Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai skanumynai

QUOTE(laurindre @ 2010 11 18, 15:11)
Manau ji apie kaledini dziovintu vaisiu kalba. Jo savikaina tikrai nera maza, jei nemegstate dziovintu vaisiu, tai neverta ir kepti schmoll.gif


drinks_cheers.gif taip taip, jis brangus.. o jei dar kokius vaisius brangesnius, tai iš vis doh.gif

QUOTE(ingridyte @ 2010 11 18, 16:35)
Pirmakart ruosiuosi kepti si pyraga  rolleyes.gif
man klausimelis kilo del 250ml citrinu zieveliu, ar ju pritarkuojate nuo zaliu citrinu ar perkate kokias dziovintas?  g.gif Gal as ko nezinau? Bei 250ml. daugoka...? Turbut taip reikia.


aš nemėgstu, tai nededu blush2.gif pirmą kartą kai dariau, pritarkavau nuo kelių citrinų - bet žievelė skaitosi tik ta geltona wink.gif o aš kad pavariau iki pačios citrinos minkštimo doh.gif gyveni ir mokaisi smile.gif
Atsakyti
labutis.Jungiuosi ir as prie jusu. 4u.gif Norejau pasiklausti ar tinka cipciuko guminiu meduoliu tesla namukui?juos kepu jau antrus metus,labai skanus gaunasi,dabar noreciau isbandyti namuka iskepti,tik bijau,kad nesigaus. unsure.gif
ir dar toks klausimelis,pries kiek laiko kepate namukus? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kettim @ 2010 11 18, 21:18)
labutis.Jungiuosi ir as prie jusu. 4u.gif Norejau pasiklausti ar tinka cipciuko guminiu meduoliu tesla namukui?juos kepu jau antrus metus,labai skanus gaunasi,dabar noreciau isbandyti namuka iskepti,tik bijau,kad nesigaus. unsure.gif 
ir dar toks klausimelis,pries kiek laiko kepate namukus? ax.gif


Netinka, kadangi dedasi riebalai wink.gif jei kepsite iš ankščiau - riebalų nedėkite, jei prieš Kalėdas - tiks ir Cipciuko receptas wink.gif

pernai kepiau pirmą kartą pagal šį receptą. Kepiau gal mėnesį prieš, ''stačiau'' gal pora savaičių iki Kalėdų. Gavosi GIGANTIŠKAS. valgėm ilgai ilgai...
Pastebėjimas: šiemet gerokai mažinsiu kepimo miltelių kiekį, nes namuko sienos gavosi nelygios ir išsipūtusios, buvo sunku klijuoti.



Kad kurdamos nameli nepavargtumete , visa si darba siulau atlikti per tris vakarus:
1 vakaras
minkome tesla -
Teslai reikes :
1kg miltu ;
0,5 kg cukraus;
300 g medaus;
6 kiausiniu;
saukstelio kepimo milteliu;
ivairiausiu maltu prieskoniu: imbiero , kvapiuju pipiru , gvazdikeliu , muskato riesuto ,cinamono , tarkuotos citrinos zieveles ir t.t.
-----------------------------------------------------------------------------------------------

I puoda suberkite cukru , medu ir prieskonius.Maisydamos kaitinkite ,kol cukrus istirps.Mase atvesinkite .Tada imaisykite kiausinius, kepimo miltelius ir miltus.Isminkykite vienalyte tesla.Uzdenkite ir palikite para kambario temperaturos patalpoje.

2 vakaras
gaminame detales-
Is kartono pagaminkite namelio detaliu trafaretus.
1-ojo 20/35 cm -reikes pagrindui , ant kurio stoves namukas
____35cm____
|```````````|
|```````````|20 CM
|___________|
2-asis trafaretas- 16/27,5cm - namo krastines sienos:

