Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai skanumynai

QUOTE(laurindre @ 2010 11 16, 11:15)
iskloti sviestiniu popieriumi/ istepti sviestu ir pabarstyt dziuveseliais ar pan.


Ir dar ax.gif Iškloti ir ištepti ar iškloti arba ištepti? Jei bet kuriuo atveju reikia iškloti, pakanka tik dugną ar visą formą?
Atsakyti
As kepu silikone. tai nieko nekloju ir nieko netepu - ziurekite pagal savo formas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(JusRuMa @ 2010 11 16, 12:32)
Ir dar ax.gif Iškloti ir ištepti ar iškloti arba ištepti? Jei bet kuriuo atveju reikia iškloti, pakanka tik dugną ar visą formą?

as visa forma istepiau sviestu ir tada ant virsaus isklojau popieriu

------------------

o ar butina pyraga suvynioti ir i popieriu ir i folija? as tik i folija suvyniojau g.gif ar bus blogai? dariau pagal sita recepta,bet kazkaip nieko neraso apie tai g.gif http://vifsla.blogas...pyragas-22.html
Papildyta:
cia va keletas komentaru apie ta kaledini pyraga:
Klausimas : "išsikepiau ir aš, neturėjau folijos tai susukau pyragą į kepimo popierių, šiandien nusipirkau ir folijos, gal persukti? ar geriau nejudinti? šeip tai nelabai man patinka į foliją susukti valgiai, bet gal be jos man nieko nesigaus?"
Atsakymas:"Kepimo popierius sugeria drėgmę, todėl pyragas gali sausėti, o folija neleidžia jai išgaruoti. Aš taip pat nemėgstu metalo skonio maiste, tačiau pyrage jo visiškai nesijaučia. Kadangi kepei neseniai, nieko baisaus nenutiks, jei pervyniosi. Užtat kai jau pradeda bręsti, geriau nebejudinti… ;-)"

tai gal visgi geriau tik folijoje ji laikyti g.gif
Atsakyti
Pati as nieko nevynioju, o laikau sandariuose Tupperware induose. Nereikia aklai sekti tuom kas parasyta. Ka turite, ta ir naudokite. Kai kas anksciau rase, kad laiko saldytuve.As laikau paprastai spinteleje i tortine uzdaryta 4u.gif
Atsakyti
Iš tikro, labai smulkemeniškai su tuo pyragu... Kepsių jį jau trečius metus wub.gif laikau suvyniojus į sviestinį popierių ir viskas liux.
Niekuo niekada nelaisčiau ir nematau tam reikalo.
Džiovintus vaisius pasirenku pagal savo norus, tik kiekius išlaikau tuos pačius.
Vaisius visada susmulkinu su TW žirklėm, man skaniau kai jie smulkesni. smile.gif
Beje, nedėjau rudojo cukraus, šiemet reiks pabandyti su juo ax.gif

Ruošiuosi ir dabar ryt poryt kepti wub.gif
Papildyta:
QUOTE(laurindre @ 2010 11 16, 10:15)
Produktai (kiekiai pagal kepimo indu dydi)


Gal kam pravers, turejau issisaugojusi 4u.gif


įdomus receptas bigsmile.gif
aš kepu pagal šitą:


Kaledinis pyragas

Ji reikia kepti pries 2 men iki Kaledu(veliausiai pries 2 sav)
450gsviesto
400g rudojo cukraus
9 kiausiniai
saukstelis kepimo milteliu
1 apelsino sultys
1 citrinos sultys
4st miltu
Is visu produktu sumaisyti tesla.

900g razinu
900g dziovintu juoduju serbentu (dedu slyvas)
200g dziov.datuliu (ananasai)
200g dziov figu (papajos)
220g migdolu
250ml citrinu zievelu (man neskanu.. nededu)
250g glancuotu (mirkytu cukruje) vysniu

Dziovintus vaisius sumaisyti su tesla. Paruosta mase(ji turi nevarveti) deti i popieriumi isklota skarda ir kepti apie 2 val 140 laipsniu orkaiteje.Iskapusi suvynioti i popieriu ir padet saugiai (nuo smaliziu) iki Kaledu-galima saldytuve, o galima ir paprasciausiai spinteleje...

Atsakyti
Kodel si kaledini pyraga reikia tiek anksti kepti - jis turi susitoveti?ar kame reikalas? g.gif blush2.gif
Atsakyti
Tipo dziovinti vaisiai isleidzia savo sultis 4u.gif
Bet as didelio skirtumo nepajutau, man jis nuo pat pradziu skanus, tik pradzioj gal abiau trupa g.gif
Atsakyti
Noriu paklausti

del to pyrago su vaisiais ,o ka reiskia:
1 apelsino sultys
1 citrinos sultys
ko cia saukstelio ar ko?

Jei forma 26 cm ir kepciau du pyragus tokioj normoj 2x26cm tai is puses normos uztektu???
Atsakyti
QUOTE(Aviva @ 2010 11 16, 21:20)
Noriu paklausti

del to pyrago su vaisiais ,o ka reiskia:
1 apelsino sultys
1 citrinos sultys
ko cia saukstelio ar ko?

Jei forma 26 cm ir kepciau du pyragus tokioj normoj 2x26cm tai is puses normos uztektu???

1 apelsino sultys ir vienos citrinos smile.gif Viso vaisiaus ta prasme smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aviva @ 2010 11 16, 19:20)
Noriu paklausti

del to pyrago su vaisiais ,o ka reiskia:
1 apelsino sultys
1 citrinos sultys
ko cia saukstelio ar ko?

Jei forma 26 cm ir kepciau du pyragus tokioj normoj 2x26cm tai is puses normos uztektu???

Ziurint, kokio aukstumo ta 26 forma. Is visos normos gaunasi apie 6 l teslos. Pamatuok, kokio turio formos ir zinosi, is kiek daryti. 4u.gif
Atsakyti
aciu
Atsakyti
niekur nerandu brazskiu,kastonu ir eziuku recepto,ga kas zino?
Atsakyti