Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas 42, Klausimai, problemos, patarimai

QUOTE(manima @ 2010 11 12, 11:37)
Sveikos,
Esu visiska naujoke sioje srityje,  tai turiu daug klausimu, labai laukiu pagalbos 4u.gif
Taigi, turiu darzeline vaikiska kedute, ja nuslifavau, noriu dekupazuoti( nudazyti- kokius dazus geriausiai naudoti? Dekoriuti servetelemis arba lipdukais- kuo priklijuoti? ar galima paprastu lipalu? Nulakuoti- koki laka pasirinkti?), parasykit kasnors visa darbo eiga 4u.gif , ACIU LABAI isanksto

O as pabusiu ta gerasirde kvaile ir pabandysiu viska surasyti, nors ir pati nesu labai jau patyrusi dekupazuotoja:)
1.nudazyti, reikia akriliniais dazais, ju yra pirkti spec. dekupazo parduotuvese, bet as perku ermitaze, paprastus akrilinius dazus kurie labai pigus ( apie 5 Lt), parasyta: dazai- pigmentai"akrilen", juos galima skiesti, bet as dazau neskiestais ir problemu neturejau dar smile.gif
2.klijuoti paveiksliuka, cia jau tavo reikalas: servetele, ryzini popieriu ar dekupazo popierius. asmeniskai man labiausiai patinka ryzinis popierius bet jis brangus, serveteles priklijuoti yra sudetingiausia, nes jos labai raukslejasi ir lengvai plysta, bet jos pigios ir yra labai daug visokiausiu, tad bandyk, pavyks. o klijuoti patarciau tik su spec. dekupaziniais klijais, nes lipalas geltonuoja su juo sudetingiau dirbti, pati bandziau ir skirtumas didziulis, tikrai isigyk spec. klijus, maziau bedu ir ju uzteks tikrai ilgam mirksiukas.gif
3.nulakuoti, cia taip pat priklauso kokio efekto nori, siulyciau pirkti laka senukose ar ermitaze, pasirinkimas tikrai labai didelis yra blizgus, pusiau blizgus ir matinis lakas. rasi sau tinkanti, tik pirkt vandens pagrindo laka smile.gif
na 3 pagrindiniai zingsniai tokie, o seip dar gali pritapyti, seseliuoti,tonuoti, sendinti spec. priemonem( isgaunamas skilinejimo efektas), auksuoti ir kitaip visaip grazinti savo darba, o kaip cia jau kitas klausimas nes budu laaabai daug, jei turi knyga isigijusi tai tikrai joje visi budai vienaip ar kitaip pamineti smile.gif
belieka tik bandyti ir nenuleisti ranku, nes kartais nutinka taip, kad darbeli reikia vel sveisti iki medienos, bet juk is klaidu mokamasi, tad pirmyn mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sineriuke @ 2010 11 12, 18:47)
O as pabusiu ta gerasirde kvaile ir pabandysiu viska surasyti, nors ir pati nesu labai jau patyrusi dekupazuotoja:)

thumbup.gif jums 4u.gif daugiau cia TOKIU galetu uzeiti ax.gif o tai ir bijau ko paklausti nesulaukus kandaus komentaro 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bambooce @ 2010 11 12, 17:39)
cia uzsuk: http://www.supermama...howtopic=313828
daug nuorodu, daug video, daug info gal ikirsi kas per daiktas tas dekupazas  rolleyes.gif

Papildyta:
QUOTE(sineriuke @ 2010 11 12, 19:47)
1.nudazyti, reikia akriliniais dazais, ju yra pirkti spec. dekupazo parduotuvese, bet as perku ermitaze, paprastus akrilinius dazus kurie labai pigus ( apie 5 Lt), parasyta: dazai- pigmentai"akrilen", juos galima skiesti, bet as dazau neskiestais ir problemu neturejau dar smile.gif
2.klijuoti paveiksliuka, cia jau tavo reikalas: servetele, ryzini popieriu ar dekupazo popierius. asmeniskai man labiausiai patinka ryzinis popierius bet jis brangus, serveteles priklijuoti yra sudetingiausia, nes jos labai raukslejasi ir lengvai plysta, bet jos pigios ir yra labai daug visokiausiu, tad bandyk, pavyks. o klijuoti patarciau tik su spec. dekupaziniais klijais, nes lipalas geltonuoja su juo sudetingiau dirbti, pati bandziau ir skirtumas didziulis, tikrai isigyk spec. klijus, maziau bedu ir ju uzteks tikrai ilgam mirksiukas.gif
3.nulakuoti, cia taip pat priklauso kokio efekto nori, siulyciau pirkti laka senukose ar ermitaze, pasirinkimas tikrai labai didelis yra blizgus, pusiau blizgus ir matinis lakas. rasi sau tinkanti, tik pirkt vandens pagrindo laka smile.gif
na 3 pagrindiniai zingsniai tokie, o seip dar gali pritapyti, seseliuoti,tonuoti, sendinti spec. priemonem( isgaunamas skilinejimo efektas), auksuoti ir kitaip visaip grazinti savo darba, o kaip cia jau kitas klausimas nes budu laaabai daug, jei turi knyga isigijusi tai tikrai joje visi budai vienaip ar kitaip pamineti smile.gif
belieka tik bandyti ir nenuleisti ranku, nes kartais nutinka taip, kad darbeli reikia vel sveisti iki medienos, bet juk is klaidu mokamasi, tad pirmyn  mirksiukas.gif

