Sveiki
Ir as jungiuosi prie Jusu
Man irgi jau kaledom kvepet pradeda
Shrekiuke, Paziurek sios temos paciam pirmam poste. Anais matais kepiau liuks gavosi. Ir siais metais tesim ta tradicija
Merginukes, ateinu su tokiu prasymu gal nelabai i tema bet vistiek paklausiu
Gal prisimenat, pernai rudeni IKI pardavinejo stai tokias sausainiu formeles
Kitoje sios pakuotes puseje, buvo sausainuku-meduoliuku receptas, gal kuri turite ji usirasiusi? nIekur nerandu, o atsimenu, kad sausainukai buvo labai labai skanus Butu saunu jei kuri turetu tu sausainuku-meduoliuku receptuka
Gal prisimenat, pernai rudeni IKI pardavinejo stai tokias sausainiu formeles
Kitoje sios pakuotes puseje, buvo sausainuku-meduoliuku receptas, gal kuri turite ji usirasiusi? nIekur nerandu, o atsimenu, kad sausainukai buvo labai labai skanus Butu saunu jei kuri turetu tu sausainuku-meduoliuku receptuka
Na aš tebeturiu pakuotę, tai receptas ten parašytas toks:
200g miltų
50g cukraus
1 žiupsnelis druskos
100g sviesto arba margarino
1 kiaušinis
Supilkite miltus, cukrų į vieną dubenį, įberkite druskos. Sudėkite supjaustytą sviestą, kiaušinį ir rankinio plaktuvo tešlos kabliu suminkykite purią tešlą. Pasidėkite tešlą ant darbinio paviršiaus ir šiek tiek miltuotomis rankomis ją suminkykite į vientisą masę. Prieš tešlą formuodami, leiskite jai atvėsti.
200g miltų
50g cukraus
1 žiupsnelis druskos
100g sviesto arba margarino
1 kiaušinis
Supilkite miltus, cukrų į vieną dubenį, įberkite druskos. Sudėkite supjaustytą sviestą, kiaušinį ir rankinio plaktuvo tešlos kabliu suminkykite purią tešlą. Pasidėkite tešlą ant darbinio paviršiaus ir šiek tiek miltuotomis rankomis ją suminkykite į vientisą masę. Prieš tešlą formuodami, leiskite jai atvėsti.
Labai labai aciu. Kepsiu kuria diena, man jie labai lengvai darosi ir nerealiai skanus
mačiau tas formeles, vėl iki jomis prekiauja, laukiu gal atpigs bent truputį
Šokoladiniai sausainiai su apelsinais
INGREDIENTAI:
150 g aukščiausios rūšies miltų,
2 šaukštai šviežių,
apelsinų sulčių,
šaukštas smulkiai tarkuotų apelsinų žievelių,
90 g sviesto,
50 g smulkiai maltų migdolų,
50 g cukraus,
kiaušinio trynys,
žiupsnelis druskos.
A p t e p t i:
125 g juodojo šokolado
GAMINIMAS:
Į didelį dubenį suberkite miltus ir druską. Įpjaustykite sviestą ir kapokite, kol mišinys taps panašus į stambius trupinius. Sumaišykite maltus migdolus, cukrų ir apelsinų žieveles. Pilkite plaktą kiaušinio trynį, apelsinų sultis ir viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Tešlą suvoliokite į rutulį, įvyniokite į plėvelę ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą. Tešlą iškočiokite į pusės centimetro storio lakštą, formele išspauskite sausainius. Dėkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą per pustrečio centimetro vieną nuo kito, šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 10-15 minučių, kol įgaus aukso atspalvį.
Ataušinkite ant grotelių. Vandens vonelėje ant silpnos ugnies ištirpinkite šokoladą. Panardinkite į jį po vieną sausainio šoną ir palikite sustingti.
INGREDIENTAI:
150 g aukščiausios rūšies miltų,
2 šaukštai šviežių,
apelsinų sulčių,
šaukštas smulkiai tarkuotų apelsinų žievelių,
90 g sviesto,
50 g smulkiai maltų migdolų,
50 g cukraus,
kiaušinio trynys,
žiupsnelis druskos.
A p t e p t i:
125 g juodojo šokolado
GAMINIMAS:
Į didelį dubenį suberkite miltus ir druską. Įpjaustykite sviestą ir kapokite, kol mišinys taps panašus į stambius trupinius. Sumaišykite maltus migdolus, cukrų ir apelsinų žieveles. Pilkite plaktą kiaušinio trynį, apelsinų sultis ir viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Tešlą suvoliokite į rutulį, įvyniokite į plėvelę ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą. Tešlą iškočiokite į pusės centimetro storio lakštą, formele išspauskite sausainius. Dėkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą per pustrečio centimetro vieną nuo kito, šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 10-15 minučių, kol įgaus aukso atspalvį.
Ataušinkite ant grotelių. Vandens vonelėje ant silpnos ugnies ištirpinkite šokoladą. Panardinkite į jį po vieną sausainio šoną ir palikite sustingti.
