Isikepem šeštadieni meduoliuku galvoju paziuresiu kaip po keliu savaiciu atrodys, sudejau i dezute, atsidarau siandien - - tik vienas belikes....
vaikai sake kad labai skanus buvo
Tai jau nusprendziau kepti tik cipsiuko receptu
QUOTE(emiliukas5 @ 2010 12 01, 16:12)
Kaip suprantu tie meduoliai iskart turejo iseit minksti (pas mane kieti - kaip sausainiukai, gal del to kad per ploni ), tada jie minksti ir isliks ilgai, o kieti, kazkodel abejoju kad ims ir suminkstes...
Cipciuko meduoliai minkšti iškart gaunasi,nebent jūs iškočiojot laaabai plonai.Juos reikia storesnius daryti,nors jei persistengsit tai kai keps išsipūs bus storuliai bet man Cipciuko patys pačiausi Nerytės irgi patiko ir kepiau,bet kai paragavau Cipciuko...
QUOTE(mulatux @ 2010 12 01, 13:33)
QUOTE(jolanka @ 2010 12 01, 13:53)
as egle mastau kepti is tos paprastos meduolines teslos.gal gausis tik klausimas- ar sulips ji man su glajum:baltymas+cukraus pudra+citr. rugstis ,ar daryti ta specialu?
beja,eziukai mane labiausiai suzavejo as masciau pabandyti besmegeniu pridaryti
Zinoma, sulips. As pernai kepiau daug eglyciu is Bea meduoliu teslos, superines gavosi.
as bandysiu kepti is imbieriniu meduoliuku nameli ar galit pasakyti kaip geriau, iskepus detales jas palaikyti uzdarame inde, kaip sausainukus, kad jie minkstesni butu. ar kaip tik ilgiau kepti, kad jie butu kietesni ir laikyti atvirai
Papildyta:
labai grazus eziukai yra, kelis puslapius prieš ar yra pirkti formele eziukams?
Papildyta:
labai grazus eziukai yra, kelis puslapius prieš ar yra pirkti formele eziukams?
Šaunuolės mergaitės. Gal galite man nuorodą arba Cipciuko meduolių receptą parašyti. Niekur nerandu. Padėkite, prašau,
QUOTE(vvjuka @ 2010 12 02, 11:37)
Šaunuolės mergaitės. Gal galite man nuorodą arba Cipciuko meduolių receptą parašyti. Niekur nerandu. Padėkite, prašau,
Taigi primam puslapy berods antroj zinutej surasyti visi receptai ir pagal Cipciuka yra
250gr medaus-kiek cia gali buti ml?
QUOTE(mulatux @ 2010 12 02, 12:25)
250gr medaus-kiek cia gali buti ml?
Viena stikline - 325 g. medaus, tai bus kokie 4/5 stiklines, stikline berods 200 ml, tai kokie 170 ml panasu. Bet persiskaiciuokit, parasiau skubedama,nesu tikra, kad stikline 200 ml
Radau gan geru patarimu cia: jei virtuveje neturit svarstykliu
http://gyvenimas.del...u.d?id=39168929
cia visom kas neranda: CIPCIUKO meduoliu receptas:
Papildyta:
gal kuri zinote kaip elgtis su sausomis mielemis? ar jas reik taip pat kaip ir normalias mirkyt piene ir tt? noriu kept kuciukus, bet nzn kaip su tom mielem.
QUOTE(Cipciukas @ 2008 12 09, 22:44)
Stai ir as idesiu " guminiu" meduoliuku receptuka
Teslai :
450 g. miltu
150 g. cukraus
100 g. riebalu ( dejau EVE)
2 kiausiniai
100 g, medaus ( dejau dirbtini)
2 arb. sauksteliai gesintos sodos
norimu prieskoniu
del spalvos sausoje keptuveje as padeginau 2 did. saukstus cukraus.