__27,5cm_
|````````|
|````````|16 cm
|________|

3-asis trafaretas - 16/24 cm namuko galine siena arba frontonas (su trikampiu virsumi dar 12 cm):
````+
``++++ 10 cm
+ +++++
|````````|
|````````|6 cm
|________|

4- asis trafaretas - 18/30 cm - namuko stogas :
____30cm____
|````````````|
|````````````|18 cm
|____________|


Ant miltais pabarstyto stalo iskociokite 0.5 cm storio laksta .Ispjaukite pagrinda.Toliau reikes 2 stogo , 2 soniniu sienu ir dvieju frontono detaliu.ikaitinkite orkaite iki 220`C.Ispjautas meduolines detales sudekite ant kepimo popieriaus ir 15 min kepkite.Ant dar silto meduolio uzdekite trafaretus ir dar karta apipjaustykite tas krastines , kurios klijuosis.


3 vakaras

Namuko sienas tarpusavyje ir su pagrindu sutviritnkite ismeigdami dantu krapstukus.Kai tvirtai laikysis sienos , atsargiai tvirtinkite stoga.Nepamirskite ispjauti duru - per kurias sudesit siurprizus
Pagaminkite glaju - jums reikes :
2 kiausiniu baltymu;
200 g cukraus pudros;
1,5 saukstelio citrinos sulciu.
Isplakite baltymus, suberkite cukraus pudra ir gerai ismaisykite, ilasinkite citrinos sulciu.Tada padarykite langu konturus , papuoskite stoga , sienas.Beje , glajumi pritvirtinkite spalvotas grozybes - saldainukus , riesutus , cukatus ir t.t.
Jei liko teslos , galima padaryti ir tvora , "sumontuoti" sulini...Galima padaryti eglute - reikia iskepti 6 ar 10 skirtingy dyziu zvaigzdes.Sias pagal dydi suvere ant medinio strypelio ir papuose glajumi , turesite puikiausia Kaledu puosmena .
SEKMES

Atsakyti
Susigundziau tuo namuku, bet nelabai as tuos trafaretus suprantu doh.gif nu reik but tokiai zioplai...
Atsakyti
akvadigi aciu uz patarima. 4u.gif as darysiu is puse normos,nes trafareta mazesni jau pasidariau. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(mulatux @ 2010 11 18, 11:41)
aisku.aciu. o tiesa,gal pasakytum kokio butent turio ten naudojama stikline?


1 st. = 237 ml
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2010 11 18, 22:20)
1 st. = 237 ml

aciu
pasiknaisiojus po sm platybes,atradau
MIŠELĖS MATAVIMO VIENETAI:

Miltai 1 st. = 140 g
Cukrus 1 st. = 200 g
Pienas/grietinėlė/vanduo 1 st. = 237 ml

gal dar kam pravers mirksiukas.gif
Atsakyti
merginos,kurios kepsit kaledini pyraga,maciau nuo rytojaus maximoj dziovintiem vaisiam akcija 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 11 18, 22:03)
Susigundziau tuo namuku, bet nelabai as tuos trafaretus suprantu  doh.gif nu reik but tokiai zioplai...


pabandyk pasibraižyti, nesudėtingi jie wink.gif Beje, aš trafaretus dariausi iš sviestinio popieriaus ir iš karto ant jų tešlą kočiojau, tada apverčiau ir apipjoviau tešlą - į skardą ir kepiau. Taip kiekvieną dalį atskirai.

QUOTE(Kettim @ 2010 11 18, 22:11)
akvadigi aciu uz patarima. 4u.gif  as darysiu is puse normos,nes trafareta mazesni jau pasidariau. rolleyes.gif


aš irgi darysiu mažesnius trafaretus, nors pernykščiai yra bet giganto nebereikia.. doh.gif ax.gif

QUOTE({ne}ishprotejus @ 2010 11 18, 23:59)
merginos,kurios kepsit kaledini pyraga,maciau nuo rytojaus maximoj dziovintiem vaisiam akcija 4u.gif


Katik girdėjau per TV bigsmile.gif super, reiks eiti pirkti thumbup.gif
Atsakyti
Laba diena, norejau pasiklaust, ar i vaisiu pyraga butina det tik rudaji cukru, ar galima ir balta? KAs pasikeistu jei deciau balta, o ne ruda?
Atsakyti
QUOTE(Amil'a @ 2010 11 19, 10:10)
Laba diena, norejau pasiklaust, ar i vaisiu pyraga butina det tik rudaji cukru, ar galima ir balta? KAs pasikeistu jei deciau balta, o ne ruda?

Pyragas bus sviesesnis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2010 11 19, 11:12)
Pyragas bus sviesesnis 4u.gif

Supratau, tai jei kas, skonis nuo to nepasikeis biggrin.gif Aciu!!!!
Atsakyti