sveikos
Nezinau ar buvo sis receptas, bet del visa ko idesiu.
Cia yra pagal Beata
Imbieriniai sausainiai:
■125g sviesto
■5 šaukštai grietinėlės
■3 v.s. black treakle (t.y. jei nėra, dedam medų) as dejau dan sucker Auksaspalvi sirupa pirkta Maximoj, db kaip tik jam nuolaida yra
■150g cukraus tamsaus
■1 a.s. cinamono
■1 a.s. imbiero malto sauso
■1 a.s. maltų gvazdikėlių
■8 kardamono pumpurėlių šviežiai maltos sėklos (jei nėra sveikų ir patys nemokate/negalite jų sugrūsti, naudokite jau sumaltą kardamoną)
■1 a.s. tarkuotos apelsino žievelės
■375g miltų
■0.5 a.s. sodos
Pastaba: as prieskonius nedejau atskirai, Maximoj nusipirkau prieskoniu misini sausainiams.
Eiga:
Sviestą, cukrų, grietinėlę, medų (ar black treakle, ar auksaspalvi sirupa) visus prieskonius ( prieskoniai sausainiams 2a.s.) sudėkite į puodą ir ant mažos ugnies kaitinkite, kol ištirps. Ištirpus ir nuimkite nuo ugnies.
Miltus persijokite ir sumaišykite su soda
.
Miltus pilkite į skystą masę ir viską išmaišykite, kol pasidarys minkšta, minkoma tešla. tešla bus minkšta, lipnoka ir šilta, taigi daug ten su ja nieko negalėsite padaryti
svarbu, sukabinkite viską į vieną gražų pagranduką, kurį, įvynioję į celofaną, dėkite į šaldytuvą, kad nusiramintų
. t.y. atšaltų.. Šaldytuve laikykite bent valandą..
išimkite iš šaldytuvo ir dabar jau darysit tuos sausainius. kai jau pradėsite kočioti tęšlą, įjunkite orkaitę. (180 C)
jei tešla šaldytuve buvo ilgiau nei valandą, tai reikės jai duoti laiko priprasti prie kambario temperatūros
. nes ji bus pakankamai kieta. Kočioti ir sausainius formuoti reikės kantrybės ir laiko, nes tešla labai lengvai skyla
tešlą kočiojam kuo plonesnę, t.y. maždaug monetos plonumo, bet ne storesnę nei dvi monetos viena ant kitos padėtos
ir ispaudziam su formele.
Kepti apie 10-12min.
Man nejo perdeti i bleka, tai pakisdavau mentele ir taip perkeldavau.
Pastabos: man el. orkaitej, nustacius ant 180 laipsniu, sausainiai kepe 5 min. Sausainius deti kuo toliau viena nuo kito, nes kepant jie truputi pasipucia, bet paskui sukrenta, taip kad jie nesuliptu jums.
Gavosi tokie plonyciai, traskus ir neapsakomo kvapo, tikros Kaledos.
Pirmam bandymui dariau is dvieju normu, nes reikejo vienai sventej.
Kaledom butinai kepsiu juos ir dar puosiu glajumi.