Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai skanumynai

As siandien irgi kepiau pirma karta meduolius. Ir aciu D kad sugalvojau is anksto pasimegint, nes pasijutau visiska neveksla biggrin.gif

Kepiau pagal Cipciuka. Sakiau pasidalinsiu savo neismanymu - gal pansioms "kepejoms" pades biggrin.gif

Mano klaidos:
1. Deginau cukru. Daugiau taip nedaryciau, nes kol as ji pyliau i tesla, sustingo i nemaza "shmota", kuris ant garu taip ir visas neissilyde. Likusi gabaliuka isemiau, ir imeciau kelias plyteles juodojo sokolado "del spalvos" smile.gif
2. Sausainukus sudejau per arti vienas kito - jie issipute ir kai kurie sulipo.
3. Kazkur skaiciau, kad kepti su ventiliatorium - pas mane tokia funkcija tik su kaitinimu is apacios, ko pasekoje pirma bleka gavosi sudegusia apacia.
4. Geriausia dalis - neisklojau kepimo popierium pirmos blekos ir netepiau jokiais riebalais lotuliukas.gif (nes nebuvo parasyta) - sausainiai pridege doh.gif

Va tiek sugebejau prisidirbt smile.gif Bet antra bleka gavosi puikiai uztat thumbup.gif Kieti kaip akmuo, bet tikiuosi sudeti i sandaru inda jie tikrai suminkstes ax.gif
Kazkada veliau reiks imtis dekoro biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(BevardeX @ 2010 11 28, 22:21)
Išsikepiau šįvakar šituos (ČIA)meduoliukus, gavosi puikūs, minkštučiai, greitai pagaminami thumbup.gif Kažkiek suvalgėm, kitus sudėjau į sandarų indą, žiūrėsiu, kaip jie jausis pastovėję. Tikiuosi nesukietės smile.gif
Kepiau pasibandymui, vėliau kepsiu "puošnius" jau Kalėdoms smile.gif

as irgi kepu pagal sita recepta thumbup.gif drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(emiliukas5 @ 2010 11 28, 22:27)
As siandien irgi kepiau pirma karta meduolius. Ir aciu D kad sugalvojau is anksto pasimegint, nes pasijutau visiska neveksla  biggrin.gif

Kepiau pagal Cipciuka. Sakiau pasidalinsiu savo neismanymu - gal pansioms

as irgi savo pirmuosius meduolius kepiau pagal si recepta, deja man jie nesuminkstejo schmoll.gif
Atsakyti
bea receptas:
Kočiojamos meduolių tešlos receptas
500 g miltų
100 g margarino
200 g medaus
200 g cukraus
2 kiaušiniai
kepimo milteliai
arbatinis šaukštelis prieskonių mišinio

Medų, cukrų ir margariną šildom kartu, kol viskas suskystėja ir išsimaišo. Tada atvėsinam, įmušam kiaušinius, išmaišom, tada dedam persijotus miltus su kepimo milteliais ir prieskoniais. Išmaišom. Valandai dedam tešlą į šaldytuvą. Tada kočiojam ant miltais pabarstytos lentos. Išpjaustom sausainiukus ir kepam 200C orkaitėje apie 10-15 min. Iškepti meduoliai sudedami į sandarų indą ir paliekami, kol ataušta.

kiek reikia kepimo milteliu deti?
Atsakyti
QUOTE(BevardeX @ 2010 11 28, 22:21)
Išsikepiau šįvakar šituos (ČIA)meduoliukus, gavosi puikūs, minkštučiai, greitai pagaminami thumbup.gif Kažkiek suvalgėm, kitus sudėjau į sandarų indą, žiūrėsiu, kaip jie jausis pastovėję. Tikiuosi nesukietės smile.gif
Kepiau pasibandymui, vėliau kepsiu "puošnius" jau Kalėdoms smile.gif

man siuos irgi rekomendavo.sake po savaites stovejimo sandariame inde,turetu buti minksti minkstuciukai. ar labai issipute i auksti,i ploti? idomu an kiek plonai reik kocioti g.gif didelius tarpus reikia daryti tarp meduoliuku?
Atsakyti
QUOTE(mulatux @ 2010 11 28, 23:22)
man siuos irgi rekomendavo.sake po savaites stovejimo sandariame inde,turetu buti minksti minkstuciukai. ar labai issipute i auksti,i ploti? idomu an kiek plonai reik kocioti  g.gif  didelius tarpus reikia daryti tarp meduoliuku?

