O jei nedegint cukraus, o det tiesiai rudaji as taip nebandziau, bet manau pavyktu kuo puikiausiai...
As vis suku galva kaip pergudraut ta deginta cukru, kad jis nesusoktu ir veliau nereiktu jo tiesiog ismesti, apie suteptu indu ar irankiu plovima as jau nekalbu ...
Ji deginam keptuvej, tuo momentu jis skystas, o jei i keptuve idet tos skystos mases siltos, na medu sviesta kai kaitinam kad issilydytu, tai gal atsiskiedes jis nebesusoktu i akmens mase, tada nukeli kad nebekaitint....kazkaip galvoju gal kas gautusi , gal kas minciu turite, gal plana huligana sukurtume kaip ta cukru iveikt ir meduoliniai sausainukai butu rudi ir grazus
Ji deginam keptuvej, tuo momentu jis skystas, o jei i keptuve idet tos skystos mases siltos, na medu sviesta kai kaitinam kad issilydytu, tai gal atsiskiedes jis nebesusoktu i akmens mase, tada nukeli kad nebekaitint....kazkaip galvoju gal kas gautusi , gal kas minciu turite, gal plana huligana sukurtume kaip ta cukru iveikt ir meduoliniai sausainukai butu rudi ir grazus
QUOTE(airius @ 2010 11 29, 19:57)
As vis suku galva kaip pergudraut ta deginta cukru, kad jis nesusoktu ir veliau nereiktu jo tiesiog ismesti, apie suteptu indu ar irankiu plovima as jau nekalbu ...
Ji deginam keptuvej, tuo momentu jis skystas, o jei i keptuve idet tos skystos mases siltos, na medu sviesta kai kaitinam kad issilydytu, tai gal atsiskiedes jis nebesusoktu i akmens mase, tada nukeli kad nebekaitint....kazkaip galvoju gal kas gautusi , gal kas minciu turite, gal plana huligana sukurtume kaip ta cukru iveikt ir meduoliniai sausainukai butu rudi ir grazus
Ji deginam keptuvej, tuo momentu jis skystas, o jei i keptuve idet tos skystos mases siltos, na medu sviesta kai kaitinam kad issilydytu, tai gal atsiskiedes jis nebesusoktu i akmens mase, tada nukeli kad nebekaitint....kazkaip galvoju gal kas gautusi , gal kas minciu turite, gal plana huligana sukurtume kaip ta cukru iveikt ir meduoliniai sausainukai butu rudi ir grazus
Aš radau tokį deginto cukraus eigos procesą:
1 kg deginto cukraus reikia maždaug 700 g cukraus ir 400 g vandens.aišku, kaip vėliau pamatysite, jums jo tiek nereikės, tai pasiskaičiuokit proporciją.degintas cukrus gaminamas taip: į puodą įpili cukraus ir ŠIEK TIEK (kad apsemtų cukrų maždaug) vandens ir kaitini, kol cukrus pradeda lydytis ir virsta ruda mase; jo nereikia pamiršt pamaišyti nuolat.sakoma, kad jis taip gaminamas apie 50 min, bet kiekvienu atveju juk skirtingai būna. kai ta masė būna tamsiai ruda, trumpam nukeliam puodą nuo ugnies, supilame likusį VERDANTĮ vandenį ir pamaišome vėl kaitindami, kol susijungs. to vandens reikia tam, kad degintas cukrus būtų sirupo konsistencijos o ne koks nors ledinukas ant pagaliuko (jis sukietėja ir viskas), o verdantis jis turi būti todėl, kad nepradėtų purkšti ir jūsų taškyti it koks vanduo supiltas į rūgštį (cukrus lydosi 160 C temp, o dega 190 C).gautą sirupą dar galima perkošti, bet jei jis gaunas vientisas ir gražus tikrai nereikia. jo skonis yra saldžiai karstelėjęs kaip tie tamsesnės spalvos saldainiai prie bažnyčios. gautą masę supili į indelį ir laikai spintukėje gali bet kada panaudoti,nes jis nebekietėja,o rodosi kaip medus tąsus. dar mėgstama sakyti, kad degdamas cukrus išskiria nuodingas dujas ir kad jį taip gaminti reikia gerai vedinamoje patalpoje. tiesa, toje pačioje knygoje rašoma, kad jį gaminant reikia dėvėti apsauginius akinius.
Degintas cukrus + meduolių receptas
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 11 29, 17:54)
O jei nedegint cukraus, o det tiesiai rudaji as taip nebandziau, bet manau pavyktu kuo puikiausiai...
Va va as ta pati galvojau darysiu, bet kol pati negaminau tol nieko ir nesakiau
aš ir nededu O kalėdoms gaminsiu imbierinius sausainukus,meduolius ,sluoksniuotos tešlos sausainius su aguonomis ,padalinsiu viską į kruveles , sudėsiu į mažas pintinėles ir vešiuos į svečius
QUOTE(rozine_svajone @ 2010 11 29, 19:56)
as niekad nededu deginto cukraus, ir gaunasi graziai rudi meduoliai
Atvirai pasakius man irgi dedant paprasta cukru, jie gaunasi tamsiai rudi
labas rytas, aš čia biški ne įtemą, nors apie meduolinę tešlą. žadu kepti namelį, bet neberandu , kur buvo jų receptai. vieną, kur įsijungiu, ten tik vieno namelio receptas ir jis gaunas kietas (komentaruose parašyta), kitur įėjus (mamų forume) man neatsidaro. gal kas žinot, kokį namelio receptą, kad jis kalėdoms būtų minkštas, žadu kept kitą savaitę. tikrai skaičiau kažkur (mamų forume), bet neberandu. Gal kas galit padėt? Prašau.
o meduolius aš bandžiau kepti receptą paėmus iš Saulėtos virtuvės,(ten nameliam kepti ir meduoliam), gavos skanūs , lengvai gaminos, bet kieti, neaišku ar suminkštės. o norėtus, kad namelį būtų galima valgyt, o ne graužt.
o meduolius aš bandžiau kepti receptą paėmus iš Saulėtos virtuvės,(ten nameliam kepti ir meduoliam), gavos skanūs , lengvai gaminos, bet kieti, neaišku ar suminkštės. o norėtus, kad namelį būtų galima valgyt, o ne graužt.
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 11 29, 18:54)
O jei nedegint cukraus, o det tiesiai rudaji as taip nebandziau, bet manau pavyktu kuo puikiausiai...
Deginant cukru, kai jis ims jau ruduot, ipilti siek tiek vandens, tada cukrus kuo puikiausiai jame istirps... Isbandyta...
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 11 29, 18:54)
O jei nedegint cukraus, o det tiesiai rudaji as taip nebandziau, bet manau pavyktu kuo puikiausiai...
As visada taip darau, bet nepasakyciau, kad daug rudesni buna.
P.S. Kiek tesla pasidarius galima saldytuve laikyt? Nebepamenu
As cipsiuko meduoliams irgi nedeginu cukraus, ir nededu rudojo, tik baltaji.
Ir gaunasi rudi Dedu tik prieskoniu, cinamono, gvazdikelio, gal jie kiek nudazo tesla rudziau
Ir gaunasi rudi Dedu tik prieskoniu, cinamono, gvazdikelio, gal jie kiek nudazo tesla rudziau
Taip, prieskoniai tikrai nutamsina, ypac cinamonas, kardamonas...