jų gaminimo receptus ir gerą šventinę nuotaiką
Papildyta:
Va ka as radau, bet gal kas turi savo firmini receptuka sausainiu kaledoms
Sausainukai "Kalėdų žvaigždelės"
Gaminimo laikas:200 min.
INGREDIENTAI:
Pagrindiniai:
Cukrus:1 stiklinė (smulkaus)
Kiaušiniai:2 vnt.
Miltai:0,5 stiklinės
Sviestas:0,75 stiklinės (ištirpintas)
Kepimo milteliai:1 šaukštelis
Vanilinis cukrus:1 šaukštelis
Marmaledas:2-3 šaukštai
Nepagrindiniai:
Spalvoti "žirniukai" pyragams puošti:
PARUOŠIMO BŪDAS:
Cukrų išmaišyti svieste iki vientisos masės. Sudėti kiaušinius, vanilinį cukrų. Gerai išmaišyti. Suberti miltus ir kepimo miltelius. Tešlą įdėti į šaldytuvą ir palaikyti apie 3 valandas. Stalą pabarstyti miltais, iškočioti tešlą ir iš jos išpjaustyti žvaigždutes. Sausainukų viršų patepti plaktu kiaušinių arba tirpintu sviestu. Žvaigždutes pabarstyti "žirniukais". Kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie 6-8 minutes. Iškepus sausainukus atvėsinti ir suklijuoti marmaledu
Papildyta:
Šaltmėtinės eglutės
Ingredientai:
g sviesto
3
1 cukraus
3 šaukštai kokoso drožlių
1 sumalta citrinos žievelė
300-350 g miltų
1 šaukštelis miltelių milteliai)
1 pakelis vanilinio cukraus
3 baltymai
stiklinės miltinio cukraus
5-7 šaukštai mėtų
konditerinių
Gaminimas:
Iš tešlai skirtų užminkome trapią tešlą su 30 min. ją palaikome
Iš tešlos iškočiojame 4 mm tešlos lakštą.
Iš popieriaus pasiruošiame eglutės trafaretą ir jį uždėję tešlos išpjauname eglutės formos
Juos kepimo popieriumi išklotoje skardoje temperatūroje apie 15 min.
Tuomet suplakame su miltiniu cukrumi iki putų.
2 šaukštus glajaus atidedame, o įmaišome mėtų sirupą ir aptepame sausainius bei pravėrę dureles džioviname aukščiausioje lentynoje.
Atvėsusius sausainius baltyminio glajaus taškeliais, į įspaudžiame konditerinius karoliukus.
i | PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS: 1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis! 2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema. 3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas / žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo. 4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos. 5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas. 6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą. 7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume. Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt |
As ankstyva ir laukiu svenciu tai atidarau nauja tema, nes ieskojau ir neradau, kad butu atidaryta nauja
1 tema
2 tema
3 tema
4 tema
5 tema
6 tema
Meduoliukai:
Pagal bea
Pagal Owly
Pagal Askulia
Pagal Cipciuka
Glajai meduoliams
Japoniškas aguonų - obuolių pyragas
Kalėdinis pyragas
Kalėdinis namukas
Kalediniai Nerytes meduoliai
Itruke sokoladiniai sausainiai
Meduoliukai ant eglutes
1 tema
2 tema
3 tema
4 tema
5 tema
6 tema
Meduoliukai:
Pagal bea
Pagal Owly
Pagal Askulia
Pagal Cipciuka
Glajai meduoliams
Japoniškas aguonų - obuolių pyragas
Kalėdinis pyragas
Kalėdinis namukas
Kalediniai Nerytes meduoliai
Itruke sokoladiniai sausainiai
Meduoliukai ant eglutes
Skaitai mano mintis.
Labai laukiu siemet kaledu, tai kazkaip anakrt pagalvojau ka cia skanaus reikes per kaledas isikepus, tai ziurinejau nakstesnes temas, ir pagalviojau, kad gal jau laikas naujai.
Siemet bandysiu kepti ta kaledini pyraga, kuri reikia prandinti, nes pernai tai taip ir neprisiruosiau. Juk po poros savaiciu bus pats tas laikas ji kepti, juk ji reikia laikyti iskepusi 2 men, o po to jau valgyti ir apsivalgyti.
