Įkraunama...
Įkraunama...

Tuštinimosi problemos

Tai žarnyno peristaltikos sutrikimas. Reikia kasdien bent 2 kartus per dieną prieš valgį daryti pilvo masažą, duoti daugiau skaidulų turinčio maisto (vaisių tyrelių, įvairių grūdų košių, daržovių) ir duoti pakankamai skysčių.
Atsakyti
Laba diena,
noriu pasiteirauti ka daryti, jei 4 men. kudikiui uzkietejo viduriai. jau daugiau kaip 2 savaites jis pats savarankiskai nesitustina. skambinausi gydytojai, patare duot obuoliu sulciu skiestu su vandeniu. daviau 2 dienas, nepadejo. tada pradejau duot slyvu sultis skiestas su vandeniu, ir gi nepadeda. laukiu 2-3 dienas, o paskui statau Babylax klyzmute(glicerino pagrindas), nes mazylis pradeda smarkiai verkt ir matosi kad butent pilvukas ji neramina. gyvenu Amerikoj, cia tokios vaistinej parduoda be receptu. maitinu tik savo pienu. valgau dziovintas slyvas, kivi, geriu slyvu sultis, pati einu po 2 kartus i diena. o maziukui nepadeda. kreipiausi antra karta i gydytoja, tai man pasake, jog iki 5 dienu jie nelaiko, kad tai viduriu uzkietejimas. patare duot vaikui grynas slyvu sultis, jei skiestos nepadeda, taip pat uzpilt razinas verdanciu vandeniu, jas sutrint, issunkt ir ta skysti po puse arbatinio saukstelio duot karta i diena.
prasau, patarkit ka daryti. negi tustintis kas 5 para normalu?
Atsakyti
Noreciau paklausti,kodel nei is sio nei is to mano mergytei labai kieteja viduriai. Iki siol viduriukais visai nesiskundeme, tiesa sakant nuo gimimo jie buvo labiau laisvi. Mitybos iprociu rodos nepakeiteme. Is anksto dekoju uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
4u.gif Gerb. gydytoja,

Mano sūneliui 6 sav.,maitinu pati. Norėjau jūsų paklausti kodėl mano vaikas labai retai tuštinasi kas 2 ar net 3 paras.Vakarais labai buna neramus ,visas rangosi,steni,bet taip ir nieko nepadaro,duodu ir "Espumizano",ir termometra suvilgytą aliejuje kišam,bet nieks nepadeda.
Ar galėtumėt patarti ką daryti ,kaip pagelbėt savo sūnui.

DIDELIS DĖKUI
Atsakyti
Sveiki,
mano dukrytes zalias kakutis, ir toks gleivetas, padareme mokama tyrima, jokia bakterija neaugo, ir stafilokoko nera, geriam gerasias zarnyno bakterijas jau daugiau nei menesi, ir vis daktaras liepia gerti, tai negi mes visalaika ir gerti jas turime, ar taip gali buti vaikui, (maitinu tiks savo pienu).
aciu labai.
Atsakyti
Jeigu išmatos ne kietos, tai tikrai ne vidurių užkietėjimas ir daryti nieko nereikia. Kūdikis, maitinamas mamos pienu, jei pieno užtenka, gali tuštintis 6 kartus per dieną arba 1-2 kartus per savaitę. Tai yra normalu. O razinų tyrės duoti nepatariu.
Atsakyti
Labas vakaras,mano suneliui 2men.Jis gime 3650g.,o dabar sveria 7200g.Noreciau pasiteirauti del suvalgomo misinuko kiekio.Kiek zinau jis sudaro 1/6kuno svorio.Kadangi maitinu ir pati ,ir misinukais,tai nebezinau kiek kartu ir po kieik duoti misinio.Diena maitinu pati 1karta,o nakti misinuko neduodu,uztenka pienuko.Valgo kas 2,5-3val.Taigi misinuko jis gauna 4kartus dienoje po 120g.Ar jam to pakanka,nes jis pavalges visad verkia?Dar duodu 50g.HIPP arbateles "Mazylio pilvukui".Misinuka geriam Similac Infant Formula.Be to,jis pradejo zaliai viduriuoti jau 3diena,ar tai gali buti susije su arbatele,o gal netinka misinukas.Jei taip,tai i koki reiketu pakeisti?Aciu is anksto
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juratike13: 17 lapkričio 2005 - 19:24
Mano sūnui 3 metai, jau mėnuo kaip jį vargina vidurių užkėtėjimas. Vaikas tuštinasi kas 3 parą , labai sunkiai, net su krauju. Kiekvieną diena duodu Actimel bulėliuką ir Bifulak 1 maišelį, iš pradžių šiek-tiek laisvino, o dabar vėl užkietėjo. Vaiko labai blogas apetitas, liežuvis apsinešęs gelsvu apnašu, pavaliau sodos tirpale suvylgytu skuduriuku. Geria daug skysčių, valgo įvairias košes. Norėčiau sužinoti jūsų nuomonę.

Atsakyti
Gali trūkti skysčių, jei iki šiol buvo viskas gerai.
Atsakyti
Pabandykite prieš kiekvieną maitinimą gerai išmasažuoti pilvą, po to keletui minučių paguldyti ant pilvo. Panašu, kad vaikučiui silpnoka žarnyno peristaltika, todėl jis negali pats pasituštinti.
Atsakyti
laba diena, mano dukrytei 4men. Valgo tik misineli, papildamo maistelio dar neduodu. Tustinqasi i para viena karta. Sendien pirma karta nusitustino pilkos spalvos ismatom. Nuo ko tai galetu buti? Ar negaletu nuo D vitamino , mums gydytoja jo paskyre 5 lasus i diena, geriam tokia doze menesi laiko. Aciu
Atsakyti
Jeigu išmatos žalios spalvos ir gleivėtos, nebūtinai tai gerųjų žarnymo bakterijų trūkumas, kad jas nuolat reikėtų gerti. Tokios išmatos dažniausia būna nuo mamos maisto.
Atsakyti