Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai skanumynai

QUOTE(Latifa @ 2010 11 28, 00:09)
Papildyta:
ai, tai tada gal bus gražu ir be tų pabarstukų  lotuliukas.gif O kai dengiat visą meduolį glaistu, tai su kuo nors jį aptepat, ar kišat visą meduolį plokštuma į glaistą kad tolygiai pasidengtų?

Asmeniškai aš, jei tepu visą meduolį, tai glaistą darau skystesnį ir viskas, daugiau niekuom netepu schmoll.gif
Atsakyti
As dar sugalvojau kad prie dovaneliu galima prideti karamelizuotu riesutu. Ir pasigaminti is anksto galma
Stai vienas receptas is sm

Labai skanūs migdolai pabuvę mikrobangėj.O receptas toks:
200g migdolų riešutų,4v.š.cukraus,4v.š.vandens,1a.š.malt cinamono.
Į platesnį dubenėlį,tinkamą mikrobangei,sudedame viską,išmaišome ir dedame į mikrobangę 2min ,įšėmę pamaišome šaukštu ir vėl 2min,vėl pamaišome ir dar kartelį 2min,kol gaunasi perkepę.Truputį atvėsusius apibarstome 1-2šaukštais cukraus ir permaišome,kad apliptų cukraus kristaliukais. Prašmatnus skanėstas!

As tik dariau su lazdyno riesutais, ir patarciau daryti stikliniame inde, nes plasmasinis man issilyde viena kart.... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vilmuze1 @ 2010 11 28, 11:55)

Labai skanūs migdolai pabuvę mikrobangėj.O receptas toks:
200g migdolų riešutų,4v.š.cukraus,4v.š.vandens,1a.š.malt cinamono.
Į platesnį dubenėlį,tinkamą mikrobangei,sudedame viską,išmaišome ir dedame į mikrobangę 2min ,įšėmę pamaišome šaukštu ir vėl 2min,vėl pamaišome ir dar kartelį 2min,kol gaunasi perkepę.Truputį atvėsusius apibarstome 1-2šaukštais cukraus ir permaišome,kad apliptų cukraus kristaliukais. Prašmatnus skanėstas!

gal ten ir vaizdine medziaga buvo? idomu butu pamatyti realu vaizda rolleyes.gif
o kaip cia su tuo cukrumi? viso reikia 6saukstu,ar cia su tais paciais 4 reikia gaminti?
Atsakyti
Turbut butu jau metas sulaistyti pyraga alkoholiu. Kepiau pries tris dienas. Bet klausimas iskilo, isvyniosiu as ji is folijos, sulaistysiu, ir vel atgal suvyniot, ar palikti truptui kad susigertu alkoholis geriau ir tada vel suvynioti g.gif
Atsakyti
QUOTE(mulatux @ 2010 11 26, 20:14)

užsimaišiau šitų meduoliukų tešlą vakar, šiandien išsikepiau ryte.skonis labai geras...tik kažin kodėl man kai išėmiau iš orkaitės sukrito????kol kepė buvo pasakiškai išsipūtę....gal reikėjo baltymą atskirai išplakti nuo trynio?/?
Atsakyti
QUOTE(linksmuoliukas @ 2010 11 28, 13:28)
užsimaišiau šitų meduoliukų tešlą vakar, šiandien išsikepiau ryte.skonis labai geras...tik kažin kodėl man kai išėmiau iš orkaitės sukrito????kol kepė buvo pasakiškai išsipūtę....gal reikėjo baltymą atskirai išplakti nuo trynio?/?

nezinau,man jie nesukrito. visus rupimus klausimus gali tam puslapyje parasyti- gan greitai viska atsako mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(linksmuoliukas @ 2010 11 28, 13:28)
užsimaišiau šitų meduoliukų tešlą vakar, šiandien išsikepiau ryte.skonis labai geras...tik kažin kodėl man kai išėmiau iš orkaitės sukrito????kol kepė buvo pasakiškai išsipūtę....gal reikėjo baltymą atskirai išplakti nuo trynio?/?

ant kiek tau jie sukrito? jei pasidare lygus pavirsius tai gerai. nes kepdami jie issipucia, o kai isimi tai vesta ir naturalu kad biski nusileidzia virsus biggrin.gif arba gal ciut minute kokia ilgiau reikejo pakept. toje idetoje tavo nuorodoje meduoliu krastai kazkoki labai netolygiai iskile , viska padarius gerai taip neturetu buti g.gif
Atsakyti
QUOTE(mulatux @ 2010 11 28, 15:21)
nezinau,man jie nesukrito. visus rupimus klausimus gali tam puslapyje parasyti- gan greitai viska atsako  mirksiukas.gif


Reiks tada pabandyti ten paklausti, dėkui mirksiukas.gif

QUOTE(rozine_svajone @ 2010 11 28, 15:31)
ant kiek tau jie sukrito?


Gana stipriai sukrito. pasidarė beveik kaip lenta. Na, jei gausiu atsakymą, parašysiu ir jums gal kuriai irgi nepavyks iš pirmo karto.
Atsakyti
QUOTE(linksmuoliukas @ 2010 11 28, 20:06)
Reiks tada pabandyti ten paklausti, dėkui mirksiukas.gif
Gana stipriai sukrito. pasidarė beveik kaip lenta. Na, jei gausiu atsakymą, parašysiu ir jums gal kuriai irgi nepavyks iš pirmo karto.

na tada geriausia butu naudotis kitu receptu unsure.gif galetumet ikelti nuotrauka savo meduoliu, tada aiskiau matytus del ko taip nutiko 4u.gif
Atsakyti
Kaip cia viskas skaniai atrodo thumbup.gif

o ar niekas nesiruosiat siemet kepti imbieriniu sausainiu? as pernai kepiau, taigi ir siemet ruosiuosi, tik niekaip recepto neberadu doh.gif

ir labai susigundziau meduoliukais... o koki medu naudojat? naturalu ar dirbtini, geriau turbut tinka skystas? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(saulytei @ 2010 11 28, 21:14)
Kaip cia viskas skaniai atrodo  thumbup.gif

o ar niekas nesiruosiat siemet kepti imbieriniu sausainiu? as pernai kepiau, taigi ir siemet ruosiuosi, tik niekaip recepto neberadu  doh.gif

ir labai susigundziau meduoliukais... o koki medu naudojat? naturalu ar dirbtini, geriau turbut tinka skystas?  blush2.gif

tinka ir naminis, ir dirbtinis. nesvarbu ar skystas ar ne, nes jis vistiek istirpsta ant garu.
Atsakyti
Išsikepiau šįvakar šituos (ČIA)meduoliukus, gavosi puikūs, minkštučiai, greitai pagaminami thumbup.gif Kažkiek suvalgėm, kitus sudėjau į sandarų indą, žiūrėsiu, kaip jie jausis pastovėję. Tikiuosi nesukietės smile.gif
Kepiau pasibandymui, vėliau kepsiu "puošnius" jau Kalėdoms smile.gif
Atsakyti