*Keila*,l. graži foto
QUOTE(JusRuMa @ 2010 11 23, 10:38)
sveikos, prašau patarimo. Kaip paruošti glajų meduoliams be kiaušinio baltymo?
Ir kokiomis naminėmis priemonėmis galima gauti įvairių spalvų glajų (lengviausia, manau, raudona - vyšnių ar aviečių sirupas)?
Ir kokiomis naminėmis priemonėmis galima gauti įvairių spalvų glajų (lengviausia, manau, raudona - vyšnių ar aviečių sirupas)?
jei jau nenorite baltymu tai tikrai yra visokiu variantu.
Galima glaju padaryti is cukraus pudros ir citrinos sulciu, sustingsta puikiai ir buna baltas.
pati nustebau, kad gali gautis, nes kepiau pyraga ir ten buvo taip recepte parasyta, na tokiu glajum (cukraus pudra+citrinos sultys) apipilti pyraga.l
Papildyta:
Va tas receptas to pyrago su cukraus pudros ir citru sulciu galjum http://receptai.iki....-serksnas-/3257
nu cia ne i tema dabar, bet labai jau skanus ir gaivus pyragas.
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 11 23, 14:29)
O kodel nenorit baltymo? Bijot salmoneliozes? Nezinau ko jus kratotes visi tu kiausiniu, vistiek, jei salmoneliu yra, tai ne kiausinio viduj, o ant luksto. Reikia tik gerai su soda nuplaut apsidraudimui. O jei jau vistiek bijot, tai tada cukraus pudra ir vanduo
QUOTE(rozine_svajone @ 2010 11 23, 14:35)
man tai taip pat nesuprantama tos baimes tokios manau be kiausinio baltymo liniju ir rastu ant meduolio tikrai neispiesi
Tikrai, bijau aš tų žalių kiaušinių paniškai Gal kartais ir be pagrindo Šįkart pabandysiu cukraus pudra+citrinos sultys. Jei nepavyks, imsim kiaušinį.
O dėl spalvų? Kokius natūralius dažiklius naudojat?
kepsiu ir as kalediny vaisiu pyraga iki penktadienio susipirksiu dziovintus vaisius ir kitus ingridientus,kad nereiktu vienu kartu palikt daug pinigu parduotuveje tarkim siandien akcija maximoje dziovintom spanguolem viena ir paskutiny pakely nutveriau
tik vis neapsisprendziu pagal koky recepta kept gal kas patartu?
tik vis neapsisprendziu pagal koky recepta kept gal kas patartu?
norejau paklausti geriau ismananciu: radau internete receptuka minkstu imbieriniu sausainiu, bet ten ieina molases siurpas, jeigu as ji keisciau medum ar netaps man jie kietesni? o gal geriau naudoti klevu siurpa?
receptas cia
Papildyta:
as kepiau praeitais metais pagal daivajos recepta pirmam puslapyje tik vaisius rinkau kitokius (spanduoles vysnios bruknes dziovintos....) labai stengiausi dariau viska kaip reikia ir kepiau atsimenu ilgai ilgai ant mazos ugnies ir gavosi jim man tiesiog nuostabus....
receptas cia
Papildyta:
QUOTE(eglys @ 2010 11 23, 15:52)
kepsiu ir as kalediny vaisiu pyraga iki penktadienio susipirksiu dziovintus vaisius ir kitus ingridientus,kad nereiktu vienu kartu palikt daug pinigu parduotuveje tarkim siandien akcija maximoje dziovintom spanguolem viena ir paskutiny pakely nutveriau
tik vis neapsisprendziu pagal koky recepta kept gal kas patartu?
tik vis neapsisprendziu pagal koky recepta kept gal kas patartu?
as kepiau praeitais metais pagal daivajos recepta pirmam puslapyje tik vaisius rinkau kitokius (spanduoles vysnios bruknes dziovintos....) labai stengiausi dariau viska kaip reikia ir kepiau atsimenu ilgai ilgai ant mazos ugnies ir gavosi jim man tiesiog nuostabus....
QUOTE(JusRuMa @ 2010 11 23, 15:22)
Tikrai, bijau aš tų žalių kiaušinių paniškai Gal kartais ir be pagrindo Šįkart pabandysiu cukraus pudra+citrinos sultys. Jei nepavyks, imsim kiaušinį.
O dėl spalvų? Kokius natūralius dažiklius naudojat?
