Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai skanumynai

QUOTE(mulatux @ 2010 12 02, 16:59)
na ka,vienas darbas nudirbtas-"katarynku" tesla uzminkyta ir ramiai dviem savaitem palikta saldytuve  rolleyes.gif

Aš taip pat susigundžiau ir šiandien užminkiau tešlą. thumbup.gif O kiek apytiksliai gaunasi tų meduolių? Gal reikėjo iš dviejų normų daryti? g.gif
Ar skanūs meduoliai?
Atsakyti
QUOTE(bonza @ 2010 12 03, 16:59)
as ka tik po kepimo. Dariau Cipciuko meduolius, ne pirma kart. Tik sikart tesla pasidare idomu, toki lyg trapi bet itariu del miltu.


ar su tokiu maiseliu bandet? http://www.dezes.lt/..._maiseliai.html

su paprastu maiseliu nesigaus. o baltyma tai pirmiau biski pasuku, ir paskui po truputi beriu cukraus pudra ir toliau suku, vel biski iberiu pudros ir vel suku, taip toliau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rozine_svajone @ 2010 12 04, 01:25)
ar su tokiu maiseliu bandet? http://www.dezes.lt/..._maiseliai.html

su paprastu maiseliu nesigaus. o baltyma tai pirmiau biski pasuku, ir paskui po truputi beriu cukraus pudra ir toliau suku, vel biski iberiu pudros ir vel suku, taip toliau  4u.gif

ne, dariau su paprastu blush2.gif
bet siandien eisiu i vaistine svirksto, nu man atrodo su medicininiu turetu liuks gautis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(hecate @ 2010 12 03, 22:32)
Sveikos smile.gif  noreciau jusu pagalbos. tete ir brolis yra didziausi smaliziai seimoje,dovanu jie nieko nenori,tai noriu juos pamaloninti sventiniu tortu ar pyragu (kaip dovana) blush2.gif  gal atsiras kurios gali pasidalinti receptais? noriu sventinio,skanaus ir geriau butu kad su sokoladu smile.gif  lauksiu receptuku

Gali sita pabandyti. Jau kelis metus i ji ziuriu, bet tik siemet isbandziau. Cia buvo ivardijamas, kaip Japoniskas aguonu pyragas. O sitas receptas labai panasus is praejusios savaites Zmoniu zurnalo.
SALDI ŽIEMOS PAGUNDA, arba AGUONŲ PYRAGAS
150g aguonų
200g džiovintų vaisių (slyvų arba abrikosų) arba šaldytų vyšnių
1 sauja riešutų (migdolų)
300g obuolių (3-4 vid. obuoliai)
4 kiaušiniai
200g cukraus arba cukraus pudros (dėjau beveik perpus mažiau - tikrai gana, nes glajus dar priduoda saldumo)
125g margarino arba sviesto (aš naudoju tik sviestą, ypač kepiniams)
5 šaukštai manų
1 šaukštelis kepimo miltelių

Glajui:
2 kupini šaukštai kakavos
2 šaukštai cukraus
2 šaukštai vandens
50g sviesto

Aguonas ir džiovintus vaisius atskirai užpilti verdančiu vandeniu ir palikti pusvalandžiui ar ilgiau (aš dariau su abrikosais ir užpyliau juos stipria juoda arbata).

Susmulkinti riešutus. Sumalti aguonas. Susmulkinti išmirkytus vaisius. Sutarkuoti obuolius.

Trynius išsukti su minkštu sviestu. Sudėti aguonas, vaisius, obuolius, riešutus, manus ir kepimo miltelius.

Baltymus išplakti su cukrumi ir sudėti į masę.

Viską supilti į skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepti 180 laipsnių 40-45min.

Glajui viską sumaišyti ir įdėjus indą į vonelę su karštu vandeniu sukti, kol taps vientisas. Glajų užpilti ant pyrago arba aplieti kiekvieną atpjautą gabaliuką.

Aš viską - mirkytus vaisius, obuolius ir aguonas - tryniau blenderiu, nes mano vaikai baidosi visokių neaiškų vaisių pyraguose Riešutų nedėjau, bet manau migdolai čia tiktų.

Glajų dariau savaip - iš ištirpintos juodo šokolado plytos įpylus šiek tiek pieno ir sviesto.

Jei kepsit mažesnėj skardoj storesniu sluoksniu, reiks kepti ilgiau. Pyragas beveik nepakyla - kiek įdėsit, tiek turėsit.
Ir cukrų tryniau su sviestu, baltymus plakiau vienus (kaip įprastai). Pudra su baltymais gal ir gražiai išsiplaktų, nežinau, kaip cukraus kristalai...

Čia gaunasi labiau tortas, ne pyragas, toks visas drėgnas...
Gal reikes pakeisti kaledines tradicijas ir kepti kaledoms sita. Nes tikrai labai skanus wub.gif
Atsakyti
Nauja tema
Atsakyti
Labai ačiū už naujus namučius 4u.gif
Papildyta:
Prisikepsim kalėdoms skanių meduoliukų bigsmile.gif Gal žinote kur Vilniuje nusipirkti skaidrių maišelių tiems skanėstams supakuoti? 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,kulinares 4u.gif

atejau cia su tokiu klausimu - niekad nekepiau meduoliuku ar kitokiu sausainuku,kuriems reikalingas papuosimas, tai ir svirksto jokio spec. tam neturiu. Gal galetumet patarti, kuom puosiat tuos skanestus? Skaiciau vienoj temoj, jog Cipsiukas popieriumi paiso, kad plonytes linijas isgautu, bet tai koks tas popierius turi buti - kepimo gal? Ar kokiu kitokiu variantu gal yra? Nelabai noriu pirkti konditerinio svirksto, juk ner labai pigus jis, neaisku, ar naudosiu kada dar blush2.gif
Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vvjuka @ 2010 12 04, 11:28)
Labai ačiū už naujus namučius  4u.gif
Papildyta:
Prisikepsim kalėdoms skanių meduoliukų  bigsmile.gif Gal žinote kur Vilniuje nusipirkti skaidrių maišelių tiems skanėstams supakuoti? 4u.gif



Mačiau Panoramoje, Timari. Parduoda po 10 maišelių supakuota.
Atsakyti
QUOTE(Rokile @ 2010 12 04, 13:29)
Sveikos,kulinares 4u.gif

atejau cia su tokiu klausimu - niekad nekepiau meduoliuku ar kitokiu sausainuku,kuriems reikalingas papuosimas, tai ir svirksto jokio spec. tam neturiu. Gal galetumet patarti, kuom puosiat tuos skanestus? Skaiciau vienoj temoj, jog Cipsiukas popieriumi paiso, kad plonytes linijas isgautu, bet tai koks tas popierius turi buti - kepimo gal? Ar kokiu kitokiu variantu gal yra? Nelabai noriu pirkti konditerinio svirksto, juk ner labai pigus jis, neaisku, ar naudosiu kada dar blush2.gif
Aciu 4u.gif


As su kepimo popieriumi susuku tutele su maza maza skylute, ir puosiu, bet as dariau tai tik su sokoladu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Džigė @ 2010 12 04, 12:05)
As su kepimo popieriumi susuku tutele su maza maza skylute, ir puosiu, bet as dariau tai tik su sokoladu. 4u.gif

4u.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti