Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai skanumynai

QUOTE(rozine_svajone @ 2010 11 20, 13:21)
sveikos smile.gif as ir jau ruosiuos kaledoms, prisikepiau meduoliu  4u.gif  noreciau dar meduoliu - slepeciu, bet parduotuveje sake jau nebegamina tokiu formeliu  verysad.gif merginos, gal isivaizduojate kaip reiktu iskepti ta slepetes islinkima? su paduku viskas paprasta, bet kaip ta islinkima kazin padaryt ? doh.gif  cia nuotrauka http://www.arevitosi...ts/T5zMad7S.jpg

va cia yra tu formu http://www.arevitosi...roducts&group=2 tiesa,siuo metu ju neturi,bet galima pasidometi kada tures
Atsakyti
QUOTE(mulatux @ 2010 11 20, 13:37)
va cia yra tu formu http://www.arevitosi...roducts&group=2 tiesa,siuo metu ju neturi,bet galima pasidometi kada tures

tigi sakau, kad jau nebegamina ju smile.gif vakar buvau sioje parduotuveje ir klausiau 4u.gif todel ir suku galva kaip cia reiktu paciai sumastyt iskept g.gif
Atsakyti
oh unsure.gif
kepu kalėdinį pyragą jau dvi valandas ir...jis dar neiškepęs schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Fregata @ 2010 11 20, 13:27)
o as perpyliau verdanciu vandeniu, nes taip radau parasyta vienam recepte....  g.gif tikiuos, kad nesupelys....  verysad.gif


Aš jau nuploviau ir perpyliau doh.gif doh.gif Dabar bijau, kad nesupelytu, bože, bože.
Atsakyti
Gal kas turite Kaledines eglutes trafareta? Na, neissipaiso man graziai tos zvaigzdutes schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Tolsta laivas @ 2010 11 20, 14:37)
Gal kas turite Kaledines eglutes trafareta? Na, neissipaiso man graziai tos zvaigzdutes  schmoll.gif

turiu metalines zvaigzdutes visas tik rolleyes.gif
Atsakyti
OI, radau thumbup.gif
cia http://www.dansukker...amp;GroupID=744
Atsakyti
Pries savaite kepaiu kaleduka pagal sy recepta
225 g sviesto (pvz., vienas 180 g pakelis ir dar 1/4 kito tokio; nors yra kas darė ir su margarinu - vis tiek skanu);

200 g rudojo cukraus (yra kas darė ir su paprastu baltu - irgi vis tiek skanu, tik gal tada jo reiktų kiek mažiau);

5 maži kiaušiniai (arba 4 dideli);

2 stiklinės miltų;

1/2 a. š. kepimo miltelių;

1 a. š. cinamono (nebūtinai);

1 citrinos nutarkuota žievelė ir sultys;

1 apelsino nutarkuota žievelė ir sultys;

apie 1.2 kg įvairių džiovintų vaisių ir uogų (dėjau razinas, slyvas, abrikosus, kriaušes, vyšnias ir datules; puikiai tiktų ir figos, persikai, spanguolės, braškės, kokteilinės vyšnios, svarainiai, kinkanai, gal ir bananai, tik ne tie traškūs, o “cieli”, ne iki galo sudžiovinti, tamsūs - žodžiu, reikia ieškoti savo mylimo derinio; sako, kad nelabai tinka cukruoti džiovinti vaisiai tokie, kaip ananasai, papajos, melionai ir pan. (nors kai kam kaip tik labai patiko, o slyvos - nelabai), nes jie sausoki, o pyragui bręstant, vaisiai turi išskirti sultis, kad jis taptų drėgnas);

apie 100-150 g riešutų (dėjau migdolus; kai kam buvo poreikis daugiau riešutų - padaugina net iki trečdalio bendro vaisių ir riešutų svorio; galima ir išvis jų nedėti - esmė džiovintuose vaisiuose);

(kai kas vaisius net kelias dienas pamirko brendyje ar rome prieš kepant arba iškeptą pyragą reguliariai (kas 1-2 savaites) sulaistinėja minėtu alkoholiu, bet tai tikrai nėra būtina; be to, vaikai, nėštukės, maitinančios mamos ir šiaip su alkoholiu “nekontaktuojantys” žmonės labai turbūt nusimintų… nors galima vieną pusę bandyt laistyt, o kitos - ne smile.gif).

Džiovintus vaisius ir uogas nuplikyti verdančiu vandeniu ir leisti nuvarvėti. Riešutus irgi nuplikyti ir perlieti šaltu vandeniu, nulupti odeles (nors gal galima ir nevargti taip labai…). Vaisius ir riešutus pasmulkinti.

Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi. Po vieną mušti kiaušinius ir vis sukti sukti ar plakti su mikseriu. Supilti citrinos ir apelsino sultis, nutarkuotas žieveles. Suberti kartu sumaišytus miltus, kepimo miltelius ir cinamoną. Viską gerai išmaišyti. Berti smulkintus vaisius ir riešutus bei vėl gerai išmaišyti.



