Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai skanumynai

kazi o galima is 1 psl pateikto cipciuko guminiu meduoliu recepta kept nameli? g.gif
Atsakyti
Aš pirmą kartą iškepiau kalėdinį pyragą. Suvyniojau į kepimo popierių. Bet aš kepiau ne kokioje nors formoje o per visą "blėką", kuri būna su orkaite. Nes jeibus skanus, bus patogiau dalinti ir vežti į svečius. Ir aš nusprendžiau jį laistyti brendžiu. Pažiūrėsim ax.gif
Atsakyti
Nepamenu is kur esu nusikopinus sita pyrago recepta,bet gal kas esate kepe..? Man idomu kada ji geriausiai kepti-pries pat kaledas,ar pries kokia savaite..?Gal jis kaip koks simtalapis-kuo ilgiau stovi,tuo skanesnis..? rolleyes.gif

Tešla:
20 g šviežių mielių (2 1/4 a. š. sausų)
1/4 st. šilto vandens
1 a. š. + 3 v. š. cukraus (arba 1/4 st. medaus)
1 st. šilto pieno
1 + 1 kiaušiniai, kambario temperatūros
3 1/4 – 3 1/2 st. miltų (priklausomai nuo miltų ir oro drėgnumo)
1 a. š. druskos
50 g sviesto, kambario temperatūros.

Įdaras:
1 st. (150 g) aguonų
3/4 st. pieno
1/4 st. medaus
žievelės 1 citrinos
1/2 st. razinų
50 g sviesto
50 g maltų nuvalytų migdolų.

Glazūra:
4 v. š. cukraus pudros
1–2 a. š. citrinos sulčių
1 lašas migdolų esencijos (nebūtinai, bet skanu).

Tešla.
Ištirpinti mieles šiltame vandenyje, įberti 1 a. š. cukraus, uždengti plėvele, ir palikti 10 min. kambario temperatūroje.
Sumaišyti pieną su lengvai išplaktu kiaušiniu.
Persijoti miltus su druska ir likusiu cukrumi (jeigu nodoti medų, tai sumaišyti jį su šiltu pienu).
Jeigu tešlą užmaišysime rankomis, tai pakilusias mieles sumaišyti su pienu, ir, palaipsniui beriant miltus, užminkyti tešlą.
Toks pat eiliškumas bus ir užmaišant mikseriu. Minkyti tešlą nemažiau 10 min., pabaigoje sudedant sviestą. Tešla turi būti elastinga, bet nekieta, tik lengvai limpanti prie rankų (minkant rankas reikia lengvai pabarstyti miltais). Dėti tešlą į aliejumi pateptą indą, uždengti plėvele arba virtuviniu rankšluosčiu, ir palikti, kad pakiltų 1–1,5 val. šiltoje vietoje, kol jos apimtis padidės beveik tris kartus.
Užmaišant tešlą duonkepėje, supilti ant dugno pieno mišinį, ant viršaus suberti miltų mišinį ir tik po to mieles, sviestą sudedant maždaug minkymo viduryje.

Įdaras.
Kol tešla kyla, pats laikas pagaminti įdarą. Tam reikia aguonas užpilti pienu, sudėti medų, citrinos žieveles, ir virti masę ant silpnos ugnies 15 min., periodiškai pamaišant. Suberti razinas ir virti dar 5 min. Sudėti sviestą, maltus migdolus, ir virti, kol visas skystis išgaruos ir masė taps tiršta (dar maždaug 7–10 min.). Išvirtą įdarą ataušinti iki kambario temperatūros.

Kepimas.
Pakilusią tešlą apspaudyti ir iškočioti į 1 cm storio stačiakampį. Tolygiai sudėti įdarą, paliekant 2–3 cm nuo kraštų. Suvynioti tešlą į vyniotinį, perkelti į skardą, uždengti rankšluosčiu ir palikti 30–40 min. šiltoje vietoje, kad pakiltų.
Iš šio tešlos ir įdaro kiekio gaunasi vienas didelis arba du vidutinio dydžio vyniotiniai. Taip pat galima padalinti tešlą į 4 dalis, iškočioti kiekvieną į apskritimą, sudėti įdarą, supjaustyti segmentais ir susukti mažais rageliais su aguonomis.
Įkaitinti orkaitę iki 190º C (375 F).
Aptepti pakilusį vyniotinį kiaušiniu ir kepti 30–40 min. arba kol vyniotinis gerai parus.

