As siandien irgi kepiau pirma karta meduolius. Ir aciu D kad sugalvojau is anksto pasimegint, nes pasijutau visiska neveksla
Kepiau pagal Cipciuka. Sakiau pasidalinsiu savo neismanymu - gal pansioms "kepejoms" pades
Mano klaidos:
1. Deginau cukru. Daugiau taip nedaryciau, nes kol as ji pyliau i tesla, sustingo i nemaza "shmota", kuris ant garu taip ir visas neissilyde. Likusi gabaliuka isemiau, ir imeciau kelias plyteles juodojo sokolado "del spalvos"
2. Sausainukus sudejau per arti vienas kito - jie issipute ir kai kurie sulipo.
3. Kazkur skaiciau, kad kepti su ventiliatorium - pas mane tokia funkcija tik su kaitinimu is apacios, ko pasekoje pirma bleka gavosi sudegusia apacia.
4. Geriausia dalis - neisklojau kepimo popierium pirmos blekos ir netepiau jokiais riebalais (nes nebuvo parasyta) - sausainiai pridege
Va tiek sugebejau prisidirbt Bet antra bleka gavosi puikiai uztat Kieti kaip akmuo, bet tikiuosi sudeti i sandaru inda jie tikrai suminkstes
Kazkada veliau reiks imtis dekoro
QUOTE(BevardeX @ 2010 11 28, 22:21)
Išsikepiau šįvakar šituos (ČIA)meduoliukus, gavosi puikūs, minkštučiai, greitai pagaminami Kažkiek suvalgėm, kitus sudėjau į sandarų indą, žiūrėsiu, kaip jie jausis pastovėję. Tikiuosi nesukietės
Kepiau pasibandymui, vėliau kepsiu "puošnius" jau Kalėdoms
Kepiau pasibandymui, vėliau kepsiu "puošnius" jau Kalėdoms
as irgi kepu pagal sita recepta
Papildyta:
QUOTE(emiliukas5 @ 2010 11 28, 22:27)
As siandien irgi kepiau pirma karta meduolius. Ir aciu D kad sugalvojau is anksto pasimegint, nes pasijutau visiska neveksla
Kepiau pagal Cipciuka. Sakiau pasidalinsiu savo neismanymu - gal pansioms
Kepiau pagal Cipciuka. Sakiau pasidalinsiu savo neismanymu - gal pansioms
as irgi savo pirmuosius meduolius kepiau pagal si recepta, deja man jie nesuminkstejo
bea receptas:
Kočiojamos meduolių tešlos receptas
500 g miltų
100 g margarino
200 g medaus
200 g cukraus
2 kiaušiniai
kepimo milteliai
arbatinis šaukštelis prieskonių mišinio
Medų, cukrų ir margariną šildom kartu, kol viskas suskystėja ir išsimaišo. Tada atvėsinam, įmušam kiaušinius, išmaišom, tada dedam persijotus miltus su kepimo milteliais ir prieskoniais. Išmaišom. Valandai dedam tešlą į šaldytuvą. Tada kočiojam ant miltais pabarstytos lentos. Išpjaustom sausainiukus ir kepam 200C orkaitėje apie 10-15 min. Iškepti meduoliai sudedami į sandarų indą ir paliekami, kol ataušta.
kiek reikia kepimo milteliu deti?
Kočiojamos meduolių tešlos receptas
500 g miltų
100 g margarino
200 g medaus
200 g cukraus
2 kiaušiniai
kepimo milteliai
arbatinis šaukštelis prieskonių mišinio
Medų, cukrų ir margariną šildom kartu, kol viskas suskystėja ir išsimaišo. Tada atvėsinam, įmušam kiaušinius, išmaišom, tada dedam persijotus miltus su kepimo milteliais ir prieskoniais. Išmaišom. Valandai dedam tešlą į šaldytuvą. Tada kočiojam ant miltais pabarstytos lentos. Išpjaustom sausainiukus ir kepam 200C orkaitėje apie 10-15 min. Iškepti meduoliai sudedami į sandarų indą ir paliekami, kol ataušta.
kiek reikia kepimo milteliu deti?
QUOTE(BevardeX @ 2010 11 28, 22:21)
Išsikepiau šįvakar šituos (ČIA)meduoliukus, gavosi puikūs, minkštučiai, greitai pagaminami Kažkiek suvalgėm, kitus sudėjau į sandarų indą, žiūrėsiu, kaip jie jausis pastovėję. Tikiuosi nesukietės
Kepiau pasibandymui, vėliau kepsiu "puošnius" jau Kalėdoms
Kepiau pasibandymui, vėliau kepsiu "puošnius" jau Kalėdoms
man siuos irgi rekomendavo.sake po savaites stovejimo sandariame inde,turetu buti minksti minkstuciukai. ar labai issipute i auksti,i ploti? idomu an kiek plonai reik kocioti didelius tarpus reikia daryti tarp meduoliuku?
