Romas dar geriau Nereikia nieko nupilti, juk neplaukios tavo vaisiai rome. Kai viska pasidarysi, tai pamatysi, kad slakelis romo ten kaip tik
As brendziu palaisciau po triju dienu Tik padariau klaida, kai bandziau dregna suvynioti ir pakeliau nevienodai (kepiau orkaites formoje). Bekeliant viena gala, jis luzo, kadangi dregnas. Po sekancio laistymo bandysiu paragaut gabaleli
As tai noreciau isbandyt si pyraga, bet namie karts nuo karto atsiranda "nekviestu gyventoju", kurie sugadina produktus... tai bijau, kad viska gali tekt mest lauk...
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 11 20, 23:16)
As tai noreciau isbandyt si pyraga, bet namie karts nuo karto atsiranda "nekviestu gyventoju", kurie sugadina produktus... tai bijau, kad viska gali tekt mest lauk...
is bedos galima ir saldytuve laikyti.. arba sandariame inde, pvz stikliniam, tikrai nepakenks manau..
o del laistymo, tai as pernai laisciau ji kita diena, kai jau buvo atveses pilnai, o paskui po karta i savaite isvyniodavau ir sulaisciusi vel suvyniodavau..
Gal tada bandyt, jei galima kur saldytuve laikyt... as siemet uzsiplesus daug padaryt, bet jauciu gausis kaip ir pernai panasiai isvaziavau gimdyt, ir nieko nepadariau beveik nors pagal plana, tik egles neiskepiau
QUOTE(patiNuostabiausia @ 2010 11 21, 10:28)
Na va, iškepiau pyragą, suvyniojau į foliją tik įdomu į kokius maišelius jūs dar dedat? Sintetiniuose nesudus?
O kam tau i maiseli deti, juk i folija suvyniojai.
Nors vienoj protingos knygoj perskaiciau, kad vynioti reikia i sviestini popieriu, o paskui i folija
Taip, tas pats
Sveikos,
Aš irgi šiandien kepiau žymųjį kalėdinį džiovintų vaisių pyragą Pirmą kartą. Paragavau - man patiko Kepiau 2 valandas, kaip ir rekomenduota recepte. Vaisius neploviau, o per naktį mirkiau rome. Tiesa, kepiau 26 cm. skersmens formoje, tai ją kaip tik užpildė, iki viršaus dar liko koks 1-2 cm vietos. Iš vaisių dėjau džiovintas slyvas, abrikosus, razinas, truputį vyšnių, truputį mėlynių ir svarainių (ne džiovintų, o iš sirupo). Tai dabar eisiu suvynioti į foliją. Tik va neaišku dėl to dėjimo į maišelį ir tolesnio laistymo Ar dar reikia laistyti, jei vaisiai mirkyti? Kaip dažnai, ar daug? Gal jau kepusios galėtų pasidalinti patirtimi?
Aš irgi šiandien kepiau žymųjį kalėdinį džiovintų vaisių pyragą Pirmą kartą. Paragavau - man patiko Kepiau 2 valandas, kaip ir rekomenduota recepte. Vaisius neploviau, o per naktį mirkiau rome. Tiesa, kepiau 26 cm. skersmens formoje, tai ją kaip tik užpildė, iki viršaus dar liko koks 1-2 cm vietos. Iš vaisių dėjau džiovintas slyvas, abrikosus, razinas, truputį vyšnių, truputį mėlynių ir svarainių (ne džiovintų, o iš sirupo). Tai dabar eisiu suvynioti į foliją. Tik va neaišku dėl to dėjimo į maišelį ir tolesnio laistymo Ar dar reikia laistyti, jei vaisiai mirkyti? Kaip dažnai, ar daug? Gal jau kepusios galėtų pasidalinti patirtimi?
sveikos, pagaliau mano vaisinis pyragas supakuotas laukia Kalėdų. Kvapas ir išvaizda puiki Ačiū visoms už patarimus
Dabar atėjo eilė meduoliukams. Dar nesu kepus, tad vėl klausimų sočiai .
Jei kepčiau pagal Cipsiukio receptą, kad meduoliukai būtų minkšti, kokio storio tešlą iškočioti? Ir ar galima cukrų keisti medumi (kokia tikėtina meduoliukų spalva)?
Dabar atėjo eilė meduoliukams. Dar nesu kepus, tad vėl klausimų sočiai .
Jei kepčiau pagal Cipsiukio receptą, kad meduoliukai būtų minkšti, kokio storio tešlą iškočioti? Ir ar galima cukrų keisti medumi (kokia tikėtina meduoliukų spalva)?