Darbo eiga : i dubeni imusti kiausinius , supilti cukru , medu ir tirpinta margarina , viska ismaisyti . Keptuveje padeginti cukru ( cia , kad butu tamsesne spalva) ir supilti ji i misini . Deti ji ant garu ( puodo su verdanciu vandeniu) ir maisyti kol degintas cukrus istirps , nukelti nuo garu , supilti soda ir gerai issukti , tesla suputos , tada suberti miltus ir uzminkyti maloniai minksta tesla ( jeigu per skysta dadekite miltu ) , bet perspeju - tesla turi buti ne kieta .Atsaldyti nereikia , is karto kociokite ir isspauskite norimas figurelias .
Mano iskepusio meduolio storis 1 cm. ir 3 mm. tad patariu , kad kociotumete storiau ( netoli centimetro) .
Orkaite ikaitinti iki 250 C , kiskite meduoliukus , ir tik jie iskils , traukite lauk , nes tuos kurie pas mane dar truputi pakepe , isejo ne toki guminiai , o kur tik vos pakepe
Glajui :
1 baltimas
150 pudros
tirpintos citrinos rugsteles pagal skoni .
Dubenelyje viska gerai issukame , mase neturi buti labai skysta , nes nelaikys formos , jei per skysta dadekite pudros .
Teslai :
450 g. miltu
150 g. cukraus
100 g. riebalu ( dejau EVE)
2 kiausiniai
100 g, medaus ( dejau dirbtini)
2 arb. sauksteliai gesintos sodos
norimu prieskoniu
del spalvos sausoje keptuveje as padeginau 2 did. saukstus cukraus.
Darbo eiga : i dubeni imusti kiausinius , supilti cukru , medu ir tirpinta margarina , viska ismaisyti . Keptuveje padeginti cukru ( cia , kad butu tamsesne spalva) ir supilti ji i misini . Deti ji ant garu ( puodo su verdanciu vandeniu) ir maisyti kol degintas cukrus istirps , nukelti nuo garu , supilti soda ir gerai issukti , tesla suputos , tada suberti miltus ir uzminkyti maloniai minksta tesla ( jeigu per skysta dadekite miltu ) , bet perspeju - tesla turi buti ne kieta .Atsaldyti nereikia , is karto kociokite ir isspauskite norimas figurelias .
Mano iskepusio meduolio storis 1 cm. ir 3 mm. tad patariu , kad kociotumete storiau ( netoli centimetro) .
Orkaite ikaitinti iki 250 C , kiskite meduoliukus , ir tik jie iskils , traukite lauk , nes tuos kurie pas mane dar truputi pakepe , isejo ne toki guminiai , o kur tik vos pakepe
Glajui :
1 baltimas
150 pudros
tirpintos citrinos rugsteles pagal skoni .
Dubenelyje viska gerai issukame , mase neturi buti labai skysta , nes nelaikys formos , jei per skysta dadekite pudros .
Papildyta:
gal kuri zinote kaip elgtis su sausomis mielemis? ar jas reik taip pat kaip ir normalias mirkyt piene ir tt? noriu kept kuciukus, bet nzn kaip su tom mielem.
as darau namuko tesla pagal Bea. tai niekas man nepasakys ka daryt kai iskepsiu ar siltus dar sudeti ir uzdengti, ar drasiai atvesinti?
QUOTE(jurga11 @ 2010 12 02, 13:35)
Viena stikline - 325 g. medaus, tai bus kokie 4/5 stiklines, stikline berods 200 ml, tai kokie 170 ml panasu. Bet persiskaiciuokit, parasiau skubedama,nesu tikra, kad stikline 200 ml
Radau gan geru patarimu cia: jei virtuveje neturit svarstykliu
http://gyvenimas.del...u.d?id=39168929
Radau gan geru patarimu cia: jei virtuveje neturit svarstykliu
http://gyvenimas.del...u.d?id=39168929
labai aciu
QUOTE(zbara @ 2010 12 02, 09:25)
ar galit pasakyti kaip geriau, iskepus detales jas palaikyti uzdarame inde, kaip sausainukus, kad jie minkstesni butu. ar kaip tik ilgiau kepti, kad jie butu kietesni ir laikyti atvirai
nezinau kaip geriau, taciau as zadu iskeptus ir statyt nes pabijociau jog suminksteja gali neatlaikyti svorio
kepsiu gal savaite ar pusantros iki svenciu laukiu nesulaukiu dabar tik reiktu maketeli pasidaryt ir popierines detales