Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai skanumynai

QUOTE(vanda_zydi @ 2010 12 03, 12:18)
Papildyta:
kepinys turi buti saltas, kitais Jus glajus istirps ax.gif

aciu uz atsakyma mirksiukas.gif o kokiu instrumentu geriausia glaju uztepti?
Atsakyti
QUOTE(avietia @ 2010 12 03, 12:26)
aciu uz atsakyma mirksiukas.gif o kokiu instrumentu geriausia glaju uztepti?

Daug kas maisiuko kamputi prakerpa ir taip piesia, dar su teptuku, galvoju ir as teptuka nusipirkt ir pabandyt, nes su maisiuku kai piesiu tai ranka dreba ir linijos kreivokos gaunas lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
jei reikia plonu liniju, tai susiuku kugiuka is kepimo popieriaus ir kampiuka nukerpu, alia reik atsargiai, nes gali tas maisiukas pairti doh.gif
jei reikia puosti kremu ar siaip stambiu figuru (pvz eklerams) tai tada jau naudoju spec konditerini maisa su antgaliais - kazkada pirkau 5 antgaliu rinkini IKI uz gal 7 LT... man kaip megejai tai super kaip per akis:)
Atsakyti
QUOTE(vanda_zydi @ 2010 12 03, 12:35)
jei reikia plonu liniju, tai susiuku kugiuka is kepimo popieriaus ir kampiuka nukerpu, alia reik atsargiai, nes gali tas maisiukas pairti doh.gif 


Cia parodyta, kaip pasidaryti maisiuka is kepimo popieriaus.

http://www.youtube.c...h?v=-yMqLYkY5hE
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo miskouoga: 03 gruodžio 2010 - 13:52
Sveikutes. pabandymui dariau meduoliukus. Skonis puikus, kol buvo silti, tai minksti. tik atvejo, labai kieti patapo. ar taip turi bui ar kazka nenudirbau? bet gal ir yra ju tokia ideja, kad ant kietu juk geriau ir papuosimai su glajais darosi. na net nzn, kad kas dantu neissisukytu is vyresniu zmoniu biggrin.gif
receptas toks, taip pat kazkur is SM istrauktas:
500 g miltų
100 g margarino
200 g medaus
200 g cukraus
2 kiaušiniai
kepimo milteliai
arbatinis šaukštelis prieskonių mišinio (gvazdikėliai, kardamonas, cinamonas, muškato riešutas, viskas sumalta)

Medų, cukrų ir margariną šildom kartu, kol viskas suskystėja ir išsimaišo. Tada atvėsinam, įmušam kiaušinius, išmaišom, tada dedam persijotus miltus su kepimo milteliais ir prieskoniais. Išmaišom. Valandai dedam tešlą į šaldytuvą. Tada kočiojam ant miltais pabarstytos lentos. Išpjaustom sausainiukus ir kepam 200C orkaitėje apie 10-15 min. Iškepti meduoliai sudedami į sandarų indą ir paliekami, kol ataušta.
Atsakyti
sveikutės,
kiek išbandžiau meduoliukų tai pats pats PAČIAUSIAS man cipciuko thumbup.gif .... pagal jį ir kepsiu šventėms.
labai norėčiau ežiukus pasidaryti kaip tose nuotraukikėse praeituose psl.gal papasakosit kaip jie gaunas? pagal kokią formelę?

čia daug rašot apie meduoliukus, o gal kokį skanų kalėdinį pyragą, nu tokį irgi kalėdomis kvepintį kaip ir meduoliukai.... lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rutele_S @ 2010 12 03, 15:59)
Sveikutes. pabandymui dariau meduoliukus. Skonis puikus, kol buvo silti, tai minksti. tik atvejo, labai kieti patapo. ar taip turi bui ar kazka nenudirbau? bet gal ir yra ju tokia ideja, kad ant kietu juk geriau ir papuosimai su glajais darosi. na net nzn, kad kas dantu neissisukytu is vyresniu zmoniu biggrin.gif
receptas toks, taip pat kazkur is SM istrauktas:
500 g miltų
100 g margarino
200 g medaus
200 g cukraus
2 kiaušiniai
kepimo milteliai
arbatinis šaukštelis prieskonių mišinio (gvazdikėliai, kardamonas, cinamonas, muškato riešutas, viskas sumalta)

Medų, cukrų ir margariną šildom kartu, kol viskas suskystėja ir išsimaišo. Tada atvėsinam, įmušam kiaušinius, išmaišom, tada dedam persijotus miltus su kepimo milteliais ir prieskoniais. Išmaišom. Valandai dedam tešlą į šaldytuvą. Tada kočiojam ant miltais pabarstytos lentos. Išpjaustom sausainiukus ir kepam 200C orkaitėje apie 10-15 min. Iškepti meduoliai sudedami į sandarų indą ir paliekami, kol ataušta.