Kaip gerai, kad priminet Kaledini vaisiu pyraga, per tuos darbus buvau uzmirsusi . Reikia pradeti pirkti vaisius, ne taip kisenei skaudes
Kepu visada per lapkricio "sventes", pagal sita recepta Kaledinis vaisiu pyragas
gaunasi , tik dziovintus serbentus keiciu kitais vaisiais: spanguolemis, vysniomis. Siemet zadejau prisidziovinti serbentu, bet "geri zmones" nuskyne kaime serbentus, tai likau ir be uogienes, ir be dziovintu serbentu
Pernyksciai gardumynai:
Dar labai vilioja sitas receptas: Kaledinis Drezdeno pyragas
Kepu visada per lapkricio "sventes", pagal sita recepta Kaledinis vaisiu pyragas
gaunasi , tik dziovintus serbentus keiciu kitais vaisiais: spanguolemis, vysniomis. Siemet zadejau prisidziovinti serbentu, bet "geri zmones" nuskyne kaime serbentus, tai likau ir be uogienes, ir be dziovintu serbentu
Pernyksciai gardumynai:
Dar labai vilioja sitas receptas: Kaledinis Drezdeno pyragas
Sveikos
Na ir as bandau jungtis prie jusu praeitais metais kepiau vaisini kaledini pyraga, kuri reik ilgai laikyt. Tai visiems labai patiko
siais metais galvoju pabandyt kept meduolius ir namuka
Kaip as laukiu kaledu...
Na ir as bandau jungtis prie jusu praeitais metais kepiau vaisini kaledini pyraga, kuri reik ilgai laikyt. Tai visiems labai patiko
siais metais galvoju pabandyt kept meduolius ir namuka
Kaip as laukiu kaledu...
Sveikutes,
paskaiciau jusu tema ir pakvipo kaledomis........
Kaip ir pernai butinai kepsiu kaledini namuka bei meduoliukus.
Rugiagele, kadangi pasitikiu tavo skoniu, pametek savo meduoliuku recepta pagal kuri pati kepi. Cia tokia ju galybe neissirinksiu
o pagal ka kepiau pernai jau nepamenu, tik zinau kad nama daug kartu kepiau kol pavyko , bet uztat buvo netik grazus bet ir skanus.
O siemet jau turiu mazo namuko formeles tai tikiuosi tiek nesikankinsiu
paskaiciau jusu tema ir pakvipo kaledomis........
Kaip ir pernai butinai kepsiu kaledini namuka bei meduoliukus.
Rugiagele, kadangi pasitikiu tavo skoniu, pametek savo meduoliuku recepta pagal kuri pati kepi. Cia tokia ju galybe neissirinksiu
o pagal ka kepiau pernai jau nepamenu, tik zinau kad nama daug kartu kepiau kol pavyko , bet uztat buvo netik grazus bet ir skanus.
O siemet jau turiu mazo namuko formeles tai tikiuosi tiek nesikankinsiu
QUOTE(burbul @ 2010 10 24, 19:12)
Sveikutes,
paskaiciau jusu tema ir pakvipo kaledomis........
Kaip ir pernai butinai kepsiu kaledini namuka bei meduoliukus.
Rugiagele, kadangi pasitikiu tavo skoniu, pametek savo meduoliuku recepta pagal kuri pati kepi. Cia tokia ju galybe neissirinksiu
o pagal ka kepiau pernai jau nepamenu, tik zinau kad nama daug kartu kepiau kol pavyko , bet uztat buvo netik grazus bet ir skanus.
O siemet jau turiu mazo namuko formeles tai tikiuosi tiek nesikankinsiu
paskaiciau jusu tema ir pakvipo kaledomis........
Kaip ir pernai butinai kepsiu kaledini namuka bei meduoliukus.
Rugiagele, kadangi pasitikiu tavo skoniu, pametek savo meduoliuku recepta pagal kuri pati kepi. Cia tokia ju galybe neissirinksiu
o pagal ka kepiau pernai jau nepamenu, tik zinau kad nama daug kartu kepiau kol pavyko , bet uztat buvo netik grazus bet ir skanus.
O siemet jau turiu mazo namuko formeles tai tikiuosi tiek nesikankinsiu
As kepu pagal Cipciuka. Receptas pirmam puslapiuke
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 10 24, 20:12)
As kepu pagal Cipciuka. Receptas pirmam puslapiuke
aciu
Laba vakara ir as jau pagalvojau pries kelias dienas kad reiktu pradeti ruostis kazka issikepti cia mano praitu metu kurinys pirma karta kepem bet visa seima as tesla maisiau vyras statybinkas tai sienas ir stoga ispjauste vaikas sausainius dare nu zodziu tris dienas buvom visi uzsieme tai reik ir siais metais daryt tiesa nama statem vaiko krikstatieviui gimtadienio proga kad nama pradetu statyt o nebe sneket cia tipo mes projekta namo padarem ,nu zinokit zmogus net susigraudino tokia dovana gaves nematereli ,o is visos sirdies