O dėl spalvų? Kokius natūralius dažiklius naudojat?
o tai jus norit meduolius apipilt ar piesti ivairias linijas ant ju? nes sitaip kaip sitam paveiksliuky kazin ar pavyks padaryt su glajumi be baltymo
Laurindre - ačiū už pyrago receptą Jau pašautas į orkaitę. Na tikrai skiriasi nuo to kurį kepdavau anksčiau.
Beje, rudajį cukrų pasigaminau pati
1 kg deginto cukraus reikia maždaug 700 g cukraus ir 400 g vandens.aišku, kaip vėliau pamatysite, jums jo tiek nereikės, tai pasiskaičiuokit proporciją.degintas cukrus gaminamas taip: į puodą įpili cukraus ir ŠIEK TIEK (kad apsemtų cukrų maždaug) vandens ir kaitini, kol cukrus pradeda lydytis ir virsta ruda mase; jo nereikia pamiršt pamaišyti nuolat.sakoma, kad jis taip gaminamas apie 50 min, bet kiekvienu atveju juk skirtingai būna. kai ta masė būna tamsiai ruda, trumpam nukeliam puodą nuo ugnies, supilame likusį VERDANTĮ vandenį ir pamaišome vėl kaitindami, kol susijungs. to vandens reikia tam, kad degintas cukrus būtų sirupo konsistencijos o ne koks nors ledinukas ant pagaliuko (jis sukietėja ir viskas), o verdantis jis turi būti todėl, kad nepradėtų purkšti ir jūsų taškyti it koks vanduo supiltas į rūgštį (cukrus lydosi 160 C temp, o dega 190 C).gautą sirupą dar galima perkošti, bet jei jis gaunas vientisas ir gražus tikrai nereikia. jo skonis yra saldžiai karstelėjęs kaip tie tamsesnės spalvos saldainiai prie bažnyčios. gautą masę supili į indelį ir laikai spintukėje gali bet kada panaudoti,nes jis nebekietėja,o rodosi kaip medus tąsus. dar mėgstama sakyti, kad degdamas cukrus išskiria nuodingas dujas ir kad jį taip gaminti reikia gerai vedinamoje patalpoje. tiesa, toje pačioje knygoje rašoma, kad jį gaminant reikia dėvėti apsauginius akinius. paprašysiu rūtos, kad atvežtų man tokius iš uk laboratorijų.
ir gavosi liux
na aš įdėjau Namuko receptą, ir pasakiau kodėl Cypciuko receptas jam netinka (pernai man viena mergina iš SM taip aiškino)
Taigi, kad nesikartoti, nepatingėkit paskaityti ankstesnius puslapius
Beje, Namuko tema yra atskirai, ir visos diskusijos apie jo kepimą
Beje, rudajį cukrų pasigaminau pati
1 kg deginto cukraus reikia maždaug 700 g cukraus ir 400 g vandens.aišku, kaip vėliau pamatysite, jums jo tiek nereikės, tai pasiskaičiuokit proporciją.degintas cukrus gaminamas taip: į puodą įpili cukraus ir ŠIEK TIEK (kad apsemtų cukrų maždaug) vandens ir kaitini, kol cukrus pradeda lydytis ir virsta ruda mase; jo nereikia pamiršt pamaišyti nuolat.sakoma, kad jis taip gaminamas apie 50 min, bet kiekvienu atveju juk skirtingai būna. kai ta masė būna tamsiai ruda, trumpam nukeliam puodą nuo ugnies, supilame likusį VERDANTĮ vandenį ir pamaišome vėl kaitindami, kol susijungs. to vandens reikia tam, kad degintas cukrus būtų sirupo konsistencijos o ne koks nors ledinukas ant pagaliuko (jis sukietėja ir viskas), o verdantis jis turi būti todėl, kad nepradėtų purkšti ir jūsų taškyti it koks vanduo supiltas į rūgštį (cukrus lydosi 160 C temp, o dega 190 C).gautą sirupą dar galima perkošti, bet jei jis gaunas vientisas ir gražus tikrai nereikia. jo skonis yra saldžiai karstelėjęs kaip tie tamsesnės spalvos saldainiai prie bažnyčios. gautą masę supili į indelį ir laikai spintukėje gali bet kada panaudoti,nes jis nebekietėja,o rodosi kaip medus tąsus. dar mėgstama sakyti, kad degdamas cukrus išskiria nuodingas dujas ir kad jį taip gaminti reikia gerai vedinamoje patalpoje. tiesa, toje pačioje knygoje rašoma, kad jį gaminant reikia dėvėti apsauginius akinius. paprašysiu rūtos, kad atvežtų man tokius iš uk laboratorijų.
