sveiki
parsau jusu pagalbos,auginu 5men dukryte,gal pries kokias 6 dienas paradejo skystai tustintis.Valgome Aptamil 2misinuka ir kiek pamenu ta diena ji suvalge puse indelio Hipp kriauses kosytes.Beje pries tai niekad nebuvo ragavus.Nemperaturos neturim,tustinasi geltona spalva apie 5-6 kartus i diena,miega gerai,linksma vaikas.Gal sakau tai dantukai,nes apacioj smegeneles pabrinkusios.Duodu Lynex vaistukus,kmynu arbatele ir ryziu kosyte.
aciu uz atsakyma
Labas rytas
Aš jau buvau jūsų klaususi panašia tema, bet vistiek neramu. Mano dukrai 2 metukai, skundžiasi, kad skauda pilvuką, kakų pradeda daryti labai kietai (baigia minkštai), bet ta pati pradžia skausminga, bijo net sėsti ant puoduko. Daro retai, pvz.: praeitą ketvirtadienį vakare padarė pati, tada penktadienį nedarė, šeštadienį irgi ne, sekmadienį gal du kietus rutuliukus, pirmadienį irgi ne, vakare įdėjau klizmutę. Gydytoja buvo skyrusi Gefilus bakterijų (2 indelius išgėrėme), lyg tam kartui buvo geriau, paskui vėl tas pats. Dabar gal 1mėn gėrėm Duphalac po 5ml kiekvieną dieną, nepadėjo, gydytoja vakar liepė gerti po 10ml kiekvieną dieną.
Ar taip ir daryti? O gal reikia kokių nors tyrimukų? Gal kokia liga?
Ačiū
Aš jau buvau jūsų klaususi panašia tema, bet vistiek neramu. Mano dukrai 2 metukai, skundžiasi, kad skauda pilvuką, kakų pradeda daryti labai kietai (baigia minkštai), bet ta pati pradžia skausminga, bijo net sėsti ant puoduko. Daro retai, pvz.: praeitą ketvirtadienį vakare padarė pati, tada penktadienį nedarė, šeštadienį irgi ne, sekmadienį gal du kietus rutuliukus, pirmadienį irgi ne, vakare įdėjau klizmutę. Gydytoja buvo skyrusi Gefilus bakterijų (2 indelius išgėrėme), lyg tam kartui buvo geriau, paskui vėl tas pats. Dabar gal 1mėn gėrėm Duphalac po 5ml kiekvieną dieną, nepadėjo, gydytoja vakar liepė gerti po 10ml kiekvieną dieną.
Ar taip ir daryti? O gal reikia kokių nors tyrimukų? Gal kokia liga?
Ačiū
O ar viduriavo visada, ar tik dabar. Kaip auga vaiko svoris. Suprantu, kūdikiui jau beveik 5 mėnesiai. Ar nieko jam be mamos pieno neduodate.
Kol kas , manau, padidinkite Duchalac dozę ir jį gerkite ilgai. Laikas nuo laiko pakartokite probiotikus kapsulėmis.
Tai gali būti funkcinis sutrikimas ir reakcija į naujo produkto įvedimą. Negalima dar neįpratintam kūdikiui iš kart duoti tiek daug vaisių tyrelių ar kokio kito maisto. VAISINES TYRELES REIKIA PRADĖTI NUO 1 ARBATINIO ŠAUKŠTELIO, O DARŽOVIŲ IR KRUOPŲ KOŠES NUO VALGOMO ŠAUKŠTO. TUOS KIEKIUS PALAIPSNIUI DIDINTI, KOL VAIKAS ĮPRAS IR SUVALGYS JAM REIKIAMĄ MAISTO KIEKĮ. VAISINĖS TYRELĖS DOZUOJAMOS KŪDIKIUI PO 10 ML AMŽIAUS MĖNESIO- TAIGI JŪSŲ MERGAITĖ, ĮPRATUSI, TURĖTŲ SUVALGYTI APIE 50 G VAISIŲ TYRELĖS.
Jeigu mergaitė jaučiasi gerai, nieko daryti nereikia. Papildomai pagirdykite arbatomis- HiPP Mažylio pilvukui, Ramunėlių ir keletą dienų neduokite kito maisto be pieno mišinio. Tada pradėkite papildomą maitinimą, tik ne nuo vaisinių tyrelių, bet, geriausia, nuo daržovių tyrelių. Daržovių tyrelės kūdikiui yra žymiai vertingesnės, ir be to, gavęs skanesnių vaisinių, jis po to nenorės valgyti daržovių tyrelių
Jeigu mergaitė jaučiasi gerai, nieko daryti nereikia. Papildomai pagirdykite arbatomis- HiPP Mažylio pilvukui, Ramunėlių ir keletą dienų neduokite kito maisto be pieno mišinio. Tada pradėkite papildomą maitinimą, tik ne nuo vaisinių tyrelių, bet, geriausia, nuo daržovių tyrelių. Daržovių tyrelės kūdikiui yra žymiai vertingesnės, ir be to, gavęs skanesnių vaisinių, jis po to nenorės valgyti daržovių tyrelių
Viduriuoja nuo gimimo,bet maniau,kad tai laikina iki 3-ju menesiu susitvarkys.Pries menesi pritruko mano pieno,tai daviau "Milumil" misin,viduriukai buvo normalesni,tustinosi kosyte,bet misini daviau tik kelias dieneles.Seip daugiau nemaitinu niekou.Man atrodo,kad netinka mano pienas.Ka galite patarti?ACIU!
Kūdikis, valgantis mamos pieną, gali tuštintis ir 6 kartus per parą, ir 2-3 kartus per savaitę.Kaip matote tuštinimosi dažnis gali būti labai įvairus. Tai yra normalu. Jei jis linksmas, žvalus, gerai auga svoris, vadinasi Jūsų kūdikis neviduriuoja.O mamos pienas jam tikrai tinka ir džiaukitės, kad jį maitinate savo pienu.
Maitinu pati. Labai žiūriu ką valgau, bet vis tiek paberia žandukus. Kai suėjo dvi savaitės pradėjom tuštintis su skaidriom gleivėm ir skysčiau nei visada.
Kas tai gali būt?
Ačiū.
Kas tai gali būt?
Ačiū.
Atsisakykite pieno produktų (apie savaitę).
Laba diena. Norėčiau paklausti kokia priežastis galėtų būti 2.5 metų berniukui dėl užkietėjusių viduriukų. Tuštinasi kasdien, bet kol pasituština turi gerokai pastenėti. Valgom įvairų maistą, kasdien sriubytę, geriam nemažai sulčių. Kas tai galėtų būti ir kaip galėčiau padėt savo mažyliui.
O išmatos ar kietos?
QUOTE(Zuika1 @ 2005 11 08, 11:17)
Laba diena. Norėčiau paklausti kokia priežastis galėtų būti 2.5 metų berniukui dėl užkietėjusių viduriukų. Tuštinasi kasdien, bet kol pasituština turi gerokai pastenėti. Valgom įvairų maistą, kasdien sriubytę, geriam nemažai sulčių. Kas tai galėtų būti ir kaip galėčiau padėt savo mažyliui.
Na vaikutis kol pasteni tai pati pradžia būna kietoka, bet paskui tai normalios išmatos