Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai skanumynai

QUOTE(Rastika @ 2010 11 15, 13:51)
prieš kiek laiko merginos kepate kūčiukus?


Manau, kad kuciukus galite kepti jums patogiu metu, kaip ir meduolius. Jie gi negenda ir po to laikyti arba maiselyje arba kokioje dezuteje mirksiukas.gif
As tai praeitais metais kepiau tik diena pries, nes kitaip man nesigavo. O ir kepiau labai trumpai, nes mano seimyna megsta tik minkstucius kuciukus.
Atsakyti
Sveikos belaukiančios švenčių smile.gif Pasiskaičiau apie vaisinį pyragą ir jo baisiai užsimaniau. Tad nutariau kept. Bet klausimukas -rašot, kad iš duotų kiekių gaunasi labai didelis. O kokią dalį produktų imti, kad tilptų į apvalią torto formą (skersmuo 22 cm)? Ar pusė normos tilps į tokią skardą?
Atsakyti
QUOTE(JusRuMa @ 2010 11 16, 00:08)
Sveikos belaukiančios švenčių smile.gif Pasiskaičiau apie vaisinį pyragą ir jo baisiai užsimaniau. Tad nutariau kept. Bet klausimukas -rašot, kad iš duotų kiekių gaunasi labai didelis. O kokią dalį produktų imti, kad tilptų į apvalią torto formą (skersmuo 22 cm)? Ar pusė normos tilps į tokią skardą?


Netilps schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(JusRuMa @ 2010 11 16, 02:08)
Sveikos belaukiančios švenčių smile.gif Pasiskaičiau apie vaisinį pyragą ir jo baisiai užsimaniau. Tad nutariau kept. Bet klausimukas -rašot, kad iš duotų kiekių gaunasi labai didelis. O kokią dalį produktų imti, kad tilptų į apvalią torto formą (skersmuo 22 cm)? Ar pusė normos tilps į tokią skardą?

gal bandyk trecdali, nes as kai kepu is puses normos tai polu i 30 skersmens torto forma
Atsakyti
Is pilnos normos man gavosi 3 formos 4u.gif Apie 6 l gatavos mases doh.gif
Atsakyti
O visas pyragas tilps i 26 cm forma is pilnos formos? Snd planuoju daryt. Ar kepti orkaites formoje?
Atsakyti
Kalėdinai meduoliai

ta radau cia
http://pasididziuoja...-meduoliai.html

user posted image

Reikės:


200 g. medaus
100 g. margarino
šaukštelis cinamono
prieskonių specialiai meduoliams
2 kiaušiniai
100 g. cukraus
500 g. miltų
šaukštelis kepimo miltelų

Puode pakaitinti medų ir sviestą, įberti prieskonių ir išmaišyti. Kiaušinius išsukti su cukrumi, supilti pakaitintą medų su sviestu, suberti kepimo miltelius ir išmaišyti. Suberti persijotus miltus ir užminkyti tešlą. Dėti 30 min. į šaldytuvą sustingti.
Iš atšaldytos tešlos iškočioti 7 milimetrų storio lakštą, išpjauti įvairių formų meduolius ir sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti 180 laipsnių orkaitėje, kol paruduos.

user posted image

Atsakyti
QUOTE(pienia @ 2010 11 16, 09:08)
O visas pyragas tilps i 26 cm forma is pilnos formos? Snd planuoju daryt. Ar kepti orkaites formoje?

Tik orkaites formoje 4u.gif I 26 tikrai netilps, nebent turi 2
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2010 11 16, 10:10)
Tik orkaites formoje 4u.gif I 26 tikrai netilps, nebent turi 2

4u.gif 4u.gif Aciu
Atsakyti
Produktai (kiekiai pagal kepimo indu dydi)

18cm skersmens apvali (15cm kvadratine)
440g dziovintu vaisiu (ivairiu)
30g dziovintos apelsinu zieveles (kaip praktika rodo tinka ir kinkanai)
60g dziovintu abrikosu
40ml brendzio
250g minksto sviesto
250g cukraus (geriau rudojo)
4 kiausiniai
315g miltu
1,5 a.s prieskoniu meduoliams
Kepimo laikas: 2-2 1/4 valandos

22cm skersmens apvali (20cm kvadratine)
750g dziovintu vaisiu (ivairiu)
60g dziovintos apelsinu zieveles (kaip praktika rodo tinka ir kinkanai)
185g dziovintu abrikosu
40ml brendzio
440g minksto sviesto
440g cukraus (geriau rudojo)
5 kiausiniai
500g miltu
3 a.s prieskoniu meduoliams
Kepimo laikas: 3 1/2 - 3 3/4 valandos