aš buvau įdėjus šį receptą-gal labai plonai iškučiojot tikrai nėra kieti schmoll.gif sudėkit į sandarų indą ir uždarykite,paminkštės po kurio laiko...net nuėjau paragaut-na tikrai ne kieti-minkšti meduoliai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(adriu @ 2010 12 03, 16:19)
aš buvau įdėjus šį receptą-gal labai plonai iškučiojot tikrai nėra kieti schmoll.gif sudėkit į sandarų indą ir uždarykite,paminkštės po kurio laiko...net nuėjau paragaut-na tikrai ne kieti-minkšti meduoliai smile.gif

iskociojau 0,5 - 0,7 cm... sako \t per plonai? ar reikejo palaikyt ilgiau? iskeptus sudejau i molini ida, uzdengiau dangciu. valgem neiskente po keliu valandu ir ant rytojaus, kiei buvo. O gal ju esme kad palaikyti kokia savaite? tai vat ir idomu kada sventems kepti, ir puosti aisku ne karstus bet ar iskart atvesus ar jau palaikytus pvz kokia savaite? nusisnekejau gal, bet nzn ka cia daryt...

o ar kuri kepet meduolio pyraga ne meduoliukus? nesigautu pagal kad ir ta pati cypciuko recepta? g.gif
Atsakyti
QUOTE(linksmuoliukas @ 2010 12 03, 16:17)
labai norėčiau ežiukus pasidaryti kaip tose nuotraukikėse praeituose psl.gal papasakosit kaip jie gaunas? pagal kokią formelę?

sakai reikia formeles? neisminkysi rankomis mazo kauburelio su pasiaurintu galiuku(nosyte) ? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rutele_S @ 2010 12 03, 16:30)
iskociojau 0,5 - 0,7 cm... sako \t per plonai? ar reikejo palaikyt ilgiau? iskeptus sudejau i molini ida, uzdengiau dangciu. valgem neiskente po keliu valandu ir ant rytojaus, kiei buvo. O gal ju esme kad palaikyti kokia savaite? tai vat ir idomu kada sventems kepti, ir puosti aisku ne karstus bet ar iskart atvesus ar jau palaikytus pvz kokia savaite? nusisnekejau gal, bet nzn ka cia daryt...

o ar kuri kepet meduolio pyraga ne meduoliukus? nesigautu pagal kad ir ta pati cypciuko recepta? g.gif

iškočiojot gerai 4u.gif laikykit dar tikrai suminkštės 4u.gif o puošt galit kada tik patinka,šiaip aš viską sumatuoju,o miltų ne blush2.gif visada dedu pagal poreikį ax.gif tai tešla pas mane minkšta būna labai.ir palaikau šaldytuve ilgiau smile.gif
Atsakyti
as ka tik po kepimo. Dariau Cipciuko meduolius, ne pirma kart. Tik sikart tesla pasidare idomu, toki lyg trapi bet itariu del miltu.
Dariau storesnius ir "kudesnius" tai man kudesni labiau patinka, nes neisipucia taip labai, storuliukai dar pasipute tai toki visai stori biggrin.gif Patogiau dekoruot plonus.
dabar apie glajus.
dariau is baltymo + pudra + citrinos sulciu. Viska sudejau ir plakiau nu gavosi kaip ir nieko mase, tik skonis tai feee g.gif gal dar ko reik idet? Sakau, bandysiu su raudona braskine cukraus pudra daryt arba sokoladine.
Kaip jus darot? pirma plakat baltyma ir tada sudedat viska?


Ir su tuo maisiuku su skylute nesigavo totaliai doh.gif paskui su konditeriniu svirsktu dariau tai geriau. Kol vaika migdziau sumasciau kad turetu super gautis su svirsktu, ju principas panasus kaip konditerinio tik linija plonesne turetu gautis bigsmile.gif tai savaitgali bandysiu blush2.gif

ir gal kas bande meduoliu dekoravimo glajus kur pvz buna Prismej prikt, 8 lt kelios spalvos? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mulatux @ 2010 12 03, 17:42)
sakai reikia formeles? neisminkysi rankomis mazo kauburelio su pasiaurintu galiuku(nosyte) ?  smile.gif


na, gal ir pavyktų rutuliukus padaryti. lotuliukas.gif tik man jie ten tokie vienodukai gražiukai, pamaniau kad gal ir su formele blush2.gif
Atsakyti