DEKUI LAAAAAABAI uz nuosirdu nora padeti, fainiai kai zinai, kad gali i kazka kreiptis kai reikia pagalbos, kai zinai kad tau pades, dar syki dekui merginos, o ypac tau sineriuke mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(zydrem @ 2010 11 12, 20:05)
thumbup.gif jums 4u.gif daugiau cia TOKIU galetu uzeiti ax.gif o tai ir bijau ko paklausti nesulaukus kandaus komentaro 4u.gif

hihihi.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveiki, as taip pat naujoke. Sakykite, kuo ypatingas tas ryzinis popierius? 4u.gif Turiu medini padekla, senai noriu padaryti ant jo dekupaza, taip noretusi, kad iskart graziai pavyktu, bet neturiu spec kliju, tik lipala. verysad.gif Gal tuomet gelsvai dazyti padekliuka. g.gif
Skaitau siandien visa diena info apie dekupaza, o jau sedevru kokiu yra SM“e merginos pridare, tikros saunuoles. good.gif 4u.gif
Atsakyti
Na video tai isties viskas labai paprasta ir aisku atrodo, dabar belieka paciai pradeti. smile.gif

http://www.youtube.c...feature=related

Cia aiskiai viska paaiskina:

O cia geles su laku klijuoja. g.gif
Atsakyti
Orchideju rojus. bigsmile.gif

Atsakyti
QUOTE(Žemyna_mėlynakė @ 2010 11 14, 16:51)
Na video tai isties viskas labai paprasta ir aisku atrodo, dabar belieka paciai pradeti.  smile.gif

Cia aiskiai viska paaiskina:

O cia geles su laku klijuoja.  g.gif

Tai, ką čia pamačiau, yra baisiau baisaus ir tikrai nesuteikia žinių, atvirkščiai, klaidina negerais sprendimais ir pavyzdžiu.
Atsiprašau, bet šios nuorodos nevertos nei citavimo, nei jose dėstoma medžiaga verta bent menkiausio dėmesio. Greičiau tai pavyzdžiai "kaip nereikia".
QUOTE(Žemyna_mėlynakė @ 2010 11 14, 17:09)

Tai gal ir orchidėjų rojus, bet labai jau prastaskonis "rojus", apie techniką čia apskritai nėra ką kalbėti.
Dekupažas-technika, kai imituojamas dailininko darbas. O prastai iškirptų fotografijų klijavimas su pūslėmis ant baldų tai nevykęs bandymas imituoti imituojantįjį.
Tokioj virtuvėj greitai prarasčiau ir apetitą, ir norą gaminti, ir sukviesti brangiausiuosius prie stalo...
Merginos, kviesčiau atsakingesniam požiūriui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite: 14 lapkričio 2010 - 17:49
Idejau nuorodas ne tam, kad mokytusi kazkas, bet paziuretu, kad yra ivairiausiu sprendimo budu, o orchideju rojus, tai cia tik ideja, nematau ko cia piktintis.