25cm skersmens apvali (22cm kvadratine)
1kg dziovintu vaisiu (ivairiu)
90g dziovintos apelsinu zieveles (kaip praktika rodo tinka ir kinkanai)
250g dziovintu abrikosu
60ml brendzio
525g minksto sviesto
525g cukraus (geriau rudojo)
6 kiausiniai
625g miltu
4 a.s prieskoniu meduoliams
Kepimo laikas: 4 valandos

28cm skersmens apvali (25cm kvadratine)
1,25kg dziovintu vaisiu (ivairiu)
125g dziovintos apelsinu zieveles (kaip praktika rodo tinka ir kinkanai)
315g dziovintu abrikosu
80ml brendzio
625g minksto sviesto
625g cukraus (geriau rudojo)
7 kiausiniai
750g miltu
5 a.s prieskoniu meduoliams
Kepimo laikas: 4 1/2 - 4 3/4 valandos

Paruosimas:
1. Susmulkintus dziovintus vaisius, apelsino zievele, abrikosus sumaisyti su brendziu. Apdengti ir palikti keletui valandu, kol imirks.
2. Ikaitinti orkaite iki 140 laipsniu celsijaus.
3. Paruosti kepimo inda (iskloti sviestiniu popieriumi/ istepti sviestu ir pabarstyt dziuveseliais ar pan.)
4. Issukti minksta sviesta ir cukru kol taps purus ir vientisas. Po viena imusineti kiausinius.
5. Paimti dideli dubeni, ideti sviesto/cukraus/kiausiniu misini ir sudeti miltus su prieskoniais ir kepimo milteliais. Galiausiai sudeti sumirkusius dziovintus vaisius.
6. Misini ideti i kepimo inda ir palyginti pavirsiu.
7. Kepti mazdaug nurodyta laika, periodiskai patikrinant mediniu pagaliuku - jei istrauktas pagaliukas yra svarus - pyragas iskepes.
8. Iskepusi galima paslakstyti papildomu kiekiu brendziu (padarant su pagaliuku skylutes)
9. Pridengti sviestiniu popieriumi ir folija ir palikti kepimo inde kol atves.

Laikymas: atvesusi ivynioti i sviestini popieriu ir folija. Laikyti min.2 savaites pries valgyma, kad vaisiai isskirtu savo sultis ir prieskoniai persismelktu.

Beje - galima uzsaldyti ir laikyti 1-erius metus.

Gal kam pravers, turejau issisaugojusi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2010 11 16, 11:15)
Produktai (kiekiai pagal kepimo indu dydi)


Didelis ačiū! 4u.gif Pyragas tai gigantas biggrin.gif
Atsakyti
Delfi jau irgi kvepia kaledom http://gyvenimas.del...i.d?id=38597907

Kalėdiniams sausainiams reikės: 150 g margarino kepiniams, 100 ml (80 g) rudojo cukraus, 20 ml tamsaus sirupo, dviejų arbatinių šaukštelių malto cinamono, tiek pat malto kardamono, arbatinio šaukštelio maltų gvazdikėlių ir šaukštelio malto imbiero.
Taip pat: 0,5 arbatinio šaukštelio druskos, 50 ml apelsinų sulčių, 1 apelsino sutarkuotos žievelės (tik oranžinė dalis), kiaušinio, 800 ml miltų, arbatinio šaukštelio kepimo miltelių ir tiek pat sodos.

Glazūrai: 1 suplaktas kiaušinio baltymas ir 350 ml cukraus pudros

Iki virimo įkaitinkite margariną, cukrų ir sirupą. Sudėkite prieskonius, druską, apelsinų sultis ir sutarkuotą žievelę. Sumaišykite ir palikite 20 minučių atvėsti. Įmuškite kiaušinį. Suberkite miltus kartu su kepimo milteliais ir soda. Sumaišykite visas sudėtines dalis į minkštą masę.

Prireikus pridėkite truputį miltų. Įdėkite tešlą į plastikinį maišelį ir palikite 2 valandas arba kelias dienas šaltai. Ant miltais pabarstyto kepimo popieriaus iškočiokite 6 mm storio tešlos sluoksnį. Darykite sausainių figūrėles, dėliokite jas ant keptuvės taip, kad tarp sausainių liktų 1 cm tarpas. Nuo sausainių likusią tešlą surinkite.

Dar kartą suminkykite ją į vientisą masę ir vėl kočiokite. Orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C temperatūros, sausainius kepkite maždaug 12 minučių. Atvėsinkite. Glazūros sudedamąsias dalis sumaišykite į vientisą masę ir ja papuoškite sausainius.
Atsakyti