Produktai (kiekiai pagal kepimo indu dydi)
18cm skersmens apvali (15cm kvadratine)
440g dziovintu vaisiu (ivairiu)
30g dziovintos apelsinu zieveles (kaip praktika rodo tinka ir kinkanai)
60g dziovintu abrikosu
40ml brendzio
250g minksto sviesto
250g cukraus (geriau rudojo)
4 kiausiniai
315g miltu
1,5 a.s prieskoniu meduoliams
Kepimo laikas: 2-2 1/4 valandos
22cm skersmens apvali (20cm kvadratine)
750g dziovintu vaisiu (ivairiu)
60g dziovintos apelsinu zieveles (kaip praktika rodo tinka ir kinkanai)
185g dziovintu abrikosu
40ml brendzio
440g minksto sviesto
440g cukraus (geriau rudojo)
5 kiausiniai
500g miltu
3 a.s prieskoniu meduoliams
Kepimo laikas: 3 1/2 - 3 3/4 valandos
25cm skersmens apvali (22cm kvadratine)
1kg dziovintu vaisiu (ivairiu)
90g dziovintos apelsinu zieveles (kaip praktika rodo tinka ir kinkanai)
250g dziovintu abrikosu
60ml brendzio
525g minksto sviesto
525g cukraus (geriau rudojo)
6 kiausiniai
625g miltu
4 a.s prieskoniu meduoliams
Kepimo laikas: 4 valandos
28cm skersmens apvali (25cm kvadratine)
1,25kg dziovintu vaisiu (ivairiu)
125g dziovintos apelsinu zieveles (kaip praktika rodo tinka ir kinkanai)
315g dziovintu abrikosu
80ml brendzio
625g minksto sviesto
625g cukraus (geriau rudojo)
7 kiausiniai
750g miltu
5 a.s prieskoniu meduoliams
Kepimo laikas: 4 1/2 - 4 3/4 valandos
Paruosimas:
1. Susmulkintus dziovintus vaisius, apelsino zievele, abrikosus sumaisyti su brendziu. Apdengti ir palikti keletui valandu, kol imirks.
2. Ikaitinti orkaite iki 140 laipsniu celsijaus.
3. Paruosti kepimo inda (iskloti sviestiniu popieriumi/ istepti sviestu ir pabarstyt dziuveseliais ar pan.)
4. Issukti minksta sviesta ir cukru kol taps purus ir vientisas. Po viena imusineti kiausinius.
5. Paimti dideli dubeni, ideti sviesto/cukraus/kiausiniu misini ir sudeti miltus su prieskoniais ir kepimo milteliais. Galiausiai sudeti sumirkusius dziovintus vaisius.
6. Misini ideti i kepimo inda ir palyginti pavirsiu.
7. Kepti mazdaug nurodyta laika, periodiskai patikrinant mediniu pagaliuku - jei istrauktas pagaliukas yra svarus - pyragas iskepes.
8. Iskepusi galima paslakstyti papildomu kiekiu brendziu (padarant su pagaliuku skylutes)
9. Pridengti sviestiniu popieriumi ir folija ir palikti kepimo inde kol atves.
Laikymas: atvesusi ivynioti i sviestini popieriu ir folija. Laikyti min.2 savaites pries valgyma, kad vaisiai isskirtu savo sultis ir prieskoniai persismelktu.
Beje - galima uzsaldyti ir laikyti 1-erius metus.
Gal kam pravers, turejau issisaugojusi