Glazūra.
Persijoti cukraus pudrą. Po keletą lašų įlašinti citrinos sultis, nuolat mašyti, kol cukraus pudra pavirs į blizgančią baltą tirštą glazūrą. Įlašinti migdolų esenciją ir užtepti glazūrą ant truputį praaušusio vyniotinio paviršiaus.
Atsakyti
QUOTE(pienia @ 2010 11 16, 10:11)

As jau vakar iskepiau thumbup.gif Suvyniojau ir poryt laistysiu pyraga ispanisku brendziu smile.gif Gal kas nors pasakytu ar galima kisti ir laikyti maiselyje ar butinai tik suvyniotas i folga? O laikyti kokioj temperaturoj: istiklintam balkone ar kambary?
Nu ir klausimeliu kilo blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pienia: 17 lapkričio 2010 - 16:40
mulatux, cia man, rodos, pagerintas aguonu pyragas, bet tikrai neturetu buti ilgai laikomas 4u.gif Tokie skanus tik sviezi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2010 11 17, 18:08)
mulatux, cia man, rodos, pagerintas aguonu pyragas, bet tikrai neturetu buti ilgai laikomas 4u.gif Tokie skanus tik sviezi 4u.gif

aisku.aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Auksiuke @ 2010 11 17, 12:52)
kazi o galima is 1 psl pateikto cipciuko guminiu meduoliu recepta kept nameli?  g.gif

Galima galima,as pernai,kaip tik ir kepiau ,pagal Cipciuko recepta,tik miltu truputi daugiau dejau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pienia @ 2010 11 17, 16:39)
As jau vakar iskepiau thumbup.gif Suvyniojau ir poryt laistysiu pyraga ispanisku brendziu smile.gif Gal kas nors pasakytu ar galima kisti ir laikyti maiselyje ar butinai tik suvyniotas i folga? O laikyti kokioj temperaturoj: istiklintam balkone ar kambary?
Nu ir klausimeliu kilo blush2.gif


Skaiciau autores komentara, tai ji rase, kad i folija reikia vynioti, nes ji neisleidzia dregmes, meilselis lyg ir irgi, bet bijau, kad nesusidarytu siltnamio efektas ir nepradetu maiselyje jusu pyragas pelyti. Vistik patarciau vynioti i folija.

O dabar klausimelis - kur jus radote, kad reikia sulaistyti alkoholiu? Mat recepte, kuri radau sios temos pradzioje, tiksliau radau nuoroda i recepta vaisiu pyragas, taigi cia nerasoma apie sulaistyma.
Imeskite cia recepta, pagal kuri kepate arba bent jau nuroda. Labai noreciau iskepti seimynai ax.gif
Atsakyti
[quote=eda.dita,2010 11 17, 20:30]
Skaiciau autores komentara, tai ji rase, kad i folija reikia vynioti, nes ji neisleidzia dregmes, meilselis lyg ir irgi, bet bijau, kad nesusidarytu siltnamio efektas ir nepradetu maiselyje jusu pyragas pelyti. Vistik patarciau vynioti i folija.

O dabar klausimelis - kur jus radote, kad reikia sulaistyti alkoholiu?

Oi kaip issigandau, kad kazka ne taip paskaiciau del alkoholio ohmy.gif unsure.gif O dariau pagal si receptuka http://ribaude.blogs...niu-sezono.html
Atsakyti
Aš savaitgaly irgi jau išsikepiau Kalėdinį pyragą pagal Daivajos receptą smile.gif
Kepiau ir pernai is visos normos per du kartus thumbup.gif labai visiems patiko thumbup.gif
laikiau suvyniojusi i kepimo popierių spintelėje, kambaryje. Nors recepte nenurodyta, bet dalį pyrago pabandymui laisčiau su brendžuku, bet ne iš karto iškepus, o likus porai savaičių iki švenčių smile.gif
Šiemet greičiausiai nelaistysiu, nes ir taip skanus smile.gif
Atsakyti
Gal kas siemet jau uzmate kur yra pirkti tokiu permatomu blizgiu maiseliu kalediniams sausainiukams pakuoti? (Pernai eurokos parduotuvej buvo... ax.gif )
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2010 11 17, 17:08)
mulatux, cia man, rodos, pagerintas aguonu pyragas, bet tikrai neturetu buti ilgai laikomas 4u.gif Tokie skanus tik sviezi 4u.gif


QUOTE
aisku.aciu


Cia yra "Aguonu vyniotinis" is Misheles receptu. Ziauriai skanus mirksiukas.gif Iskepus, jis pas mus ilgai neuzsiguledavo.
laurindre manau, kad esate teisi, kad tokie kepiniai buna skanus tik sviezi, nes cia yra is mielines teslos. Tas pats, jei nupirkti ar iskepti mieline bandele ir padeti guleti 2-3 dienom; nemanau, kad ji bus skani, bus sukietejus ir neskani
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Renata123: 18 lapkričio 2010 - 00:37