siandien pabandymui issikepiau (pagal namelio recepta) sausainuku... gal kuri galit pasakyt, kodel jie siek tiek pabuve sukietejo kaip akmenukai? ar tiesiog su laiku jie suminkstes?
QUOTE(Mimuke @ 2010 11 11, 16:04)
siandien pabandymui issikepiau (pagal namelio recepta) sausainuku... gal kuri galit pasakyt, kodel jie siek tiek pabuve sukietejo kaip akmenukai? ar tiesiog su laiku jie suminkstes?
reikėjo karštus sudėt į sandarią dėžę kol atvės.. tada būna minkštesni
QUOTE(akvilyte @ 2010 11 11, 15:53)
reikėjo karštus sudėt į sandarią dėžę kol atvės.. tada būna minkštesni
tai jau po laiko
na pirmas blynas ir buna blynas....
kiek sancu kad man jie sumikstes? nes as juos ir apipaisiau ir visa kita
nes as siemet namuka noriu statyt, tai sakau pabandysiu kiek tai tvirta tesla pasirodo tikrai sienos bus tvirtos
na ka... mano kalediniai vis dar kaip akmenukai
tiek, kad vyras gryzes namo ir suzinojas kad tai mano pacios daryti (o ne pirktiniai, kaip mane) iskar puole ragaut jo dantys irgi vietoj sake skanu... grazu..
ale bukit geros, patarkit, kaip del namuko... ar man tas sienas bandyt i deze det (tik ar sumikstejus jis man nesubyres??) ar daryt kietus kaip ir sausainukus? kaip jus daret ar darytumet?
tiek, kad vyras gryzes namo ir suzinojas kad tai mano pacios daryti (o ne pirktiniai, kaip mane) iskar puole ragaut jo dantys irgi vietoj sake skanu... grazu..
ale bukit geros, patarkit, kaip del namuko... ar man tas sienas bandyt i deze det (tik ar sumikstejus jis man nesubyres??) ar daryt kietus kaip ir sausainukus? kaip jus daret ar darytumet?
Mano pernykstis namukas irgi labai kietas buvo. Kai jau po kaledu valgem ji, tai ilgaaai valgesi
Viena buvau i darba nuvezus, tai iki kaledu nedalauke
Minkstesnis aisku skaniau butu, bet manau kad jei laikysis jis atvirai, tai sukietes...
Viena buvau i darba nuvezus, tai iki kaledu nedalauke
Minkstesnis aisku skaniau butu, bet manau kad jei laikysis jis atvirai, tai sukietes...
QUOTE(Mimuke @ 2010 11 11, 17:16)
kiek sancu kad man jie sumikstes? nes as juos ir apipaisiau ir visa kita
na šiaip kažkiek per laiką subręsta ir paminkštėja, bet nebūna tokie kaip pirktiniai tie meduoliai minkšti
QUOTE(Mimuke @ 2010 11 12, 02:32)
ale bukit geros, patarkit, kaip del namuko... ar man tas sienas bandyt i deze det (tik ar sumikstejus jis man nesubyres??) ar daryt kietus kaip ir sausainukus? kaip jus daret ar darytumet?
na bet tu pati įsivaizduok kaip tas tavo namukėlis stovės jei bus minkštas?? mano pirmais metais bute taip drėgna buvo kad meduolis taip suminkštėjo kad susmego
tai man jokių problemų kad jis kietas ir kai pradėjom jį valgyt tai vistiek suvalgėm iki paskutinio trupinėlio rytais prie arbatos taip kad nėr ko bijot to kietumo... tik nesuprantu kam taip anksti kepat treniruojatės???
labai aciu
aha, norejos pasitreniruot pati namuka, tai aisku darysiu gal savaitem ar dviem iki Kaledu
aha, norejos pasitreniruot pati namuka, tai aisku darysiu gal savaitem ar dviem iki Kaledu
QUOTE(Mimuke @ 2010 11 12, 16:08)
labai aciu
aha, norejos pasitreniruot pati namuka, tai aisku darysiu gal savaitem ar dviem iki Kaledu
aha, norejos pasitreniruot pati namuka, tai aisku darysiu gal savaitem ar dviem iki Kaledu
Siaip iskepti meduoliai laikomi bent dvi savaites, tada buna minksti. : ) Pabandyk, tikrai turetu suminksteti.
Noriu rytoj išbandyti aguonu vyniotini ir namuose turiu sausas mieles, o recepte parasyta taip: "20 g šviežių mielių (2 1/4 a. š. sausų)" kiek man reikia dėti sausu mielių?
3 1/4 3 1/2 st. miltų (priklausomai nuo miltų ir oro drėgnumo) ar tikrai reikia tiek miltu dėti i aguonu vyniotini pagal Misele?
QUOTE(Rastika @ 2010 11 12, 18:03)
Noriu rytoj išbandyti aguonu vyniotini ir namuose turiu sausas mieles, o recepte parasyta taip: "20 g šviežių mielių (2 1/4 a. š. sausų)" kiek man reikia dėti sausu mielių?
As tai dedu Dr. Oetker 7g sausu mieliu.
QUOTE(Rastika @ 2010 11 13, 11:31)
3 1/4 3 1/2 st. miltų (priklausomai nuo miltų ir oro drėgnumo) ar tikrai reikia tiek miltu dėti i aguonu vyniotini pagal Misele?
MIŠELĖS MATAVIMO VIENETAI:
Miltai 1 st. = 140 g
Cukrus 1 st. = 200 g
Pienas/grietinėlė/vanduo 1 st. = 237 ml
Jei recepte tiek parasyta, tai reikia, tesla turi buti minkoma As niekada is karto visu miltu neberiu. Jei man ju truksta jau geriau veliau papildomai iberti, negu is karto suberti visus ir po to kepinys bus akmeninis.
Sekmes!
Isbandziua si recepta
http://forellesreceptai.lt/meduoliukai
Skonis fantastiskas! Rekomenduoju
Vakar vakare uzsiminkaiu siandien kepiau.
Tik formeles lipo prie teslos tai mirkaiu miltuose
Kaledoms tik siuos ir kepsiu. Tik namukui kita recepta naudosiu, nes sis per daug minkstas
Sie meduoliai iseina, tokie kaip buna pirkti mugese, minksti
http://forellesreceptai.lt/meduoliukai
Skonis fantastiskas! Rekomenduoju
Vakar vakare uzsiminkaiu siandien kepiau.
Tik formeles lipo prie teslos tai mirkaiu miltuose
Kaledoms tik siuos ir kepsiu. Tik namukui kita recepta naudosiu, nes sis per daug minkstas
Sie meduoliai iseina, tokie kaip buna pirkti mugese, minksti