Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai skanumynai

siandien pabandymui issikepiau (pagal namelio recepta) sausainuku... gal kuri galit pasakyt, kodel jie siek tiek pabuve sukietejo kaip akmenukai? hihihi.gif ar tiesiog su laiku jie suminkstes? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Mimuke @ 2010 11 11, 16:04)
siandien pabandymui issikepiau (pagal namelio recepta) sausainuku... gal kuri galit pasakyt, kodel jie siek tiek pabuve sukietejo kaip akmenukai? hihihi.gif ar tiesiog su laiku jie suminkstes?  ax.gif

reikėjo karštus sudėt į sandarią dėžę kol atvės.. tada būna minkštesni biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2010 11 11, 15:53)
reikėjo karštus sudėt į sandarią dėžę kol atvės.. tada būna minkštesni  biggrin.gif

tai jau po laiko blush2.gif doh.gif blush2.gif
na pirmas blynas ir buna blynas.... hihihi.gif
kiek sancu kad man jie sumikstes? hihihi.gif nes as juos ir apipaisiau ir visa kita laugh.gif

nes as siemet namuka noriu statyt, tai sakau pabandysiu kiek tai tvirta tesla laugh.gif pasirodo tikrai sienos bus tvirtos lotuliukas.gif
Atsakyti
na ka... mano kalediniai vis dar kaip akmenukai laugh.gif
tiek, kad vyras gryzes namo ir suzinojas kad tai mano pacios daryti (o ne pirktiniai, kaip mane) iskar puole ragaut laugh.gif jo dantys irgi vietoj doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif sake skanu... bigsmile.gif grazu.. bigsmile.gif
ale bukit geros, patarkit, kaip del namuko... ar man tas sienas bandyt i deze det (tik ar sumikstejus jis man nesubyres??) ar daryt kietus kaip ir sausainukus? ax.gif kaip jus daret ar darytumet? ax.gif
Atsakyti
Mano pernykstis namukas irgi labai kietas buvo. Kai jau po kaledu valgem ji, tai ilgaaai valgesi smile.gif
Viena buvau i darba nuvezus, tai iki kaledu nedalauke lotuliukas.gif
Minkstesnis aisku skaniau butu, bet manau kad jei laikysis jis atvirai, tai sukietes...
Atsakyti
QUOTE(Mimuke @ 2010 11 11, 17:16)
kiek sancu kad man jie sumikstes? hihihi.gif nes as juos ir apipaisiau ir visa kita laugh.gif

na šiaip kažkiek per laiką subręsta ir paminkštėja, bet nebūna tokie kaip pirktiniai tie meduoliai minkšti biggrin.gif

QUOTE(Mimuke @ 2010 11 12, 02:32)
ale bukit geros, patarkit, kaip del namuko... ar man tas sienas bandyt i deze det (tik ar sumikstejus jis man nesubyres??) ar daryt kietus kaip ir sausainukus?  ax.gif kaip jus daret ar darytumet?  ax.gif

na bet tu pati įsivaizduok kaip tas tavo namukėlis stovės jei bus minkštas?? mano pirmais metais bute taip drėgna buvo kad meduolis taip suminkštėjo kad susmego sad.gif
tai man jokių problemų kad jis kietas biggrin.gif ir kai pradėjom jį valgyt tai vistiek suvalgėm iki paskutinio trupinėlio rytais prie arbatos mirksiukas.gif taip kad nėr ko bijot to kietumo... tik nesuprantu kam taip anksti kepat blink.gif treniruojatės???
Atsakyti
labai aciu bigsmile.gif 4u.gif
aha, norejos pasitreniruot ax.gif pati namuka, tai aisku darysiu gal savaitem ar dviem iki Kaledu ax.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Mimuke @ 2010 11 12, 16:08)
labai aciu  bigsmile.gif  4u.gif
aha, norejos pasitreniruot  ax.gif pati namuka, tai aisku darysiu gal savaitem ar dviem iki Kaledu  ax.gif  ax.gif

Siaip iskepti meduoliai laikomi bent dvi savaites, tada buna minksti. : ) Pabandyk, tikrai turetu suminksteti.
Atsakyti
Noriu rytoj išbandyti aguonu vyniotini ir namuose turiu sausas mieles, o recepte parasyta taip: "20 g šviežių mielių (2 1/4 a. š. sausų)" kiek man reikia dėti sausu mielių?
Atsakyti
3 1/4 – 3 1/2 st. miltų (priklausomai nuo miltų ir oro drėgnumo) ar tikrai reikia tiek miltu dėti i aguonu vyniotini pagal Misele?
Atsakyti
QUOTE(Rastika @ 2010 11 12, 18:03)
Noriu rytoj išbandyti aguonu vyniotini ir namuose turiu sausas mieles, o recepte parasyta taip: "20 g šviežių mielių (2 1/4 a. š. sausų)" kiek man reikia dėti sausu mielių?

As tai dedu Dr. Oetker 7g sausu mieliu.

QUOTE(Rastika @ 2010 11 13, 11:31)
3 1/4 – 3 1/2 st. miltų (priklausomai nuo miltų ir oro drėgnumo) ar tikrai reikia tiek miltu dėti i aguonu vyniotini pagal Misele?

MIŠELĖS MATAVIMO VIENETAI:
Miltai 1 st. = 140 g
Cukrus 1 st. = 200 g
Pienas/grietinėlė/vanduo 1 st. = 237 ml

Jei recepte tiek parasyta, tai reikia, tesla turi buti minkoma mirksiukas.gif As niekada is karto visu miltu neberiu. Jei man ju truksta jau geriau veliau papildomai iberti, negu is karto suberti visus ir po to kepinys bus akmeninis.
Sekmes! 4u.gif
Atsakyti
Isbandziua si recepta
http://forellesreceptai.lt/meduoliukai
Skonis fantastiskas! Rekomenduoju
Vakar vakare uzsiminkaiu siandien kepiau.
Tik formeles lipo prie teslos tai mirkaiu miltuose
Kaledoms tik siuos ir kepsiu. Tik namukui kita recepta naudosiu, nes sis per daug minkstas
Sie meduoliai iseina, tokie kaip buna pirkti mugese, minksti thumbup.gif
Atsakyti