Stai ir as idesiu " guminiu" meduoliuku receptuka
Teslai :
450 g. miltu
150 g. cukraus
100 g. riebalu ( dejau EVE)
2 kiausiniai
100 g, medaus ( dejau dirbtini)
2 arb. sauksteliai gesintos sodos
norimu prieskoniu
del spalvos sausoje keptuveje as padeginau 2 did. saukstus cukraus.
Darbo eiga : i dubeni imusti kiausinius , supilti cukru , medu ir tirpinta margarina , viska ismaisyti . Keptuveje padeginti cukru ( cia , kad butu tamsesne spalva) ir supilti ji i misini . Deti ji ant garu ( puodo su verdanciu vandeniu) ir maisyti kol degintas cukrus istirps , nukelti nuo garu , supilti soda ir gerai issukti , tesla suputos , tada suberti miltus ir uzminkyti maloniai minksta tesla ( jeigu per skysta dadekite miltu ) , bet perspeju - tesla turi buti ne kieta .Atsaldyti nereikia , is karto kociokite ir isspauskite norimas figurelias .
Mano iskepusio meduolio storis 1 cm. ir 3 mm. tad patariu , kad kociotumete storiau ( netoli centimetro) .
Orkaite ikaitinti iki 250 C , kiskite meduoliukus , ir tik jie iskils , traukite lauk , nes tuos kurie pas mane dar truputi pakepe , isejo ne toki guminiai , o kur tik vos pakepe
Glajui :
1 baltimas
150 pudros
tirpintos citrinos rugsteles pagal skoni .
Dubenelyje viska gerai issukame , mase neturi buti labai skysta , nes nelaikys formos , jei per skysta dadekite pudros .
gal kuri zinote kaip elgtis su sausomis mielemis? ar jas reik taip pat kaip ir normalias mirkyt piene ir tt? noriu kept kuciukus, bet nzn kaip su tom mielem.