Orkaitę įkaitinti iki 140-160° C temperatūros. Kepimo skardą (naudojau apvalią 21 cm skersmens ir 6 cm aukščio formą su nuimamais kraštais, tai tešla visa tilpo, buvo iki pat pat viršaus, bet kepant neišlipo), ištepti riebalais ir iškloti kepimo popieriumi (nors man tas “ištepti riebalais” nelabai patiko, nes tie riebalai kepant tirpo, lašėjo pro dugną, orkaitė rūko, bet vis tiek pyragas iškepė; tai kitą kartą arba netepsiu tų riebalų - užteks ir kepimo popieriaus, arba imsiu skardą be nuimamų šonų), supilti tešlą ir kepti apie 2 val. (aš kepiau 1.5 val., po to orkaitę išjungiau ir palikau ten pyragą per naktį - gal užteko ir tiek, nes norma tai dvigubai mažesnė…).

Iškepus leisti visiškai ataušti, tada sandariai suvynioti į foliją, dėti į maišelį ir 2 mėnesius (mažiausiai 2 savaites) brandinti tolimame, niekam nepasiekiamame, neužmatomame kampe (tikrai nereikia kišti į šaldytuvą). O sulaukus Kalėdų, skleisti šilumą ir džiaugsmą smile.gif Skanaus smile.gif

REZULTATAS



siand prapjovem mazuti gabaliuka paragaut.vauuuu : doh.gif koks skonis. kazi ar sulauksim Kaledu blush2.gif kita kepti jau kaip ir laiko trukumas doh.gif
Atsakyti

ka tik pagal si recepta uzsimaisiau ax.gif pernai jau isbandytas- rezultatas nerealus.. wub.gif tai siemet nieko nebeeksperimentavau vel kepu pagal si recepta.. rolleyes.gif
o del vaisiu plovimo tai nebijokit del to tirkai pyragas nepelys.. biggrin.gif as visada dziovintus vaisus perpilu verdanciu vandeniu po 2 kartus ir nuplaunu.. neisivaizduoju kaip naudoti neplautus - juk neaisku kur ir kaip jie buvo laikomi, fasuojami ir t.t... o be to nuplykimas padeda isvengti tokiu dalyku kaip ivairus gyvuneliai - ypatingai maistines kandys, kuriu paitaiko dziovintuose vaisiuose.. doh.gif
taigi visada plaunu ir plikau dziovintus vaisius..
Atsakyti
QUOTE(kiskius @ 2010 11 20, 19:41)
ka tik pagal si recepta uzsimaisiau ax.gif pernai jau isbandytas- rezultatas nerealus..  wub.gif  tai siemet nieko nebeeksperimentavau vel kepu pagal si recepta..  rolleyes.gif
o del vaisiu plovimo tai nebijokit del to tirkai pyragas nepelys..  biggrin.gif as visada dziovintus vaisus perpilu verdanciu vandeniu po 2 kartus ir nuplaunu.. neisivaizduoju kaip naudoti neplautus - juk neaisku kur ir kaip jie buvo laikomi, fasuojami ir t.t... o be to nuplykimas padeda isvengti tokiu dalyku kaip ivairus gyvuneliai - ypatingai maistines kandys, kuriu paitaiko dziovintuose vaisiuose.. doh.gif
taigi visada plaunu ir plikau dziovintus vaisius..

O aš ka tik ištraukiau, dar karštas tongue.gif irgi pagal tą patį kepiau, beje pirmą kartą.
drinks_cheers.gif pagalvojau dėl plovimo, jug mirko vaisius brendyje kelias dienas, ir nesupelyja. Visada plaunu vaisius džiovintus, nes gali girgždėti dantyse, ir dėl tu pačių priežasčiu.
O kada reikia sulaistyti su brendžiu? ar atvėsinta, ar po kelių dienų? Kas bandėt, gal žinot kaip geriau?
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 11 18, 21:03)
Susigundziau tuo namuku, bet nelabai as tuos trafaretus suprantu  doh.gif nu reik but tokiai zioplai...

nugi pati pasipaišyk mirksiukas.gif kokio tik nori dydžio...

QUOTE(rozine_svajone @ 2010 11 20, 12:21)
sveikos smile.gif as ir jau ruosiuos kaledoms, prisikepiau meduoliu  4u.gif  noreciau dar meduoliu - slepeciu, bet parduotuveje sake jau nebegamina tokiu formeliu  verysad.gif merginos, gal isivaizduojate kaip reiktu iskepti ta slepetes islinkima? su paduku viskas paprasta, bet kaip ta islinkima kazin padaryt ? doh.gif  cia nuotrauka http://www.arevitosi...ts/T5zMad7S.jpg

pasidaryčiau iš folijos tokį kalniuką, apdengi kepimo popierium ir kepi biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif

Na ir aš šiemet kepsiu pirmąjį Kalėdinį vaisių pyragą ax.gif

Nuploviau ir susmulkinau vaisius ir riešutus, ar dabar reikia mirkyti brendyje? O rome tinka? Paskui reikia "nugręžti" tuos vaisius? Tai yra, nuvarvinti? Kažin nebus per šlapia kai į tešlą dėsiu, juk jau supjausčiau, gal per daug įsigers blush2.gif

Būtų gerai, jei patartumėt mergaitės smile.gif
Atsakyti