Mums 2 mėnesiai, mėnesio laiko nebeužteko pienuko, todėl pradėjom primaitinti Similac misinuku, pries savaitę pienas dingo ir matinamės tik mišinuku ir mums labai užkietėjo viduriukai, bandžiau duoti Hipp HA1 mišinuko, bet mažylis jo nevalgo, nes jis ne tik ,kad nesaldus, bet ir kartus. Gal yra kokių nors analogiškos sudėties mišinukų, bet skanesnių? Ar galima duoti vaikui tarp maitinimų arbatėlių, jei taip tai kokių?
Dėkoju
Simukas
Gerb. gydytoja,
prašau patarkyt, ka daryti?Prieš mėnesi sirgom bronhitu, ausytės uždegimu, gėrėm antibiotikus.Jau savaitė, kaip tuštinasi vandeniu, iš pradžiu 4 kartus per parą, dabar 1-2, viskas susigeria į sauskelnes. temperatūros neturėjom, gėrėm geafilus, enterol. Maitinu tik savo pienuku. mums 5 mėnesiai.
prašau patarkyt, ka daryti?Prieš mėnesi sirgom bronhitu, ausytės uždegimu, gėrėm antibiotikus.Jau savaitė, kaip tuštinasi vandeniu, iš pradžiu 4 kartus per parą, dabar 1-2, viskas susigeria į sauskelnes. temperatūros neturėjom, gėrėm geafilus, enterol. Maitinu tik savo pienuku. mums 5 mėnesiai.
Gali, jei tai alerginė reakcija. Pabandykite, jei gers hipoalerginį pieno mišinį.
Visi hidrolizuoti mišiniai yra neskanūs. Reikia tik Jūsų kantrybės, ir kūdikis, negaudamas skanaus pieno mišinio , pradės šį valgyti. O arbatas tarp maitinimų galima duoti.
Pakartokite probiotikus ir duokite gerti skysčių tarp maitinimų- kūdikiams skirtų arbatų.
Sveiki,
Mano vaikui 2 mėnesiai. Turime problemų su nekakojimu.
Jau trys savaitės pats vaikas negali padaryti..todėl statome Mikrolax klizmutes..
Vieną kartą nekakojo 6 paras, tada pastatėme klizmutę, po to 7 paras, vėl pastatėme klizmutę, kreipėmės į pediatrę, bet ji tik pasakė jog duotume gerti Duphalac sirupuko po šaukštelį ryte ir vakare...šį sirupą jau naudojame 2 savaites, tačiau rezultatų deja nėra...Vaikas vėl nekakoja jau 5 paras...nejaugi vėl statyti klizmutę? Be to matosi, kad vaikas stena ir jam skauda pilvuką..
Darome masažiukus, važiuojame "dviračiu" ir gulime ant pilvuko prieš kiekvieną maitinimą..Ką dar daryti, kad vaikas pakakotų?
Mano vaikui 2 mėnesiai. Turime problemų su nekakojimu.
Jau trys savaitės pats vaikas negali padaryti..todėl statome Mikrolax klizmutes..
Vieną kartą nekakojo 6 paras, tada pastatėme klizmutę, po to 7 paras, vėl pastatėme klizmutę, kreipėmės į pediatrę, bet ji tik pasakė jog duotume gerti Duphalac sirupuko po šaukštelį ryte ir vakare...šį sirupą jau naudojame 2 savaites, tačiau rezultatų deja nėra...Vaikas vėl nekakoja jau 5 paras...nejaugi vėl statyti klizmutę? Be to matosi, kad vaikas stena ir jam skauda pilvuką..
Darome masažiukus, važiuojame "dviračiu" ir gulime ant pilvuko prieš kiekvieną maitinimą..Ką dar daryti, kad vaikas pakakotų?