ir gavosi liux
QUOTE(airius @ 2010 11 23, 13:57)
Sveikos, jungiuosi ir as prie Jusu kalediniu skanestu, nes tortu iki svenciu nebenusimato, tad reikia ruostis kaledinio namelio kepimui, kurio dar niekad nesu kepus ir puosus, tad tai bus pirmas blynas ir nesinoretu, kad buru prisviles
Esu kepus meduolinius sausainiukus pagal Cipsiuko recepta, man jie patinka, tad noreciau paklaust:
1. Ar galiu kepti nameli pagal si recepta, jei ne, tai gal kuri parekomenduosit savo jau bandyta
2. Ir kada geriau supjaustyt- dar zalia mase ir kept, ar iskepta uzdet forma ir pjaustyt
Vakar puse dienos skaitinejau receptus, atsiliepimus ir vienos daro taip, kitos taip, vienom sukieteja labai, kitom ilusta stogas.....tiesiog noretusi pasiklaust kepejeliu, kuriu rankytes jau atidirbo sia sistema ir gali pasiulyti varianta tinkamiausia...zinoma galima sakyti, kad kiek zmoniu tiek nuomoniu, bet vistiek, busiu labai dekinga
Esu kepus meduolinius sausainiukus pagal Cipsiuko recepta, man jie patinka, tad noreciau paklaust:
1. Ar galiu kepti nameli pagal si recepta, jei ne, tai gal kuri parekomenduosit savo jau bandyta
2. Ir kada geriau supjaustyt- dar zalia mase ir kept, ar iskepta uzdet forma ir pjaustyt
Vakar puse dienos skaitinejau receptus, atsiliepimus ir vienos daro taip, kitos taip, vienom sukieteja labai, kitom ilusta stogas.....tiesiog noretusi pasiklaust kepejeliu, kuriu rankytes jau atidirbo sia sistema ir gali pasiulyti varianta tinkamiausia...zinoma galima sakyti, kad kiek zmoniu tiek nuomoniu, bet vistiek, busiu labai dekinga
na aš įdėjau Namuko receptą, ir pasakiau kodėl Cypciuko receptas jam netinka (pernai man viena mergina iš SM taip aiškino)
Taigi, kad nesikartoti, nepatingėkit paskaityti ankstesnius puslapius
Beje, Namuko tema yra atskirai, ir visos diskusijos apie jo kepimą
QUOTE(rozine_svajone @ 2010 11 23, 17:03)
o tai jus norit meduolius apipilt ar piesti ivairias linijas ant ju? nes sitaip kaip sitam paveiksliuky kazin ar pavyks padaryt su glajumi be baltymo
jau išbandžiau be baltymo, tinka tik aptepimui. Kitą partiją bandysiu su baltymu, nes norisi papaišytų meduolių. Ačiū už pagalbą
QUOTE(akvadigi @ 2010 11 23, 15:07)
Laurindre - ačiū už pyrago receptą Jau pašautas į orkaitę. Na tikrai skiriasi nuo to kurį kepdavau anksčiau.
Apie ka tu cia
QUOTE(laurindre @ 2010 11 23, 16:53)
Apie ka tu cia
Apie Džiovintų vaisių pyragą Aš kepdavau pagal kitą receptą, bdabar pabandžiau pagal tavo įdėtą receptą
Tai as ji idejau tik kad butu aisku, kokios produktu proporcijos, priklausomai nuoformos dydzio. Rezultatas visur labai panasus Receptas ne mano. Kazkada issisaugojau ji is cia SM
Taigi, kad nesikartoti, nepatingėkit paskaityti ankstesnius puslapius [/b]
Beje, Namuko tema yra atskirai, ir visos diskusijos apie jo kepimą
[/quote]
Tai del to ir kilo klausymu kai pasiskaiciau tema apie namuku kepima...., odel Cipsiuko mases ir skirtingos nuomones- vienos sako galima, kitos kad ne, nes dedasi riebalas, gali luzti, nes minksta... reiks dar pasiskaitinet