Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas 42, Klausimai, problemos, patarimai

QUOTE(NeLina @ 2010 11 19, 20:30)
Sveikos,
Gal labiau ismanancios patarsit...
Ruosiuosi dekupazuoti didoka vaikiska daiktadeze. Galvoju daryti sendinima pratrynimais. Kaip tai geriau padaryti? Visa deze dazyti tamsiai, o paskui visa sviesiai; ar tik briaunas tamsiai, t.y. ten, kur veliau pratrinsiu? Jei padazysiu tik briaunas, ar akivaizdziai nepersisvies paskui tos vietos is po sviesaus virsutinio dazu sluoksnio? Gal geriau nedazyti, o tapsnoti kempinele, kad nebutu aiskios tamsaus dazo ribos?
Na, nezinau ar aiskiai paklausiau  blush2.gif , bet gal kas patarsit?

biriusa, bite kolkas dar nenusprendziau, kaip darysiu, bet labai aciu uz patarimus ir paaiskinimus 4u.gif
Gal kuri dar galit imesti kokia nuorodele i savo ar svetima darbelius, kurie butu sendinti pratrinant ir dazant ant virsaus (imituojant pratrynimus)? (galima ir per AZ)

Dar kilo klausimas del juosteliu tvirtinimo prie deziu. Kiek radau forume, juostele klijuojama ir uzlakuojama, o kaip su bantukais? g.gif Jie irgi lakuojami? Ar paliekami nelakuoti ir uzdedami kai juostele ir visas darbas nudziusta? g.gif Jei taip daroma, ar nesimato skirtumo tarp lakuotos ir nelakuotos juosteles daliu?
Atsakyti
sveikutes smile.gif
esu tik pradedanti ..kazkaip nesigauna su sendinimo priemone ..su vienakomponenciu laku -raso ,kad isdazius norima spalva laka tepti tose vietose kur nori matyt suskeldejima ,ir reikia kitus dazus kokia nori spalva tepti kol lakas pasidaro vos lipnus ..nu vnz tik pradedu dazyt man is karto susidaro suskeldejimas po keletos sekundziu ,antra karta jau nebegaliu dazyt ,kazkaip nesigauna normaliai nudazyt is vieno karto ,ir lb greitai suskyla ,cia normalu ? gal as kazka ne taip darau?
Atsakyti
QUOTE(*weita* @ 2010 11 21, 21:36)
sveikutes smile.gif
esu tik pradedanti ..kazkaip nesigauna su sendinimo priemone ..su vienakomponenciu laku -raso ,kad isdazius norima spalva  laka tepti  tose vietose kur nori matyt suskeldejima ,ir reikia kitus dazus kokia nori spalva tepti kol lakas pasidaro vos lipnus ..nu vnz tik pradedu dazyt man is karto susidaro suskeldejimas po keletos sekundziu ,antra karta jau nebegaliu  dazyt ,kazkaip nesigauna normaliai nudazyt is vieno karto ,ir lb greitai suskyla ,cia normalu ? gal as kazka ne taip darau?

Viskas taip ir turi būti. Vienkomponenčio sendinimo lako ir negalima dengti antrąkart, nes jau pirmasis viršutinės spalvos dažo sluoksnis sureagavo, "išnaudojo" visą lako "jėgą", taigi, jei tepsi antrąkart, tiesiog aklinai uždažysi ir tiek.
Normaliai uždažyt iš pirmo karto nesigauna, vadinasi, reikia rinktis kitą dažymo būdą.
Jei tepi teptuku, sunku padengti, dažnai matosi gretimų potėpių susijungimo linija, trūkis grubokomis linijomis, statmenai susikertančiomis, trūkio raštas susidėlioja pagal teptuko potėpį.
Tepant kempinėle ar voleliu, trūkio raštas "minkštas", dailus. Tačiau ir šiuo atveju yra plonybių. Kempinėle dažą dengiant, dažą ant jos reikia lygiu sluoksniu padengti teptuku, nuolat papildant. Tapšnoti labai greit (galima ir pakartotinai, jei labai greitai), sustoti, jei jau trūksta dažo ir nėra dengiamumo, vėl padengti kempinėlę dažu, jį užtepant teptuku.
Jei dažas imamas pačia kempinėle, paviršius padengiamas netolygiai, trūkis įgauna tarsi leopardo kailio išsidėstymą (toj vietoj, kur pateko dažo daugiausiai, trūkis stambesnis, kur mažiau,-smulkesnis). Kartais tai gal gali būti ir įdomus efektas, tačiau tik tokiu atveju, jei pilnai pasidengia apatinė spalva.
Bene gražiausias trūkis išgaunamas dažant pukštuvu. Tačiau tai jau-spec. įranga su kompresorium.
Jei vienkomponentis lakas momentaliai skaldo dažus, tai, vadinasi, turi gerą priemonę wink.gif
Norint dar labiau paryškinti trūkį, tik padengus viršutinę spalvą, galima pūsti karštą orą.
Bet kuriuo atveju - bandyti, bandyti ir dar kartą bandyti!!! 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(NeLina @ 2010 11 21, 19:57)
Dar kilo klausimas del juosteliu tvirtinimo prie deziu. Kiek radau forume, juostele klijuojama ir uzlakuojama, o kaip su bantukais? g.gif  Jie irgi lakuojami? Ar paliekami nelakuoti ir uzdedami kai juostele ir visas darbas nudziusta? g.gif Jei taip daroma, ar nesimato skirtumo tarp lakuotos ir nelakuotos juosteles daliu?

