Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai skanumynai

Isikepem šeštadieni meduoliuku galvoju paziuresiu kaip po keliu savaiciu atrodys, sudejau i dezute, atsidarau siandien - bigsmile.gif - tik vienas belikes.... biggrin.gif
vaikai sake kad labai skanus buvo tongue.gif
Tai jau nusprendziau kepti tik cipsiuko receptu
Atsakyti
QUOTE(emiliukas5 @ 2010 12 01, 16:12)
Kaip suprantu tie meduoliai iskart turejo iseit minksti (pas mane kieti - kaip sausainiukai, gal del to kad per ploni  g.gif ), tada jie minksti ir isliks ilgai, o kieti, kazkodel abejoju kad ims ir suminkstes...  g.gif

Cipciuko meduoliai minkšti iškart gaunasi,nebent jūs iškočiojot laaabai plonai.Juos reikia storesnius daryti,nors jei persistengsit tai kai keps išsipūs bus storuliai biggrin.gif bet man Cipciuko patys pačiausi wub.gif Nerytės irgi patiko ir kepiau,bet kai paragavau Cipciuko... wub.gif
Atsakyti
QUOTE(mulatux @ 2010 12 01, 13:33)
QUOTE(jolanka @ 2010 12 01, 13:53)

as egle mastau kepti is tos paprastos meduolines teslos.gal gausis smile.gif tik klausimas- ar sulips ji man su glajum:baltymas+cukraus pudra+citr. rugstis ,ar daryti ta specialu? g.gif
beja,eziukai mane labiausiai suzavejo rolleyes.gif as masciau pabandyti besmegeniu pridaryti biggrin.gif


Zinoma, sulips. As pernai kepiau daug eglyciu is Bea meduoliu teslos, superines gavosi.
Atsakyti
as bandysiu kepti is imbieriniu meduoliuku nameli blush2.gif ar galit pasakyti kaip geriau, iskepus detales jas palaikyti uzdarame inde, kaip sausainukus, kad jie minkstesni butu. ar kaip tik ilgiau kepti, kad jie butu kietesni ir laikyti atvirai g.gif

Papildyta:
labai grazus eziukai yra, kelis puslapius prieš thumbup.gif ar yra pirkti formele eziukams?
Atsakyti
Šaunuolės mergaitės. Gal galite man nuorodą arba Cipciuko meduolių receptą parašyti. Niekur nerandu. Padėkite, prašau, 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vvjuka @ 2010 12 02, 11:37)
Šaunuolės mergaitės. Gal galite man nuorodą arba  Cipciuko meduolių receptą parašyti. Niekur nerandu. Padėkite, prašau,  4u.gif


Taigi primam puslapy berods antroj zinutej surasyti visi receptai ir pagal Cipciuka yra 4u.gif
Atsakyti
250gr medaus-kiek cia gali buti ml?
Atsakyti
QUOTE(mulatux @ 2010 12 02, 12:25)
250gr medaus-kiek cia gali buti ml?



Viena stikline - 325 g. medaus, tai bus kokie 4/5 stiklines, stikline berods 200 ml, tai kokie 170 ml panasu. Bet persiskaiciuokit, parasiau skubedama,nesu tikra, kad stikline 200 ml smile.gif
Radau gan geru patarimu cia: jei virtuveje neturit svarstykliu
http://gyvenimas.del...u.d?id=39168929
Atsakyti
cia visom kas neranda: CIPCIUKO meduoliu receptas:



QUOTE(Cipciukas @ 2008 12 09, 22:44)
Stai ir as idesiu " guminiu" meduoliuku receptuka  biggrin.gif

Teslai :

450 g. miltu                                       
150 g. cukraus
100 g. riebalu ( dejau EVE)
2 kiausiniai
100 g, medaus ( dejau dirbtini)
2 arb. sauksteliai gesintos sodos
norimu prieskoniu

del spalvos sausoje keptuveje as padeginau 2 did. saukstus cukraus.

Darbo eiga :    i dubeni imusti kiausinius , supilti cukru , medu ir tirpinta margarina , viska ismaisyti . Keptuveje padeginti cukru ( cia , kad butu tamsesne spalva) ir supilti ji i misini . Deti ji ant garu ( puodo su verdanciu vandeniu) ir maisyti kol degintas cukrus istirps , nukelti nuo garu , supilti soda ir gerai issukti , tesla suputos , tada suberti miltus ir uzminkyti maloniai minksta tesla ( jeigu per skysta dadekite miltu ) , bet perspeju - tesla turi buti ne kieta .Atsaldyti nereikia , is karto kociokite ir isspauskite norimas figurelias .
Mano iskepusio meduolio storis 1 cm. ir 3 mm. tad patariu , kad kociotumete storiau ( netoli centimetro) .
Orkaite ikaitinti iki 250 C , kiskite  meduoliukus , ir tik jie iskils , traukite lauk , nes tuos kurie pas mane dar truputi pakepe , isejo ne toki guminiai , o kur tik vos pakepe  thumbup.gif

Glajui :

1 baltimas
150 pudros
tirpintos  citrinos rugsteles pagal skoni .

Dubenelyje viska gerai issukame , mase neturi buti labai skysta , nes nelaikys formos , jei per skysta dadekite pudros .

user posted image


Papildyta:
gal kuri zinote kaip elgtis su sausomis mielemis? ar jas reik taip pat kaip ir normalias mirkyt piene ir tt? noriu kept kuciukus, bet nzn kaip su tom mielem. unsure.gif
Atsakyti
as darau namuko tesla pagal Bea. tai niekas man nepasakys ka daryt kai iskepsiu g.gif ar siltus dar sudeti ir uzdengti, ar drasiai atvesinti?
Atsakyti
QUOTE(jurga11 @ 2010 12 02, 13:35)
Viena stikline - 325 g. medaus, tai bus kokie 4/5 stiklines, stikline berods 200 ml, tai kokie 170 ml panasu. Bet persiskaiciuokit, parasiau skubedama,nesu tikra, kad stikline 200 ml smile.gif
Radau gan geru patarimu cia: jei virtuveje neturit svarstykliu
http://gyvenimas.del...u.d?id=39168929

labai aciu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(zbara @ 2010 12 02, 09:25)
ar galit pasakyti kaip geriau, iskepus detales jas palaikyti uzdarame inde, kaip sausainukus, kad jie minkstesni butu. ar kaip tik ilgiau kepti, kad jie butu kietesni ir laikyti atvirai g.gif

nezinau kaip geriau, taciau as zadu iskeptus ir statyt ax.gif nes pabijociau jog suminksteja gali neatlaikyti svorio ax.gif ax.gif
kepsiu gal savaite ar pusantros iki svenciu bigsmile.gif laukiu nesulaukiu ax.gif dabar tik reiktu maketeli pasidaryt ir popierines detales ax.gif
Atsakyti