QUOTE(mulatux @ 2010 11 28, 23:22)
man siuos irgi rekomendavo.sake po savaites stovejimo sandariame inde,turetu buti minksti minkstuciukai. ar labai issipute i auksti,i ploti? idomu an kiek plonai reik kocioti didelius tarpus reikia daryti tarp meduoliuku?
as kocioju taip mazdaug 5-7 mm storiu. puciasi net nezinau, na normaliai, graziai, islieka tos formos, keli psl atgal esu idejusi nuotrauka keptu pagal si recepta. jie tik iskepe buna labai minksti jei spaudziu didesni meduoli tai paskui kai keliu is skardos i deze dar karsta kelis kart esu sulauzius minksti islieka, tik ne toki birus jau pasidaro
QUOTE(Mayfly @ 2010 11 28, 01:34)
Asmeniškai aš, jei tepu visą meduolį, tai glaistą darau skystesnį ir viskas, daugiau niekuom netepu
aišku, supratau. Ačiū
O dabar klausimas į temą ir ne visai Temos pradžioj buvo diskusija apie mėtų sirupą, naudojamą glajaus spalvinimui ir buvo parašyta, kad jo būna pirkt IKI. O prie ko jis būna padėtas (kokiam skyriuj)? nes perėjau Kauno Girstupio IKI skersai išilgai kelis kartus ir neradau Tai jei kas Kaune matėt ar neseniai pirkot, gal galit pasidalint info
vakar iskepiau dziovintu vaisiu pyraga saugiai paslepiau
dar kepimo sarase Japoniškas aguonų - obuolių pyragas ir meduoliai bei gal dar dides sarasiukas smagus tas pasiruosimas kaledoms
dar kepimo sarase Japoniškas aguonų - obuolių pyragas ir meduoliai bei gal dar dides sarasiukas smagus tas pasiruosimas kaledoms
QUOTE(rozine_svajone @ 2010 11 28, 21:42)
as irgi kepu pagal sita recepta
Papildyta:
as irgi savo pirmuosius meduolius kepiau pagal si recepta, deja man jie nesuminkstejo
Papildyta:
as irgi savo pirmuosius meduolius kepiau pagal si recepta, deja man jie nesuminkstejo
Per plonai kociojat, todel kieti... man visad buna minksti...
QUOTE(rozine_svajone @ 2010 11 28, 22:42)
as irgi kepu pagal sita recepta
Papildyta:
as irgi savo pirmuosius meduolius kepiau pagal si recepta, deja man jie nesuminkstejo
Papildyta:
as irgi savo pirmuosius meduolius kepiau pagal si recepta, deja man jie nesuminkstejo
Aha ir man pagal si recepta visada gaunasi minkstuciai, ir beje skaniausi ka tik kepti, o ne pastoveje n savaiciu todel juos visada kepu pries pat sventes
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 11 29, 08:50)
Per plonai kociojat, todel kieti... man visad buna minksti...
o jus pagal kuri recepta kepat? nes ten buvo kalbeta apie du net receptus
[quote=emiliukas5,2010 11 28, 23:27]
As siandien irgi kepiau pirma karta meduolius. Ir aciu D kad sugalvojau is anksto pasimegint, nes pasijutau visiska neveksla
Kepiau pagal Cipciuka. Sakiau pasidalinsiu savo neismanymu - gal pansioms "kepejoms" pades
man jie visada suminksteja, jau kelis metus kepu, kazkur skaiciau, kad obuoli reikia ideti i ta inda kuriame meduoliai tada sako kad tikrai suminksteja, o kieti gavosi del to kad tikriausia perplonai iskociojot arba miltu perdaug idejot.
As siandien irgi kepiau pirma karta meduolius. Ir aciu D kad sugalvojau is anksto pasimegint, nes pasijutau visiska neveksla
Kepiau pagal Cipciuka. Sakiau pasidalinsiu savo neismanymu - gal pansioms "kepejoms" pades
man jie visada suminksteja, jau kelis metus kepu, kazkur skaiciau, kad obuoli reikia ideti i ta inda kuriame meduoliai tada sako kad tikrai suminksteja, o kieti gavosi del to kad tikriausia perplonai iskociojot arba miltu perdaug idejot.
QUOTE(rozine_svajone @ 2010 11 29, 08:38)
o jus pagal kuri recepta kepat? nes ten buvo kalbeta apie du net receptus
Pagal Cipciuka...