Niekada nedariau su bantukais nieko..Bet mano supratimu, tai ta juostelė užklijuojama kai jau visas darbelis pilnai padarytas - nulakuotas..ir tos juostelės papildomai lakuoti tikrai nereikia.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bite @ 2010 11 22, 02:09)
Viskas taip ir turi būti. Vienkomponenčio sendinimo lako ir negalima dengti antrąkart, nes jau pirmasis viršutinės spalvos dažo sluoksnis sureagavo, "išnaudojo" visą lako "jėgą", taigi, jei tepsi antrąkart, tiesiog aklinai uždažysi ir tiek.
Normaliai uždažyt iš pirmo karto nesigauna, vadinasi, reikia rinktis kitą dažymo būdą.
Jei tepi teptuku, sunku padengti, dažnai matosi gretimų potėpių susijungimo linija, trūkis grubokomis linijomis, statmenai susikertančiomis, trūkio raštas susidėlioja pagal teptuko potėpį.
Tepant kempinėle ar voleliu, trūkio raštas "minkštas", dailus. Tačiau ir šiuo atveju yra plonybių. Kempinėle dažą dengiant, dažą ant jos reikia lygiu sluoksniu padengti teptuku, nuolat papildant. Tapšnoti labai greit (galima ir pakartotinai, jei labai greitai), sustoti, jei jau trūksta dažo ir nėra dengiamumo, vėl padengti kempinėlę dažu, jį užtepant teptuku.
Jei dažas imamas pačia kempinėle, paviršius padengiamas netolygiai, trūkis įgauna tarsi leopardo kailio išsidėstymą (toj vietoj, kur pateko dažo daugiausiai, trūkis stambesnis, kur mažiau,-smulkesnis). Kartais tai gal gali būti ir įdomus efektas, tačiau tik tokiu atveju, jei pilnai pasidengia apatinė spalva.
Bene gražiausias trūkis išgaunamas dažant pukštuvu. Tačiau tai jau-spec. įranga su kompresorium.
Jei vienkomponentis lakas momentaliai skaldo dažus, tai, vadinasi, turi gerą priemonę wink.gif
Norint dar labiau paryškinti trūkį, tik padengus viršutinę spalvą, galima pūsti karštą orą.
Bet kuriuo atveju - bandyti, bandyti ir dar kartą bandyti!!! 4u.gif

Dekui uz vertinga info 4u.gif tuoj islakuosiu visa medi namuose ,nlb gaunasi su dazu paskyrstimu verysad.gif teks eiti pirkti kokias geresnes kempineles ir teptukus..bandziau vakar ir tapsnoti ,tik gavosi labai jau smulkus mazi itrukimai g.gif nu bet gal kaip nors prasilausiu
Atsakyti
merginos turiu klausimėli :
AR galima dekoruoti paprastus iš parduotuvės pirktus spalvotus burbulus?aisku prieš tai ji pašiaušus ir nugruntavus?ar nenusilups visas dekoras? g.gif
Atsakyti
Mergaitės niekur nerandu video ar kažkokių pamokėlių kaip surišti gražiai kaspinėlį. Perverčiau daug temų, bet nieko nerandu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(*monikute* @ 2010 11 22, 16:53)
Mergaitės niekur nerandu video ar kažkokių pamokėlių kaip surišti gražiai kaspinėlį. Perverčiau daug temų, bet nieko nerandu  verysad.gif

Čia yra šiek tiek būdų, kaip rišti tuos kaspinėlius...Kaspinėlių rišimas..Gal ką rasi tinkamo.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(nikee23 @ 2010 11 22, 16:44)
merginos turiu klausimėli :
AR galima dekoruoti paprastus iš parduotuvės pirktus spalvotus burbulus?aisku prieš tai ji pašiaušus ir nugruntavus?ar nenusilups visas dekoras? g.gif

Žinoma galima. Nenusilups, jei viskas atlikta kokybiškai su kokybiškom priemonėm. Man ant tokių netgi gražiau, nėr tos sujungimo linijos kaip plastmasiniuose, kurią dažna slepia juostele. Ir kokio tik nori dydžio burbulą gali gaut. Minusas tik tas jog kokio atvirkštinio dekupažo nepadarysi. Reik dirbti kruopščiai, jei norima, kad burbulas atrodytų kaip stiklas ir būtų super lygus, reiks daug kartų lakuot.
Jei naudosi vienkomponentinį laką, tai pirk iškart tokios spalvos burbulą, kokios nori apatinės spalvos, nereiks perdažinėt norima spalva. mirksiukas.gif
Atsakyti
Mielosios, gal galėtumėte man padėti?
Nusižiūrėjau Dekostudijoj tokią raktinę, bet, deja, nėra vidinio jos vaizdo. man taip rūpi, kiek ten tų kabliukų. Nieko Vilniuj panašaus išorinio vaizdo nerandu pirkti, tai užsisakinėčiau iš ten, bet... tie kabliukai neramina. Gal kuri esate pirkusi iš ten ir turite kokio nors darbelio foto parodyti, kaip ten tas vidus atrodo? Būčiau labai labai dėkinga 4u.gif

http://www.dekostudi...roducts_id/1764
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laujus: 22 lapkričio 2010 - 18:31
QUOTE(Marzde @ 2010 11 22, 17:45)

ačiū už atsakymą smile.gif
Atsakyti
Sviekos, gal nelabai aš čia į temą, bet gal kuri perkate žurnalą "dekupažas"? Man reikėtų šio numerio deku pop. su tais angeliukais, gal kuri norėtumėt keist į mano servetėles, ar nebrangiai perleist?
Atsakyti