Musu mergaitei 3 metukai. Visai neseniai pradejo nespeti padaryti sisiuka ten kur priklauso, vis patenka i kelnytes. Atrodo, kad kencia iki paskutines minutes, o paskui susirietus rekia "noriu sisiu". Patarkit ka daryti, kokiu priemoniu imtis. Gali buti, kad pasalo kazkur kojytes.
Sveiki,
Mano mažylei yra 2 savaitės, pradėjome nešioti prieš keletą dienų Freiko pagalvėlę dėl klubo sąnarių panirimo. Kaip tik tuo metu dukrelė pradėjo tuštintis labai retai - vieną kartą per dieną. Išmatos yra geltonos, kaip ir ankščiau, skystos. Tačiau pilvukas yra sakyčiau labai išpūstas, dažnai girdisi pirdaliojimas. Mergaitė dažnai pasiraivo, neretai atpila, maitinama mano pienu, valgo panašiai kas 2.5 valandos.
Sakykite, ar toks retas tuštinimasis nėra blogai ? Ar tam negalėjo turėti įtakos Freiko pagalvėlė ? Taip pat iš karto paklausiu: su Freiko pagalvėle guldome ant nugaros, kadangi nelabai išeina su iškelta koja gulėti, raivosi. Ar tai gerai ?
Mano mažylei yra 2 savaitės, pradėjome nešioti prieš keletą dienų Freiko pagalvėlę dėl klubo sąnarių panirimo. Kaip tik tuo metu dukrelė pradėjo tuštintis labai retai - vieną kartą per dieną. Išmatos yra geltonos, kaip ir ankščiau, skystos. Tačiau pilvukas yra sakyčiau labai išpūstas, dažnai girdisi pirdaliojimas. Mergaitė dažnai pasiraivo, neretai atpila, maitinama mano pienu, valgo panašiai kas 2.5 valandos.
Sakykite, ar toks retas tuštinimasis nėra blogai ? Ar tam negalėjo turėti įtakos Freiko pagalvėlė ? Taip pat iš karto paklausiu: su Freiko pagalvėle guldome ant nugaros, kadangi nelabai išeina su iškelta koja gulėti, raivosi. Ar tai gerai ?
O kuo maitinate ir kaip atrodo išmatos?
Mano dukra (beveik 2 mėn.) pradėjo viduriuoti po kiekvieno maitinimo. Maitinama tik MP. Arbatų negeria ir neįmanoma įsiūlyti. Dienomis beveik nemiega. Jeigu atsikelia 12 valandą, tai po to užmiega kelis kartus po pusvalandį ir taip gali nemiegoti iki 23 ar 24 valandos.
Dabar dar pasigavome ir slogą, kuri tęsiasi visą savaitę.
Ar normalus toks viduriavimas? Ar gali 2 mėnesių kūdikis taip ilgai nemiegoti? Naktimis miega gerai.
Dabar dar pasigavome ir slogą, kuri tęsiasi visą savaitę.
Ar normalus toks viduriavimas? Ar gali 2 mėnesių kūdikis taip ilgai nemiegoti? Naktimis miega gerai.
QUOTE(Pediatrė Virginija @ 2006 02 14, 14:15)
maitinu pati savo pienu, priauga svorio normaliai (po 1 kg kas mėnesį), o išmatos su gleivėmis, skystokos (po klyzmutės), pagrinde gelsvos spalvos
Tuštinimasis po kiekvieno maitinimo nėra viduriavimas. Tokio amžias kūdikiui toks tuštinimosi dažnis yra normalu, jei išmatos nėra vandeningos, gleivėtos, žalios ir kūdikis nejaučia diskomforto.
Jeigu naktimis miega gerai, o dienomis tik snaudžia, vadinasi miego jai užtenka ir tai irgi nėra koks tai sveikatos sutrikimas.
Jeigu naktimis miega gerai, o dienomis tik snaudžia, vadinasi miego jai užtenka ir tai irgi nėra koks tai sveikatos sutrikimas.