Jau radau sau reikalinga informacija, gal kam pravers, o kam negrazu ir neskanu, neziurekite.
Dekoruotas, beicuotas padeklas. 4u.gif
http://www.tindirind...cuotas-padeklas
Atsakyti
sveikos auksarankės smile.gif

žiūriu jūsų darbelius, grožis neapsakomas. Aš tik pradedu, noriu išmokti. Kol kas mokausi tik elementarios technikos, be jokių pripiešimų, šešėlių ir kitų mandrybių. Darau dėžutes šaukštams bei peiliams ir šakutėms sudėti.Jau nudažiau, reikia dekoruoti. ar nereiktų nukirpti tų žalių lapų g.gif Čia dar nepriklijuota, tik sudėliota. Nors nuotraukoj kaip ir netrukdo tie lapai g.gif Ačiū už visus patarimus bei pastabas smile.gif

norėjau paklausti, bet nemoku įkelti šioj sistemoj nuotraukos verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MAMTE: 14 lapkričio 2010 - 18:31
QUOTE(Žemyna_mėlynakė @ 2010 11 14, 18:11)
Sveiki, as taip pat naujoke. Sakykite, kuo ypatingas tas ryzinis popierius?  4u.gif Turiu medini padekla, senai noriu padaryti ant jo dekupaza, taip noretusi, kad iskart graziai pavyktu, bet neturiu spec kliju, tik lipala.  verysad.gif Gal tuomet gelsvai dazyti padekliuka.  g.gif
Skaitau siandien visa diena info apie dekupaza, o jau sedevru kokiu yra SM“e merginos pridare, tikros saunuoles. good.gif  4u.gif

Na man tai su ryziuniu popieriumi nebuvo problemu, del to jis man thumbup.gif serveteles klijuojant ypac su lipalu, labai sunku priklijuoti profisionaliai, jos plysta, labai raukslejasi, o dideli akcenta sunku visai graziai priklijuoti, dekupazinis popierius man bent jau nepatiko nes jis per storas, ji reikia slapinti vandenyje tik tada klijuoti, o jei klijuoji ne ant dezutes o pvz. ant vazono tai jis taip pat sunkei priglunda idealiai beto butent kai as su juo dirbau tai man popierius pakeite spalva ir viska sugadino verysad.gif o ryzinis popierius lengvai priklijuojamas, nera nei per plonas nei per storas, del to jis man thumbup.gif
Papildyta:
[quote=MAMTE,2010 11 14, 20:23]
sveikos auksarankės smile.gif

žiūriu jūsų darbelius, grožis neapsakomas. Aš tik pradedu, noriu išmokti. Kol kas mokausi tik elementarios technikos, be jokių pripiešimų, šešėlių ir kitų mandrybių. Darau dėžutes šaukštams bei peiliams ir šakutėms sudėti.Jau nudažiau, reikia dekoruoti. ar nereiktų nukirpti tų žalių lapų g.gif Čia dar nepriklijuota, tik sudėliota. Nors nuotraukoj kaip ir netrukdo tie lapai g.gif Ačiū už visus patarimus bei pastabas smile.gif
norėjau paklausti, bet nemoku įkelti šioj sistemoj nuotraukos verysad.gif
[/quot]

kai man kyla tokia problema , tai as paprasciausiai nuotrauka irasau i kokia nors nuotrauku talpykla(paieskok per google nemokamos) ir tada rasydama zinuta nukopijuoju linka(address) i nuotrauka mirksiukas.gif
Atsakyti
o klausykit, aš ką tik pradėjau naudoti dvikomponentį laką ir nežinau nuo ko priklauso skilinėjimo didumas ir smulkumas? aš noriu, kad skilinėjimai būtų kuo didesni, o išeina labai smulkiai unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(pegasiukas @ 2010 11 14, 22:50)
o klausykit, aš ką tik pradėjau naudoti dvikomponentį laką ir nežinau nuo ko priklauso skilinėjimo didumas ir smulkumas? aš noriu, kad skilinėjimai būtų kuo didesni, o išeina labai smulkiai  unsure.gif

Nežinia, kokį laką naudojai.
Dažnai trūkio charakteris priklauso nuo sluoksnių storio.
Vienų priemonių pirmas sluoksnis lemia (Perfetto, Stamperijos Medium), kitų antras ar abu (Aplicraft).
Dar turi įtakos ir aplinkos sąlygos. Pvz., Stamperijos Sottile ir šiaip "neskuba" skeldėti, o jei dar vėsioj patalpoj g.gif Tokiu atveju galima dirbtinai jai šilumos "duoti" (tik ne feno).
Tas, kaip sakai, "kuo didesni" irgi turi savo pavojų. Mano skoniu, negražu, kai skeldėjimas stambus ir trūkio linija plati, o taip dažnai ir nutinka tam tikriems lakams. Sottile-viena iš nedaugelio, kuri kad ir stambiau skyla, tačiau pati linija lieka plonytė.
Dažniausiai stambesnis trūkis lydimas ir platesnės trūkio linijos.
Gražus stambus skeldėjimas (subjektyviai wink.gif) Sottile, arabiškos gumos, Heritage.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite: 14 lapkričio 2010 - 23:07