Labai laukiu siemet kaledu, tai kazkaip anakrt pagalvojau ka cia skanaus reikes per kaledas isikepus, tai ziurinejau nakstesnes temas, ir pagalviojau, kad gal jau laikas naujai.
Siemet bandysiu kepti ta kaledini pyraga, kuri reikia prandinti, nes pernai tai taip ir neprisiruosiau. Juk po poros savaiciu bus pats tas laikas ji kepti, juk ji reikia laikyti iskepusi 2 men, o po to jau valgyti ir apsivalgyti.
As irgi planus rezgu, ka cia skanaus issikepti... pernai tai tokios Kaledos buvo smagios, nes susilaukem dukrytes pries pat sventes prisikepiau grybuku vadinas
Siemet galvoju gal ta Kaledine egle iskepti... nes pernai neiskepiau, tik iskarpas pasidariau.
As patariu, kas neturit formeliu meduoliams, tai isigyti is anksciau, pvz is Arevitos, nes paskui ziuriu buna deficitas.
Siemet galvoju gal ta Kaledine egle iskepti... nes pernai neiskepiau, tik iskarpas pasidariau.
As patariu, kas neturit formeliu meduoliams, tai isigyti is anksciau, pvz is Arevitos, nes paskui ziuriu buna deficitas.
o geras aš irgi jau vakar pagalvojau kad greit reiks pradėt ruoštis
mano planai irgi tokie panašūs... vaisių pyragas nors pernai supelijo manau todėl kad vaisiaus mirkiau apelsinų sultyse bet užpernai gavosi jėginis
dar kaip ir kasmet kepsiu meduolinį namelį...
na o daugiau.. norėčiau kažko naujo ir labai kalėdiško
mano planai irgi tokie panašūs... vaisių pyragas nors pernai supelijo manau todėl kad vaisiaus mirkiau apelsinų sultyse bet užpernai gavosi jėginis
dar kaip ir kasmet kepsiu meduolinį namelį...
na o daugiau.. norėčiau kažko naujo ir labai kalėdiško
oho kokios jūs ankstyvos
QUOTE(spyglis2 @ 2010 10 07, 18:53)
oho kokios jūs ankstyvos
man irgi dar viskas per greitai
QUOTE(JOLKA999 @ 2010 10 08, 00:55)
man irgi dar viskas per greitai
na pĖvĖzĖ tą vaisinį pyragą jau mėnesio pabaigoj galima kept
aš kai vaisinių nemėgstu
kalėdom jei ką ir kepsiu, tai tik šimtalapį ir jei turėsiu laiko, nors labai labai abejoju, namelį su meduoliais
kalėdom jei ką ir kepsiu, tai tik šimtalapį ir jei turėsiu laiko, nors labai labai abejoju, namelį su meduoliais
QUOTE(spyglis2 @ 2010 10 08, 08:43)
aš kai vaisinių nemėgstu
kalėdom jei ką ir kepsiu, tai tik šimtalapį ir jei turėsiu laiko, nors labai labai abejoju, namelį su meduoliais
kalėdom jei ką ir kepsiu, tai tik šimtalapį ir jei turėsiu laiko, nors labai labai abejoju, namelį su meduoliais
Jei del tos priezasties negalesi, del kurios galvoju... tai as asmeniskai visad pirma laika skiriu seimai - jie niekad nebus nuskriausti saldumynu atzvilgiu... jau savam stalui, tai bus ir tortas, ir meduoliu, ir grybuku ir ko tik sugalvosiu.. o per sventes nesiruosiu terliotis su tortais kitiems
Papildyta:
QUOTE(JOLKA999 @ 2010 10 08, 00:55)
man irgi dar viskas per greitai
Mums nepergreitai, tai mes cia ir lankysimes sitoj temoj, kitos galit ateit pries sventes
Man labai įdomu būtų sužinoti vaisinio pyrago receptėlį. Na manau, kad ne per greit, nes viskas priklauso nuo skanumyno laikymo laikotarpio ir be to, kai sąrašas sudarytas, lengviau ir ramiau švenčių lauksim nereikės paskutinę minutę susigriebti, kad nieko neturime