as kocioju taip mazdaug 5-7 mm storiu. puciasi net nezinau, na normaliai, graziai, islieka tos formos, keli psl atgal esu idejusi nuotrauka keptu pagal si recepta. jie tik iskepe buna labai minksti jei spaudziu didesni meduoli tai paskui kai keliu is skardos i deze dar karsta kelis kart esu sulauzius doh.gif minksti islieka, tik ne toki birus jau pasidaro biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Mayfly @ 2010 11 28, 01:34)
Asmeniškai aš, jei tepu visą meduolį, tai glaistą darau skystesnį ir viskas, daugiau niekuom netepu  schmoll.gif


aišku, supratau. Ačiū 4u.gif
O dabar klausimas į temą ir ne visai blush2.gif Temos pradžioj buvo diskusija apie mėtų sirupą, naudojamą glajaus spalvinimui ir buvo parašyta, kad jo būna pirkt IKI. O prie ko jis būna padėtas (kokiam skyriuj)? nes perėjau Kauno Girstupio IKI skersai išilgai kelis kartus ir neradau verysad.gif Tai jei kas Kaune matėt ar neseniai pirkot, gal galit pasidalint info 4u.gif
Atsakyti
vakar iskepiau dziovintu vaisiu pyraga thumbup.gif saugiai paslepiau biggrin.gif
dar kepimo sarase Japoniškas aguonų - obuolių pyragas ir meduoliai smile.gif bei gal dar dides sarasiukas thumbup.gif smagus tas pasiruosimas kaledoms wub.gif
Atsakyti
QUOTE(rozine_svajone @ 2010 11 28, 21:42)
as irgi kepu pagal sita recepta  thumbup.gif  drinks_cheers.gif
Papildyta:

as irgi savo pirmuosius meduolius kepiau pagal si recepta, deja man jie nesuminkstejo  schmoll.gif


Per plonai kociojat, todel kieti... man visad buna minksti...
Atsakyti
QUOTE(rozine_svajone @ 2010 11 28, 22:42)
as irgi kepu pagal sita recepta  thumbup.gif  drinks_cheers.gif
Papildyta:

as irgi savo pirmuosius meduolius kepiau pagal si recepta, deja man jie nesuminkstejo  schmoll.gif



Aha ir man pagal si recepta visada gaunasi minkstuciai, ir beje skaniausi ka tik kepti, o ne pastoveje n savaiciu tongue.gif todel juos visada kepu pries pat sventes
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 11 29, 08:50)
Per plonai kociojat, todel kieti... man visad buna minksti...

o jus pagal kuri recepta kepat? nes ten buvo kalbeta apie du net receptus 4u.gif
Atsakyti
[quote=emiliukas5,2010 11 28, 23:27]
As siandien irgi kepiau pirma karta meduolius. Ir aciu D kad sugalvojau is anksto pasimegint, nes pasijutau visiska neveksla biggrin.gif

Kepiau pagal Cipciuka. Sakiau pasidalinsiu savo neismanymu - gal pansioms "kepejoms" pades biggrin.gif


man jie visada suminksteja, jau kelis metus kepu, kazkur skaiciau, kad obuoli reikia ideti i ta inda kuriame meduoliai tada sako kad tikrai suminksteja, o kieti gavosi del to kad tikriausia perplonai iskociojot arba miltu perdaug idejot.
Atsakyti
QUOTE(rozine_svajone @ 2010 11 29, 08:38)
o jus pagal kuri recepta kepat? nes ten buvo kalbeta apie du net receptus  4u.gif


Pagal Cipciuka...
Atsakyti