuko.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kita mama @ 2010 11 29, 11:51)

O kam sausinti? Jei reikia tikrai sauso, tai pafenuoti galima.

QUOTE(Salne @ 2010 11 29, 12:00)
Na jei tokiais tempais lakuoti..tai darbas gali užtrukti ir mėnesį.. smile.gif ..Aš kažkaip specialiai teptuko nesausinu..Įmerkiu į stiklainį su vandeniu..kai vėl reikia lakuoti..papraščiausiai perteklių nukratau..ir teptuką nusausinu į popierinį rankšluosti..tikrai nesistengiu, kad būtų visiškai sausas.. schmoll.gif ..Juk labas vandens pagrindu..tai nebijo drėgno teptuko.. smile.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
svekos,noriu patarimo :
noreciau atsispauzdinti ant ryzinio popieriaus nuotrauka ir kaip man nustatyti ta dydi ,kad atitiktu dezutes dangtelio dydi? kaip ir kur ir koki ta dydi nustatyti?
Atsakyti
QUOTE(Neila+69 @ 2010 11 29, 17:31)
svekos,noriu patarimo :
noreciau atsispauzdinti ant ryzinio popieriaus nuotrauka ir kaip man nustatyti ta dydi ,kad atitiktu dezutes dangtelio dydi? kaip ir kur ir koki ta dydi nustatyti?

Nusikopijuok nuotrauką į Wordą..ir liniuočių pagalba (esančių pačiame Worde.. smile.gif )..ir nusireguliuosi tokį dydį, kokio tau reikia.. 4u.gif
Atsakyti