QUOTE(Goudute @ 2010 12 01, 00:11)
eziukai superiniai
gal galit idet recepta
QUOTE(mano_svajone @ 2010 12 01, 10:16)
Apie eglutes prasom placiau
QUOTE(diasaja @ 2010 12 01, 09:02)
labai gražiai ir skkniai atrodo
pagal kokį receptą kepėt?
Taigi rasiau - pagal Lietuviskos egles receptuka (kuri radau taip pat cia - SM), o tas receptas cia jau kartojasi jau per kelinta temele. reikia atidziau skaityti ir viska galima rasti
Kepiau is 1/4 dalies produktu, pabandymui. Gavosi 3 mazutes eglytes ir apie 25 eziukai. Nuostabiai skanu ir tikrai verta. Eziukus mirkiau i tirpinta sokolada, puosiau glajumi: baltymas+cukraus pudra+citr. rugstis
Pakartosiu receptuka dar karta
Lietuviška eglė
20 kiaušinių,
1 kg sviesto,
1 kg cukraus,
3,5 kg miltų,
0,5 l grietinės,
2 šaukšteliai sodos,
1 šaukštelis citrinos rūgšties,
1 pakelis vanilino,
truputis citrinos sulčių.
Glajui (žvaigždutėms klijuoti):
0,5 kg cukraus,
2 stiklinės vandens,
200 g sviesto,
daug juodos kakavos (senoviniame recepte raso 31 pakelis, bet tais laiakis tie pakeliukai buvo labai mazi turbut)
Glajui (eglei puošti):
4 kiaušinių baltymai,
1 kg miltinio cukraus,
0,5 šaukštelio citrinos rugšties.
Gaminimas:
Kiaušinių trynius sukti su cukrumi ir sviestu, kol pasidarys puri masė. Į grietinę sudėti sodą ir citrinos rūgštį, supilti trynius, suberti vaniliną, išsijotus miltus ir greitai suminkyti tešlą. Ją 5 valandas padėti šaltai, kad sutvirtėtų. Paskui kočioti 11,5 cm storio lakštais. Iš popieriaus iškirpti šešiakampes žvaigždutes: 30, 28, 26, 24, 22, 20, 17, 13 ir 10 cm skersmens po vieną. Popierinę žvaigždutę dėti ant iškočiotos tešlos ir išpjauti kiekvieno dydžio po penkias. Jas dėti į skardą ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje ar krosnyje, kol paruduos. Atvėsusias išimti iš skardos, sudėti pagal nurodytą eilę įr klijuoti glajumi.
Glajui (žvaigždutėms klijuoti) vandenį su cukrumi virinti, kol, įlašinus lašą į šaltą vandenį, lašas sustings. Tuomet sudėti sviestą, kakavą, pavirinti ir karštu klijuoti žvaigždutes. Eglę reikia pradėti klijuoti nuo didžiausios žvaigždutės. Viršūnei mažiausią žvaigždutę perpjauti į 4 dalis. Suklijavus nejudinti 3 dienas. Po to puošti baltu glajumi. Eglę galima laikyti gana ilgai, tik neleisti sudrėkti. Skanaus!
QUOTE(ducis @ 2010 12 01, 09:09)
O namelis labai kietas buvo kai valgėt? aš čia kaip išprotėjus visų klausinėju, mat norėčiau, kad nebūtų labai kietas kai valgysim, per Šv. Kalėdas
Aš nusipirkau didelės eglutės formeles iš arivetos įrangos, ir dar kelias mažas: zuikutį, garvežiuką ir mažą eglutę.
Trapus nekietas, bet nera guminis ar labai minkstas. Labiau tai sukietejo man glaistai visi nuo stovejimo, gera statybine medziaga matyt buvau pasigaminus
Kazkas rase kad keps plona stoga, tai rekomenduoju neisploninti, nes pernai kazkam jis ilinko